Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

Sveikos. Man kaip tik sirdies gydytoja ir surado skydliaukes problemas, dare sirdies echoskopa (ejau ten, nes vakarais atsigulus sirdis plakdavo atrodo gerklej ir stipriai, tie permusimai ir taip vargino...) na, ir ji iskart parase siuntima pas endokrinologa. Man gydytoja sake, kad su sirdim visiems labai skirtingai, pvz vyro teti isoperavo 25metu, dabar jam 60m ir jis visad geria panangina... bet yra vilties, kad stabilizavus tyrimus, pageres ir sirdelei viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(buvusi aite @ 2011 01 10, 13:01)
Sveikos. Man kaip tik sirdies gydytoja ir surado skydliaukes problemas, dare sirdies echoskopa (ejau ten, nes vakarais atsigulus sirdis plakdavo atrodo gerklej ir stipriai, tie permusimai ir taip vargino...) na, ir ji iskart parase siuntima pas endokrinologa. Man gydytoja sake, kad su sirdim visiems labai skirtingai, pvz vyro teti isoperavo 25metu, dabar jam 60m ir jis visad geria panangina... bet yra vilties, kad stabilizavus tyrimus, pageres ir sirdelei viskas smile.gif

o cia tai bent blink.gif , na ir po tiek metu vartojimo vaisto ar nera kokiu komplikaciju ?
Atsakyti
As siandien irgi panangino nusipirkau. Matysiu ar bent kiek pades. O po kiek tableciu jo geriat?
Atsakyti
QUOTE(justina77a @ 2011 01 10, 23:56)
As siandien irgi panangino nusipirkau. Matysiu ar bent kiek pades. O po kiek tableciu jo geriat?

Siaip perskaityk is pradziu informacini lapeli, bet standartas ("normaliam" atvejus,ne "extra" ) yra po viena tablete tris kartus per diena. 4u.gif
Atsakyti
Lapelyje parasyta po dvi tabletes tris kartus. Bet geriu po viena. Reiks vaziuot dar su kardiologe pasikonsultuot. Gar kuri klaipediete esat? gal kokiu atsiliepimu girdejusios apie kardiologe Širvytę?
Atsakyti
Laba likimo drauges 4u.gif

nutariau ir as prisijungti prie jusu klubo.
Pries daugaiu nei metus laiko ejau pas kardiologe del vis pasikartojanciu sirdies permusimu...vaikysteje turejau sirdies operacija tai maniau kad gal koks pasilpnejimas uzejes... panasiai pasake ir kardiologe, tik patare del visa ko nueiti pas endokrinologa pasitikrinti ar su skydliauke viskas tvarkoj...
tai pasake lyg tarp kitko, tai ir numojau pati ranka, o dabar nuo lapkricio menesio gydausi...
pastebejau stipresnius permusimus, silpnuma...nakti budavo kad prasibundu nuo aritmijos ir pagalvoju kad turbut jau tuoj sirdis stos, kad vyra reikia zadinti kad kviestu greitaja ar pan doh.gif
galu gale besiskundziant tokiomis problemomis mamytei ji pasiziurjo i kakla ir sako, e vaikeli juk tau skydliauke padidejus...
vat taip ir suzinojau tikraja priezasti...
nuo lapkricio menesi laiko geriau po dvi tabletes tris kartus per diena metizoli, po to buvo sumazinta doze iki dvieju tableciu per diena, o dabar geriu po viena kas antra diena rolleyes.gif

labiausiai mane domina ar yra cia tokiu mergaiciu kurios turedomos skydliaukes problemu pastojo? kitaip tariant ar po gydymo proceso yra sunkumu pastoti ir isnesioti vaikeli?
norejome jau planuoti seimos pagausejima, kai suzinojau apie tokia beda, o pirmo vizito metu endokrinologas grieztai pasake kad saugotumes ir jokiu budu nepastociau, nes vienintelis dalykas kas gali nutikti kai tokia aktyvi skydliauke tai persileidimas blink.gif

Atsakyti
labuks,
na as suzinojau kad sergu 11 savaite nestumo, tada buvo taikytas 6 tableciu per diena propycilio gydymas , o dabar liko tik viena, po menesio gal iseis sumazinti iki 1 kas antra diena, papildomai geriu lobetololi (retinanti sirdies darba)po ketvirti tabletes per diena , dabar esu 22 savaiciu nestume savijauta kaitaliojasi tai gereja, tai blogiau jauciuosi. dare ehoskopija leliuko kazkokiu nukrypimu nerado vystosi pagal savo laika, tad tikiuosi kad viskas bus gerai. Jei viskas baigsis laimingai tai busiu irodymas kad galima isnesioti ir sergant. Tiesa, paskaityk sia tema nuo pradziu yra kelios merginos , kurios pagimde ir jau augina sveikus vaikucius. Dar keli mano pacios pastebejimai; Nezinau kada man suaktyvejo skydliauke, pagal pozymius tai jau pries nestuma tik as nesikreipiau niekur del ju ,
tad ir nesigydziau, gal tai irgi kazka reiskia.sekmes tau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita35 @ 2011 01 14, 12:28)
labuks,
na as suzinojau kad sergu 11 savaite nestumo, tada buvo taikytas 6 tableciu per diena propycilio gydymas , o dabar liko tik viena, po menesio gal iseis sumazinti iki 1 kas antra diena, papildomai geriu lobetololi (retinanti sirdies darba)po  ketvirti tabletes per diena , dabar esu 22 savaiciu nestume savijauta kaitaliojasi tai gereja, tai blogiau jauciuosi. dare ehoskopija leliuko kazkokiu nukrypimu nerado vystosi pagal savo laika, tad tikiuosi kad viskas bus gerai. Jei viskas baigsis laimingai tai busiu irodymas kad galima isnesioti ir sergant. Tiesa, paskaityk sia tema nuo pradziu yra kelios merginos , kurios pagimde ir jau augina sveikus vaikucius. Dar keli mano pacios pastebejimai; Nezinau kada man suaktyvejo skydliauke, pagal pozymius tai jau pries nestuma tik as nesikreipiau niekur del ju ,
tad ir nesigydziau, gal tai irgi kazka reiskia.sekmes tau  smile.gif

aciu uz issamu pasakojima 4u.gif
zinoma, pasakys daktaras kada geriausiai yra planuoti, bet norisi praktiniu istoriju pasiskaity smile.gif lisiu i pradzia blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Jurgita35, o ar padeda lobetololis? As geriu po puse tabletes ryte ir vakare metoprololi ir panangina tris kartus. Kartais gerai jauciuosi,o kartais vistiek sirdele smarkiai makaluojasi, bloga buna. Nebezinau kokius tuos vaistus ir begert g.gif
Atsakyti
QUOTE(justina77a @ 2011 01 14, 18:26)
Sveikos 4u.gif  Jurgita35, o ar padeda lobetololis? As geriu po puse tabletes ryte ir vakare metoprololi ir panangina tris kartus. Kartais gerai jauciuosi,o  kartais vistiek sirdele smarkiai makaluojasi, bloga buna. Nebezinau kokius tuos vaistus ir begert g.gif

dabar mano pulsas buna apie 90 ir biski daugiau, maziau ta sirdele baladojasi, bet buna kad kartais pradeda baladotis, bandziau viena ryta nebegerti nuo sirdies vaistu tai pasoko iki 106, tad negaliu sakyti kad labai padeda , bet biski vistiek geriau.
Atsakyti
Na, ir man panasiai... Man kazkaip rytais kai tik atsikeliu labai smarkiai plaka. O i vakara daznai geriau jauciuosi. Antradieni pas gydytoja einu, tai matysiu ka sakys, siandien tyrimus pasidariau, ziuresim kokie atsakymai bus.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Manau man teks jungtis prie jūsų klubo nes įtariu sau hiperfunkcija...
Viskas prasidėjo nuo to, kad viena akis vis labiau atsimerkus nei kita, prieš 2 savaites nuėjau pas okulistę ir ji man pasakė, kad mano kaklas storesnis nei turėtų būti ir kad greičiausiai man striuma.
Internete susiradau informacijos, perskaičiau šią temą ir matau kad man beveik visi simptomai sutampa: kartias būna labai karšta, pila prakaitas, širdis labai greitai plaka (kolkas lyg nepermušinėja, bet nesu tikra, nes nežinau kaip žinot, kad tai permušimas), akių sausumas, tamsūs paakiai jau nuo vaikystės, lūžinėja nagai, nors visada puikūs būdavo, net pavydėtini verysad.gif

Dėl nemigos nesu tikra, nes su ja bėdų turiu karts nuo karto, dėl disciplinos stokos greičiausiai smile.gif Svoris nei auga nei krenta.

Mano tetai jau nuo jaunystės problemos su skydliauke, tad įtariu kad galėjau paveldėti.

Perskaičius šitą temą labai pesimistiškai nuteikia, man tik 22, studijuoju magistrantūroj, streso dar bus ir bus, ir baisu pagalvoti apie niekad nesibaigiančias problemas su skydliauke ir vaistų gėrimą arklio dozėmis verysad.gif

1adienį eisiu vėl pas okulistę, manau gausiu siuntimą ir iškart pas endokrinologą unsure.gif
Atsakyti