Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

Jurgita35, tai dziugu, kad sirdeles bedos susitvarke thumbup.gif As irgi tikiuosi kad su laiku ir man savijauta pageres. Pas mane irgi gyvenime itampos apmazejo, tai manau tures tai itakos ir sveikatai. Jau dabar po biski po biski viskas eina geryn... smile.gif Cia visoms svarbiausia nesinervuoti!
Atsakyti
sveikos margaites,o koks man gali buti sutrikimas jeigu vis nera reguliariu mmm blush2.gif nereguliariu,tai neturiu omeny kurios veluoja diena ar dvi,o kalbu apie laika kai gali ju ir kelis men nebuti unsure.gif gal zinote kokiu hormonu organizmas negamina g.gif
Atsakyti
sveika, na as manau kad cia tik gydytojas tau gali atsakyti , butinai turi kreiptis.
Atsakyti
aciu jurgita25,bet kad as ne lt esu verysad.gif cia man dare kraujo tyrimus aceit viskas ok blink.gif is tikruju net nzn ka tiksliai jie tyre biggrin.gif man jie siulo vis laukti doh.gif
Atsakyti
Kiek esu skaiciusi, tai skydliaukes sutrikimai gali paveikti mmm. Manes endoktrinologas irgi klause ar reguliarios. Bet taip aklai negalima irgi skydliaukei priskirti, juk maza kas gali buti del ko jo nereguliarios. Cia tikrai tik gydytojas gali nustatyti.
Atsakyti
mergyte23, as tai siulyciau pasiimti atostogu grizti i Lietuva ir kreiptis i gydytojus. Man tai atodo rimta g.gif aisku, galbut cia koks laikinas sutrikimas, nes nuo daug priezasciu gali ciklas sutrikti . sekmes tau .
Atsakyti
Mergyte, su skydliauke tai gali buti susije. Pvz man kai buvo pats didziausias hormonu uzkilimas, menesines buvo dingusios 3 men. Isgyvenimai buvo nelengvi, nes labai norejom leliuko ir su kiekviena diena viltys augo. O paskui endokrinologe tiesiog konstatavo, kad jos dingo del staigaus hormonu pusiausvyros pakitimo... sad.gif bet as pritariu, kad tau reikia pasikonsultuoti su gydytoju.
Atsakyti
QUOTE(mergyte23 @ 2011 01 25, 22:43)
sveikos margaites,o koks man gali buti sutrikimas jeigu vis nera reguliariu mmm  blush2.gif  nereguliariu,tai neturiu omeny kurios veluoja diena ar dvi,o kalbu apie laika kai gali ju ir kelis men nebuti  unsure.gif  gal zinote kokiu hormonu organizmas negamina  g.gif

Labas,

Mano ciklas irgi nereguliarus, viduryje ciklo per vaisingas dienas jauciu skausma - is pradziu galvojau, kad tai apendicitas. Po echo ginekologe nustate endometrioze - tai tokia liga, kai gimdos audinys vystosi uz gimdos ribu. Ko pasekoje daznai vaikstau lyg 3 men. nescia. doh.gif Liga yra matoma su echoskopu, ir nuo jos vaistu nera (arba kontraceptikai arba laporoskopine operacija).
Endometrioze - imunines tireotoksikozes palydove. Taciau ji nera pavojinga gyvybei, tik sunkiau yra pastoti. Na...yra visas forumas sia tema supermamoje tik...ten labai sutirstintos spalvos.
I menesiniu sutrikimus ziuriu pro pirstus: siai dienai man svarbiau susitvarkyti su nervais, svarbu kad hyper skydliauke nebeatsinaujintu ir ....pradejau ieskoti darbo.
Taip kad vezlio zingsniu ropsiuosi is hyperskydliaukes.
Nuo nervu - padeda sportas, o tai svarbiausia, nes visos ligos nuo nervu (na gal dar pora is meiles lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ). Sirdi stiprinu Mildronatu, razinomis (jose gausu kalio), Vytauto mineraliniu (mg,Ca) ir ....kartais naudoju Xanax - vis reciau ir reciau.
Atsakyti
Protas99, as vissikai su tavimi sutinku. Tikrai beveik visos ligos nuo nervu. Man mildronata irgi gyd. buvo israsiusi, bet kai paskaiciau anotacija, kad gali dazninti pulsa (kuris ir taip daznas) pabijojau ji gerti g.gif Siuo metu taip pat geriu xanax, ir nuo jo tikrai pamazeja pulsas ir savijauta pagereja. Tik va, kazin ar jis tik tam kartui apramina ar palaipsniui gydo g.gif As labai noriu i Kauna nuvykti, pas koki gera kardiologa, kad paziuretu sirdele ir gal kanors patartu. Radau toki Zabiela, daug geru atsiliepimu pas ji. Tik jam reikia asmeniskai skambintis, neregistruoja kitaip. Parasiau el. laiska, bet jokio atsakymo. tai bandysiu skambintis ir nuvykti.
Protas99, smagu, kad mazais zingsniukais keliauji lauk is tos bedugnes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(swea @ 2011 01 19, 15:11)
Justina, dėl nervų/streso manau pabandyk sportuoti, paprastai nuima kažkiek, arba užsiimti kokia nors mėgstama veikla atpalaiduojančia, kasdien rask laiko pabūti pačiai su savimi, tiesiog ramiai pabūti, pasikalbėti galbūt su savim, gali pasidomėt autogeninėm treniruotėm, Lazarevo knygom, saviitaiga, atsipalaidavimo pratimais. Sėkmės  4u.gif

Sveikos, as cia del sporto norejau parasyti: pas mane hormonai lyg tai buvo jau ir susitvarke, tad nusprendziau uzzimti savo megstama veikla-SPORTU, tuo labiau, kad arteja pavasaris ir norisi atrodyti graziai. Tai va per 2 savaites nuejau 4 kartus ir rezultatas: 2 nakti nemiegu. Pagal mane- tai hormonu padidejimo pozymis, nors istikruju as neirzli, sirdis labai stipriai nesidauzo jau (siaip del sirdies truputi prisibijojau as eiti ii sporto kluba..na bet nieko). Tai va organizmas matyt gavo gera streso doze ir vat prasau tau, sian nuveziau tyrimus, tai vakare bus atsakymai. Paziuresim kas ten prie ko, jei vel hormonai- tai aisku baisu, nes labai megstu aerobika ir apskritai judejima. Gal apie operacija pagalvoti??? Pas mane yra keleta mazgeliu... Kazin ar buvo kam jie ispjauti?? Ar poto gyveni pilnaverti gyvenima????
Beje dar norejau pridurti., kad tOOOkios didesnes problemos su skydliauke prasidejo po gimdymo gal praejus 6 menesiams... jau dukrai 2,5 o as vis niekaip nepasveikstu... kame cia gali buti reikalas??? gal kam panasiai yra???
Atsakyti
sveika,

As kai gulejau ligonineje, tai buvo moteris , kuriai buvo isoperuota dalis skydliaukes ji pasakojo, kad po operacijos visa likusi gyvenima turi gerti vaistus ir dar viena beda , kaip moteriai nemaza sakyciau, labai dideja kuno svoris, bet ar jai buvo mazgeliai ar guzys as nezinau. Del mazgeliu tai zinau, kad Kaune yra Simkaus klinika kurioje gydomi mazgeliai leidziant i juos vaistus , kiek girdejau labai efektingas gydymas. Siulyciau pasirinkti visokios informacijos , pries tai jei nuspresi operuotis.
Nenuostabu, kad skydliaukes problemos padidejo auginant maza vaikuti, nes nuovargis sioje ligoje daro nemaza poveiki. Moteriai atsigauti po gimdymo ir auginimo reikia mazdaug 4-5 metu ( apie tai skaiciau vieno profesoriaus straipsnyje) , tad gal tau viskas dar susitvarkys. Gerai butu, kad parasytu moterys, kurios jau turi tame patirties , nes ir manes tas pats laukia , idomu kokiais etapais buna sunkiausia,kai auginau pirma vaika sios problemos dar neturejau.
Kas del sporto, tai gal reiketu maziau intensyvesnio , tokio daugiau atpalaiduojancio pvz. vandenyje, bet cia tik mano mintys, nes pati neturiu jokios patirties tame. Linkiu tau, kad viskas susitvarkytu i gera , parasyk , jei galesi kaip tavo tyrimai.
Atsakyti
QUOTE(jurgita35 @ 2011 01 28, 12:17)
sveika,

As kai gulejau ligonineje, tai buvo moteris , kuriai buvo isoperuota dalis skydliaukes ji pasakojo, kad po operacijos visa likusi gyvenima turi gerti vaistus ir dar viena beda , kaip moteriai nemaza sakyciau, labai dideja kuno svoris, bet ar jai buvo mazgeliai ar guzys as nezinau. Del mazgeliu tai zinau, kad Kaune yra Simkaus klinika kurioje gydomi mazgeliai leidziant i juos vaistus , kiek girdejau labai efektingas gydymas. Siulyciau pasirinkti visokios informacijos , pries tai jei nuspresi operuotis.
  Nenuostabu, kad skydliaukes problemos padidejo auginant maza vaikuti, nes nuovargis sioje ligoje daro nemaza poveiki. Moteriai atsigauti po gimdymo ir auginimo reikia mazdaug 4-5 metu ( apie tai skaiciau vieno profesoriaus straipsnyje) , tad gal tau viskas dar susitvarkys. Gerai butu, kad parasytu moterys, kurios jau turi tame patirties , nes ir manes tas pats laukia , idomu kokiais etapais buna sunkiausia,kai auginau pirma vaika sios problemos dar neturejau.
Kas del sporto, tai gal reiketu maziau intensyvesnio , tokio daugiau atpalaiduojancio pvz. vandenyje, bet cia tik mano mintys, nes pati neturiu jokios patirties tame. Linkiu tau, kad viskas susitvarkytu i gera , parasyk , jei galesi  kaip tavo tyrimai.

Aciu labai uz informacija 4u.gif reiks tikrai pasiskaityti apie toki man dar negirdeta gydymo buda, nes issioperuoti tikrai spesiu bet kada g.gif As irgi taip galvoju, kad turetu viskas susitvarkyti, kai vaikas paaugs. As dukryte viena auginu, tai tikrai sunku, ir miega ji iki siol nakti labai prastai ir darbas mano yra paromis, tad poilsiui istikruju ne daug laiko lieka doh.gif Jo, sporta jau nusprendziau kol kas atideti iki geresniu lasiku, nebent kokia joga dar palankyti....
O kodel taves tas pats laukia? Irgi po gimdymo tos bedos atsirado???
Atsakyti