nesu profe, bet nesutinku kad ipatingos prieziuros orchei nereikia jeigu ji yra sveika... REIKIA, nes si gele ne is tu kur pastatei ant palanges, karta palaistei per savaite ir dziaugiesi ziedais kas 4 menesius,
maniske irgi buvo sveika, grazi, daug saknu turejo, bet ... atsidure reanimacijos palatoje..
perliesi- supus, nepalaistisi sudzius, reiskia si augala reikia stebeti, ir tresti reikia ne taip kaip kitus augalus, ir karsta dusa daryti, ir zeme persodinimui ypatinga pirkti, zodziu daug niuansu yra
QUOTE(babyface @ 2008 04 26, 09:44)
Vakar nusipirkau Orchideja Cambria... Ziurejau rojaus sodu forume, tai nebuvo isskirtos atskiros rusies apie jas... Arba as visai nebematau
Gal kas galite parasyte apie ju prieziura: svarbiausia laistymas ir sviesa, siluma... Ar ju prieziura panasi i phalenopsiu? 

Tai nėra veilslė, todėl apie priežiūra tikrai tau nieks neparašys

Šiandien varvinau varvinau seilę į Orchidėjas, dieve, koks grožis... Bet tada prisiminiau kad pas mane bute tamsu gana... dar pagalvojau apie savo Katiną kuris viską graužia ir apie kaktusą kuris numirė per metus.
QUOTE(srauni_upe @ 2008 04 26, 16:19)
Šiandien varvinau varvinau seilę į Orchidėjas, dieve, koks grožis... Bet tada prisiminiau kad pas mane bute tamsu gana... dar pagalvojau apie savo Katiną kuris viską graužia ir apie kaktusą kuris numirė per metus.
as ir turiu katina, na pradzioj jis bandydavo paragaut, bet kadangi salia budavau sudrausmindavau, nuvarydavau kartais, bet vistiek pora kartu mano gele krito zemen

be to as gelytes nelaikau ten kur katinas visa diena budamas namie vienas galetu pasiekt, virtuvej laikau, ten silta, be to kai maista gaminu dar ir dregna, jai patinka, o orchidejai juk ir nereikia labai daug sviesos, kitur raso kad galima auginti net vonioj su langu

QUOTE(Mazoji_s @ 2008 04 26, 15:40)
as ir turiu katina, na pradzioj jis bandydavo paragaut, bet kadangi salia budavau sudrausmindavau, nuvarydavau kartais, bet vistiek pora kartu mano gele krito zemen
bet dabar kazkaip nebelenda, gal kad aprekiau
be to as gelytes nelaikau ten kur katinas visa diena budamas namie vienas galetu pasiekt, virtuvej laikau, ten silta, be to kai maista gaminu dar ir dregna, jai patinka, o orchidejai juk ir nereikia labai daug sviesos, kitur raso kad galima auginti net vonioj su langu
matyt tos sviesos tiek pakanka, svarbu kad butu silta ir dregna

a... nu tai dar pakenčiamos sąlygos. Gal reiks pabandyt...
Na bet žiemą pas mane šilta nebūna, nes langai seni, o butas nuomojamas.
Hm o kiek gali "nudegt" gėles perkant iš maximos?... ten jų tiek daug buvo, bet nežinau nepatikimai atrodo...
na manau visur visko buna, reikia tik gerai geles stovy paziuret, kad nebutu saknys blogos, lapai nuleipe.
as pvz pirkau Ermitaze per ispardavima
tada net nezinojau nieko apie orches, tai net saknu neziurejau, issirinkau graziausia sau ir parsiveziau
as pvz pirkau Ermitaze per ispardavima

QUOTE(srauni_upe @ 2008 04 26, 16:48)
a... nu tai dar pakenčiamos sąlygos. Gal reiks pabandyt...
Hm o kiek gali "nudegt" gėles perkant iš maximos?... ten jų tiek daug buvo, bet nežinau nepatikimai atrodo...
visai neblogos tos maximines

Pažiūrėkit kur manoji vaiką augina 

QUOTE(Aga @ 2008 04 26, 19:35)
smagu

noriu paklausti kaip greit orchidejos pradeda auginti vaikus (t.y kokio amziaus) phalenopsiai
QUOTE(aneizza @ 2008 04 26, 19:21)
ne jei neblogos, tai bandysiu tada pirkt....
Nu nežinau kiek maniškei laiko, pirkau nukainotą, su žiedstiebiu ir 2 žiedeliais, ir 2 nukirptais storais žiedstiebiais. Matyt galingi buvo, tokie piršto storumo. Nu pabuvo pas mane porą mėnesiukų nepilnai ir va vaikiuką leidžia.