Mano 2m. dukra bijo stipriu garsu. Dar pasilikti viena

Ziauriai bijo musiu, kirminu, vabalu ir kitokiu knibzdanciu mazu gyvuneliu...
mano irgi visokiu mazu vagalu ,o taip tai nieko nebijo

Mano dukryte bijo siurblio garso ir tamsos.
Mano mazius anksciau bijodavo virtuvinio smulkintuvo skleidziamu garsu, paskui priprato prie jo, nors garsas man ir paciai nemalonus. Dabar bijom suptis ant supuokliu, visokiu karuseliu, nors nebijo jei kilnoja mama ar tetis, suka visaip, matyt jam reikia kad butu laikomas, o ne pats laikytusi. Bet didziausia musu baime yra baime ragauti naujus patielaus, nesam ragave braskiu, apskirtai jokiu uogu, beveik jokiu vaisiu, darzoviu zaliu (tik virtas ir sutrintas i kose), taip pat tu patiekalu, kuriuos valgo tevai. Nezinau ar cia baime, gal tiesiog nenoras, uzsispyrimas, bet jei mama parodo kad skanu, pati ragauja, o vaikas pradeda isterikuoti ir nei uz jokius pinigus nesutinka paragauti, tai gal cia ir skonio pajautimo baime...
QUOTE(aganiux @ 2009 05 31, 18:29)
Bet didziausia musu baime yra baime ragauti naujus patielaus, nesam ragave braskiu, apskirtai jokiu uogu, beveik jokiu vaisiu, darzoviu zaliu (tik virtas ir sutrintas i kose), taip pat tu patiekalu, kuriuos valgo tevai. Nezinau ar cia baime, gal tiesiog nenoras, uzsispyrimas, bet jei mama parodo kad skanu, pati ragauja, o vaikas pradeda isterikuoti ir nei uz jokius pinigus nesutinka paragauti..
Mano vyresnėlis taip pat nieko nenori ragauti "naujo"..

Tačiau mes turim kitą baimę

geras, o as galvojau kad cia tik mano maziui siauba kelia muses ir vabalai
bet paskaiciau kad dar yra tokiu maziuku

QUOTE(Elinga_27 @ 2009 05 31, 21:30)
Mano vyresnėlis taip pat nieko nenori ragauti "naujo"..
Tik praėjusiais metais mūsų bernužėlis kažkaip paragavo braškių, oho kaip patiko, poto ir peštynių buvo kuriam daugiau liks
Ir jis nuo mažens nenori nieko, kas jam išvaizda nepatinka, ar nauja. Nežinau kaip tai paaiškinti, tačiau nevečiau per prievartą nieko valgyti, ateis laikas ir pats paragaus..
net nežinau kiek ir kaip jam reikės aiškinti. Jis labai, labai bijo liftų
kadangi gyvename šeštame daugiabučio aukšte, tai mums liftas kaip ir neišvengiamas dalykas, juo naudojamės kasdien, ir kaskart su ašarom
Klausiau gal jį kas prigąsdino, gal kada buvo kas nors nutikę (pvz užstrigęs kai važiavo su tėčiu) bet jis sako kad nieko nenutiko tik jis bijo.. Ir kaskart ruošiantis kažkur išeiti, jis jau namie pradeda verkti.. Aš niekada jo niekur neleidžiu vieno, taigi jam kaip ir neturėtų būti baisu, nes visada su kažkuriuo iš tėvelių važiuoja.. Sakiau turbūt tuoj teks laiptais lipti, nes gaila žiūrėt į vaiko akis pilnas baimės 

as pati liftu nemegztu nezinau kodel.maniske dar bijo viena likt kieme.kambary galiu palikti nieko,bet kieme

sveikos mamytes mano maziukas tai dabar pradejo bijot kazko tais kaip pradedu rekt biski ar ant tetes ar dar ko nors jis pradeda verkt ir bega pas mane apsikabint

O manoji bijo visko kai nenori kazko
pvz: bijau tetes, jei nori su manim eit, bijau mamytes, jei nori su teveliu buti ir panasiai

Laba diena visoms mamytems
Paskaiciau daugelio zinutes ir supratau, kad dauguma vaikuciu turi ivairiu baimiu. Maniske (1,7 men) dukra labai bijo kalimo (isgasdino kaimynas garsiai su kalimu pagrezes) , karves.
Net nzn kaip vaikui padeti. Dar normaliai nekalba, bet jau bando sakyt, kad "mu bi bi", "dede bi" Taip bijau, kad tos baimes nepasidarytu fobijomis. Atrodo, aiskinu,taciau, kaip sugedus plokstele ir viskas. ir ka daryt ?