Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų cholestazė

QUOTE(astarte12 @ 2011 08 18, 10:34)
Va, kad nusiramintum, mano tyrimų rezultatai likus savaitei iki gimdymo (pagimdžiau su skatinamaisiais 37 sav.5 d. vaikas gimė absoliučiai sveikas):
<...>
Šarminė fostostazė yra tas pats ALP  mirksiukas.gif

Aciu labai!!
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Noriu paklausti, ar tyrimai mokami, jei lankausi valstybineje poliklinikoje? Ir jei mokami, tai kokia kaina? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jutata @ 2011 08 27, 10:40)
Sveikutes  4u.gif 

Noriu paklausti, ar tyrimai mokami, jei lankausi valstybineje poliklinikoje? Ir jei mokami, tai kokia kaina? ax.gif

pas mus dare nemokamai, bet su siuntimu i ligonine (stacionare negulejau, tik tyrimams)..
Atsakyti
Sveikutes  4u.gif 

Tyrimai mokami netgi juos darant poliklinikoje. Aš darausi privačiai, nes tokiu atveju tyrimų rezultatus tą pačią dieną gauni. Beje, dėl kainos, Vilniuje juos pigiausiai galima pasidaryti Medicina practica laboratorijoje (Antaklanyje), kaina 36 lt už 5 fermentus. Tuo tarpu Geromedoje jie kainuoja brangiau - 50 lt.
Atsakyti
QUOTE(lietuvaitekeliautoja @ 2011 09 21, 04:34)
Tyrimai mokami netgi juos darant poliklinikoje. Aš darausi privačiai, nes tokiu atveju tyrimų rezultatus tą pačią dieną gauni. Beje, dėl kainos, Vilniuje juos pigiausiai galima pasidaryti Medicina practica laboratorijoje (Antaklanyje), kaina 36 lt už 5 fermentus. Tuo tarpu Geromedoje jie kainuoja brangiau - 50 lt.

g.gif dariausi valdiskai, nemokejau nei kiek ir gavau rezultatus ta pacia diena. tyrimus kartodavo kas menesi 4u.gif tik tiksliai nebepasakysiu ar visus fermentus darydavo
Atsakyti
QUOTE(lietuvaitekeliautoja @ 2011 09 21, 04:34)

Dariausi poliklinikoje, kainavo apie 17lt. ax.gif
Atsakyti
Sveikutes  4u.gif 

pas mus nemokami, bet dariausi mokamai (kaina svyravo nuo 30 iki 45 Lt)...labai jau ilgas kelias iki nemokamų: šeimos gydytojas, infektologas, tyrimai, infektologas...
Atsakyti
Sveikos merginos;)

Auginu sunu, kuri nesiojant pasireiske nesciuju cholestaze apie 30 savaite ir 37 savaiciu prasidejo gimdymas, gime sveikas sunelis, niezulys praejo tik gal po kokio menesio nuo gimdymo. Planuose antras vaikelis, bet kausto didele baime, kad vel pasikartos cholestaze. Mamytes, kurios esat gimdziusios ne viena vaika sirgdamos cholestaze pasidalinkite savo patirtimi kaip budavo su kitais nesiojimais, keliu savaiciu prasidedavo cholestaze, ar neisauke labai ankstyvaus gimdymo, busiu labai dekinga;)
Atsakyti
QUOTE(JurgiteleP @ 2011 10 04, 12:41)
Sveikos merginos;)

Auginu sunu, kuri nesiojant pasireiske nesciuju cholestaze apie 30 savaite ir 37 savaiciu prasidejo gimdymas, gime sveikas sunelis, niezulys praejo tik gal po kokio menesio nuo gimdymo. Planuose antras vaikelis, bet kausto didele baime, kad vel pasikartos cholestaze. Mamytes, kurios esat gimdziusios ne viena vaika sirgdamos cholestaze pasidalinkite savo patirtimi kaip budavo su kitais nesiojimais, keliu savaiciu prasidedavo cholestaze, ar neisauke labai ankstyvaus gimdymo, busiu labai dekinga;)

aš ir kartais pagalvoju apie antrą, nors dar šitas mažas, bet po metų gal jau ir norėčiau...dar gimdykloj, tik pagimdžius, sakau, jei toks gimdymas, tai galėčiau gimdyt ir gimdyt, tai daktarės sakė, kad ilgai nelaukti ir gimdyti biggrin.gif tai aš jo dėl tos nėščiųjų cholestazės užklausiau, tai jis man pasakė taip: "yra tikimybė, kad gali pasikartoti, bet nebūtinai ir nebijok"...
o šiaip labai norėčiau išgirsti mamyčių pasakojimus, kaip sekėsi su antru/trečiu...nėštumu po cholestazės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(astarte12 @ 2011 10 04, 13:15)
aš ir kartais pagalvoju apie antrą, nors dar šitas mažas, bet po metų gal jau ir norėčiau...dar gimdykloj, tik pagimdžius, sakau, jei toks gimdymas, tai galėčiau gimdyt ir gimdyt, tai daktarės sakė, kad ilgai nelaukti ir gimdyti  biggrin.gif tai aš jo dėl tos nėščiųjų cholestazės užklausiau, tai jis man pasakė taip: "yra tikimybė, kad gali pasikartoti, bet nebūtinai ir nebijok"...
o šiaip labai norėčiau išgirsti mamyčių pasakojimus, kaip sekėsi su antru/trečiu...nėštumu po cholestazės  4u.gif

Deja mano atveju ir gimdymas buvo nelengvas, bet tai tikrai trumpiau truko nei cholestaze:) Mane priziurejusi gydytoja pas kuria ir gimdziau sake, kad spasikartos nesiojant kita vaikeli 99 procentai:(
Atsakyti
Sveikos, mamytės. Gal man patarsit. Dabar 18 sav., jau kokią savaitę prasidėjo nesąmonės: pradėjo tirpti kairė ranka, ne taip smarkiai, bet patirpsta maždaug nuo riešo žemyn. Galvojau, kad dėl sėdimo darbo, užsispaudžia viskas plius jau pilvas nemažas (trečias nėštumas visgi) ir svorio priaugau apie 7 kg. Tada pradėjo niežtėti kairį delną, tą, kur tirpsta... Niežti pilvą, ypač krūtis, veidas irgi, ir tą delną. Bet tik dienom niežti, naktim iš vis nieko nejaučiu. Oda labai sausa, ir veido, ir kūno. Ar jau sunerimti? unsure.gif Pirmadienį turiu skambintis gydytojai, ar galiu laukt, ar geriau nedelsti? Labai prisigasdinau, kai pasiskaičiau temą unsure.gif Man dar tik toks mažas nėštumas...
Atsakyti
QUOTE(String @ 2011 10 07, 11:25)
Sveikos, mamytės. Gal man patarsit. Dabar 18 sav., jau kokią savaitę prasidėjo nesąmonės: pradėjo tirpti kairė ranka, ne taip smarkiai, bet patirpsta maždaug nuo riešo žemyn. Galvojau, kad dėl sėdimo darbo, užsispaudžia viskas plius jau pilvas nemažas (trečias nėštumas visgi) ir svorio priaugau apie 7 kg. Tada pradėjo niežtėti kairį delną, tą, kur tirpsta... Niežti pilvą, ypač krūtis, veidas irgi, ir tą delną. Bet tik dienom niežti, naktim iš vis nieko nejaučiu. Oda labai sausa, ir veido, ir kūno. Ar jau sunerimti?  unsure.gif  Pirmadienį turiu skambintis gydytojai, ar galiu laukt, ar geriau nedelsti? Labai prisigasdinau, kai pasiskaičiau temą  unsure.gif  Man dar tik toks mažas nėštumas...

Sveika;)

Manau tos kelios dienos nieko nepakeis, aisku jei yra galimybe del pacios saves butu geriau siandien pasikonsultuot, kad maziau nervu butu;) Cholestaze galima nustatyti atlikus kepenu fermentu tyrimus is kraujo o tavo aprasyti pozymiai gali buti ir ne cholestazes. Man kartais nieztedavo ir diena, bet reciau, o vat naktim istisai ir ypac padus ir delnus. Sekmes ir linkiu, kad nepasitvirtintu diagnoze;)
Atsakyti