Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų cholestazė

QUOTE(☼Granola☼ @ 2012 04 17, 15:52)
Beje, o nei viena nesat girdeje tokio dalyko, kad cholestaze pasikartoja tik tada, kai nesiojamas tos pacios lyties leliukas, kaip ir pries tai? Turbut koks prietaras bus  blush2.gif

Aš girdėjau. Mano mamai buvo, kai berniuką nešiojo, o su manimi nieko, bet man genetiškai persidavė. Pirmo laukiausi berniuko, nieko nebuvo, antras nestuke.gif vėl berniukas ir 35 savaitę cholestazė, trečias nestuke.gif vėl berniukas ir liga jau 29 savaitę. Gastroenterologė sakė, kad moksliškai dar neįrodyta, bet duomenys jau renkami, dėl dažnesnio kartojimosi esant tos pačios lyties vaisiui, ir stebima tendencija, kad daugiau būna, esant berniukams. Guodžia tai, kad po gimdymo, kaip ranka nuima visą niežėjimą smile.gif. tai dėl savo stebukliukų įmanoma ir iškęsti, aišku su medikų priežiūra.
Atsakyti
QUOTE(Rotoli @ 2012 04 17, 18:16)
Aš girdėjau. Mano mamai buvo, kai berniuką nešiojo, o su manimi nieko, bet man genetiškai persidavė. Pirmo laukiausi berniuko, nieko nebuvo, antras  nestuke.gif vėl berniukas ir 35 savaitę cholestazė, trečias  nestuke.gif  vėl berniukas ir liga jau 29 savaitę. Gastroenterologė sakė, kad moksliškai dar neįrodyta, bet duomenys jau renkami, dėl dažnesnio kartojimosi esant tos pačios lyties vaisiui, ir stebima tendencija, kad daugiau būna, esant berniukams. Guodžia tai, kad po gimdymo, kaip ranka nuima visą niežėjimą smile.gif. tai dėl savo stebukliukų įmanoma ir iškęsti, aišku su medikų priežiūra.

Tai gal tikrai ne is pirsto lauzti tie pastebejimai unsure.gif
Man idomu, kodel skatina su choleztaze? g.gif Ar del mamos sveikatos, ar del leliuko, kazin kuo skiriasi cholestaze 37 sav, ir kas butu isvaiksciojus iki 39 unsure.gif Man irgi turejo skatint 38 sav. bet kaip pirmasis gimdymas, taip ir antrasis prasidejo savaime viena diena iki 38sav., turejusio ivykt skatinimo isvakarese thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ☼Granola☼: 17 balandžio 2012 - 17:55
QUOTE(☼Granola☼ @ 2012 04 17, 18:54)
Tai gal tikrai ne is pirsto lauzti tie pastebejimai  unsure.gif
Man idomu, kodel skatina su choleztaze?  g.gif Ar del mamos sveikatos, ar del leliuko, kazin kuo skiriasi cholestaze 37 sav, ir kas butu isvaiksciojus iki 39  unsure.gif Man irgi turejo skatint 38 sav. bet kaip pirmasis gimdymas, taip ir antrasis prasidejo savaime viena diena iki 38sav., turejusio ivykt skatinimo isvakarese  thumbup.gif

dėl to, kad nuo 38 savaitės, didėja tikimybė sulaukti negyvagimio verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(astarte12 @ 2012 04 17, 19:06)
dėl to, kad nuo 38 savaitės, didėja tikimybė sulaukti negyvagimio  verysad.gif

unsure.gif unsure.gif
mano gydytoja taip optimistiskai nuteikt mane sugebejo, kad nelabai ir bijojau as tos ligos del leliaus, labaisiai tai mamai sake kenkia, nes eda kepenis, bet dabar jei busiu kada vel nestuke.gif , tai jauciu bijosiu... fear.gif
Atsakyti
QUOTE(hamburg @ 2012 04 17, 15:00)
Pritariu jbs del maisto.
Jbs,o nuo kelintos savaittes tau cholestaze prasidejo?

Diagnozuota buvo 32 savaitę. O požymius pradėjau jausti dar pora savaičių prieš diagnozę.
Papildyta:
QUOTE(astarte12 @ 2012 04 17, 18:06)
dėl to, kad nuo 38 savaitės, didėja tikimybė sulaukti negyvagimio  verysad.gif

Tikrai taip sad.gif
Atsakyti
QUOTE(hamburg @ 2012 04 17, 14:13)
Labas, uzjauciu, man ir tas pats, kelinta tau savaite eina? kaip jautiesi?

Man jai 35 eina, siandien suzinojau rezltatus nes buvo 5 kartus padideje. Dabar vienas normoj, kitas sumazejo bet dar didesnis, o kitas tik truputi bet gyd sake kad jis nelabai svarbus, labiausiai tie du itakos turi. Geriu vaistus 5 kartus per diena, sake iki galo taip ir gersiu.

QUOTE(jbs @ 2012 04 17, 15:22)
Man buvo pasakyta, kad jei labai norėsis gabalėlio šokolado, tai nei aš, nei vaikas nuo jo nenumirsim, bet turiu nusiteikti stipresniam niežuliui artimiausiai nakčiai. Reikėtų vengti riebaus, kepto, rūkyto maisto, kavos, šokolado, rinktis liesus pieno produktus, liesą žuvį, liesą mėsą, šviežius vaisius (išskyrus avokadą) ir daržoves (išskyrus kopūstus, pupeles, žirnius).

Labai aciu uz informacija. smile.gif

Gal kas galit atsakyti, tokiu klausimeliu iskilo:

Paskui kartot reikia krauja, ar poloklinika daro ir kiek kainuoja?
Kiek kainuoja ursofalko pakuote, ji mokama mums ar ne?
Uzsirasinet toniukus reikia, bet pas mus neraso poloklinikoj, tai kur einat?
Iki kada jum leido nesiot? Man neramu kaip ta laika islaukt, man bus 38 ir kelios dienos kai numatyta skatinti.
Atsakyti
QUOTE(Adrijana @ 2012 04 18, 14:21)

Daro poliklinikose. Valstybinėse poliklinikose įkainiai turbūt vienodi (jų, deja, nežinau), o privačiose - skiriasi. Mano poliklinikoje vieno fermento tyrimas kainuoja 19 Lt, padaro per valandėlę. Kitur mačiau kainas rašė už visą kepenų fermentų "komplektą" (berods 5 fermentų tyrimas) apie 40-60 Lt kainuoja. Gal Jums visų nebūtina tirtis, o tik tuos sekti, kurie buvo padidėję? mirksiukas.gif Dėl tonų užrašymo, tai man tiesiog liepė sekti judesius, juos registruoti į specialų lapą, kaip ir kiekvienai nėščiajai.
Atsakyti
QUOTE(Adrijana @ 2012 04 18, 15:21)
Man jai 35 eina, siandien suzinojau rezltatus nes buvo 5 kartus padideje. Dabar vienas normoj, kitas sumazejo bet dar didesnis, o kitas tik truputi bet gyd sake kad jis nelabai svarbus, labiausiai tie du itakos turi. Geriu vaistus 5 kartus per diena, sake iki galo taip ir gersiu.
Labai aciu uz informacija.  smile.gif
Gal kas galit atsakyti, tokiu klausimeliu iskilo:

Uzsirasinet toniukus reikia, bet pas mus neraso poloklinikoj, tai kur einat?
Iki kada jum leido nesiot? Man neramu kaip ta laika islaukt, man bus 38 ir kelios dienos kai numatyta skatinti.

As darau privaciai kraujo tyrimus, visu fermentu tyrimas apie 60lt iseina. Ursofalko pakuote apie 64-70 lt kainuoja.
Toniukus eidavau i ligonine uzsirasyti, nezinau kaip pas jus, cia klaipedoj.
Su pirmu man butu leide nesioti iki 38 sav., bet pats anksciau gime, buvo 37.2 sav.

o kiek tableciu Ursofalk tu geri per diena? kad rasai 5 kartus per diena?
Ar ursofalkas tau niezuli nuima?
O butent kurie fermentai padideje? ALT ir AST? ar kiti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hamburg: 18 balandžio 2012 - 15:23
QUOTE(jbs @ 2012 04 18, 15:52)
Daro poliklinikose. Valstybinėse poliklinikose įkainiai turbūt vienodi (jų, deja, nežinau), o privačiose - skiriasi. Mano poliklinikoje vieno fermento tyrimas kainuoja 19 Lt, padaro per valandėlę. Kitur mačiau kainas rašė už visą kepenų fermentų "komplektą" (berods 5 fermentų tyrimas) apie 40-60 Lt kainuoja. Gal Jums visų nebūtina tirtis, o tik tuos sekti, kurie buvo padidėję?  mirksiukas.gif  Dėl tonų užrašymo, tai man tiesiog liepė sekti judesius, juos registruoti į specialų lapą, kaip ir kiekvienai nėščiajai.

O iki keliu savaiciu nesiot leis?

QUOTE(hamburg @ 2012 04 18, 16:21)
As darau privaciai kraujo tyrimus, visu fermentu tyrimas apie 60lt iseina. Ursofalko pakuote apie 64-70 lt kainuoja.
Toniukus eidavau i ligonine uzsirasyti, nezinau kaip pas jus, cia klaipedoj.
Su pirmu man butu leide nesioti iki 38 sav., bet pats anksciau gime, buvo 37.2 sav.

o kiek tableciu Ursofalk tu geri per diena? kad rasai 5 kartus  per diena?
Ar ursofalkas tau niezuli nuima?
O butent kurie fermentai padideje? ALT ir AST? ar kiti?

As geriu 5 kapsules, kas 4 val. Dar nenuemem visai, geriu nuo penktad, sake gyd kad dar anksti kad nuimtu. O kurie tyrimai nepamenu, nes neturiu dar to israso, matysiu israsa kai paleis tai ryt atiduot turi man.

Atsakyti
QUOTE(Adrijana @ 2012 04 18, 21:47)
O iki keliu savaiciu nesiot leis?

Čia nėra universalios taisyklės. Viskas priklausys nuo ligos dinamikos. Periodiškai kartos tyrimus ir jei kepenų fermentų rodikliai ženkliai mažės, o gal net normalizuosis, gal net nereikės ankstinti. Bet jei niekas nesikeis arba net didės fermetai, tai 37-38 savaitę skatins. Beje, su cholestaze dažnai ir be skatinimo gimdymas savaime prasideda vos "perlipus" 37 savaites ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
QUOTE(Rotoli @ 2012 04 17, 18:16)
Aš girdėjau. Mano mamai buvo, kai berniuką nešiojo, o su manimi nieko, bet man genetiškai persidavė. Pirmo laukiausi berniuko, nieko nebuvo, antras  nestuke.gif vėl berniukas ir 35 savaitę cholestazė, trečias  nestuke.gif  vėl berniukas ir liga jau 29 savaitę. Gastroenterologė sakė, kad moksliškai dar neįrodyta, bet duomenys jau renkami, dėl dažnesnio kartojimosi esant tos pačios lyties vaisiui, ir stebima tendencija, kad daugiau būna, esant berniukams. Guodžia tai, kad po gimdymo, kaip ranka nuima visą niežėjimą smile.gif. tai dėl savo stebukliukų įmanoma ir iškęsti, aišku su medikų priežiūra.

Dėl lyties, man kelios gydytojos sakė, kad kaip tik dažniau sergama nešiojant mergaites. O trečias gydytojas teigė, kad nuo lyties absoliučiai nepriklauso.

QUOTE(☼Granola☼ @ 2012 04 17, 18:54)
Tai gal tikrai ne is pirsto lauzti tie pastebejimai  unsure.gif
Man idomu, kodel skatina su choleztaze?  g.gif Ar del mamos sveikatos, ar del leliuko, kazin kuo skiriasi cholestaze 37 sav, ir kas butu isvaiksciojus iki 39  unsure.gif Man irgi turejo skatint 38 sav. bet kaip pirmasis gimdymas, taip ir antrasis prasidejo savaime viena diena iki 38sav., turejusio ivykt skatinimo isvakarese  thumbup.gif

o, kaip pasisekė thumbup.gif

QUOTE(jbs @ 2012 04 19, 09:21)
Čia nėra universalios taisyklės. Viskas priklausys nuo ligos dinamikos. Periodiškai kartos tyrimus ir jei kepenų fermentų rodikliai ženkliai mažės, o gal net normalizuosis, gal net nereikės ankstinti. Bet jei niekas nesikeis arba net didės fermetai, tai 37-38 savaitę skatins. Beje, su cholestaze dažnai ir be skatinimo gimdymas savaime prasideda vos "perlipus" 37 savaites  ax.gif

Pirmą nėštumą nešiojau pilve mergaitę, cholestaze susirgau 34 savaitę, sužinojau 36tą.
Giminėje tokių atveju nebuvo, paksui atsekiau, kad senelio sesuo važiuodavo gimdyti visą kūną nusidraskiusi ir niekas anksčiau nė nežinojo apie tą ligą.
Su pirmu nėštumu paguldė į klinikas, buvo padidėję fermentai 10 kartų. pagulėjau dvi savaites ir 38savaitę skatino gimdymą.
Tą gimdymą atsimenu su siaubu.
Jei pamatydavau nėščiąją, jausdavau jai didžiulę užuojautą. Norėjau dar vaikų, bet tik ne gimdyti.

Antras nėštumas. Pilvelyje mergaitė, apie cholestazę sužinojau 34 savaitę, dažnai dariausi tyrimus. Į ligoninę neguliau, pasiprašiau į dienos stacionarą. Kepenų fermentai buvo padidėję 20 kartų.
38 savaitę atsisakiau gimdyti.
Sulaukiau ir 40savaitės.
Nuėjau pas vieną gydytoją, kuris man dar leido savaitę pernešioti. Jaučiaus puikiai, tik gėriau kasdieną Ursofalką. Du kartus, jei neklystu.
Po savaitės pernešiojimo, jau paguldė ir mane skatinimui (o siaube), bet buvo daug gimdyvių, nusprendė skatinti kitą dieną. Tik padarė man vaisiaus vandenų atidalijimą. Vakarop prasidėjo gimdymas, (na, čia jau toliau, kaip rašau, nebūtina taip elgtis, bet aš maniau, kad taip geriausia smile.gif
Niekam nesakiau, pusę laiko sparčiu žingsniu sukau ratus apie Antakalnio klinikas, kitą pusę prastovėjau duše (vis galvodama, kad tik kas manęs neišvarytų, nes dušas buvo per remontus vos vienas)
Kai jau supratau, kad nėr kur tempti, pasisakiau sesutei, ji, naivuolė, dar pasiūlė man nueiti pasiimti dokumentus, bet greit apsigalvojo.
Gimdykloje radau savo gydytoją, po kelių minučių atlėkė vyras, po 20min. turėjau savo mergytę ant rankų wub.gif
Po šio gimdymo jaučiaus kaip ant sparnų, nekankino nei blogos nuotaikos, nei slogūs prisiminimai.

Na va, dabar laukiuosi trečio.
Gydytojas sakė, per antrą nėštumą susirgti buvo tikimybė 50proc, o dabar jau visi 90, tad nė nesitikiu, kad išsisuksiu, o kokia jau bus eiga, bus matyt.
Atsakyti
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2012 04 19, 14:37)
Sveikos  4u.gif

Dėl lyties, man kelios gydytojos sakė, kad kaip tik dažniau sergama nešiojant mergaites. O trečias gydytojas teigė, kad nuo lyties absoliučiai nepriklauso.
o, kaip pasisekė  thumbup.gif
Pirmą nėštumą nešiojau pilve mergaitę, cholestaze susirgau 34 savaitę, sužinojau 36tą.
Giminėje tokių atveju nebuvo, paksui atsekiau, kad senelio sesuo važiuodavo gimdyti visą kūną nusidraskiusi ir niekas anksčiau nė nežinojo apie tą ligą.
Su pirmu nėštumu paguldė į klinikas, buvo padidėję fermentai 10 kartų. pagulėjau dvi savaites ir 38savaitę skatino gimdymą.
Tą gimdymą atsimenu su siaubu.
Jei pamatydavau nėščiąją, jausdavau jai didžiulę užuojautą. Norėjau dar vaikų, bet tik ne gimdyti.

Antras nėštumas. Pilvelyje mergaitė, apie cholestazę sužinojau 34 savaitę, dažnai dariausi tyrimus. Į ligoninę neguliau, pasiprašiau į dienos stacionarą. Kepenų fermentai buvo padidėję 20 kartų.
38 savaitę atsisakiau gimdyti.
Sulaukiau ir 40savaitės.
Nuėjau pas vieną gydytoją, kuris man dar leido savaitę pernešioti. Jaučiaus puikiai, tik gėriau kasdieną Ursofalką. Du kartus, jei neklystu.
Po savaitės pernešiojimo, jau paguldė ir mane skatinimui (o siaube), bet buvo daug gimdyvių, nusprendė skatinti kitą dieną. Tik padarė man vaisiaus vandenų atidalijimą. Vakarop prasidėjo gimdymas, (na, čia jau toliau, kaip rašau, nebūtina taip elgtis, bet aš maniau, kad taip geriausia smile.gif
Niekam nesakiau, pusę laiko sparčiu žingsniu sukau ratus apie Antakalnio klinikas, kitą pusę prastovėjau duše (vis galvodama, kad tik kas manęs neišvarytų, nes dušas buvo per remontus vos vienas)
Kai jau supratau, kad nėr kur tempti, pasisakiau sesutei, ji, naivuolė, dar pasiūlė man nueiti pasiimti dokumentus, bet greit apsigalvojo.
Gimdykloje radau savo gydytoją, po kelių minučių atlėkė vyras, po 20min. turėjau savo mergytę ant rankų  wub.gif
Po šio gimdymo jaučiaus kaip ant sparnų, nekankino nei blogos nuotaikos, nei slogūs prisiminimai.

Na va, dabar laukiuosi trečio.
Gydytojas sakė, per antrą nėštumą susirgti buvo tikimybė 50proc, o dabar jau visi 90, tad nė nesitikiu, kad išsisuksiu, o kokia jau bus eiga, bus matyt.

Dziugu, kad viskas Jums gerai baigesi smile.gif
Klause kazkuri anksciau, kodel skatina, taigi todel, nes nuo 38 sav. padideja rizika pagimdyti negyva vaikeli. Siaip statistiskai su sia liga moterims gimdymas prasideda anksciau, kaip jau rase, apie 37 sav.
O del lyties manau visiskai neturi reiksmes, as pirma turejau berniuka, o dabar mergaites laukiam, o ta nelemta cholestaze vistiek uzklupo.
Nemiga pievoje, noriu paklausti, rasai kad jauteisi puikiai, tad niezulys taves visai nekamavo? Ar kai gerei ursofalk? o fermentai nuo vaistuku ar pradejo mazeti? kada ir ka labiausiai niezedavo?
Mums snd 30 sav, pasidariau fermentu tyrimus, ryt laukiu atsakymo, neramu, nes niezulys dideja, jauciu ursofalk nelabai padeda.
Papildyta:
Nemiga pievoje, o kiek Jums dabar savaiteliu?
man su pirmu cholestaze 34 prasidejo, o su antru daug anksciau 21 sav... sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hamburg: 19 balandžio 2012 - 14:07