Įkraunama...
Įkraunama...

Pinigų medis

Apklausa: Kaip dažnai laistot zamiokulką? (172 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Geltona @ 2008 05 07, 17:16)
Nu jo, lapai jau už sofą aukštesni  smile.gif bet jį mum ne visai mažą ir padovanojo  ax.gif
Pradėjau skaityt seną jūsų priplepėtą temelę, o ten apie kuo mažesnį vazoną rašo  blink.gif Pamatavau, dabar jis auga maždaug 25-26 cm. skersmens vazone. Tai jau susimėčiau ar man jį iš viso persodinėt, ar tik patręšti ir tiek  g.gif
Ir dar, nežinojau, kad jį laistyt retai reikia  unsure.gif Pas mane kartais ir vandens pilna lėkštė po juo palieka  doh.gif Dabar jau žinosiu, kad negerai.

Dėl vazono, tai rekomenduojama persodinti kasmet į vos vos didenį vazoną, t.y. apie 1-2 cm. didesnį, nes jei bus daug didesnis, tai augimas sustos ir augaliukas augins bulves kol užims visą vazoną...
Atsakyti
QUOTE(Geltona @ 2008 05 07, 16:00)
Sveikos,
Čia prisistatymui mano gražuolis  ax.gif

user posted image

baltai pavydziu wub.gif (as jei toki tureciau tai net bijociau prie jo prisiliesti, tik kad kas jam nenutiktu, ar neuzpyktu)
Atsakyti
O pas mus namie du zamokulkai. Vienas vaiko kitas mano. tai maniskis leidzia lapus po tris po to aprimsta. O vaiko tai kazko svajoja, gal bulbikes augina???? Nes laistom kartu o ir saules ten jam daugiau bet vat vazonas gal kiek didokas.
Atsakyti
QUOTE(Jaunutia @ 2008 05 07, 16:52)
baltai pavydziu wub.gif  (as jei toki tureciau tai net bijociau prie jo prisiliesti, tik kad kas jam nenutiktu, ar neuzpyktu)

ax.gif
Maniškis matyt nekaprizingas tfiu tfiu tfiu... bo dar ir mano mazgė kartais jį patūso doh.gif

Nu apie vazonus ir žemes jau šiek tiek info radau, o va kokiom trašom tręšti? Kaktusinėm, lapinių augalų ar žydinžių augalų??? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Geltona @ 2008 05 07, 17:22)
Nu apie vazonus ir žemes jau šiek tiek info radau, o va kokiom trašom tręšti? Kaktusinėm, lapinių augalų ar žydinžių augalų???  unsure.gif

Manau, kad atsaaaaaaargiai nenupurtant zemiu bandyk perdeti ji i didesni vazona dapilant zemiu g.gif
As tai savo mazyli persodinau i pora centimetru didesni vazona gal pies menesi, tai dababar ziu... 2sakeles naujas leidzia wub.gif gal pinigeliu padauges tongue.gif
Tresiu tai lapiniu geliu trasomis, bet kartais palaistau skirtomis orchidejoms, kai atlieka nuo ju, gal zydet prades lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano medelis nedidelis ir jau kokį pusmetį visai neauga. Kokį gavau, toks ir liko... O gali būti, kad jam vazonas per didelis ir reiktų persodinti į mažesnį? Vieta saulėta, šviesi. Nežinau, kas jam dar galėtų nepatikti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kniaumiau @ 2008 05 07, 19:22)
Mano medelis nedidelis ir jau kokį pusmetį visai neauga. Kokį gavau, toks ir liko... O gali būti, kad jam vazonas per didelis ir reiktų persodinti į mažesnį?  Vieta saulėta, šviesi. Nežinau, kas jam dar galėtų nepatikti ax.gif

Na visgi persodinau aš jį į ankštesnį vazoną... g.gif Šaknų daug, lyg ir sveikos. Bet tas gumbas, jis taip turi atrodyti, kaip bobausis? Toks susiraukšlėjęs ir turi būti?
Atsakyti
QUOTE(Geltona @ 2008 05 07, 17:22)
ax.gif
Maniškis matyt nekaprizingas tfiu tfiu tfiu... bo dar ir mano mazgė kartais jį patūso  doh.gif

Nu apie vazonus ir žemes jau šiek tiek info radau, o va kokiom trašom tręšti? Kaktusinėm, lapinių augalų ar žydinžių augalų???  unsure.gif

Geltona, jei jis pate taip fantastiškai auga, nebūtina tręšti. Vat persodinti tai gali į 1-2 cm platesnį vazoną. Pritariu agnir, žemių nuo šaknų nepurtik. Įdėk į naują vazoną, ir papildyk naujomis žemėmis. Bet žiūrint į taviškį gražuolį, man iškyla klausimas, kaip tu jį ištrauksi iš senojo vazonč iko g.gif . O piniguotis, tai fantastiškas. wub.gif . Kodėl maniškis taip neauga? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivvva: 07 gegužės 2008 - 19:47
rodausi ir aš savo piniguoti, iš šonų matosi su žiedai ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(daivvva @ 2008 05 07, 20:45)
Geltona, jei jis pate taip fantastiškai auga, nebūtina tręšti. Vat persodinti tai gali į 1-2 cm platesnį vazoną. Pritariu agnir, žemių nuo šaknų nepurtik. Įdėk į naują vazoną, ir papildyk naujomis žemėmis. Bet žiūrint į taviškį gražuolį, man iškyla klausimas, kaip tu jį ištrauksi iš senojo vazonč iko g.gif . O piniguotis, tai fantastiškas.  wub.gif . Kodėl maniškis taip neauga? doh.gif

g.gif Tai dabar galvoju, kad ko gero mano senai jam nupirktas vazonas gali būt per didelis doh.gif Bo pirkau kaip pagal gėlės dydį tokį nemažą puodą.
Nu bet jūs man paaiškinkit, pas mane jis iki šiol augo visai priešingomis sąlygomis nei radau, kas jam geriausia būtų: Stovi jis šiaurinėj pusėj (nes buto langai beveik visi į tą pusę) saulė pro langą pašviečia tik vidurvasarį anksti ryte. Ir tai stovi ne prie lango o įgrūstas į kampą. Laisciau kokia vieną kart per savaitę ir gausiai. Netręštas, nepersodintas blink.gif atrodo kaip apskritai jis pas mane dar gyvas unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Vitulka @ 2008 05 07, 22:42)
rodausi ir aš savo piniguoti, iš šonų matosi su žiedai  ax.gif
user posted image

Vat pastebėjau, kad būtent tokio tipo (mažai lapų, lapai gan dideli, mėsingi, prie apačios labai stori) šios gėlės žydi. Pas mano sesę irgi tokia, tai kelis žiedus per metus išleidžia. O tokia kaip pas mane su daug daug lapų, jie tokie plonesni truputį tai ir nežydi verysad.gif
Gal sakau jų kokie porūšiai skirtingi yra... g.gif
Atsakyti
Vakar persodinau savo piniguotį, tai pamačiau, kad leidžia du naujus kotelius, bet aš jų anksčiau nemačiau, nes buvo dar po žemėmis thumbup.gif Gaila tik, kad vieną šakelę nulaužiau persodindama sad.gif Bet ji buvo nedidukė ir nėra taip gaila, kai pamačiau, kad net du koteliai bus nauji rolleyes.gif
O pinigų medis mėgsta apipurškimus?
Atsakyti
Geltona, vitulka koki jusu grazus medeliai wub.gif wub.gif wub.gif
tikriausiai ir finansine padetis nebloga g.gif

mano pinigelis ir po persodinimo tunojo, dar naujas 2 sakeles leidzia, gal cia reiskia finansines padeties pagerejima? g.gif mirksiukas.gif

As tai tresiu su trasu pagaliukais, ismeigiu ir viskas. kartais universaliomis trasomis patresiu.

GELTONA manau reiketu persodinti tau medeli mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @@vandeniuke@@: 08 gegužės 2008 - 07:49