Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

na va prisiskaiciau ir taip isibaiminau nezinau nei ka galvoti ant kaklo jau kuris laikas uciuopiu mazgeliu linija netoli limfamazgio, aisku jautrumas padidejes, vidine itampa, plaukai slenka , nagai luzta viskas veda i skydliauke bet....kas tai ko tiketis
Atsakyti
QUOTE(pilveliukas @ 2011 01 18, 21:53)
na va prisiskaiciau ir taip isibaiminau nezinau nei ka galvoti ant kaklo jau kuris laikas uciuopiu mazgeliu linija netoli limfamazgio, aisku jautrumas padidejes, vidine itampa, plaukai slenka , nagai luzta viskas veda i skydliauke bet....kas tai ko tiketis

man irgi labai baisu pasidarė paskaičius žinok smile.gif
bet geriau mažiau apie tai galvoti, nes negatyvos mintys irgi turi savo galios, ir greičiau užsiregistruoti pas endokrinologą. aš va šiandien užsirašinėjau tai tik po daugiau nei mėnesio priims blink.gif
Atsakyti
Sveikos! As vakar buvau pas endokrinologa (Sidlauska). Tai po 3 menesiu L-Thyroxino vartojimo tyrimai pagerejo. Tiksliu skaiciu neatsimenu, bet TTh sumazejo, FT4 pakilo, o ATPO buvo 19, liko 8. Gyd. sako viskas kaip ir tvarkoj. Bret sirdele mano vistiek dauzosi. Tai liepe nenutraukti Thyroxino, dar prirase metoprololio po puse tabletes du kartus dienoj. Ir dar plius xanax po puse tabletes doh.gif Sako daktaras, kad labai jautri ir nervinga esu. Skydliauke nervu sistema labai paveikusi. Tai bandysiu dabar tuos vaistukus gerti, matysiu kaip jausiuosi. Bet pati jauciu, kad reikia kuo maziau pergyventi ir nervuotis. Tai tokios naujienos pas mane. Net nezinau ar geros ar ne... Su skydliauke kaip ir saunu viskas, tik ka su nervu sistema daryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(justina77a @ 2011 01 19, 14:29)
Sveikos! As vakar buvau pas endokrinologa (Sidlauska). Tai po 3 menesiu L-Thyroxino vartojimo tyrimai pagerejo. Tiksliu skaiciu neatsimenu, bet TTh sumazejo, FT4 pakilo, o ATPO buvo 19, liko 8. Gyd. sako viskas kaip ir tvarkoj. Bret sirdele mano vistiek dauzosi. Tai liepe nenutraukti Thyroxino, dar prirase metoprololio po puse tabletes du kartus dienoj. Ir dar plius xanax po puse tabletes doh.gif  Sako daktaras, kad labai jautri ir nervinga esu. Skydliauke nervu sistema labai paveikusi. Tai bandysiu dabar tuos vaistukus gerti, matysiu kaip jausiuosi. Bet pati jauciu, kad reikia kuo maziau pergyventi ir nervuotis. Tai tokios naujienos pas mane. Net nezinau ar geros ar ne... Su skydliauke kaip ir saunu viskas, tik ka su nervu sistema daryti g.gif

Justina, dėl nervų/streso manau pabandyk sportuoti, paprastai nuima kažkiek, arba užsiimti kokia nors mėgstama veikla atpalaiduojančia, kasdien rask laiko pabūti pačiai su savimi, tiesiog ramiai pabūti, pasikalbėti galbūt su savim, gali pasidomėt autogeninėm treniruotėm, Lazarevo knygom, saviitaiga, atsipalaidavimo pratimais. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(justina77a @ 2011 01 19, 14:29)
Sveikos! As vakar buvau pas endokrinologa (Sidlauska). Tai po 3 menesiu L-Thyroxino vartojimo tyrimai pagerejo. Tiksliu skaiciu neatsimenu, bet TTh sumazejo, FT4 pakilo, o ATPO buvo 19, liko 8. Gyd. sako viskas kaip ir tvarkoj. Bret sirdele mano vistiek dauzosi. Tai liepe nenutraukti Thyroxino, dar prirase metoprololio po puse tabletes du kartus dienoj. Ir dar plius xanax po puse tabletes doh.gif  Sako daktaras, kad labai jautri ir nervinga esu. Skydliauke nervu sistema labai paveikusi. Tai bandysiu dabar tuos vaistukus gerti, matysiu kaip jausiuosi. Bet pati jauciu, kad reikia kuo maziau pergyventi ir nervuotis. Tai tokios naujienos pas mane. Net nezinau ar geros ar ne... Su skydliauke kaip ir saunu viskas, tik ka su nervu sistema daryti g.gif

labuks, tai gerai kad tyrimai gereja , del nervu tai pabandyk ilgiau pailseti , stengkis issimiegoti. Manau ir pati zinai kas kenkia tai nervu sistemai. o tai kokia ta tavo diagnoze ar pasake?
Atsakyti
tai va baisu,,,,bet reik eiti i prieki ir kazka daryti o ne laukti:) gal zinot gera edokriniloga Alytuje ir kada reik pas ji siuntimo prasytis
Atsakyti
QUOTE(justina77a @ 2011 01 19, 15:29)

Justina, svarbiausia, kad skydliauke sureguliavot bigsmile.gif po truputi ir nervai susitvarkys, su vaistuku pagalba greiciau mirksiukas.gif
O ka apie pacia skydliauke sake? hipo ar hyper? ar dar kokia? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mimoza:) @ 2011 01 19, 23:12)
Justina, svarbiausia, kad skydliauke sureguliavot bigsmile.gif  po truputi ir nervai susitvarkys, su vaistuku pagalba greiciau mirksiukas.gif
O ka apie pacia skydliauke sake? hipo ar hyper? ar dar kokia? smile.gif

Labas merginos,

Jungiuosi ir as su savo hiper skydliauke - jau puse metu kaip kankinuos. Harmonai susitvarke -taciau su nervais tragedija doh.gif doh.gif doh.gif
Pries pora savaiciu isejau is ligonines Nervu skyriaus: dare komp.tomogr. nes jau maniau kad kazka galvoje turiu: bet kokia smulkmena mane tiesiogine ta zodzio prasme atima kojas. Pykina, sirdis dauzosi, truksta oro, negaliu atsistoti - kojos neklauso.
Tai va, po visu tyrimu Nervu skyriuje nustate vegetatyvine distonija arba liaudiskai: panikos atakas. Blogiausia kad nuo to gydymo nera doh.gif doh.gif doh.gif Nes puse Lietuvos nuo to kencia, tik lengvesne forma. O kas turi hiper skydliauke - tai sunkiai nuo to kencia.
Patare Xanax, kai jauciu artejant siam priepoliui (jis nesukelia priklausomybes, tik piknaudziauti tuo nereikia) ir joga joga ir dar karta joga.
Jogos nepradejau, nes turiu savo sporto programa, kuria jau 2 sav.uzsiimu: atsirado energijos ir pasitikejimas savimi. O Xanax dar tenka pavartoti, tik zymiai reciau.

Tiesa, nuo sirdies permusimu man badeda Gudobeles lasai - rekomenduoju, nes pasalinio poveikio jie neturi,o po 3 dienu jau efektas matosi ir Magni , nes sirdis tai raumuo - o kuo intensyviau jis dirba, tuo labiau Mg truksta.

Uzsiregistravau vel pas endokrinologa, atsigulus vakare jauciu smaugimo jausma: reikia profilaktiskai pasitikrinti ar kokiu mazgu neatsirado doctor.gif

Atsakyti
Protas99, as lygiai taip pat jauciuosi. Jei nesinervinu, viskas tvarkoj (kartais tik nei is sio nei is to sirdele pasimakaluoja). Bet jei menkiausias koks stresiukas, tai viskas, kaip ir sakai, ima kojos tiesiog svirti, sirdis atrodo per gerkle islips. ir iskart pradedu galvot, jau viskas tuoj koks infarktas ar insultas istiks doh.gif Kelias dienas geriu xanax, tai tikrai pagerejo savijauta. Uzvakar dideli stresa turejau, tai labai blogai buvo pasidare, nebepavairavau nei masinos, rankos kojos drebejo, tai greit puse xanax isgeriau ir per koki 10 min praejo viskas, kaip nieko ir nebutu buve smile.gif Kadangi skydliauke pasitaise, tai tikiuosi su laiku ir vaistuku pagalba kaip nors ir nervu sistema susitvarkys. Mimoza, o man gyd. taip ir neivardino kas man per liga g.gif Kazkaip labai susikoncentraves buvo i tai, nuo ko man sirdele taip plaka. Paklausiau, bet kazkaip tema kita linkme pasisuko ir nebeatsake nieko.
Protas99, o kokiu sportu uzsiimi? As soku linijinius sokius. Tai jei pavyksta susikoncentruoti tik i juos, tikrai pamirstu viskas bedas. Bet jei pradedu galvoti kaip sokdama jauciuosi, kaip ta mano sirdele, tai visai tada blogai pasidaro. labai daug ka reiskia saviitaiga. Tik kaip reik tas savo mintis pasukti ta linkme, kuria reikia, o ne susikoncentruoti i tai, kaip dabar jautiesi.
Atsakyti

Protas99, o kokiu sportu uzsiimi? As soku linijinius sokius. Tai jei pavyksta susikoncentruoti tik i juos, tikrai pamirstu viskas bedas. Bet jei pradedu galvoti kaip sokdama jauciuosi, kaip ta mano sirdele, tai visai tada blogai pasidaro. labai daug ka reiskia saviitaiga. Tik kaip reik tas savo mintis pasukti ta linkme, kuria reikia, o ne susikoncentruoti i tai, kaip dabar jautiesi.

As turiu Sindy Crauford aerobikos programa, 45 min.darau namuose.
Klausimas: labai prastai jauciuosi rytais: vaikstau, kaip zombis, negaliu susikoncentruoti, susikaupti, akyse mirga, jauciu, kad pablogejo regejimas. Ar jums taip nera? Po 12val. - as kaip normalus zmogus, taciau ryte be kavos isviso as lavonas. doh.gif O kartais ir ji nepadeda, vaikstau kaip miegodama.
Ar tai susije su liga? O gal as esu "peleda" ir tiek?
Atsakyti
Protas99, man irgi buna, kad pirmoj dienos pusej vaikstau kaip zombis. Akyse mirguliuoja. Ir siandien kazkaip ne kaip jauciuosi, tokia kaip su pagaliu per galva gavusi. Kavos as is vis nebegeriu, nes nerekomenduojama su musu liga.
Atsakyti
sveikos,
Na mano sirdeles darbas kaip ir susitvarke, jau savaite kaip negeriu vaistu nuo sirdies , siandien buvau pas gydytoja kraujospudis normalus , tikiuosi nieks nepasikeis. Galvoju kad didziausia itaka turi tai , kad jau keleta menesiu nedirbu , nera kur skubeti , sesija ir ta pasibaigiau lengvai . zodziu po kol kas viskas i gera smile.gif
Atsakyti