QUOTE(J&J @ 2005 05 10, 20:31)
Labas, mano padėtis buvo labai panaši, aš keičiau darbovietes ir gavosi taip kad atėjau jau nėsčia į naują darbą

.
Visu pirma neklausyk nieko, kad tave negali atleisti , visu antra darbdavis žiūrės kas apsimoka jam, ir jeigu tavo nėštumas jam nostolingas tave tiesiog atleis ir neteksi galimybės turėti motynistės pašalpą.
Tau reikės gydytojo pažymos kur parašyta, kad esi nėsčia ir tą pažymą netiesiog atiduoti darbdaviui (darbdavis galės ją išmesti ir nekaip neįrodysi kad atidavėi jam), o užregistruoti savo darbovietės raštineje ir būtinai paimk sau kopija ir tik tada tave negalės atleisti kitu atvėju, darbdavis padarys tai kas naudingiausia jam (nebent tavo darbdavis labai, labai geras žmogus), ir apie joki žmogiškumą bei gailėsti nėščiai moteriai net nesvajok.
Linkiu sėkmės, tik butinai užregistrok savo pažymą!!!
Tai man geriau nieko nesakyti kol tik galiu ar kaip (ne po bandomajo, o dar veliau)?
Kada geriausia ta pazyma nesti? Kai jau ims pilvukas lysti ar kaip? Ir kopija pasidaryti iraso, kad mano pazyma uzregistruota?
Nu gal durnai kalusineju, bet noriu viska is anksto gerai issiaiskinti
Dar klausimas... Kas jei mane atleidzia is darbo, pradirbus, sakysim, tris, keturis ar maziau menesiu? Kaip tada su motinystes ir vaiko prieziuros pasalpa? As iki darbo pakeitimo nepertraukiamai dirbau beveik 4 metus.
QUOTE(Silvute @ 2005 05 11, 07:22)
siaip tai nera skirtumo dirbi tu banduomuoju, ar jau esi pilnai priimta i darba. Nuo to momento, kai pateiki pazyma apie nestuma, taves atleisti nebegalima, nebent del tavo kaltes, bet ir tai sunkiai. O pazyma apie nestuma galima gauti is gydytojos jau ir per pirmaji apsilankyma.
Labai tikiuosi, kad mano darbdavys bus supratingas... Siap valdzia visai faina nors griezta, bet neaisku kaip priims tokia naujiena
O toje pazymoje bus nurodyta kiek laiko nestumui?
QUOTE(Karbynė @ 2005 05 11, 07:37)
ale gal pas tave viskas dar ir su darbu visai neblogai susiklostys
Kad tik tavo zodziai eitu tiesiai Devui i ausi...