Sveikos merginos, prisitatysiu ir as
Man kaip ir mimozai skydliaukes sutrikima nustate atsitiktinai. Bendrove, kurioje dirbu perka savo drabuotojams papildoma sveikatos draudima, tad pries planuojant vaikeli dariausi daug ivairiu tyrimu, kuriu vienas is ju ir buvo skydliaukes patikrinimas. Atrado difuzine daugiamazgine struma, hiperfunkcija. Labai liudna buvo, nes uzdraude pastoti. Bet pavartojus Metizol 6 men., gavau leidima pastoti, ir ka per pora men. sunelis jau apsigyveno manyje
visa nestuma kas menesi dariausi tyrimus, po kuriu koreguodavom Propycil dozes. Pergyvenau del vaikelio sveikatos. Taigi 2009-11-23 man gime 4020 g 54 cm sunelis, kuris turejo sirdeles aritmija. Sunku pasakyti nuo ko ji buvo atsiradusi, bet greiciausiai nuo padidejusio kiekio hormonu. Labai isgyvenau, per asaras kelio nemaciau. Ir sunytis nemiegojo nei diena nei nakti. (Ir dabar turim miego problema
, nors jam jau metukai. ) O po 3 sav. nuvykomi Santariskes, kur mus apziurejusi kardiologe nustate, kad aritmijos nebeliko ir sunytis sveikas. Is laimes apsiverkiau.
Beja pas endokrinologa nuejau po 2 sav. ir jis man uzdraude maitinti, nes mano hormonai buvo issibalansave, o kadangi sunus su aritmija, tai per piena perduodami hormonai dar labiau skatina sunaus sirdies veikla. Taiva tokia mano istorija, o siaip esam kol kas sveiki
Bet labai pergyvenu del antro vaikelio, kuri planuosime ateityje. Noriu buti sveika iki to. Bet man gyd. rekomenduoja issioperuoti visa skydliauke ir tik tada planuoti antra vaikeli, bet operacijos as nenoriu, kazkaip tikiu, kad galiu isgyti ir be jos. Turiu difuzine daugiamazgine struma, hiperfunkcija. Beje, sunui pati hormonu tyrimo nedariau, nes gydytojas sake, kad naujagimiams visiems dfar gimdymo namuose padaro juos ir jei kazkas negerai informuoja, o ir siaip sake berniukai dazniausiai sios ligos nepaveldi, o mergaites labai daznai perima is mamos. tai va tiek ziniu is manes
jurgaaa, nematau is kokio jus miesto esat, noriu paklausti kur gimdete, ar pati pasirinkote istaiga ar buvo nurodyta kur. Kada gulejau kauno endokrinologineje klinikoje, nusiunte pas ginekologa konsultacijai, tai jis parase kad gimdyti butinai turesiu klinikose po prieziura ir kad gimus vaikeliui tirs del galimu sutrikimu. Tiesa ,girdejau tartis su kliniku gydytoju ,kuris priims gimdyma , nemazai kainuoja tad ir dar del sito pasukti galvele teks
nezinau ar verta?
QUOTE(jurgita35 @ 2010 12 08, 21:55)
jurgaaa, nematau is kokio jus miesto esat, noriu paklausti kur gimdete, ar pati pasirinkote istaiga ar buvo nurodyta kur. Kada gulejau kauno endokrinologineje klinikoje, nusiunte pas ginekologa konsultacijai, tai jis parase kad gimdyti butinai turesiu klinikose po prieziura ir kad gimus vaikeliui tirs del galimu sutrikimu. Tiesa ,girdejau tartis su kliniku gydytoju ,kuris priims gimdyma , nemazai kainuoja tad ir dar del sito pasukti galvele teks
nezinau ar verta?
Labukas, as is Vilniaus. Gimdziau Antakalnyje. Zinok, niekas man nieko nesake, kad reikia gimdyti po specialia prieziura, tad riunkausi savo nuoziura, o kraujo tyrimus padaro visiems naujagimiams. Antakalnis net kardiologo ir endokrinologo neturejo. Tavo vietoj, jei yra galimybe tikrai gimdyciau ten kur yra endokrinologas, nes tik jis matyt realiai supranta galimas gresmes ir t.t. nes i mano anamneze apie autoimunini tiroidita niekas nekreipe demesio... dabar visai kitaip ziureciau i ta reikala. Man rodos Raudonajam kryziuje yra endokrinologas...
Sveikos
as jau po vizito pas Sidlauska. Visiskai kitaip nei pas pries tai buvusia endokrinolege. Atrodo kur kas profesonalesnis. Issiklausinejo visko, apziurejo kakla, klause sirdies, ziurejo ranku drebejima, plaukuotuma. Dare echoskopija ir dar skriaude mane - dare punkcija
Tai kai kita karta apsilankysiu, bus rezultatai. Pasak jo, dabar pas mane autoimuninis tiroiditas
Nesuprantu ar cia hipofunkcija ar hiperfunkcija
Minejo, kad greiciausiai teks gerti L-thyroxine ir butinai kalio sirdziai
Beje, minejo, kas su mano atveju netgi rekomenduojama pastoti
tik va nepavyksta. Reikes ieskot bedu pas gine...
Manau, kad mano padetis panasi i Justina77a.
Stai ka radau internete
"Autoimuninio tiroidito metu žmogaus organizme atsiranda antikūnų, kurie sukelia lėtinį skydliaukės uždegimą. Ilgainiui silpnėja skydliaukės veikla, todėl vystosi hipotireozė. Retais atvejais gali išsivystyti antrinė hipotireozė, sukelta pogumburio ar hipofizės patologijos, sutrikdančios TSH (skydliaukę kontroliuojančio hormono) sekreciją".http://www.pasveik.l...a-gydymas/41393
as jau po vizito pas Sidlauska. Visiskai kitaip nei pas pries tai buvusia endokrinolege. Atrodo kur kas profesonalesnis. Issiklausinejo visko, apziurejo kakla, klause sirdies, ziurejo ranku drebejima, plaukuotuma. Dare echoskopija ir dar skriaude mane - dare punkcija
Tai kai kita karta apsilankysiu, bus rezultatai. Pasak jo, dabar pas mane autoimuninis tiroiditas
Stai ka radau internete
"Autoimuninio tiroidito metu žmogaus organizme atsiranda antikūnų, kurie sukelia lėtinį skydliaukės uždegimą. Ilgainiui silpnėja skydliaukės veikla, todėl vystosi hipotireozė. Retais atvejais gali išsivystyti antrinė hipotireozė, sukelta pogumburio ar hipofizės patologijos, sutrikdančios TSH (skydliaukę kontroliuojančio hormono) sekreciją".http://www.pasveik.l...a-gydymas/41393
QUOTE(mimoza:) @ 2010 12 09, 20:49)
Sveikos
Nesuprantu ar cia hipofunkcija ar hiperfunkcija
Minejo, kad greiciausiai teks gerti L-thyroxine ir butinai kalio sirdziai
tik va nepavyksta. Reikes ieskot bedu pas gine...
Stai ka radau internete
Stai ka radau internete
Jums hipo
As taip pat pas Sidlauska lankausi, tik va, neturejau su kuo sulyginti. Bet apziurejo lygiai taip pat, kaip ir Mimoza rase, ir sirdi klausesi, ir echo, issiklausinejo apie savijauta, plaukuotuma, menesiniu cikla ir t.t... Sausio 18 d. uzsirasiau vizitui pas ji, tai matysiu ka dabar pasakys kai nueisiu. Nenuorama, vaistai tai ir man L-thiroxinas (nuo hipo), bet va, pozymiai tai kaip hiper
Tai kaip suprantu tas imuninis tiroiditas nei hipo nei hiper
Sveikos merginos,
Autoimuninis tiroiditas dazniausiai buna kartu su hipo funkcija, bet kartais buna ir atvirksciai, pvz man yra kartu su labai stipria hiperfunkcija (ir dar mazgine striuma), nors pozymiu daug ir hipo. Mano gydytojas sake, kad tai visada labai individualu, kad liga veikia kiekviena panasiai ir kartu skirtingai, kad ateityje daugumai reikia operacijos, vieniems anksciau, kitiems veliau... as is pradziu buvau pas gydytoja Dautaraite Santariskese, pirma karta pasirode nieko visai, bet paskui nieko nepaaiskino, paliko nezinioj, turejau milijona klausimu, o ji israse metizoli menesiui, pasake gert tris menesius ir padejo rageli... o tyrimai tragiski (bent taip sake mano sese, busima gydytoja), tai va, visoms labai patariu, jei neturit pazistamu, eikit privaciai, kad paziuretu gydytojas konkreciai kiekvienos jusu atveji ir PAAISKINTU kaip elgtis, kaip susigyvent ir guvent, man tas ziauriai padejo, nuramino ir nusviete takeli. Juk su autoimuniniu tiroiditu gyvensim jau iki galo... Gaila, kad LT tik spec budais sulaukiam pagalbos, na, arba cia as taip uztaikau.
Cia mazas tekstukas, kuri radau ir keli ats i mums visoms rupimus klausimus.
Sekmes visoms!
http://www.sveikaszm...r...&atsid=3411
Autoimuninis tiroiditas dazniausiai buna kartu su hipo funkcija, bet kartais buna ir atvirksciai, pvz man yra kartu su labai stipria hiperfunkcija (ir dar mazgine striuma), nors pozymiu daug ir hipo. Mano gydytojas sake, kad tai visada labai individualu, kad liga veikia kiekviena panasiai ir kartu skirtingai, kad ateityje daugumai reikia operacijos, vieniems anksciau, kitiems veliau... as is pradziu buvau pas gydytoja Dautaraite Santariskese, pirma karta pasirode nieko visai, bet paskui nieko nepaaiskino, paliko nezinioj, turejau milijona klausimu, o ji israse metizoli menesiui, pasake gert tris menesius ir padejo rageli... o tyrimai tragiski (bent taip sake mano sese, busima gydytoja), tai va, visoms labai patariu, jei neturit pazistamu, eikit privaciai, kad paziuretu gydytojas konkreciai kiekvienos jusu atveji ir PAAISKINTU kaip elgtis, kaip susigyvent ir guvent, man tas ziauriai padejo, nuramino ir nusviete takeli. Juk su autoimuniniu tiroiditu gyvensim jau iki galo... Gaila, kad LT tik spec budais sulaukiam pagalbos, na, arba cia as taip uztaikau.
Cia mazas tekstukas, kuri radau ir keli ats i mums visoms rupimus klausimus.
Sekmes visoms!
http://www.sveikaszm...r...&atsid=3411
QUOTE(NeNuorama` @ 2010 12 10, 00:54)
Jums hipo
Tai kodel tada gydytoja paskyre metyzol, kuris yra nuo hiper?
QUOTE(justina77a @ 2010 12 10, 01:36)
As taip pat pas Sidlauska lankausi, tik va, neturejau su kuo sulyginti. Bet apziurejo lygiai taip pat, kaip ir Mimoza rase, ir sirdi klausesi, ir echo, issiklausinejo apie savijauta, plaukuotuma, menesiniu cikla ir t.t... Sausio 18 d. uzsirasiau vizitui pas ji, tai matysiu ka dabar pasakys kai nueisiu. Nenuorama, vaistai tai ir man L-thiroxinas (nuo hipo), bet va, pozymiai tai kaip hiper
Tai kaip suprantu tas imuninis tiroiditas nei hipo nei hiper 
O kiek laiko geriat L-tyroxina? kokius salutinius padarinius pajutot? 12.20 pas ji eisiu atsakymu po punkcijos... Beje apie mano geriamus lasiukus pasake, kad "geras daiktas". Labai susidomejes skaite
Tik pasirodo, kad man jie nelabai tinka
QUOTE(mimoza:) @ 2010 12 11, 09:27)
O kiek laiko geriat L-tyroxina? kokius salutinius padarinius pajutot? 12.20 pas ji eisiu atsakymu po punkcijos... Beje apie mano geriamus lasiukus pasake, kad "geras daiktas". Labai susidomejes skaite 
mano atveju nenumusa antikuniu.
L-thiroxina geriu dar tik menesi laiko. Kol kas jokiu salutiniu padariniu nepajutau, matysiu kaip bus toliau. Bet tik pradejus ji gerti, savijauta is karto labai pagerejo. Ji esu gerusi ir pries kokius tris metus, po to bukle pagerejo ir nutraukiau. Bet dabar vel teko grizti prie vaistu. Beje, norejau paklausti, kiek mokejot uz vizita pas Sidlauska? Kur jis dirba? Nes pas mus tai tik karta i menesi atvaziuoja ir vizitas nemazai kainuoja.
QUOTE(justina77a @ 2010 12 11, 15:39)
L-thiroxina geriu dar tik menesi laiko. Kol kas jokiu salutiniu padariniu nepajutau, matysiu kaip bus toliau. Bet tik pradejus ji gerti, savijauta is karto labai pagerejo. Ji esu gerusi ir pries kokius tris metus, po to bukle pagerejo ir nutraukiau. Bet dabar vel teko grizti prie vaistu. Beje, norejau paklausti, kiek mokejot uz vizita pas Sidlauska? Kur jis dirba? Nes pas mus tai tik karta i menesi atvaziuoja ir vizitas nemazai kainuoja.
parasiau AZ