Įkraunama...
Įkraunama...

Keblūs klausimai pokalbio metu

Jau kaip mane nervuoja tie darbdaviai... Prisiskaičius čia gerų patarimų, paskambinau dėl vieno darbo, kad pasakytų, kokia alga į tą vietą/ Žodžiu, pokalbis vyko telefonu taip: Aš: Laba diena, skambinu dėl tokio ir tokio darbo, norėjau sužinoti, kokią algą siūlote. Pavadainsiu tą moterišę raide B. Nuo vieno tokio gražaus žodžio biggrin.gif B: O kiek nori? Aš: (pasimečiau dėl tono, pasijutau išvis kalta, kam paskambinau ir drįsau sutrukdyt) Mane tenkintų tokia alga, kokią jūs planuojate mokėti žmogui į šią poziciją (norėjau, kad pirma pasakytų, kokia alga). B: Tai kiek tu nori? Na, pasakiau sumą, vos ne rėkt pradėjo, kad per daug noriu, žodžiu, turbūt norėjo, kad pasakyčiau, kad dirbsiu už minimumą... Dabar kai pagalvoju, gal mano klausimas ir truputėlį ne taip suformuluotas, nes kitas gali atsakyti, tai gerai, į šią vietą mokėsim 700 lt į rankas, ateik dirbt. O už tokią sumą tikrai neičiau. Kaip čia kitaip suformulavus...
Atsakyti
mazuose miestuose darbdavys po pokalbio su tavimi paskambina i buvusia darboviete ir issiklausineja apie tave viska doh.gif Nieko cia neprisuoksi daug. O jei kokie konfliktai su valdzia esamoj ar buvusioj darbovietej, tai darba susirast be sansu...
Atsakyti
QUOTE(erinijai @ 2011 08 26, 20:49)
mazuose miestuose darbdavys po pokalbio su tavimi paskambina i buvusia darboviete ir issiklausineja apie tave viska  doh.gif  Nieko cia neprisuoksi daug. O jei kokie konfliktai su valdzia esamoj ar buvusioj darbovietej, tai darba susirast be sansu...

Dideliuose miestuose taip pat mirksiukas.gif Be to, daznai papraso kontaktu is buvusiu darbovieciu tu zmoniu, kurie galetu Jus rekomenduoti arba siaip atsiliepti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2011 08 27, 10:19)
Dideliuose miestuose taip pat  mirksiukas.gif  Be to, daznai papraso kontaktu is buvusiu darbovieciu tu zmoniu, kurie galetu Jus rekomenduoti arba siaip atsiliepti  4u.gif

Man tai ir Vilniuje daznai taip viskas susideliodavo, kad kazkas kazka pazistamo pazinodavo darbinantis i nauja vieta, nors ir net sferos verslo nesusijusios buvo ax.gif Tik isitikinau, kad visur reikia issiskirti graziuoju, nes niekada nezinai, kur vel keliai susieis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(erinijai @ 2011 08 26, 19:49)
mazuose miestuose darbdavys po pokalbio su tavimi paskambina i buvusia darboviete ir issiklausineja apie tave viska  doh.gif 

Ir sugalvok tu man taip! Tarsi visi visus darbuotojus prisimintu doh.gif Manes vienoj darbovietej tai tikrai nieks nepamena, nes trumpai dirbau, o ir darbuotoju keli simtai buvo. Jei kas paskambintu, itariu, kad dar pasakytu, jog apie tokia visai negirdejo doh.gif
O ir klausimas kam paskambina. Na, pvz. kokiai buhalterei. O jei as su ja nesutariau, tai aisku, kad nieko gero nepasakys. Arba bus kokia pavyduole, kuri tycia nores pakenkti g.gif gi buna ir tokiu zmoniu. Arba paskambins kokiam virsininkui. vienoj darbovietej, tai virsininkas velnias zino kur budavo ir kuo uzsiimdavo. Nei mes ji matydavom, nei girdedavom, o darbe kiekvienas darbuotojas konkreciu rezultatu kaip ir neturejo, tai ka toks "sefas" gali apie savo pavaldini pasakyt???
Atsakyti
tikrai gali ir specialiai blogai apibudinti, todel ir baisu.
Dabar CV reikia pateikti su rekomendacijomis. Kaip DAR DIRBANT paprasyti direktores, kad parasytu rekomendacija?! Tuoj pasklistu pletkai, kad iseinu is darbo ir t.t. doh.gif
Atsakyti
Oij su tais skambučiais visko būna bigsmile.gif Žinau atvejį, kai vieno asmens potencialus darbdavys paskambino esamam darbdaviui bigsmile.gif bigsmile.gif Esamas darbdavys žinoma, ne itin gerai charakterizavo žmogų smile.gif O potencialus darbdavys pasakė, kad išgelbėsim jus ir pasiimsim tą netikėlį sau bigsmile.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ir žmogus gavo naują darbą bigsmile.gif
Kaip visad daug kas nuo žmonių priklauso - kai ėjau spręsti problemų pas savo vieną buvusių viršininkų - jis iškart pasisiūlė rekomendaciją parašyt bigsmile.gif bigsmile.gif Tik tiek kad man jos nereikėjo tada smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saharienne: 29 rugpjūčio 2011 - 09:04
QUOTE(erinijai @ 2011 08 29, 09:32)
Dabar CV reikia pateikti su rekomendacijomis. Kaip DAR DIRBANT paprasyti direktores, kad parasytu rekomendacija?! Tuoj pasklistu pletkai, kad iseinu is darbo ir t.t.  doh.gif

Nebutina is visu darbovieciu issinesti rastiskas rekomendacijas. Jei geruoju iseinate is darbo, tai pati parasote rekomendacija ir paprasote direktoriaus ja pasirasyti, paklausiate, ar jis sutiktu Jus rekomenduoti busimiems darbdaviams, ar galima pvz.jo kontaktus irasyti i CV. Taip dariau as 4u.gif O jei bloguoju iseinate, tikriausiai nebeturesite rastiska direktoriaus pasirasyta rekomendacija. Tuomet busimo pokalbio metu tiesiog sakote, kad neturite rekomendaciju. Arba galite su kitu kolega (kito skyriaus vadovu ar kitu asmeniu, su kuriuo Jus glaudziai bendradarbiavote) susitarti, kad galetu Jus parekomenduoti 4u.gif
Atsakyti
O ką daryti, kai per tris mėnesius pakeiti vieną darbą kitu ir tas tavęs netenkina. Aš nežinau ką daryti. Gal yra kokia tema panaši forume, ar čia mano bėda? Mano nuomone aš negaliu dirbti iš idėjos, ką man siūlo dabar. Ale mes tau atiduosim akcijas ir panašiai, tu valdysi projektą, dabar išmok, na na na. Aš negaliu, jei sukursiu projektą tuomet jį ir valdysiu, šiuo metu ieškau visas socialinias garantijas ir stabilų atlyginimą siūlantį darbą. Viskas, man rodos aš apsisprendus, ką atsakysiu. Bet vistiek, kur aš eisiu. Kai tik sutikau dirbti, man skambino gal iš 10 firmų, o dabar. Vienu žoždžiu negera mano patirtis su darbu.
Gėda ir vadovams sakyti. Na žodžiu dar palauksiu ir pasakysiu ką nusprendžiau. Gal žinote kur yra gerų darbų?
Atsakyti
Siūlyčiau prieš išeinant iš darbo susirasti kitą. Tai, kad norite socialinių garantijų, o ne dirbti iš idėjos, normalu. Vieniems to reikia, kitiems kito. Klausimas, kodėl sutikote eiti į šį darbą? Siūlau pagalvoti, ko tikrai norite ir būtent tokį darbą susirasti. Kad per 3 mėn. keičiat darbą man neatrodo kažkas tragiško, bet tai rodo jūsų mėtymąsi ir nežinojimą, ko tikitės iš darbo. Ko gero, savo CV nerašyčiau paskutinės darbovietės, jei ten tiek neilgai užtrukote.
Šiaip ne jūs pirma tokia ir nepaskutinė. Nusiraminkit, susidėliokit mintis ir veikit. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Na va, nusprendžiau vis gi palikti darbovietę ir imtis savo veiklos. Turiu daug idėjų, dabar turėsiu ir laiko joms įgyvendinti. Bet Jūsų žodžiai teisingi. Man nuo vaikystės labai sunku pasilikti vienoje vietoje, o jei dar požiūriai visai nesutampa, pasidaro dar sunkiau. Na tikiuosi šis mano sprendimas bus teisingas. Labai tikiuosi.
Atsakyti
QUOTE(erinijai @ 2011 08 29, 08:32)
Dabar CV reikia pateikti su rekomendacijomis. Kaip DAR DIRBANT paprasyti direktores, kad parasytu rekomendacija?! Tuoj pasklistu pletkai, kad iseinu is darbo ir t.t.  doh.gif

Nelabai turi reikšmės tos rekomendacijos. Svarbiausia reikalavimai.
Atsakyti