Mielosios,
man taip pat buvo cholestazė,kai kurie fermentai viršijo 20-30 kartų, Gulėjau visą 8 mėn. ligoninėje, gėriau Ursofalką 5 kartus per d., leido nešioti vaikelį iki 37 sav. Gimė sveikas, 3 600 g. 55 cm. berniukas. tik užsitęsė gelta iki 2 mėn. ties pavojinga riba. labai ramus vaikas, net pilvo dieglių beveik nebuvo, kokie 6-7 kartai....dabar mums metai, esam lyg ir sveiki, tik labai stipriai sureagavo į antibiotikus ospamoks,dabar tik susirgęs buvo, išbėrė baisiai....Suviduriavo....Man kepenų fermentai lijko kiek padidinti...
apsidariau pakartotinius tyrimus KMUK'e ir gavau atsakyma kad vienas is rodikliu paiddejes 4 kartus, kitas 3. Pries savaite buvo 3 ir 2 kartai atitinkamai. Gydytojai sako kad cia yra gan spartus didejimas ir jau tikrai 37 savaite teks gimdyti.
Man kas keisciausiai kad kitas cia is karto i ligonine guldo, laselines stato, nors padidejimas fermentu buna tik 2 kartus. O man niekas nieko nedaro. Paciai gal reikia i ligonine prasytis?
Kaip ten bebutu penktadieni si vel vaziuoju i KMUK su kazkokia docente konsultuotis ir vel kartoti tyrimu.
Paskirtas URSOFALK suveike ir niezejimas pamazu liaunasi. Geriu toliau.

Man kas keisciausiai kad kitas cia is karto i ligonine guldo, laselines stato, nors padidejimas fermentu buna tik 2 kartus. O man niekas nieko nedaro. Paciai gal reikia i ligonine prasytis?
Kaip ten bebutu penktadieni si vel vaziuoju i KMUK su kazkokia docente konsultuotis ir vel kartoti tyrimu.
Paskirtas URSOFALK suveike ir niezejimas pamazu liaunasi. Geriu toliau.
Aš Ursofalk geriu jau nuo Kalėdų ir tyrimai gan neblogi, vienas tik būna šiek tiek padidėjęs fermentas, kiti du normose. Ir su niežuliu apsipratau, ne toks intensyvus, kaip prieš vaistukus. Tai man leidžia namie būti, tik kas 10 dienų kontrolinius tyrimus daro, o nešiot leis iki 38 savaičių, gal net su keliom dienom, jei pats nepasibels anksčiau, nes pirmąjį gimdžiau ir taip 38, o antrasis jau su šia liga, bet irgi pats pradėjo belstis 36 sav. Tai jau ir ne taip baisu laukti

Sveikos, man dabar 21 savaite eina, pradejo niezeti krutine, nugara, rankas, issigandau, kadangi su praeitu nestumu turejau cholestaze, taciau tik nuo 34 sav. dabar labai pergyvenu, pasidariau kepenu fermentu tyrimus, du fermentai labai padideje, tikriausiai laukia ligonine, kad tik vaikiukui butu viskas gerai, dar mums tiek mazai laiko

Sveikos mamytes,
laukiuosi antro vaikelio, jau beveik savaite kenciu kuno niezuli (eina 32 sav.), tai ten, tai sen niezti, ypatingai rankas per sulenkima, riesus, nakti prabudau nuo niezulio paduose. Jau anksciau pastebejau, kad daznai slapimas buna tamsus. Itariu nesciuju cholestaze, idomu kokie tyrimu rezultatai bus. Profilaktiskai pries menesi buvo daryti kepenu fermentu tyrimai, tai buvo normos ribose, tik cukrus siek tiek virsijo norma.
Per pirma nestuma taip pat buvo siaubingi niezejimai, tai nieks net neitare cholestazes. Kiek pamenu siunte net pas elergologus, geriau vaistus nuo alergijos, bet jie nepadejo
Gimdziau 37 savaite, gimdymas prasidejo naturaliai, ir tik pagimdzius kaip ranka nuime niezulius. O dukryte svere 3.5kg bei 53cm. Tai tikriausiai ir tada buvo cholestaze
Tai aciu dievui, viskas gerai susikloste.
Ziuresim ka dabar gydytoja sakys. Idomu ar slapimo tyrimas rodo kokius nors pakitimus tulzies ir/ar kepenu?
laukiuosi antro vaikelio, jau beveik savaite kenciu kuno niezuli (eina 32 sav.), tai ten, tai sen niezti, ypatingai rankas per sulenkima, riesus, nakti prabudau nuo niezulio paduose. Jau anksciau pastebejau, kad daznai slapimas buna tamsus. Itariu nesciuju cholestaze, idomu kokie tyrimu rezultatai bus. Profilaktiskai pries menesi buvo daryti kepenu fermentu tyrimai, tai buvo normos ribose, tik cukrus siek tiek virsijo norma.
Per pirma nestuma taip pat buvo siaubingi niezejimai, tai nieks net neitare cholestazes. Kiek pamenu siunte net pas elergologus, geriau vaistus nuo alergijos, bet jie nepadejo

Ziuresim ka dabar gydytoja sakys. Idomu ar slapimo tyrimas rodo kokius nors pakitimus tulzies ir/ar kepenu?
QUOTE(Salvute @ 2012 03 21, 16:46)
Idomu ar slapimo tyrimas rodo kokius nors pakitimus tulzies ir/ar kepenu?
Esant cholestazei buna padidėjęs bilirubino kiekis šlapime.
Bilirubinas padidėja kai jau cholestazė pažengusi į priekį, o šiaip pradžioje tik kraujo tyrimas gali parodyti ar tai cholestazė (žymiai padidėja kepenų fermentai)
Papildyta:
Kaip tau? kaip kepenų tyrimų atskaymai? man su pirmu, kai jau buvau ilgai niežulį kentėjus, šlapimo tyrimas vistiek padidėjusio bilirubino nerodė, o kai padarė kraujo, tai ojojoj kaip visi fermentai 5 k didesni buvo , bilirubinas tik truputį viršijo normą, taip kad pasakyti iš šlapimo tyrimo ar cholestazė yra sudėtinga...
Papildyta:
QUOTE(Salvute @ 2012 03 21, 17:46)
Sveikos mamytes,
Gimdziau 37 savaite, gimdymas prasidejo naturaliai, ir tik pagimdzius kaip ranka nuime niezulius. O dukryte svere 3.5kg bei 53cm. Tai tikriausiai ir tada buvo cholestaze
Tai aciu dievui, viskas gerai susikloste.

Kaip tau? kaip kepenų tyrimų atskaymai? man su pirmu, kai jau buvau ilgai niežulį kentėjus, šlapimo tyrimas vistiek padidėjusio bilirubino nerodė, o kai padarė kraujo, tai ojojoj kaip visi fermentai 5 k didesni buvo , bilirubinas tik truputį viršijo normą, taip kad pasakyti iš šlapimo tyrimo ar cholestazė yra sudėtinga...
QUOTE(hamburg @ 2012 03 23, 13:16)
Bilirubinas padidėja kai jau cholestazė pažengusi į priekį, o šiaip pradžioje tik kraujo tyrimas gali parodyti ar tai cholestazė (žymiai padidėja kepenų fermentai)
Papildyta:
Papildyta:
Supratau

Benesant tyryma i poliklinika, sutikau ginekologes - akusesres sesute ir uzsiminiau jai apie tai, kad itariu cholestaze. Tai ji tik ramiu balsu balsu pasake, kad tu cia nieko nepakeisi, tiesiog maziau valgyk ir daugiau skysciu gerk, juk zinai kad tulzis uzversta ir prispausta...

Laukiu antradienio, vizitas pas gydytoja. Prasysiu, kad kepenu fermentus vel darytu. Pries pusantro menesio rodikliai buvo normos riboje, bet tada ir nieziejimo nebuvo.
QUOTE(Salvute @ 2012 03 23, 17:28)
Tai ji tik ramiu balsu balsu pasake, kad tu cia nieko nepakeisi, tiesiog maziau valgyk ir daugiau skysciu gerk, juk zinai kad tulzis uzversta ir prispausta...

o tai vaistai turbut vietoj vitaminu skiriami. su tokiu poziuriu gali ir pasekmiu sulaukti, o be to netaip jau lengva naktim...

betn jau man maistas neitakojo paumejimu/atleidimu..

QUOTE(Salvute @ 2012 03 23, 17:28)
Supratau
Benesant tyryma i poliklinika, sutikau ginekologes - akusesres sesute ir uzsiminiau jai apie tai, kad itariu cholestaze. Tai ji tik ramiu balsu balsu pasake, kad tu cia nieko nepakeisi, tiesiog maziau valgyk ir daugiau skysciu gerk, juk zinai kad tulzis uzversta ir prispausta...
Laukiu antradienio, vizitas pas gydytoja. Prasysiu, kad kepenu fermentus vel darytu. Pries pusantro menesio rodikliai buvo normos riboje, bet tada ir nieziejimo nebuvo.

Aišku paprašyk kad padarytų fermentų tyrimą, o gal ne cholestazė tau, blogiausiu atveju paskirs vaistus o jie padeda. Aš jau nuo 22 sav geriu tuos vaistus, kitaip gydytojai niekuo padėti negali, bet kepenų fermentai per pusę sumažėjo...

nesistebiu, kad sesutė apie galimą cholestazę nežinojo ar jai pasirodė tai nerimta, nes aš kai nuėjau pas savo šeimistę (šiaip jau atrodo gan protingą), pradėjo kalbėt apie alergijas ir pan. ir kepenų fermentus reikėjo vos neišreikalaut kad padarytų. aišku jie 3-5kartus padidėję.