Įkraunama...
Įkraunama...

Keblūs klausimai pokalbio metu

QUOTE(bite.maja @ 2011 07 20, 10:12)
Sveikos merginos  4u.gif O ką sakyti potencialiam darbdaviui, kuris klausia, kodėl išeinu iš dabartinės darbovietės? Nes darbą dabar kaip ir turiu, jame dirbu daugiau nei pusę metų, ieškausi kito, nes algos po bandomo nepakėlė nei vienu lt ir nenusimato pakėlimas. Šiaip darbas nesunkus, tik alga maža, už kurią vos vos pragyvenu (jei kam įdomu - 800 lt į rankas, dirbu vadybininke). Taigi, patyliukais ieškausi kito. Tik ką sakyti nuėjus į pokalbį, kodėl ieškausi kito darbo, nors ir darbą turiu...

Taip ir sakyti, kad netenkina alga dabartineje darbovieteje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2011 07 20, 07:17)
Taip ir sakyti, kad netenkina alga dabartineje darbovieteje  mirksiukas.gif

Nepasirodysiu materialistė? biggrin.gif Gal ir jūsų teisybė, pasakyt kaip yra, nes tikrai sunku pragyvent už tokią sumą... Kaip man nepatinka visi klausimai apie pinigus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bite.maja @ 2011 07 20, 10:55)
Nepasirodysiu materialistė?  biggrin.gif Gal ir jūsų teisybė, pasakyt kaip yra, nes tikrai sunku pragyvent už tokią sumą... Kaip man nepatinka visi klausimai apie pinigus  doh.gif

Tikrai nepasirodysit materialiste. Tik nesakykit, kad nepragyvenat uz tokia alga. Sakykit, kad jauciates neivertinama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2011 07 20, 08:10)
Tikrai nepasirodysit materialiste. Tik nesakykit, kad nepragyvenat uz tokia alga. Sakykit, kad jauciates neivertinama  4u.gif

O kaip tada išsisukt, jei sakys, kad galbūt nemoka daugiau, nes blogai dirbu doh.gif Nors tada turbūt galėčiau išsisukt su atsakymu, kad pritraukiau klientų iš šalių, iš kurių anksčiau įmonė klientų neturėjo...
Atsakyti
Sveikos. Noreciau pasiteirauti jusu, ka daryti tokiu atveju, jei darbe istempiau tik kelias savaites (neatlaikiau streso, bei tiesioginio virsininko elgesio su manimi), ka pasakyti per pokalbi kai klaus kodel isejau? Siuo metu nesu be darbo, tik galvoju "pasiuostineti", gal kur kitur rasiu geresne darbo vieta su aiskesnemis perspektyvomis. Gal patarsite?
Atsakyti
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 07 24, 22:22)
Sveikos. Noreciau pasiteirauti jusu, ka daryti tokiu atveju, jei darbe istempiau tik kelias savaites (neatlaikiau streso, bei tiesioginio virsininko elgesio su manimi), ka pasakyti per pokalbi kai klaus kodel isejau? Siuo metu nesu be darbo, tik galvoju "pasiuostineti", gal kur kitur rasiu geresne darbo vieta su aiskesnemis perspektyvomis. Gal patarsite?

As tai apie toki darba nieko net nerasiau ir nesakiau... rolleyes.gif Bet as buvau jau isejusi is tokio nevykusio darbo..
Atsakyti
Sveikos, Merginos,
pasiskaičiau apie jūsų nerimus ir nuogąstavimus keliaujant į pokalbį dėl darbo. Suprantama- situacija, reikalaujanti drąsos. Pati dirbu personalo srityje daugiau nei penkerius metus- atrinkau daugelį žmonių, pati dalyvavau šešiuose pokalbiuose dėl darbo - ir su atrankos kompanijomis, ir su pačiai įmonių vadovais. Ir mūsų darbe kartais labai svarbu pasitikrinti save smile.gif.
Taigi, pirmiausia- reikia būtinai susidoroti su jauduliu. Yra atvejų, kuomet žmogus net rišliai sakinio negali sudėlioti, jo lūpos dreba, rankos virpa...na nieko tuomet nebus. Visiems reikia drąsių ir ryžtingų žmonių. Pilkos pelės nieko nebedomina.
Dėl suktų klausimų- daugelio atveju man reikalinga tik žmogaus reakcija- jos staigumas, arba- kūrybinis polėkis. Klausdama " Kaip papasakosit trimečiui vaikui kaip nuskristi į mėnulį?" tikrai neturiu galvoje tikslaus atsakymo ir besitikiu, kad jūs žinote įmantrią tiesą. Tiesiog man svarbu, kaip reaguosite, kaip papasakosite, koks jūsų jumoro jausmas, ar esate kūrybingas, ar laki jūsų vaizduotė. Konkrečiai priklauso nuo pozicijos, į kurią einate.
Visuomet mėgstu "tikrinamuosius" klausimus. Tiesiog jei paklausiu "Ar kartais pasijuokiate iš savęs?" manęs vien "taip" atsakymas netenkina. Todėl labai svarbu žinoti, kaip argumentuosite savo trumpą atsakymą, nes aš, savo atveju visuomet paklausiu "Ar galėtumėte papasakoti situaciją, kuomet paskutinį kartą tai padarėte?". Arba žmogus vardina savo asmenines savybes - "Esu pareigingas". (dažnai tai parašo ir savo CV). Prašau pakomentuoti, kada ši asmeninė savybė atsiskleidė. Todėl tikrai nuoširdžiai patariu- rašykite CV atsakingai ir pokalbio metu visuomet žinokite, kaip argumentuosite savo atsakymą.
Ir..pabaigai- darbdaviai visuomet nori, kad padarytumėte daugiau, nei iš jūsų tikimąsi. Todėl jei gavote užduot5, pvz. patikrinti vienos miesto parduotuvės lentynas su tam tikra produkcija- būtinai aplankykite kelias parduotuves. Iniciatyva- jūsų rankose. Darbdaviams tai velniškai patinka smile.gif.
Sėkmės!!!
Papildyta:
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 07 24, 20:22)

Neatlaikyti streso- nėra sveikintinas dalykas smile.gif. Stresas daugelio atveju kiekvieną darbuotoją aplanko rytinės kavytės gėrimo ceremonijos metu smile.gif. Visi nori nestresuojančių ir puikiai su stresu susidorojančių darbuotojų- tiesiog pakančių rėkimui, "nenuotaikadieniams" ir visam kitam purvui. Tokia tiesa. Todėl visuomet būtina pabrėžti, kad esi šaltų nervų, nestresuoji, o ištikus netikėtiems nemalonumams darbe tiesiog ramiai į viską reaguoji. Esi neemocionali. Taigi, šio savo darbo stažo geriau visai neminėti. Juk pasigirti nėra kuo. O pokalbyje svarbiausia- tavo pasiekimai, nuopelnai, tobulėjimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kasytė: 09 rugpjūčio 2011 - 17:12
Kasyte, puikiai praverte jusu minciu pasidalijimas, mane kazkodel pradejo traukti personalo vadyba, visai noreciau pasimokinti sioj sryti. Kaip pradejote savo karjera butent sioje srityje? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elegantiska04020: 09 rugpjūčio 2011 - 17:53
QUOTE(elegantiska04020 @ 2011 08 09, 17:53)
Kasyte, puikiai praverte jusu minciu pasidalijimas, mane kazkodel pradejo traukti personalo vadyba, visai noreciau pasimokinti sioj sryti. Kaip pradejote savo karjera butent sioje srityje? rolleyes.gif

Šaunu! Pirmyn! Pradėjau nuo personalo vadybininkės- administratorės, vėliau- tik personalo vadyba, dar vėliau- vadovavimas. Darbas personalo srityje vienoje įmonėje, tiesiog palaipsniui "užaugau". Kadangi pradėjome nuo 0- žmogiškųjų išteklių valdymas apskritai tuo metu buvo kosmosas smile.gif, tai patirtis- įvairiapusė. Aišku, daugeliu atveju čia priklauso nuo įmonės kultūros, politikos, strategijos- kiek svarbus yra personalo žmogus, kiek svarbu yra žmogiškųjų išteklių politikos diegimas.
Beje, dar vienas niuansas- jei žmogus savo noru išeina iš buvusios darbovietės į "niekur". Keista, bet daugelis personalistų, įmonių vadovų tai žiūri kaip į didelį minusą. Nesusiradai, o išėjai. Aš tai vertinu kaip didelį pliusą- juk žmogus yra/buvo visiškai lojalus įmonei. Jis nemelavo,neapgaudinėjo, paslapčia nerezgė išėjimo strategijos. Toks poelgis man tik sustiprina kandidato įvaizdį- jis drąsus, ryžtingas, lojalus.Savybių puokštė, kuri būdinga kiekvienam GERAM/PAKLAUSIAM darbuotojui. Aišku, viskas būna išimčių- kiekviena situacija- skirtinga) .Taigi, mielosios, jei paklaus jūsų,kodėl išėjote iš buvusios darbovietės nesusiradusi kito darbo ,tiesiog atsakykite klausimu: "Ar jūs laimingas, kuomet jūsų darbuotojas tyliai ieškosi šiltesnės vietos ir netikėtai jus palieka?" Tai tik įrodo mano lojalumą, drąsą ir didelį ryžtą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kasytė: 10 rugpjūčio 2011 - 14:48
Sveikos, gal kas galėtų patarti, kaip teisingai atsakyti į klausimą: ,,Kokius reikalavimus keliate sau ir aplinkiniams?" g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fabiana @ 2011 08 10, 17:32)
Sveikos, gal kas galėtų patarti, kaip teisingai atsakyti į klausimą: ,,Kokius reikalavimus keliate sau ir aplinkiniams?"  g.gif

Teisingo atsakymo nėra, nes kiekvienas žmogus atsakys skirtingai, o geriausiai būtų nuoširdžiai, nes aš pati darau atrankas ir kaip man nusibodo tie šabloniški atsakymai ir nenuoširdūs atsakymai - tipo tiesiai per aplinkui, nemėgstu kai bando išsukti uodegą - reikia sakyti taip kaip galvoji mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mergelytė @ 2011 08 10, 17:45)
Teisingo atsakymo nėra, nes kiekvienas žmogus atsakys skirtingai, o geriausiai būtų nuoširdžiai, nes aš pati darau atrankas ir kaip man nusibodo tie šabloniški atsakymai ir nenuoširdūs atsakymai - tipo tiesiai per aplinkui, nemėgstu kai bando išsukti uodegą - reikia sakyti taip kaip galvoji  mirksiukas.gif

Būtent! Nuoširdumas yra sveikintina savybė- juolab pokalbio metu. Bet, Mergelyt, kaip bebūtų, yra atvejų, kuomet nuoširdžią informaciją reikia tiesiog nutylėti. Juk tai savotiški pardavimai- parduok save už geriausią kainą/sąlygas smile.gif. O jau ar tai tiesa, ar melas- mūsų darbas išsiaiškinti ir perprasti visas gudrybes. Beje, pastebėjau- nebus šabloninių klausimų, nebus ir šabloninių atsakymų. Tiesiog kūrybiškumo abiems pusėms smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(Fabiana @ 2011 08 10, 15:32)
Sveikos, gal kas galėtų patarti, kaip teisingai atsakyti į klausimą: ,,Kokius reikalavimus keliate sau ir aplinkiniams?"  g.gif

Pirmiausia, klausimas- labai jau nekonkretus. Nebent jis "išplaukia" pokalbio kontekste. Šiaip tokiu atveju nebijokite klausti, ką būtent klausiantysis nori sužinoti.Manau, toks klausimas galėtų būti klausiamas tik tuomet, jei kalbama apie reiklumą sau ir kitiems (kaip būdo savybę).
Atsakyti