Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(Happy.Woman @ 2008 04 25, 16:56)
Po kiek dabar Lietuvoje geles? Pries metus orchidejas maciau po 45 Lt.  smile.gif

Labai ivairiai, nuo 10 lt (nukainoti) iki .... net nezinau kiek, bet virs 100 smile.gif tai tikrai yra... o is paprastesniu as manau kurie buvo po 45, dabar kainuoja apie 25 nors gal ir klistu, bet sprendziu is to, kad anksciau tik svajoti galejau apie orchideja (nes 50 lt gelei isleisti, kurios net nepazystu ir nezinau kaip seksis auginti, buvo labai gaila) o dabar manau kad orchidejas jau daugelis turi ir po keleta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2008 04 25, 14:41)
ir dar ordilinoj radau idomia gelyte , pasirodo musiaedis bus konkurentas katei smile.gif
http://public.fotki....anopsis017.html

Ne į temą, bet kokia kaina? šiandien ermitaže kai buvau tai ir buvo musiaėdė, bet tokia mažytė ir visja nepanaši į ta tavo, net tikriai muskės nesuėstų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kulwerstukas @ 2008 04 25, 21:39)
Ne į temą, bet kokia kaina? šiandien ermitaže kai buvau tai ir buvo musiaėdė, bet tokia mažytė ir visja nepanaši į ta tavo, net tikriai muskės nesuėstų  schmoll.gif

bet juk musiaedes skirtingos buna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kulwerstukas @ 2008 04 25, 22:39)
Ne į temą, bet kokia kaina? šiandien ermitaže kai buvau tai ir buvo musiaėdė, bet tokia mažytė ir visja nepanaši į ta tavo, net tikriai muskės nesuėstų  schmoll.gif

ordilinoj sarracenia 18,50lt be PVM.
o miltonopsis sveikut sveikutelis 20lt, kai ermitaze po 35 parduodavo.
Atsakyti
Vakar nusipirkau Orchideja Cambria... Ziurejau rojaus sodu forume, tai nebuvo isskirtos atskiros rusies apie jas... Arba as visai nebematau blush2.gif Gal kas galite parasyte apie ju prieziura: svarbiausia laistymas ir sviesa, siluma... Ar ju prieziura panasi i phalenopsiu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2008 04 26, 09:44)
Vakar nusipirkau Orchideja Cambria... Ziurejau rojaus sodu forume, tai nebuvo isskirtos atskiros rusies apie jas... Arba as visai nebematau  blush2.gif Gal kas galite parasyte apie ju prieziura: svarbiausia laistymas ir sviesa, siluma... Ar ju prieziura panasi i phalenopsiu?  smile.gif

gal parodyk kas per gelyte, lb jau ydomu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2008 04 26, 08:44)
Vakar nusipirkau Orchideja Cambria... Ziurejau rojaus sodu forume, tai nebuvo isskirtos atskiros rusies apie jas... Arba as visai nebematau  blush2.gif Gal kas galite parasyte apie ju prieziura: svarbiausia laistymas ir sviesa, siluma... Ar ju prieziura panasi i phalenopsiu?  smile.gif

http://www.rojaussod...i...f=98&t=2120
Va cia mirksiukas.gif
Atsakyti
Kokia tikimybė, kad Penelopsis isgyvens remimaciją, jei nėra nei vienos šaknelės. Šiandien nukirpau žiedus ir atlikau šaknu reviziją. Žinojau, kad nieko gero nepamatysiu, bet tokio vaizdelio tikrai nesitikėjau verysad.gif Nei vienos šaknies neradau...
Atsakyti
QUOTE(Kendra @ 2008 04 26, 10:00)
Kokia tikimybė, kad Penelopsis isgyvens remimaciją, jei nėra nei vienos šaknelės. Šiandien nukirpau žiedus ir atlikau šaknu reviziją. Žinojau, kad nieko gero nepamatysiu, bet tokio vaizdelio tikrai nesitikėjau  verysad.gif Nei vienos šaknies neradau...

jeigu teisingai reanimuoti tai manau sansas isgyventi 99% smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taniushka: 26 balandžio 2008 - 11:15
QUOTE(linuoskytej @ 2008 04 25, 17:41)
Tos, kurias maciau, tai nera nukainotos, tik, kad man truksta ziniu, ir nezinau kaip suprasti, kokiam stovy ta gele...

Labai suprantu. As irgi is pradedanciu, jau su sava patirtim, nes merginos nepaprotino (turbut todel, kad todel, kad tingejo bazdiotis arba joms tiesiog atrde, kad turi ir taip matyti ta gelytes bukle smile.gif ). Dabar jau si ta suprantu, tai dalinuosi.

Zodziu taip. Imi kvietka i rankas ir apziuri sakneles, kurios matosi. Gerai butu, kad vazonas nebutu apsamanojes. Saknys turi buti zalsvos ir sidabrines, sveikos. Jei koks sausas nulauzimas yra, tai niekis. Tada paziurek lapus- lapai turi buti sodriai zali, stangrus, jokiu budu ne gelsvi, paleipe. Tada ziurek ziedus. paprastai buna keletas issiskleidusiu ziedeliu. Tie yra baika. Ziurek, kas darosi virs ju. Ziurek, ar salia issiskleidusiu yra besirengianciu skleistis ir paciame galiuke sakeles- pumpurai. Jei virs zydinciu ziedu sakele nukirpta- galima itarti klasta smile.gif - turbut nukrito pumpurai, tai taip maskuojamas sis trukumas. Jei sakele itartinai tuscia iki pat galiuko, galima atsekti pedsakus nukritusiu ziedu, o yra tik pumpurai paciame virsuje- greciausiai tai del nepakankamo laistymo ar perlaistymo. Greiciau pirmas varijantas. is esmes, tokia pirkti galima, jei visi kiti pozymiai tvarkoj, bet reikia nusiteikti, kad kitu pumpuru gali nebepavykti isgelbeti. Tai jei grazios orchidejos nori dabar ir ilgam- geriau ieskok toliau.

Dar vienas patarimas, kurio negavau laiku. g.gif Yra tos geliu bazes, yra. Jei esi Vilniuje, tai netoli oro uosto yra xflora (ziurek internete xflora.lt). Cia sutaupysi pinigeliu ir pasitarsi su pardavejom, priesingai, nei Maximoj.

Del tu Maximos orchideju- vakar maciau po 58- gal sitos? Man irgi patiko, atrodo graziai. Bet gal verta pasizvalgyti bazej- jie daznai atnaujina asortimenta, geles neuzsistovi, tai galima gauti kokybiskos sviezienos pigiau.

Del prieziuros. Jei orchideja kokybiska, tai nieko tokio ypatingo. Tiesiog karta i savaite sliukstelk i koki puoda drungno vandens su slakeliu trasu ir ikelk ten vazoneli, kad vanduo neapsemtu, o butu iki beveik beveik vazonelio krastu. Palaikyk minuciu dvidesim, iskelk i kokia lekste- tegul nuvarva. Ir dek i vazona.

Beje, man negrazu, kai tokios grazios geles stovi tiesiog taip- tokiuose plastmasiniuose neissvaizdziuose vazonuose. Bet saknims reikia sviesos. tai suradau tokia iseiti- dedu tuos vazonelius i gana placius dekoratyvinius vazonus (as renkuosi vienspalvius- baltus, kreminius). Tas orchidejos vazoniukas jame "plaukioja" kaip baseina, bet kai lapai tokie platus, kai saknys orines pasileidzia, tai liuks atrodo.

Na, gal profems juokingai atrodau su tokia "patirtim" ir patarimais. Bet faktas tas, kad is triju mano pirktu orchideju viena buvo butent su pusiau nukritusiais pumpurais. Namuose dar pora numete (neissigask iskart, jei taip atsitiktu- orchidejos nemegsta pervezimu, gali ir taip sureaguoti). Bet atgaivnau siaip ne taip. Pumpurai nebekrenta, net du prasiskleide jau. smile.gif

Tikuosi, kazkiek padejau. 4u.gif

Oi, tik dabar agalvojau- gi ne Maximoj vakar maciau tas grazias nedidukes orchidejas, o Rimi. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 26 balandžio 2008 - 12:07
as vakar tik gavau siuntinuka, tai paguldziau orches ant minkstesnio kiminu patalelio ax.gif

Man dabar toks klausimėlis iskilo jei phaliko lapai lieciasi prie reanimatoriaus sieneliu kurios yra dregnos ar jie neapipus? g.gif
Atsakyti
Tiesa, atbaide mane vyras nuo orcidariumo. Sakau- noriu. Sako- pirk. Sakau- bus grazu. Sako- jo, Tailandas namuose. blink.gif Pala, sakau- ne Tailandas, o Japonija wub.gif . Jis: Man daug orchideju vienoj vietoj- Tailandas. blink.gif

Tai pagalvojau, kad Tailando nenoriu. Gal tikrai- grisim prie minimalizmo. blink.gif
Atsakyti