Sveikos, Merginos,
pasiskaičiau apie jūsų nerimus ir nuogąstavimus keliaujant į pokalbį dėl darbo. Suprantama- situacija, reikalaujanti drąsos. Pati dirbu personalo srityje daugiau nei penkerius metus- atrinkau daugelį žmonių, pati dalyvavau šešiuose pokalbiuose dėl darbo - ir su atrankos kompanijomis, ir su pačiai įmonių vadovais. Ir mūsų darbe kartais labai svarbu pasitikrinti save

.
Taigi, pirmiausia- reikia būtinai susidoroti su jauduliu. Yra atvejų, kuomet žmogus net rišliai sakinio negali sudėlioti, jo lūpos dreba, rankos virpa...na nieko tuomet nebus. Visiems reikia drąsių ir ryžtingų žmonių. Pilkos pelės nieko nebedomina.
Dėl suktų klausimų- daugelio atveju man reikalinga tik žmogaus reakcija- jos staigumas, arba- kūrybinis polėkis. Klausdama " Kaip papasakosit trimečiui vaikui kaip nuskristi į mėnulį?" tikrai neturiu galvoje tikslaus atsakymo ir besitikiu, kad jūs žinote įmantrią tiesą. Tiesiog man svarbu, kaip reaguosite, kaip papasakosite, koks jūsų jumoro jausmas, ar esate kūrybingas, ar laki jūsų vaizduotė. Konkrečiai priklauso nuo pozicijos, į kurią einate.
Visuomet mėgstu "tikrinamuosius" klausimus. Tiesiog jei paklausiu "Ar kartais pasijuokiate iš savęs?" manęs vien "taip" atsakymas netenkina. Todėl labai svarbu žinoti, kaip argumentuosite savo trumpą atsakymą, nes aš, savo atveju visuomet paklausiu "Ar galėtumėte papasakoti situaciją, kuomet paskutinį kartą tai padarėte?". Arba žmogus vardina savo asmenines savybes - "Esu pareigingas". (dažnai tai parašo ir savo CV). Prašau pakomentuoti, kada ši asmeninė savybė atsiskleidė. Todėl tikrai nuoširdžiai patariu- rašykite CV atsakingai ir pokalbio metu visuomet žinokite, kaip argumentuosite savo atsakymą.
Ir..pabaigai- darbdaviai visuomet nori, kad padarytumėte daugiau, nei iš jūsų tikimąsi. Todėl jei gavote užduot5, pvz. patikrinti vienos miesto parduotuvės lentynas su tam tikra produkcija- būtinai aplankykite kelias parduotuves. Iniciatyva- jūsų rankose. Darbdaviams tai velniškai patinka

.
Sėkmės!!!
Papildyta:
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 07 24, 20:22)
Sveikos. Noreciau pasiteirauti jusu, ka daryti tokiu atveju, jei darbe istempiau tik kelias savaites (neatlaikiau streso, bei tiesioginio virsininko elgesio su manimi), ka pasakyti per pokalbi kai klaus kodel isejau? Siuo metu nesu be darbo, tik galvoju "pasiuostineti", gal kur kitur rasiu geresne darbo vieta su aiskesnemis perspektyvomis. Gal patarsite?
Neatlaikyti streso- nėra sveikintinas dalykas

. Stresas daugelio atveju kiekvieną darbuotoją aplanko rytinės kavytės gėrimo ceremonijos metu

. Visi nori nestresuojančių ir puikiai su stresu susidorojančių darbuotojų- tiesiog pakančių rėkimui, "nenuotaikadieniams" ir visam kitam purvui. Tokia tiesa. Todėl visuomet būtina pabrėžti, kad esi šaltų nervų, nestresuoji, o ištikus netikėtiems nemalonumams darbe tiesiog ramiai į viską reaguoji. Esi neemocionali. Taigi, šio savo darbo stažo geriau visai neminėti. Juk pasigirti nėra kuo. O pokalbyje svarbiausia- tavo pasiekimai, nuopelnai, tobulėjimas.