siandien uosvienytei su gimtadieniu padovanojome dendrobi
aisku, viskas saunu, daug ziedu, grozis neispasakytas
Pati tokio noriu nerealiai!!!
bet va emiau skaitineti ir kopijuoti info is interneto apie ju prieziura. Perskaiciau visa rojaus sodu foruma ir kai ka nusirasiau, nes mano uosvienyte internetu naudotis nemoka ir sako, kad orchidejoms gera ir ta zema, kuri parduotuvese parduodama
Siaip fanelopsiai pas ja auga nuostabiai
, nors i ta lietuviska substrata persodinti. Bet va pagalvojau, kad ji kaip seno kirpimo zmogus, rupinsisi ir naujuoju dendrobiu panasiai, kaip ir kitomis gelemis
Gal kuri galite trumpai drutai nupasakoti bendraja prieziura? Jei gerai supratau, siltuoju periodu dendrobium nobile reikia tresti ir gausiai laistyti. Bet ar panasiai, kaip fanelopsi?
Saltuoju periodu jo reikia nelieti arba tik papurskalioti ir laikyti saltai. O kai pavasari uzauga auginukai, reikia luktelti, nes per anksti paliejus, is ju gausis keikiai, o ne ziedai. Bet kada zinoti, kada jau galima lieti ir istraukti ji i siltesne temperatura?
Beje, kai dendrobium nobile ziemoja, jam reikia ne tik vesumos, bet ir sviesos, ar ne? Ar nukisus ji ziemoti i koki rusi jam bus amen?
Papildyta:
niu tai pasirodyk savo grozi
Papildyta:
Gal kuri galite trumpai drutai nupasakoti bendraja prieziura? Jei gerai supratau, siltuoju periodu dendrobium nobile reikia tresti ir gausiai laistyti. Bet ar panasiai, kaip fanelopsi?
Saltuoju periodu jo reikia nelieti arba tik papurskalioti ir laikyti saltai. O kai pavasari uzauga auginukai, reikia luktelti, nes per anksti paliejus, is ju gausis keikiai, o ne ziedai. Bet kada zinoti, kada jau galima lieti ir istraukti ji i siltesne temperatura?
Beje, kai dendrobium nobile ziemoja, jam reikia ne tik vesumos, bet ir sviesos, ar ne? Ar nukisus ji ziemoti i koki rusi jam bus amen?
Papildyta:
Papildyta:
QUOTE(astyyte @ 2008 04 26, 21:47)
sveikutes. as naujoke
. aciu uz puikia tema ir gerus patarimus
ir as turiu orchideja - vyras padovanojo per valentina
turejo vos 6 ziedelius ant 2-ju stiebkociu,o dabar grazuole visa apsipylusi ziedais
dziaugiuosi savo gelyte ir dekoju visoms uz naudingus patarimus apie prieziura 
mano uosvene irgi pasodino phaloenopsi i paprasta zeme
tai atrodo nekaip... kol kas dar gyvas bet lapai violetiniai ir tai tikrai ne idegis, nes ten saules nera kur jis stovi, mano paciente reanimatoriuje ir tai geriau atrodo
tai atrodo nekaip... kol kas dar gyvas bet lapai violetiniai ir tai tikrai ne idegis, nes ten saules nera kur jis stovi, mano paciente reanimatoriuje ir tai geriau atrodo
QUOTE(Taniushka @ 2008 04 26, 23:51)
mano uosvene irgi pasodino phaloenopsi i paprasta zeme
Violetiniu (ir tamsesniu atspalviu) phalaenopsiu lapai visada turi violetini atspalvi. Tai normalu,del to nereikia susirupinti
labas rytas visoms, pagaliau ir as turiu gelyte kurios lb norejau, dendrobium nobile
noriu jungtis i jusu, orchideju augintoju ir myletoju bureli
ar priimsit?
vakar tiek dziaugiaus savo gelyte, tiek dziaugiaus, tik va beda nezinau kaip ja laistyti
prisiskaiciau internete, rojaus soduose ir pas jus tai ir nebesuprantu nieko
gal jus man pasakysit kaip tai daryti? vandeni pilti i zeme is virsaus, ar pamerkti ja i vandeni? kada geriausia laityt, ryte ar vakare?parduotuvej sake supilt gera stikline vandens
o kada daryti ta karsta dusa ir kam jis reikalingas?
esu naujoke, todel nesijuokit jei mano klausimai jums atrodo juokingi
tiesiog nenoriu numarint savo gelytes
vakar tiek dziaugiaus savo gelyte, tiek dziaugiaus, tik va beda nezinau kaip ja laistyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 04 27, 10:21)
labas rytas visoms, pagaliau ir as turiu gelyte kurios lb norejau, dendrobium nobile
noriu jungtis i jusu, orchideju augintoju ir myletoju bureli
ar priimsit?
prisiskaiciau internete, rojaus soduose ir pas jus tai ir nebesuprantu nieko
gal jus man pasakysit kaip tai daryti? vandeni pilti i zeme is virsaus, ar pamerkti ja i vandeni? kada geriausia laityt, ryte ar vakare?parduotuvej sake supilt gera stikline vandens
o kada daryti ta karsta dusa ir kam jis reikalingas?
tiesiog nenoriu numarint savo gelytes

na apie dendrobiu auginima ir ypac laistyma yra daug sneketa,paskaitinek visa tema. Mes tikrai apie tai diskutavom
siaip tiek dendrobiai tiek phalaenopsiai laistomi taip pat,tik aisku kiekviena gelyte individualiai auginama
QUOTE(Kerincioji @ 2008 04 26, 23:14)
Violetiniu (ir tamsesniu atspalviu) phalaenopsiu lapai visada turi violetini atspalvi. Tai normalu,del to nereikia susirupinti 
is pradziu lapai buvo zali, o kai pasodino i zeme tai tapo violetiniai (i juoduma netgi) bet ir pati gele atrodo nesveikai
QUOTE(Kerincioji @ 2008 04 27, 07:51)
na apie dendrobiu auginima ir ypac laistyma yra daug sneketa,paskaitinek visa tema. Mes tikrai apie tai diskutavom
siaip tiek dendrobiai tiek phalaenopsiai laistomi taip pat,tik aisku kiekviena gelyte individualiai auginama
kad kol as perskaitysiu visas temas mano gelyte ir numirt gali
negi taip sunku imt ir pasakyt, nesuprantu
gal galite patarti kurios trašos geresnės
QUOTE(Kerincioji @ 2008 04 27, 10:25)
negalvokit kad as durna
be to koks jau skirtumas, uosvine visvien manes neklauso kad gelei geriau augti zieveje, tai jeigu gele ir mirs manau jai anapus bus tik geriau
QUOTE(pyragiuke @ 2008 04 27, 11:31)
kad kol as perskaitysiu visas temas mano gelyte ir numirt gali
tikrai nenumirs tavo gelyte
Papildyta:
QUOTE(**violeta** @ 2008 04 27, 11:39)
Geriausios trasos skirtos orchidejom. O firmu yra ivairiu,nusipirk vienas paziuresi ar tinka tavo gelytem,jei nepatinka,tada gali bandyti kitas. Mes visos naudojam skirtingas trasas
Papildyta:
QUOTE(Taniushka @ 2008 04 27, 11:40)
negalvokit kad as durna
ir neatskiriu kur sveiki lapai o kur ne... mano phaloenopsio lapai daugiau violetiniai, bet su zaliu taip pat. o ten zalios spalvos visai nera , lapai visiskai juodai-violetinia
be to koks jau skirtumas, uosvine visvien manes neklauso kad gelei geriau augti zieveje, tai jeigu gele ir mirs manau jai anapus bus tik geriau

nu tai tu imesk cia nuotrauka,juk mes nematom kaip jos ten atrodo