Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų cholestazė

QUOTE(Kiskute1 @ 2011 11 06, 15:42)
Tik turim kita bedele - laaabai kankinasi del viduriuku  verysad.gif  pastoviai raitosi, jau sunkiai miega, kakoja labai skausmingai. Nezinau, ar tai susije, gal tiesiog zarnynas dar nesusiformaves  g.gif  Poryt eisim pas gydytoja, ziuresim ka sakys del to.

maniškiui irgi su viduriukais bėdų būdavo doh.gif dabar jau kaip ir susitvarkė, gėrėm ,,duphalaką,, tai padėdavo jis mum 4u.gif

o aš turiu knygą ,,nėštumo biblija,,kai prasidėjo niežulys, pasiskaičiau, kad tai gali būti cholestazė, kai nuvykau į ligoninę iš kart ir pasakiau, kad tirtų dėl jos, tai ir tyrė. maniau ištirs ir namo paleis, bet kai paguldė savaitėi ant lašelinių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Veja Feja @ 2011 11 06, 18:35)
maniškiui irgi su viduriukais bėdų būdavo  doh.gif  dabar jau kaip ir susitvarkė, gėrėm ,,duphalaką,, tai padėdavo jis mum  4u.gif

o aš turiu knygą ,,nėštumo biblija,,kai prasidėjo niežulys, pasiskaičiau, kad tai gali būti cholestazė, kai nuvykau į ligoninę iš kart ir pasakiau, kad tirtų dėl jos, tai ir tyrė. maniau ištirs ir namo paleis, bet kai paguldė savaitėi ant lašelinių  doh.gif

O mums su viduriukais problemu nebuvo, gal todel , kad nuo pat gimimo gerem gerasias bakterijas...
Atsakyti
QUOTE(JurgiteleP @ 2011 11 08, 11:05)
O mums su viduriukais problemu nebuvo, gal todel , kad nuo pat gimimo gerem gerasias bakterijas...

mano vyresnelei dar pilve dujos kaupesi doh.gif nors labai kankinamu pilvu neteko patirti ax.gif skausmeliai reti, bet skausmingi buna ir iki siol.. doh.gif

o svoriai gimus 35 sav. 1430 ir 1630 ax.gif , dabar 8600 ir 9400 smile.gif

astarte12, sauniai istempiai 4u.gif man nuo 24 ir tai sake, kad super anksti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Veja Feja @ 2011 11 02, 13:46)
Sveikos,
mane taip pat labai domina šis klausimas. su vyru rimtai galvojame apie antrą vaikelį, bet bijau tos cholestazės kaip nežinau ko, daktarė minėjo, kad gali ir nepasikartoti ji man (nes buvo nežymiai pakitęs tik vienas fermentas) bet vis vien labai baisu. laukiam atsakymų jau patyrusių  4u.gif
beje, galbūt ėmėtės kokių nors priemonių, kad ta cholestazė neatsirastų (jei taip įmanoma  g.gif )

Ikeliu savo posta,kuri rasiau vos pries pora puslapiu mirksiukas.gif Geriau daug vandens per antra nestuma, valgiau lengva maista, daugiausia vaisius, darzoves, kruopas, duona. O daugiau nieko ypatingo nedariau.

O as norejau tik trumpai pasakyti,kad per pirma nestuma turejau ryskia cholestaze,kurios sustabdyti negalejo nei laselines,nei tabletytes,todel teko nestuma uzbaigti 34sav. CP verysad.gif Aisku,dukrytei viskas gerai,nes buvo subrandinti is anksto plauciukai. Labai bijojau,kad antra nestuma viskas kartosis,nes vel laukiausi dukrytes,bet antrasyk isnesiojau mazyle iki pabaigos laimingai, cholestaze nesikartojo thumbup.gif Taigi,tikrai nereikia bijoti antro nestumo,nes viskas gali buti kitaip 4u.gif

Atsakyti
Mano trečias nėštumas. Pirmąjį nebuvo jokių bėdų, bet mažasis pats pasibeldė 38 savaičių. Antrąjį 35 prasidėjo cholestazė, iškart paguldė į ligoninę, sakė vėliausiai 38 reikės gimdyti, bet mažasisi pats paskubėjo ir 36 savaičių gimė 2770 g antras bernužėlis. Dabar vėl laukiu berniuko ir niežėjimai užpuolė jau 29 savaitę. Nors kraujo tyrimai ir nėra labai blogi, bet gastroenterologė iš karto skyrė Ursofalk ir sakė nusiteikti pagulėti ligoninėj ir anksčiau gimdyti, tiesiog ši liga pati savaime lemia ankstyvesnį gimdymą. Po keturių dienų vaistukų vartojimo lyg ir apmažėjo niežėjimas, žiūrėsim, kaip tempsim toliau, norisi dar panešioti, paauginti mažiuką. Tiesa, mano mama irgi turėjo šią bėdą nešiodama pirmagimį brolį, o su manimi ne, bet man teko džiaugsmas paveldėti. Tai gal ir gerai, kad turėsiu vėl bernužėlį, bent neperduosiu toliau smile.gif. Ir nors liga tikrai bjauri, bet ji nevaidino jokio vaidmens, renkantis, ar norim dar vieno vaikelio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rotoli: 31 gruodžio 2011 - 11:09
mums 32 savaites ir gydytoja pasake kad turiu nesciuju cholestaze. paskyre gerti ursofalk. Su pirmu nestumu nieko nebuvo, o va antrame pasireiske. Tikiuosi, kad vaistai isspres sia problema ir nereikes mazylio traukti anksciau nei priklauso. Taip pat tikiuosi kad tas is proto varantis niezulys dings smile.gif
Atsakyti
Prisiskaiciau komentaru. Itariu gal ir man tas pats yra. Kiek straipsniuose parasyta, kad cholestaze pasireiskia 3-iam trimestre, o man tik 2-o padzia g.gif
O sakykit prasau, jums kuno pienelis nepadeda nuo niezulio?
Kita savaite butinai padarysiu kraujo tyrima, klausiu, nes galvoju gal man ne cholestaze... Na bent noreciau kad taip butu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Margout @ 2012 02 03, 10:05)
Prisiskaiciau komentaru. Itariu gal ir man tas pats yra. Kiek straipsniuose parasyta, kad cholestaze pasireiskia 3-iam trimestre, o man tik 2-o padzia g.gif
Kita savaite butinai padarysiu kraujo tyrima, klausiu, nes galvoju gal man ne cholestaze... Na bent noreciau kad taip butu 4u.gif

Kuno pienelis tikrai nepadeda. Kankina baisus niezulys,ypac nakti,negali nei miegoti,nei vietos rasti,kad geriau butu,norisi sienom lipti nuo to niezulio..
Tikiuosi jums ne cholestaze 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gaja* @ 2012 02 03, 12:19)
Kuno pienelis tikrai nepadeda. Kankina baisus niezulys,ypac nakti,negali nei miegoti,nei vietos rasti,kad geriau butu,norisi sienom lipti nuo to niezulio..

drinks_cheers.gif
ir nebūtinai trečiam trimestre, man labai anksti prasidėjo. Jei mintis neapgauna, apie 20 savaitę.
Atsakyti
QUOTE(Margout @ 2012 02 03, 11:05)

ar naudoji kokią naują kosmetiką? man buvo baisus niežulys, viena mama patarė kreiptis į medikus, bet dėl mano ramios būsenos nesakė, dėl ko. Greit išsiaiškinau, kas tai per liga doh.gif kitą dieną visi tyrimai, atsakymai nuostabūs, cholestazės nerasta, bet įtraukta į rizikos sąrašus doh.gif

Aš tuo metu buvau pradėjusi naudoti naują aliejų, tai nuo jo ir buvo niežulys. dermatologas išrašė excipial pruri (žydroje pakuotėje) kremuką, patepiau nudraskytas vietas ir praėjo per dvi paras thumbup.gif

Tyrimus pasidaryk ir įsigyk tą kremuką (prekiauja tik Camelia vaistinė)
Atsakyti
QUOTE(*Gaja* @ 2012 02 03, 12:19)

Man niezti nugara ir pecius, bet ne plastakas ir ******, kaip rasoma straipsniuose. Pieneliu pasitepu ir viskas OK 4u.gif
As irgi noriu tiketi, kad cia ne cholestaze... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Tomienė @ 2012 02 03, 13:04)
ar naudoji kokią naują kosmetiką? man buvo baisus niežulys, viena mama patarė kreiptis į medikus, bet dėl mano ramios būsenos nesakė, dėl ko. Greit išsiaiškinau, kas tai per liga  doh.gif kitą dieną visi tyrimai, atsakymai nuostabūs, cholestazės nerasta, bet įtraukta į rizikos sąrašus  doh.gif

Aš tuo metu buvau pradėjusi naudoti naują aliejų, tai nuo jo ir buvo niežulys. dermatologas išrašė excipial pruri (žydroje pakuotėje) kremuką, patepiau nudraskytas vietas ir praėjo per dvi paras  thumbup.gif

Tyrimus pasidaryk ir įsigyk tą kremuką (prekiauja tik Camelia vaistinė)

Nenaudoju, gal tik nauja sampuna ir balzama plaukams g.gif As nenudraskau, man tik niezti, bet pasitepus kuno pieneliu viskas praeina. Del sventos ramybes padarysiu tyrima ir viskas. Beje, jis mokamas, jei man paprasius padarytu? Vaikstau i valstybine poliklinika...
Atsakyti
Man poliklinikoj paaiskino, kad siuntimas is seimos gyd. yra mokamas, o is ginekologo skubus ir nemokamas. Nieko nemokejau, valstyb.poliklinka. Is karto sakyk, kad niezti kuna ir sius tyrimams.
Atsakyti