Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija- 16 tema....

Mano ziedeliai jums savaitgalio ryta mirksiukas.gif 4u.gif
Radiant Glow user posted image Hawaiian Pearl user posted image
Sun Sizzle user posted image Fisher's Leon user posted image
Taboo user posted image Buckeye Butterflies user posted image
Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif Su gražiais jūsų žiedeliais. Mano gėlytėm dar taip toli iki jų.
Sigute, apžiūrėjau savo kvietką, kai kuriuos lapelius nuskabiau. Kitų pabijojau, nes tokie pukiukai stovi, o gal ten žiedeliai? Palauksiu kelias dienas ir bus matyt.
Aš tai laukiu pirmų žiedelių, kai matysiu, kad ir su tom gėlytėm susidraugavau, tada reiks didint kolekciją. Laukiu kuo greičiau pasirodant žiedelių lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rima* @ 2008 05 17, 03:36)
O tu nesivaržyk klausti, atsakysiu, pasidalinsiu informacija, patirtimi ir gal dar kuo nors (jei tik norėsi)  drinks_cheers.gif
Kad nebūsi išjuokta - prižadu! Visos nuo nesąmonių pradėjome, ir patirtį labai nelengvai kaupėme

ačiū labai labai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos visos šio grožio augintojos, ir prijautėjos... thumbup.gif wub.gif thumbup.gif
Savaitgalis nuostabiai gražus, saulutė nuo pat ryto mus džiugina. thumbup.gif
Nesidžiaugti negali tiek žiedukų turint namuose, o dar kaip užsuki čia, ir kitų augintojų pamatai tai išvis smagu darosi, visgi ta gėlytė nuostbus sutvėrimas , tokia įvairovė, lapukų , žiedukų...
Šiuo metu labiausiai laukkiu prasiskleidžiant vienos iš savo svajonių sanpaulijos, labai jau nedaug bereikia iki visiško džiaugsmo .... lotuliukas.gif
Neiškenčiu ir giriuosi blush2.gif ЕК-Сады Семирамиды

user posted image Foto spalva atitinka tikrąją, esamąją. wub.gif
Atsakyti
Oi, mergaitės, kokie gražūs žiedeliai wub.gif
QUOTE(Rima* @ 2008 05 17, 01:22)
Oi oi oi.... Atsargiai -  sanpauligė užkrečiama, ir labai sunkiai gydoma!  mirksiukas.gif

irnesakyk.gif tikra epidemija ir nemanau, kad tai pagydoma, jau baigiu užsikrėsti lotuliukas.gif dviejų man jau mažai darosi hihihi.gif
Atsakyti
Sveikutės, mano sanpaulijos jau kai kurios taip pat žydi, kitos žiedelius sukrovė, tik nesuprantu, kas pasidarė, pradėjo lapų pakraštėliai ruduoti ir džiūti, gal drėgmės per mažai??? Taip gražiai augo schmoll.gif
Papildyta:
Radau informacija, kad per mažai drėgmės, gali būti blush2.gif Ar nieko jai gėlytės gauna tiesioginiu spindulių??
Atsakyti
QUOTE(Diglė @ 2008 05 17, 13:38)
Radau informacija, kad per mažai drėgmės, gali būti  blush2.gif  Ar nieko jai gėlytės gauna tiesioginiu spindulių??

tiesioginiu saules spinduliu jos nemegsta schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Diglė @ 2008 05 17, 13:38)
Radau informacija, kad per mažai drėgmės, gali būti  blush2.gif  Ar nieko jai gėlytės gauna tiesioginiu spindulių??

Žiūrint kokios saulės tie tiesioginiai spinduliai. Jei vakarų, ir dar vėlyvos saulės - tada visai gerai.
Jei pietinės, tai žinok visai realu, kad tavo lapelių kraštus saulytė galėjo... iškepti.
Jau anksčiau kalbėjome, koks efektas gaunasi, kada per vandenuko lašą saulų apšviečia lapą. Įsivaizduokite, kokio stiprumo padidinimo stiklo efektas gaunasi! Tose vietose, kur tiesioginiė saulytė paspigina ant lapų, jie tiesiog nudega. Kitaip tariant - iškepa.

Drėgmę palaikyk pildama į lėkštelę, o ar jos pakanka kartais visai verta pirštuku pasiknisti ir patikrinti, ar giliau žemė drėgna. Ne labai šlapia, bet DRĖGNA!

Merginos, kartais taip jau atsitinka, kad mūsų sanpaulytės ima ir perdžiųsta.
Įspėjimas:

NEPERLAISTYTI! Nors ir geriausių paskatų vedinos -nepulkite gausiai laistyti, kaip kitus kambarinius augalus!
Tada jau tegul reanimacijos procesas užtrunka geriau kelias dienas, nei kelių mėnesių triūsas nueitų šuniui ant uodegos.
Mažos šoninės šaknytės nudžiųsta sanpaulijai perdžiūvus, ir tada ją reikia atgavinti kantriai, palaipsniui. Gausiai paliejus, tos nudžiūvusios šaknytės pradeda pūti, ir sanpauliją sunaikina šaknų puvinys.

Palaistykite saikingai, ir... visą vazoną įkiškite į celofaninį maišelį parai. Tada vėl truputuką paliekite, palaukite kol susigers vanduo, ir vėl - į maišelį.

Pamatysite - per kelias dienas sanpaulytė atsigaus.

Jei kartais apatinės eilės lapeliai nebeatsistato - juos atsargiai nuskabykite, nepalikdamos prie stiebo nei mažiausios liekanos, kad ji nesudarytų sąlygų įsiveisti puviniui.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 05 17, 14:28)
tiesioginiu saules spinduliu jos nemegsta schmoll.gif

O tai kur jas statyti, pas mane ant palangės g.gif
Atsakyti
mano jau ne prima sanpaulyte nuo pačių vidurinių, mažiausių lapukų juoduoja, nėra jos perlaistytos, ar perdžiuvusios, tiesiog gal kokai liga patarkit.
Atsakyti
Designer Dress ziedelis wub.gif

user posted image
Atsakyti
Žydi 'Alisons Lauhgter' (neatsistebiu žiedų didumu, tik pirmas žydėjimas):

user posted image...user posted image...

'Alamo Frill's' ir 'Dikaja Orchidėja':

user posted image...user posted image

Ir neveislinukė – mažutė sanpaulytė, brangi dovana:

user posted image...user posted image
Atsakyti