Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

nesu profe, bet nesutinku kad ipatingos prieziuros orchei nereikia jeigu ji yra sveika... REIKIA, nes si gele ne is tu kur pastatei ant palanges, karta palaistei per savaite ir dziaugiesi ziedais kas 4 menesius,
maniske irgi buvo sveika, grazi, daug saknu turejo, bet ... atsidure reanimacijos palatoje..
perliesi- supus, nepalaistisi sudzius, reiskia si augala reikia stebeti, ir tresti reikia ne taip kaip kitus augalus, ir karsta dusa daryti, ir zeme persodinimui ypatinga pirkti, zodziu daug niuansu yra

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taniushka: 26 balandžio 2008 - 12:44
QUOTE(babyface @ 2008 04 26, 09:44)
Vakar nusipirkau Orchideja Cambria... Ziurejau rojaus sodu forume, tai nebuvo isskirtos atskiros rusies apie jas... Arba as visai nebematau  blush2.gif Gal kas galite parasyte apie ju prieziura: svarbiausia laistymas ir sviesa, siluma... Ar ju prieziura panasi i phalenopsiu?  smile.gif

Tai nėra veilslė, todėl apie priežiūra tikrai tau nieks neparašys schmoll.gif Prekybininkai Cambrijos pavadinimu vadina didelį būrį orchidėjų: daugiausiai tai odontoglosumai, odontonijos ir t.t. Taigi pirmiausiai išsiaiškink, kokį tiksliai augaliuką įsigijai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiandien varvinau varvinau seilę į Orchidėjas, dieve, koks grožis... Bet tada prisiminiau kad pas mane bute tamsu gana... dar pagalvojau apie savo Katiną kuris viską graužia ir apie kaktusą kuris numirė per metus.
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2008 04 26, 16:19)
Šiandien varvinau varvinau seilę į Orchidėjas, dieve, koks grožis... Bet tada prisiminiau kad pas mane bute tamsu gana... dar pagalvojau apie savo Katiną kuris viską graužia ir apie kaktusą kuris numirė per metus.

as ir turiu katina, na pradzioj jis bandydavo paragaut, bet kadangi salia budavau sudrausmindavau, nuvarydavau kartais, bet vistiek pora kartu mano gele krito zemen ax.gif bet dabar kazkaip nebelenda, gal kad aprekiau biggrin.gif

be to as gelytes nelaikau ten kur katinas visa diena budamas namie vienas galetu pasiekt, virtuvej laikau, ten silta, be to kai maista gaminu dar ir dregna, jai patinka, o orchidejai juk ir nereikia labai daug sviesos, kitur raso kad galima auginti net vonioj su langu blink.gif matyt tos sviesos tiek pakanka, svarbu kad butu silta ir dregna
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazoji_s: 26 balandžio 2008 - 15:40
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 04 26, 15:40)
as ir turiu katina, na pradzioj jis bandydavo paragaut, bet kadangi salia budavau sudrausmindavau, nuvarydavau kartais, bet vistiek pora kartu mano gele krito zemen  ax.gif  bet dabar kazkaip nebelenda, gal kad aprekiau  biggrin.gif 

be to as gelytes nelaikau ten kur katinas visa diena budamas namie vienas galetu pasiekt, virtuvej laikau, ten silta, be to kai maista gaminu dar ir dregna, jai patinka, o orchidejai juk ir nereikia labai daug sviesos, kitur raso kad galima auginti net vonioj su langu  blink.gif  matyt tos sviesos tiek pakanka, svarbu kad butu silta ir dregna

a... nu tai dar pakenčiamos sąlygos. Gal reiks pabandyt...
Na bet žiemą pas mane šilta nebūna, nes langai seni, o butas nuomojamas.

Hm o kiek gali "nudegt" gėles perkant iš maximos?... ten jų tiek daug buvo, bet nežinau nepatikimai atrodo...
Atsakyti
na manau visur visko buna, reikia tik gerai geles stovy paziuret, kad nebutu saknys blogos, lapai nuleipe.

as pvz pirkau Ermitaze per ispardavima ax.gif tada net nezinojau nieko apie orches, tai net saknu neziurejau, issirinkau graziausia sau ir parsiveziau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazoji_s: 26 balandžio 2008 - 16:08
QUOTE(srauni_upe @ 2008 04 26, 16:48)
a... nu tai dar pakenčiamos sąlygos. Gal reiks pabandyt...
Na bet žiemą pas mane šilta nebūna, nes langai seni, o butas nuomojamas.

Hm o kiek gali "nudegt" gėles perkant iš maximos?... ten jų tiek daug buvo, bet nežinau nepatikimai atrodo...

visai neblogos tos maximines 4u.gif
Atsakyti
Pažiūrėkit kur manoji vaiką augina g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2008 04 26, 19:35)
Pažiūrėkit kur manoji vaiką augina g.gif
user posted image

smagu thumbup.gif
noriu paklausti kaip greit orchidejos pradeda auginti vaikus (t.y kokio amziaus) phalenopsiai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taniushka: 26 balandžio 2008 - 19:38
Maniske irgi is ten vaika augino, bet deja kaskas nepatiko vaikuciui ir jis sudziuvo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 04 26, 19:21)
visai neblogos tos maximines  4u.gif

ne jei neblogos, tai bandysiu tada pirkt....
Atsakyti
Nu nežinau kiek maniškei laiko, pirkau nukainotą, su žiedstiebiu ir 2 žiedeliais, ir 2 nukirptais storais žiedstiebiais. Matyt galingi buvo, tokie piršto storumo. Nu pabuvo pas mane porą mėnesiukų nepilnai ir va vaikiuką leidžia.
Atsakyti