Įkraunama...
Įkraunama...

Šiauliai: l/d "Žibutė"

gavau siandien saraseli toki: lotuliukas.gif

SANITARINES PRIEMONES
1. tuoletinis popierius
2. dregnos serveteles
3. vaikiskas muilas
4. ploviklis feiry
5. sveitimo kremas yplon
6. ace
7. wc zele arba gelis 3in1
8. universalus valiklis arba ajax
9. popierines nosinaites
10. siuksliu maisai
Atsakyti
... girdėjau, kad duos sąrašiuką... tai vat ko reiks nupirkti... biggrin.gif Na... čia manau tenka likti be nuomonės... smile.gif O tai tokį sąrašiuką kas kiek laiko reikia įgyvendinti?

O šiaip mes jau pradėjome eiti į lopšelį. Kas keliaujate į "Ežiukų" grupę, tai esame "grupiokai". Kol kas super smile.gif Viskas puiku. Maniškė be ašarų, mielai lieka, patenkinta namo važiuoja. Gal tik kol kas... Labai matosi geri pokyčiai: baigiame visiškai atsisakyti čiulptuko, pati pradėjo prašytis ant puodo ir net kartais išeina padaryti smile.gif ir vis "pripasakoja" ko naujo išmoko. Na šiandien iš jos "rodomojo-pasakojimo" supratau, kad darželyje kažkas iš vaikų krito ant žemės ir verkė biggrin.gif Tai ji man rodė namie grįžusi kaip darė ir kad taip negalima biggrin.gif
Atsakyti
aš vakar buvau apšąlus ir perpykus - kai nuėjau pasiimt vaiko, pries 4val. grupėje - balaganas. doh.gif Auklėtojos nėra - ale posėdžiauja (ir kaip supratau jau nuo 13 val), auklytė viena - vaikai verkia... unsure.gif o manoji ir taip sunkiai adaptuojasi, vis dar verkia kad nenori ten eit... o via dar tokia betvarkė... aš suprantu, posėdis yra posėdis, bat ar reikia jį daryt tokiu metu kaip vaikai miega arba prieš - po darbo, juk auklėtojos tai dvi dirba, negi kitaip jau nebegalėjo.... kur valdžia žiūri... tikiuos tai bus pirmas ir paskutinis toks įvykis nes pradėsiu tikrai pykt... išsivaizduokit - viena auklytė ir 15 dvimetukų atsikėlusių iš miego, laukiančių valgyt, rengtis, galų gale sisiot... verysad.gif
Atsakyti
Aš dar ant tokio reikalo neužtaikiau... dažniausiai kai ateinu pasiimti, jau būna likusi viena blush2.gif bet vat pas mus kita bėda... kaip savaitę po pradėjimo lankyti pradėjome sirguliuoti, tai taip iki šiol. Nei tai serga, nei tai neserga... Kai miega sausai pakosėja. Gydytoja apžiūrėjo sakė greičiausiai kažkoks virusas darželyje klaidžioja, tai taip ir neišgyjam. Palaikai namie, lyg ir apsitvarko nuvedu ir vėl iš naujo. Bet kiek esu girdėjusi, tai visur taip su lopšelinukais. O gal yra kokių būdų tam užkirsti kelią?
Atsakyti
na tokiam kolektyve tikrai sunku išvengti ligų, aš irgi su siaubu laukiu... kol kas vitaminus geriam su padidintu c vit kiekiu ir ežiuolės lašiukus, žiūrėsim kiek tempsim be ligos. Iš tikro tai kasdien + - skirtingu laiku nueinu vaiko pasiimt, paprasčiausiai taip gaunasi, bet tikrai nieko blogo nei buvau išgirdus nei mačius, tik va vakar... bet labai tikiuos kad ten tik kažkoks nesusipratimas buvo kuris nebesikartos, nes kol kas tikrai nieko bloga nei apie auklėtojas nei apie auklytę pasakyt negaliu.. smile.gif
Atsakyti
Būtinai reiks ir man nupirkti vitaminų. Iki šiol kaip ir nebuvo labai didelė sirgalė, bet tiek šiandien tiek rytoj į darželį stengsiuosi neleisti, kad namie apsigydytų kosulį. Mūsų auklėtojos irgi puikios. Tik jau kai dabar ruduo, tai šaltis grupėje (ypač rytais) tikrai nedžiugina schmoll.gif Apibendrinant galiu pasakyti, kad lopšelio įtaka tikrai didžiulė. Jau su puodu baigiame susidraugauti, čiulptuko atsisakyti, savarankiškumo (kurio ir šiaip nestigo) įgijome, naujų gabumų atsiskleidė (muzikuoti, pavaidinti), man daug lengviau vėl į visuomenę grįžti blush2.gif , o iš blogesnių dalykų, tai tik tas nuolatinis sirguliavimas mane gązdina unsure.gif
Atsakyti
Šiandien rudenėlio šventė darželyje thumbup.gif kaip smagu, norėčiau ir aš pažiūrėt, bet teks laukti bendrų su tėveliais renginių smile.gif
aš irgi pastebėjau gerų pasikeitimų - žaislus pati susirenka, aišku kai pasakai, ir flomasterius visokius, žodžiu - savo betvarkę smile.gif ir labiau viena pati kažkuom namie užsiima, žaidžia ar piešia, o anksčiau - visad kartu reikėdavo su ja būt, nieko viena neveikdavo. Sakau gal dėl to jai taip sunku daržely pasilikt rytais? visdar labai verkia...ir nevelgo beveik nieko per diena... unsure.gif o šiaip tai jau tikrai labai šiltai reikia rengt, grupėje šalta, nors ir namie beveik tas pats rolleyes.gif
Atsakyti
Apie rudenėlio šventę nieko nežinau, nes jau antra diena neiname į lopšelį. Būtų puiku kartu kur sudalyvauti smile.gif šiuo klausimu tikrai taip nesmagiai jaučiuosi, nes iki šiol nuolat būdavome kartu, o dabar nevisada žinau ką ji veikė visą dieną blink.gif
Atsakyti
ot ir užmiršau paklaust kaip ten viskas praėjo, ryte auklėtoja sakė, kad į laukelį visi eis ten kažkas bus, o dar ir grupėj atskirai, o gal čia tik mažiukams...? gal tik koks mažiukas renginukas buvo... vajetus, šiandien manoji paklausė kada vėl reikės į darželį eit po išeiginių ir kai paskaiu kad pirmadienį - apsidžiaugė... negali būti... gal jau nebeverks... rolleyes.gif
Atsakyti
Labiausiai linkiu, kad nebeverktu. Manau, kad jau kiek ugtelėjusi ir supranta, kad darželyje smagu. Man taip norėtųsi, kad mažė greičiau pradėtų šnekėti ir papasakotų kaip jai sekasi smile.gif o dabar turi tik paspėlioti, ką ji bando nupasakoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(n-e-r-i @ 2009 10 07, 16:03)
Labiausiai linkiu, kad nebeverktu. Manau, kad jau kiek ugtelėjusi ir supranta, kad darželyje smagu. Man taip norėtųsi, kad mažė greičiau pradėtų šnekėti ir papasakotų kaip jai sekasi  smile.gif  o dabar turi tik paspėlioti, ką ji bando nupasakoti  biggrin.gif

manoji tai pasakoja viską, kas ką pastūmė, kas ką kuteno smile.gif ir eilėraštuką apie pomidorą išmokus jau neblogai. Smagu kad jai patinka i darželį eit, džiaugiasi, ir apsisukus vėl sako - aš noriu kad tu su manim ten būtum,- ir vėl graudenas... doh.gif verysad.gif
Atsakyti
O tai gal pačiai išeina kažkiek laiko pabūti ryte ir vakare su ja? Po pusvalanduką manau jai žymiai maloniau būtų. Bent jau aš visada stengiuosi jei tik matau, kad dar nori jog pabūčiau, pabūti. Kelis kartus susidūriau su tokia keista situacija, kad atrodo auklėtojos norėtų, kad aš greičiau išeičiau... Bet nematau nieko blogo, jei dar ir mama kažkiek laiko su vaiku pabūs. O ne tik, kad atėjau, palikau ir atėjau pasiėmiau. Aišku čia nuo vaiko priklauso. Jei kuo ilgiau mama bus, tuo sunkiau bus išsiskirti, arba jei tik atėjus iškart ant rankų ir namo nori pats vaikas bėgti, tai tada šis metodas nelabai tinkamas. Maniškė bent kol kas yra tokia, jog ryte atėjus jai daug lengviau apsiprasti, kai aš būnu šalia, tada ji jau kai sakau, kad išeinu nenoriai, bet išleidžia. Ir vakare, kai ateinu pasiimti, tai dažniausiai būna, jog ji dar nori pažaisti, parodyti ką veikė - todėl dar tenka pabūti ir kartu pažaisti.

O va man dar vienas klausimas iškilo: dėl bausmių ir nuraminimo... Kaip supratau mūsų auklėtojos naudoja priemonę - uždaryti vieną vaiką į vonios kambarį kol jis nusiramins. Iš pradžių man irgi lyg ir protinga pasirodė, o po to paskaičiau psichologijos puslapiuose, kad nei dvejų metų neturinčiam vaikui tai gali būti labai gązdinanti ir psichologiškai traumuojanti priemonė... unsure.gif
Atsakyti