Sveikos
QUOTE(Rotoli @ 2012 04 17, 18:16)
Aš girdėjau. Mano mamai buvo, kai berniuką nešiojo, o su manimi nieko, bet man genetiškai persidavė. Pirmo laukiausi berniuko, nieko nebuvo, antras

vėl berniukas ir 35 savaitę cholestazė, trečias

vėl berniukas ir liga jau 29 savaitę. Gastroenterologė sakė, kad moksliškai dar neįrodyta, bet duomenys jau renkami, dėl dažnesnio kartojimosi esant tos pačios lyties vaisiui, ir stebima tendencija, kad daugiau būna, esant berniukams. Guodžia tai, kad po gimdymo, kaip ranka nuima visą niežėjimą

. tai dėl savo stebukliukų įmanoma ir iškęsti, aišku su medikų priežiūra.
Dėl lyties, man kelios gydytojos sakė, kad kaip tik dažniau sergama nešiojant mergaites. O trečias gydytojas teigė, kad nuo lyties absoliučiai nepriklauso.
QUOTE(☼Granola☼ @ 2012 04 17, 18:54)
Tai gal tikrai ne is pirsto lauzti tie pastebejimai
Man idomu, kodel skatina su choleztaze?

Ar del mamos sveikatos, ar del leliuko, kazin kuo skiriasi cholestaze 37 sav, ir kas butu isvaiksciojus iki 39

Man irgi turejo skatint 38 sav. bet kaip pirmasis gimdymas, taip ir antrasis prasidejo savaime viena diena iki 38sav., turejusio ivykt skatinimo isvakarese
o, kaip pasisekė
QUOTE(jbs @ 2012 04 19, 09:21)
Čia nėra universalios taisyklės. Viskas priklausys nuo ligos dinamikos. Periodiškai kartos tyrimus ir jei kepenų fermentų rodikliai ženkliai mažės, o gal net normalizuosis, gal net nereikės ankstinti. Bet jei niekas nesikeis arba net didės fermetai, tai 37-38 savaitę skatins. Beje, su cholestaze dažnai ir be skatinimo gimdymas savaime prasideda vos "perlipus" 37 savaites
Pirmą nėštumą nešiojau pilve mergaitę, cholestaze susirgau 34 savaitę, sužinojau 36tą.
Giminėje tokių atveju nebuvo, paksui atsekiau, kad senelio sesuo važiuodavo gimdyti visą kūną nusidraskiusi ir niekas anksčiau nė nežinojo apie tą ligą.
Su pirmu nėštumu paguldė į klinikas, buvo padidėję fermentai 10 kartų. pagulėjau dvi savaites ir 38savaitę skatino gimdymą.
Tą gimdymą atsimenu su siaubu.
Jei pamatydavau nėščiąją, jausdavau jai didžiulę užuojautą. Norėjau dar vaikų, bet tik ne gimdyti.
Antras nėštumas. Pilvelyje mergaitė, apie cholestazę sužinojau 34 savaitę, dažnai dariausi tyrimus. Į ligoninę neguliau, pasiprašiau į dienos stacionarą. Kepenų fermentai buvo padidėję 20 kartų.
38 savaitę atsisakiau gimdyti.
Sulaukiau ir 40savaitės.
Nuėjau pas vieną gydytoją, kuris man dar leido savaitę pernešioti. Jaučiaus puikiai, tik gėriau kasdieną Ursofalką. Du kartus, jei neklystu.
Po savaitės pernešiojimo, jau paguldė ir mane skatinimui (o siaube), bet buvo daug gimdyvių, nusprendė skatinti kitą dieną. Tik padarė man vaisiaus vandenų atidalijimą. Vakarop prasidėjo gimdymas, (na, čia jau toliau, kaip rašau, nebūtina taip elgtis, bet aš maniau, kad taip geriausia

Niekam nesakiau, pusę laiko sparčiu žingsniu sukau ratus apie Antakalnio klinikas, kitą pusę prastovėjau duše (vis galvodama, kad tik kas manęs neišvarytų, nes dušas buvo per remontus vos vienas)
Kai jau supratau, kad nėr kur tempti, pasisakiau sesutei, ji, naivuolė, dar pasiūlė man nueiti pasiimti dokumentus, bet greit apsigalvojo.
Gimdykloje radau savo gydytoją, po kelių minučių atlėkė vyras, po 20min. turėjau savo mergytę ant rankų
Po šio gimdymo jaučiaus kaip ant sparnų, nekankino nei blogos nuotaikos, nei slogūs prisiminimai.
Na va, dabar laukiuosi trečio.
Gydytojas sakė, per antrą nėštumą susirgti buvo tikimybė 50proc, o dabar jau visi 90, tad nė nesitikiu, kad išsisuksiu, o kokia jau bus eiga, bus matyt.