Įkraunama...
Įkraunama...

bulimija - anoreksija

QUOTE(Ksėna @ 2010 02 25, 22:47)
Ir man  blush2.gif Aš iš Vilniaus mirksiukas.gif
Labukas  4u.gif Aš irgi gerai žinau kas yra valgymo sutrikimai,ir su a. susiduriau ir su b. ir vemiau po keliolika kartu į diena,bausumas.  blink.gif Dabar liko tik B.,bet jau žymiai lengvesnes formos jeigu galima taip sakyti. Praejau pragara ,galvojau mirsiu ir niekas nesupras kodėl unsure.gif Vienu metu pagalvojau kad pasveikau galutinai,bet ne velnio,mintis apie tai kad sustoresiu ,kas žmonės pasakys neduodavo man ramiai miegoti ,juk taip mane visi gyrę kai pradėjau sveikai maitintis ir  per menesi atsikračiau 10 kg. Bet manau visos suprantat,kad visos bedos prasidėjo kai sukudau ir tapau kaip narkomanė pamišusi dėl svorio,norėjau dar ir dar numesti. O vėliau kai pavargau ir organizmas pradėjo priešintis prasidėjo nežmoniškas noras valgyti,tiesiog ryti...Kartais ir nuo vieno sausainuko WC tapdavo  mano "draugu " blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  Nesu jaunutė,susirgau šitu Š. 25 metų,o dabar 30. Dabar esu beveik sveika palyginus kas būvo prieš 2-3 metus,bet kam meluoti ir apgaudinėti save,vistiek esu priklausoma nuo maisto,ir vakarai mano priešai blush2.gif

As manau, kad blogiausia yra laikyti spintoje tuos drabuzius, i kuriuos ilindome kazkada kai buvom pasieke savo maziausia svori. bet tai labai sunku. atsimenu kaip su palaima uzsidejau 8dydzio dzinsus, kitoje parduotuveje, kur dydziai pora cm didesni net neradau tinkamu, visi laisvi buvo. visada buvus storuliuke norejau verkti is dziaugsmo ir pasididziavimo. buvau 10- 12 po vaiko gimimo, bet uoj kaip mane nervuodavo tas tarpinis dydis doh.gif visada pritrukdavo valios numesti tuos pora kg... o tada, boom, stresas, jokiu bulimiju, jokiu vemimu, jokiu apsiedimu, maziau nei 3sav ir numeciau 10kg. palaikiau svori, bet paskui MB vis pakritikuodavo, kad sonkaulius gali skaiciuoti, pradejau valgyti savo megstama maista- saldumynus. vistiek svarstykles net po poros plytu sokolado per diena suvartot savaitemis nerode daugiau 56kg. tada sau pagalvojau: geras, valgau ka noriu, o svoris neauga! bigsmile.gif valgysiu dar daugiau! pamaciau 57kg, paskui ir 58, o kai skaicius prasidejo su 6tu priekyje atsirado panika ir ieskojimas iseities, dietu skyreliai ir t.t.
esu maksimaliste ir zinau, kad formas galiu susigrazinti tik ekstremaliu budu. bandau sekti knyga, bet vistiek, neturiu kantrybes laukti menesius ar metus, kol svoris nusistoves vienoje vietoje.
nusipirkau mazas lekstes, nors valgau ka noriu kas pora valandu, bet porciju milzinisku nerysiu, nes jau darosi bloga... sivakar vakarienei menkes file ir geltona paprika pagrilinau, dar pupeliu pomidoru padaze pora saukstu isidejau, stikline tirstu sulciu isgeriau ir su maziuku pasidalinom maza pyrago gabaleli, toks kempininis. praejo 4val, vistiek jauciu viska.. persivalgiau. skrandis traukiasi.
Ksėna, kaip daznai priepuoliai dabar uzpuola?
Atsakyti
QUOTE(shiseido @ 2010 02 25, 23:45)
Saunuole thumbup.gif .Ir pasakysiu,kad siti visi issipasakojimai tikrai padeda,jei ne fiziskai-tai moraliskai tikrai.Bent jau man...
Papildyta:
Kamius saunuole,kad tiki savim ir kovoji be niekieno pagalbos,bet atidziai save stebek-kad nepaveluotum...Kartais labai sunku pripazinti,kad nesugebi padeti pati sau,bet ne visi gi zmones gali pasigirti turintys gelezine valia... nono.gif

Man taip pat padeda smile.gif Manau, kad išvis tokios bėdos kaip pasakojamos čia yra daugiau mažiau psichologinės, todėl bendravimas bent šiek tiek padeda smile.gif
Visada supratau,kad tai nieko gero. Bet neturėjau ryžto pradėt kovot su tuo. Susivokiau tik tada, kai dingo mėnesinės doh.gif Dabar dėl to save graužiu. Tikiuos,kad pajėgsiu susitvarkyt su savimi be baisių padarinių....
Baisiausia, kad už savaitės gimtadienis mano..Manau iki tol gal ir pavyks maitintis bent padoriaiai. kažkaip visada nepatogu prieš draugus nedaryt gimtadienio, bet ką daryt, kad nebūtų sedėjimas prie stalo. Manau,akd neatsilaikyčiau dar..O ir šiaiap manau,akd sulauksiu svečių, kurie prisineš visokių pyragų ir paliks man beveik visus doh.gif

QUOTE(mazhulinka @ 2010 02 26, 01:23)
As manau, kad blogiausia yra laikyti spintoje tuos drabuzius, i kuriuos ilindome kazkada kai buvom pasieke savo maziausia svori. bet tai labai sunku. atsimenu kaip su palaima uzsidejau 8dydzio dzinsus, kitoje parduotuveje, kur dydziai pora cm didesni net neradau tinkamu, visi laisvi buvo. visada buvus storuliuke norejau verkti is dziaugsmo ir pasididziavimo. buvau 10- 12 po vaiko gimimo, bet uoj kaip mane nervuodavo tas tarpinis dydis doh.gif visada pritrukdavo valios numesti tuos pora kg... o tada, boom, stresas, jokiu bulimiju, jokiu vemimu, jokiu apsiedimu, maziau nei 3sav ir numeciau 10kg. palaikiau svori, bet paskui MB vis pakritikuodavo, kad sonkaulius gali skaiciuoti, pradejau valgyti savo megstama maista- saldumynus. vistiek svarstykles net po poros plytu sokolado per diena suvartot savaitemis nerode daugiau 56kg. tada sau pagalvojau: geras, valgau ka noriu, o svoris neauga! bigsmile.gif valgysiu dar daugiau! pamaciau 57kg, paskui ir 58, o kai skaicius prasidejo su 6tu priekyje atsirado panika ir ieskojimas  iseities, dietu skyreliai ir t.t.
esu maksimaliste ir zinau, kad formas galiu susigrazinti tik ekstremaliu budu. bandau sekti knyga, bet vistiek, neturiu kantrybes laukti menesius ar metus, kol svoris nusistoves vienoje vietoje.
nusipirkau mazas lekstes, nors valgau ka noriu kas pora valandu, bet porciju milzinisku nerysiu, nes jau darosi bloga... sivakar vakarienei menkes file ir geltona paprika pagrilinau, dar pupeliu pomidoru padaze pora saukstu isidejau, stikline tirstu sulciu isgeriau ir su maziuku pasidalinom maza pyrago gabaleli, toks kempininis. praejo 4val, vistiek jauciu viska.. persivalgiau. skrandis traukiasi.
Ksėna, kaip daznai priepuoliai dabar uzpuola?

aš taip pat esu maksimalistė ir mąstau panašiai. dabar nebeturiu ryžto nors žinau,kad yra būdas greit numesti kelis gilogramus.Turėjau to ryžto 3 mėnesius. Per kuriuos nei salkdainiuko, nei pyragiuko, nei miltinių patiekalų,alkoholio nedėjau į burną. kas iš to dabar . Paskaitinėju kartais dietų skyrelius ir pagalvoju,kad kitos taip neprisižaistų...

Šaunuolė, kad leidai sau visko po truputį ir kad atsilaikei. Pirmas žingsnis tai kelias į sėkmę 4u.gif
Atsakyti
kamius,
pritariu tau, kad čia yra tik mūsų išsisukinėjimas. Ko gero mes visos tikim tuo, kad galime įveikti viską pačios. O būtent dėl baimės kad smerks, as niekam nieko ir nesakau ir niekur nesikreipiu. Sakai kad mano liga ilgai tesiasi, o kiek laiko sergi tu?

Tikiuos,kad viskas ir toliau taip gražiai eisis. Nors savaitgaliai man didžiulis įššūkis.
As is visos sirdies linkiu tau nepasiduoti. 4 dienos - tai jau lb gerai drinks_cheers.gif

Papildyta:
QUOTE(mazhulinka @ 2010 02 25, 23:28)
Galiu pasigirti, kad siandiena neblogai praejo... seniau darbe pasislepus esdavau, prisipirkdavau visko pakeliui. Siandien nieko panasaus. Grizus namo gal kiek daugiau sau leidau, bet visa diena tiesiog nebuvo laiko. Bet nepradejau ryti iki pilvo sprogimo. Sustojau laiku. kaip kamius sako, ir to, ir ano suvalgiau, bet su saiku... neskaiciuoju kiek kaloriju suvartoju per diena, tiesiog renkuosi nekaloringus produktus, seniau apie kiekviena kcal sukosi mintys..
Turiu truputi per daug minciu galveleje, gal del to sugebu nukreipti energija kazkur kitur. 2oji diena, dar nepasibaige, bet tikiu, kad jos nepasventinsiu pirstais gerkleje.
gal issipasakojimas padeda? tokioms pat kaip as, ne dietu skyreliuose, kur renkasi forumietes be tokiu problemu, be tokios sunkios nastos.

Saunuole thumbup.gif . tau jau 2-ra diena thumbup.gif
O del issipasakojimo, tai manau, kad mes viena kitai turetume buti stimulas eiti pirmyn. Tegul is leto , bet pirmyn. drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Ksėna @ 2010 02 26, 01:47)
nežmoniškas noras valgyti,tiesiog ryti...Kartais ir nuo vieno sausainuko WC tapdavo  mano "draugu " blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  Nesu jaunutė,susirgau šitu Š. 25 metų,o dabar 30. Dabar esu beveik sveika palyginus kas būvo prieš 2-3 metus,bet kam meluoti ir apgaudinėti save,vistiek esu priklausoma nuo maisto,ir vakarai mano priešai blush2.gif

Sveikute, ir man taip buvo, kai net nuo vieno sausainuko smegenys susisugdavo. Man 28 merai, sergu nuo 19 doh.gif doh.gif. O kiek kartu tau tenka dabar apsilankyti WC? man taip pat vakarai - super priesai blush2.gif
Nesuprantu, kaip iseina atsilaikyti diena, o vakare imti ir viską sugadinti g.gif . Kazkoks siaubas. Dar norejau suzinoti, ar tavo seima apie tai ka nors zino?
Atsakyti
Labukas mirksiukas.gif Aš jau nebeeinu į WC,tik labai sunku vakare neprisivalgyti. Visa diena galiu labai sveikai ir normaliom porcijom maitintis,bet va vakare pakilo gliukozė ( dietu pasekmes) ir atrodo dramblį suvalgyčiau,bet dažniausiai labai noriu saldaus. Anksčiau kai dietinausi skaičavau kalorijas,bet vietoj pvz.1500 kl. galėjau suvartoti tik 700 kl . per diena. doh.gif Man žnokit jau gėda ir rašyti,esu kaip dažnai man vyras sako ir dar keleta žmoniu- esu ligu maišas. Kuo aš tik nesergu ir nesirgau. O svarbiausias mano susirgimas tai mano jautrumas,o visos bėdos nuo nervų unsure.gif
Geros visoms dienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(shiseido @ 2010 02 26, 00:04)
Man irgi sunkiausiai buna vakarais...As gyvenu Vilniuje,o Tu?

As tai Mazeikiuose, jei zinai.
Vakar buvo pas mane sveciu su dideliu pyragu, skania desra ir pan, skanestais. Puikiai atlaikiau, kad uzsimirsti geles persodinau, trobeles issisveiciau, net vonioj pamirksejau g.gif . Wau kiek laiko. O kai vemi, visa laika isvemi, neskaitant pinigu ir darbai lieka nepadaryti ir vaikai pusiau priziureti blush2.gif
Taip pratempiau iki 10 val., ir kad tave doh.gif doh.gif , viena karta issivemau. Siaubiakas schmoll.gif . Guodziu save tik tuo, kad tik viena karta, kai pries tai budavo uj uj kiek daug.
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2010 02 26, 13:34)
Man žnokit jau gėda ir rašyti,esu kaip dažnai man vyras sako ir dar keleta žmoniu- esu ligu maišas. Kuo aš tik nesergu ir nesirgau. O svarbiausias mano susirgimas tai mano jautrumas,o visos bėdos nuo nervų unsure.gif 
Geros visoms dienos 4u.gif

Viskas bus gerai. Tu turi stipria valia, jei gali susivaldyti ir neeiti i wc. Kokio amziaus tavo vaikuciai?
Zinokit merginos, as jau darausi priklausoma nuo sio forumo lotuliukas.gif Per diena 100 kartu apsilankau paziureti, ka jus rasot. Man net siurpuliukai per oda eina kai pagalvoji, kad gali taip lengvai atverti sirdi visiskai nepazistamam zmogui. Okaip sunku apie tai kalbeti su tave mylinciais asmenimis g.gif
Atsakyti
Laba, mielosios, as taip pat i jusu kompanija tinku. Manau apsistosiu sioje temuteje kuriam laikui

Mazhulinka, labai nustebau tave cia radusi, pamenu tave is elipsiuko temos, dar is sulciu..Pamenu pagalvojau, kokia uzsispyrusi ir siekianti tikslo, laiminga, kad neturi valgymo sutrikimu ir gali taip "varyti". Dar pagalvojau, kad man taip niekaip jau neiseitu ir pamasciau, kad reiktu tau arkliukus pristabdyti jei nenori ir tu VS isivaryti. Deja, bet paveluotai mano mintys buvo.

QUOTE(kamius @ 2010 02 23, 15:00)
Pati vis dar sėdžiu kcal skaičuotojų temoje. Tiesiog psihologiškai priririšau ir įpratau ten bendrauti. O gal norėdama ištisai negalvot apie kcal vertėtų išeiti iš tos temos..

Sveika, kcal skaiciavimas tai tiesus kelias i VS, deja, vertetu tau is ten iseiti. Is patirties kalbu, nes pati kazkada kaip poterius kartodavau pries miega kiek kaloriju suvalgiau per diena, buvo sunku, bet nutraukiau si kvaila iproti

QUOTE(mazhulinka @ 2010 02 24, 16:45)

Man avirai pasakius buvo labai keista matyti tokia tema visiskai numirusia, nes kuo atviriau pasneku ivairiose temose, tuo daugiau atsiranda serganciuju ir besikankinanciu. Kodel vis dar bijom prisipazinti, islieti savo skausma? Juk forume niekas neteis, niekas nepazista... As pasiskaitau istoriju ir man asaros renkasi, as ne viena, yra daug tokiu paciu kaip as...

Yra tema dietu skyrelyje, bet kazkaip nepritampu as en, merginos jau perdaug gal susibendrave , nezinau..

Tiesa sakant, man net forume nera lengva apie tai kalbet, jauciu geda, jauciuosi nevykele, kad turiu sia susikta liga verysad.gif

Bet as vistiek tikiu, kad issikapstysiu. Issikapstysim visos, mergaites mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(* Stela * @ 2010 02 26, 14:49)
Laba, mielosios, as taip pat i jusu kompanija tinku. Manau apsistosiu sioje temuteje kuriam laikui
Tiesa sakant, man net forume nera lengva apie tai kalbet, jauciu geda, jauciuosi nevykele, kad turiu sia susikta liga  verysad.gif

Bet as vistiek tikiu, kad issikapstysiu. Issikapstysim visos, mergaites  mirksiukas.gif

Aisku kad issikrapstysim, ar bent jau gerokai sumazinsim podruskes bulimijos protrukius thumbup.gif
Jokia tu nevykele, o geda jauciame visos. As jau daug metu skaiciau forumus, o parasyti neisdrysdavau. O dabar lb dziaugiuosi thumbup.gif Kaip gera zinoti kad tave palaiko, ir tu nesi viena smile.gif
Jau kazkas buvo minejes, kad taves niekas nemato, negirdi, todel tu gali islieti visa savo siela. Ir nei viena is musu tikrai nesisaipys smile.gif
Cia jau yra merginu, kurios lb retai vemia, tai jau didelis pasiekimas drinks_cheers.gif Laikykimes kartu ir viska iveiksim thumbup.gif wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(* Stela * @ 2010 02 26, 11:49)

Mazhulinka, labai nustebau tave cia radusi, pamenu tave is elipsiuko temos, dar is sulciu..Pamenu pagalvojau, kokia uzsispyrusi ir siekianti tikslo, laiminga, kad neturi  valgymo sutrikimu ir gali taip "varyti". Dar pagalvojau, kad man taip niekaip jau neiseitu ir pamasciau, kad reiktu tau arkliukus pristabdyti jei nenori ir tu VS isivaryti. Deja, bet paveluotai mano mintys buvo. 

Bet as vistiek tikiu, kad issikapstysiu. Issikapstysim visos, mergaites  mirksiukas.gif

Deja... tas uzsispyrimas dazniausiai ir buna jau esanciu VS zenklas... sportuoju, nes nuo nuolatinio vemimo odos bukle irgi pasikeite, ryjimas, tustinimas, vel ryjimas... detoksu laikausi, nes labai nuostabiai po ju jauciuosi, lyg sparnai atsirastu.
Sulciu neatsisakau, jos sveika, uzpildo, jei nekankina priepuoliai, man valgyti ju isgerus nebereikia, bet uzeina... verysad.gif
taip... dvi dienas nevemiau, o siandien pratrukau... nuejau i parduotuve jau planuodama ka pirksiu ir kaip vemsiu. suedziau 2 keksiukus, tinginio gabala, kito atsikandau ir specialiai demonstratyviai isspjoviau su pasibjaurejimu, 2 banofee pyrago gabalelius, sokoladiniu putu deserta. griebiau ir bandele su suriu, bet jos atsikandus tik kasni nuryjau, o likusia po kranu pakisau. viska isvemiau. bet to nepakanka, nes nuo ryto edimas prasidejo, 5 bandeliu su suriu, 2 cinamoniniu bandeliu, sumustinio ir pyrago gabalo niekas is skrandzio neisims cry.gif
po galais... per Naujuosius prisizadejau, kad savo gimtadieni sutiksiu kuo grazesne. gimtadienis 1dieni. jauciuosi kaip siuksle.
Atsakyti
QUOTE(Optima @ 2010 02 26, 13:18)
Aisku kad issikrapstysim, ar bent jau gerokai sumazinsim podruskes bulimijos protrukius thumbup.gif
Jokia tu nevykele, o geda jauciame visos. As jau daug metu skaiciau forumus, o parasyti neisdrysdavau. O dabar lb dziaugiuosi thumbup.gif Kaip gera zinoti kad tave palaiko, ir tu nesi viena smile.gif
Jau kazkas buvo minejes, kad taves niekas nemato, negirdi, todel tu gali islieti visa savo siela. Ir nei viena is musu tikrai nesisaipys smile.gif
Cia jau yra merginu, kurios lb retai vemia, tai jau didelis pasiekimas drinks_cheers.gif Laikykimes kartu ir viska iveiksim thumbup.gif  wub.gif  thumbup.gif

Zinoma thumbup.gif

QUOTE(mazhulinka @ 2010 02 26, 18:22)
Deja... tas uzsispyrimas dazniausiai ir buna jau esanciu VS zenklas... sportuoju, nes nuo nuolatinio vemimo odos bukle irgi pasikeite, ryjimas, tustinimas, vel ryjimas... detoksu laikausi, nes labai nuostabiai po ju jauciuosi, lyg sparnai atsirastu.
Sulciu neatsisakau, jos sveika, uzpildo, jei nekankina priepuoliai, man valgyti ju isgerus nebereikia, bet uzeina... verysad.gif
taip... dvi dienas nevemiau, o siandien pratrukau... nuejau i parduotuve jau planuodama ka pirksiu ir kaip vemsiu. suedziau 2 keksiukus, tinginio gabala, kito atsikandau ir specialiai demonstratyviai isspjoviau su pasibjaurejimu, 2 banofee pyrago gabalelius, sokoladiniu putu deserta. griebiau ir bandele su suriu, bet jos atsikandus tik kasni nuryjau, o likusia po kranu pakisau. viska isvemiau. bet to nepakanka, nes nuo ryto edimas prasidejo, 5 bandeliu su suriu, 2 cinamoniniu bandeliu, sumustinio ir pyrago gabalo niekas is skrandzio neisims cry.gif
po galais... per Naujuosius prisizadejau, kad savo gimtadieni sutiksiu kuo grazesne. gimtadienis 1dieni. jauciuosi kaip siuksle.

Zinai ka as tau galiu pasiulyti-ATSIPALAIDUOK, nes tu per daug apie visa tai galvoji. Na, apsirijai tai apsirijai, isivemei tai issivemei, juk pasaulis ndel to nesugriuvo schmoll.gif Rytoj bus nauja diena, o tu vel viska pradesi is naujo. Juk klysta net perfekcionistai! Neimanoma buti tobulai! Pamirsk visus tuos pazadus kokia turejai buti per ateinanti gimtadieni.

Dabar vel sugrisk prie savo uzrasu, prie savo reguliaraus valgymo ir pamirsk kas buvo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(* Stela * @ 2010 02 26, 18:55)
Zinoma  thumbup.gif
Zinai ka as tau galiu pasiulyti-ATSIPALAIDUOK, nes tu per daug apie visa tai galvoji. Na, apsirijai tai apsirijai, isivemei tai issivemei, juk pasaulis ndel to nesugriuvo  schmoll.gif Rytoj bus nauja diena, o tu vel viska pradesi is naujo. Juk klysta net perfekcionistai! Neimanoma buti tobulai! Pamirsk visus tuos pazadus kokia turejai buti per ateinanti gimtadieni.

Dabar vel sugrisk prie savo uzrasu, prie savo reguliaraus valgymo ir pamirsk kas buvo  mirksiukas.gif

Tame problema ir slypejo... nesusidariau siandienai valgiarascio, laiko neturejau, nuluzau ir pamirsau, viskas susivele doh.gif
ka cia prisigrausi.. yra kaip yra, bent dvi dienas sugebejau apie tai negalvoti..
jauciu, kad kunas tiesiog istroskes vandens, kaip noreciau, kad atsirastu valios viena dienele leisti skrandukui pailseti su vandeniu verysad.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites.Jau pasiilgau Jusu,ohoho kiek cia priraset daug.Siandien ziauriai buvau uzsiemusi,net nebuvo kada prieiti prie kompo (o taip norejosi,paziuret ka Jus paraset)...Tai va-visa diena nebuvo kada pavalgyti,tai tik ka pririjau visokio slamsto...Bet laikausi-nevemsiu sau pazadejau schmoll.gif .Mazhulinka as apie Tave daug vakar galvojau...jei Tu esi perfekcioniste-galetum si savo budo bruoza panaudoti labai sekmingai savo gyvenime...tobulo kuno siekimas neatnes nieko gero...Turiu Tau viena gera patarima-pries vemiant arba galvojant tai padaryti-parasyk mums,mes Tave nuo to atkalbesime drinks_cheers.gif.Beje labai malonu,kad prie musu prisijunge KSENA IR STELA.Sveikinu merginos-Jus pirmaji zingsni jau padarete 4u.gif 4u.gif .OPTIMA IR KAMIUS-dekui,kad dalinates savo patirtim ir mintimis,visada Jusu zinutes malonu skaityti.Dziaugiuosi,kad prabudinome si foruma.As tikiu merginos-MES IVEIKSIME SIA SAVO LIGA.Visada lauke yra geriau kai stovi visas pulkas,nei kad stovi vienas karys... smile.gif
Atsakyti