Įkraunama...
Įkraunama...

kaip atpratinti vaiką miegoti kartu? 2 dalis

Paskaiciau, ka jus cia priraset.....
Aisku kiek zmoniu - tiek ir nuomoniu. Vieni patenkinti kad vaikas su tevais vienoj lovoj miega ir nemato problemu. Bet kas cia raso yra nepatenkintas dabartine padetimi ir nori bet kokiu atveju kad vaikai miegotu savo lovoje. Man tai nepatinka, kai vaikas miega musu lovoje, nes as negaliu nei normaliai ant kito sono apsisukti, paprasciausiai negaliu atsipalaiduoti. Ir nesakyciau, kad jeigu leidi vaikui su tevais miegoti, parodai jam, kad ji myli! Meile vaikui galima ir kitaip parodyti. Manasis taip pat kai nakti atsibunda yra atsinesamas i lova ir ten pasimuistes anksciau ar veliau uzmiega. Bet labai nenoriu, kad jis priprastu pas mus miegoti.
Toms, kuriu vaikai uzmiega ant ranku, patarciau to atpratinti. Aisku pasiruoskit kokias 2 savaites vargti. As patarciau pirma vakara dar laikyti vaika ant ranku, bet nesupti jo, gal pasistenkit i ji neziureti, ir tikrai nekalbekit su juo, tik sakykit reikia miegoti, visi miega ir t.t., vienu zodziu darykit maziau negu anksciau. Kita vakara nebe taip smarkiai apkabinkit vaika ir t.t. Pasistenkit kiekviena vakara vis labiau "tolti" nuo vaiko mintimis ir kunu. Gal po kokios savaites (cia viskas priklauso nuo vaiko ir nuo to ar padejo tas "atitolimas") padekit vaika i lovyte, ikiskit pro groteles abi rankasi ir glostykit vaika. Po kurio laiko tik sedekit prie lovytes. O dar po kurio laiko su kede stumkites link duru, kol sedesit koridoriuje. Jeigu vaikas miega tam paciam kambary tai suaugusieji eikit miegoti kai vaikas jau uzmiges.
Atsakyti
Na mano panos miega savo lovose ir savo kambary, bet buvo tarpas, kai mažoji atslinkdavo išjungus šviesą pas mus į lovą.Taip keli vakarai davė greitus rezultatus. Tik vakaras ir jau ateina. Tai užmigusią išnešdavau į jos lovytę.Tad jokių problemų daugiau biggrin.gif
Atsakyti
kai vaikai miega keli tai jiems ir geriau miegoti,bet kai vaikas vienas tai jis ir nemiegos vienas savo kambaryje schmoll.gif O savo mažiuką paguldau į lovytę pritrukiu lovytę pri savo lovos duodu jam savo ranką ir jis miega. smile.gif
Atsakyti
As ir sakau, vieni patenkinti tuo, kad vaikas miega kartu arba uzmigdomas ant ranku, kiti ne. Man tai nuo pat sunaus gimimo buvo labai svarbu, kad jis moketu vienas uzmigti, o ne supamas. Tai nuo kokiu 3 men ivedem rituala: pavalgyti, praustis, vystyti, padainuodavau dainele, dar ijungdavau vaikista muzikyte, isjungdavau sviesa ir iseidavau is kambario. Ir taip iki siol. Tik dabar nebadainuojam, nes kas antra vakara vyras atlieka ta rituala, o jis nelabai linkes dainuoti. Zinoma, buna kad iskarto neuzmiega, dar truputi kniaukia lovoj. Bet dazniausiai uzmiega per kokias 10 min.
As negaliu isivaizduoti, kad man kiekviena vakara reiketu supti vaika ant ranku! Bet kiekvienas daro taip, kaip jam patinka!
Atsakyti
vyresnelis miegojo loveleje iki 5 metu 4u.gif ,bet jis taip neramiai miegodavo,kad baisu,pabandem gal kokiu 3 metu perkelti i norrmalia lova ir greitai atsisakem minties,nes niekas negelbejo,nei kedes,nei patalai ant zemes,krisdavo n kartu per nakti.graziausia budavo,kai jau toks dickis issitiesdavo loveleje,tai kojos karodavo biggrin.gif .o mazoji nuo 2 metuku miega normalioje lovoje,tik ta lova dar vis musu kambaryje,nes tiesiog tai nusikalus griztu is darbo,kad niekaip negaliu isisamoninti,kad reiks lakstyt i kita kambary klostyt ir uz rankos palaikyt lotuliukas.gif tai sakau dar iki vasaros tegu pasidziaugia,o paskui su visa lova i kita kambari thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ramunija @ 2006 01 18, 16:10)
labai grazi lovyte  4u.gif , kur tokia pirkot?mes gi savo neseniai isardem ir i rusi ji  keliaus  bigsmile.gif

Netikiu, kad Lietuvoje neįmanoma ko nors panašaus rasti smile.gif Tik kad ji mažytė, tiks iki kokių 4 mėtų. Mes kadangi neturim atskiro kambario mažei, tai pirkom mažesnę , kitaip netilptumėm viename miegamąjame su visom lovom doh.gif
Atsakyti
1 metu ir 10 menesiu mano dukryte pradejo miegoti viena savo kambaryje ir savo dideleje lovoje thumbup.gif Pasiulem viena vakara miegoti vienai, ir nuo to karto "mano lova, mano pagalve". Pradzioje, jei prabusdavo, dar naktim pakviesdavo pas save i lova, o dabar jau ne. Ismiega nuo 22h. iki 9h.
Atsakyti
Mūsiškė tai užmiega su mumis lovoj, o po to ją perkeliam į lovytę biggrin.gif
Atsakyti
maniškė tai nuo pat mažų dienų miega savo lovytej, tik mūsų tetukas vakarais pradėjo imti ją į mūsų lovą. ji pasivarto pas mus ir pasiprašo į savo lovytę, mat jai nepatogu su mumis, vietos permažai, o kartais ir užmiega pas mus, tada mes pernešam ją į jos lovytę mirksiukas.gif
Atsakyti
Gerai viena mamyte rase, kad ne priprato, o pripratinom drinks_cheers.gif Bet kaip maza, katik gimusi leliuka paliksi viena miegoti rolleyes.gif Man paciai buvo baisu, gal tiksliau neramu palikti viena miegoti ax.gif
Taigi, kartu miegojom iki 1m, o dabar jau savo lovelej miega, nors kartais dar isiropsia pas mus biggrin.gif
Atsakyti
Mūsiškis irgi buvo jau išmokęs savo lovelėj miegoti.. bet kaip atsirado broliukas, vėl sugrįžo į tėvelių lovą...
KĄ daryti? Gal kas turit panašios patirties??? g.gif smile.gif
Atsakyti
o mes suskirstėm naktį į atsibudimus, pvz. dažniausiai būdavo 5 atsibudimai (užkandžiauja, čiupinėja mano ranką ir užmiega). Kadangi tingėjosi keltis taip dažnai, miegojo su mumis vaikiukas po pirmo pabudimo. O ir man labai gera jausti savo mažiuką šalia. wub.gif Bet pradėjom mažinti pabudimų skaičių, nebeduodavau papuko, ramindavau ant rankų ir vėl atgal į lovytę. Aišku, reikėjo pavargt unsure.gif
Bet va dabar bunda tik 6-7 ryto ir su mumis miega iki 9-10. thumbup.gif Man jau čia pasiekimas thumbup.gif
Atsakyti