Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų cholestazė

QUOTE(hamburg @ 2012 04 20, 18:14)
sveikos, gavau ir as tyrimu atsakymus, ALT 92  ir AST 95 , tai pagal tyrima daryta pries menesi, sumazeje, taciau neramina tiesioginis bilirubinas, turetu buti maziau 3,4, o yra 11,37. Gal kam buvo dar bilirubinas padidejes? Sako del to ir niezti daugiau...vakare skambinsiu gydytojai, ziuresim ka sakys...
o del mitybos irgi manau kad cholestazes atsiradimo ji neitakoja, taciau gali paastrinti ar susilpninti cholestazes simptomus, tad reikia stebeti ka valgai, bet kokiu atveju, kad neapkrauti kepenu veiklos.

na va, tai nėra labai blogai.
Dėl bilirubino, man regis, pas mane jis buvo padidėjęs jau visą laiką, bet nežymiai. Nors seniai jau buvo, sunku atgaminti, nebent kažkur turu tyrimų kopiją.
Ką gydytoja sakė?

QUOTE(☼Granola☼ @ 2012 04 21, 00:14)
Sakykit, koki tyrima reikia pasidaryt po gimdymo del tos buvusios cholestazes?Toki pati fermentini? Man padare tik paprasta kraujo tyrima ir pasake, kad viskas gerai, kraujas atsistates, ar galiu but rami, ar reikia rimciau pasitikrinti?
Ar yra mamyciu, kurioms sekanciuose nestumuose cholestaze nesikartojo?  unsure.gif
Visoms tikrai labai nuosirdziai linkiu sveikateles  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Pamenu, skaičiau vienam žurnale apie baleriną, kuri ir po gimdymo sirgo cholestaze, dėl to teko jai laikytis labai griežtos dietos, tad kepenų fermentų tyrimai po gimdymo nepakenktų, o man gydytoja rekomendavo ir kepenų echoskopiją pasidaryti, ką ir dariau.
Atsakyti
O kaip su sarmine fostafaze? Mane visa niezti, pasidariau tyrimus, kol kas virsija norma tik sarmine fostafaze. tyrima kartosiu, bet niezulys nemazeja... sad.gif
Atsakyti
Nemiga pievoje, gydytoja man pasake, kad cia nieko dar baisaus nera, sake pasidaryti bilirubino tyrima po kokios savaites, ziureti dideja ar ne, zodziu sekti bukle, o po bus aisku ka daryti.
Jei tu rassi savo tyrimo kopija paziurek prasau kaip pas tave su tuo bilirubinu buvo, labai tau dekinga busiu 4u.gif
limpopooo, pas mane sarmine fosfataze 115, o turi iki 110 buti, tad sakykime labai nezymiai padidejo, ir tik dabar, dar pries menesi normos ribose buvo. Vien tik sarmine fosfataze negali buti cholestazes rodiklis, kadangi nestumo metu ji ir siaip gali buti padidejusi. O siaip nenoriu taves gasdinti, bet niezulys gali prasideti anksciau nei kepenu fermentai padideja, parasyk kaip tau seksis, butinai pasidaryk dar karta tyrimus po kokia poros savaiciu, linkiu tik visa ko geriausio ir kad si diagnoze nepasitvirtintu..
Papildyta:
QUOTE(☼Granola☼ @ 2012 04 21, 00:14)
Kuo daugiau skaitau, tuo baisiau darosi... kaip reikes ryztis treciam...  unsure.gif
Nieko nezinojau, nei koks hormonas buvo padidejes, nei apie bilirubina, kaip as taip "rupinausi"  blush2.gif , labai jau pasitikejau savo gydytoja  blush2.gif . Ir galvoju, kad gal tas niezulys nera didelis rodiklis ligos pazengimui  g.gif Nes man tai tikrai baisiai nieztejo, pirma karta nekreipiau demesio, maniau patinau nuo obuoliu sulciu, nes ju labai norejau nestumo metu, ir po keliu dienu viskas savaime praejo, bet antra karta, jau klausiau daktares, o nieztejo tai ir blauzdas, ir ******, ir plastakas, ir visas rankas, zodziu nuvaziavau i KMUK visa nusidraskius per viena nakti  doh.gif O vat fermentas padidejes tik vienas buvo ir tik du kartus. Geriau Ursofalk po 1tb.2k. per diena. Nieztejimas taip ir nepraejo iki pat gimdymo.
Sakykit, koki tyrima reikia pasidaryt po gimdymo del tos buvusios cholestazes?Toki pati fermentini? Man padare tik paprasta kraujo tyrima ir pasake, kad viskas gerai, kraujas atsistates, ar galiu but rami, ar reikia rimciau pasitikrinti?
Ar yra mamyciu, kurioms sekanciuose nestumuose cholestaze nesikartojo?  unsure.gif
Visoms tikrai labai nuosirdziai linkiu sveikateles  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Del cholestazes kepenu fermentu tyrima vel reiketu daryti, paprastas tikrai nerodys, fermentai per kelias savaites turetu atsistatyti i normos ribas.
Man niezejimo ursofalk irgi nenuima... verysad.gif
As su pirmu irgi mazai zinojau apie cholestaze, o dabar gyvenimas priverte sekti daugiau zinoti, bet cia ir minusas, maziau zinai ramiau gyveni biggrin.gif
Granola, nuo kelintos savaites tau prasidejo cholestaze?
Atsakyti
QUOTE(hamburg @ 2012 04 21, 11:18)
Granola, nuo kelintos savaites tau prasidejo cholestaze?

Kai pasiskambinau gydytojai paklaust, kas cia per niezulys uzpuole, tai buvo 36sav ir2 d., bet man pries kelias savaites taip pat buvo uzejes tas budingas pedu ir plastaku niezulys, bet as nekreipiau demesio, pasikasiau kelias paras ir niekur nesikreipiau doh.gif , ir kazkaip stebuklingai tas niezulys praejo g.gif , bet vat paskui kai prasidejo 36sav., tai taip ir nepraejo, gal kazkiek apmazejo, bet tikrai nedingo..
Atsakyti
QUOTE(hamburg @ 2012 04 21, 09:18)
limpopooo, pas mane sarmine fosfataze 115, o turi iki 110 buti, tad sakykime labai nezymiai padidejo, ir tik dabar, dar pries menesi normos ribose buvo. Vien tik sarmine fosfataze negali buti cholestazes rodiklis, kadangi nestumo metu ji ir siaip gali buti padidejusi. O siaip nenoriu taves gasdinti, bet niezulys gali prasideti anksciau nei kepenu fermentai padideja, parasyk kaip tau seksis, butinai pasidaryk dar karta tyrimus po kokia poros savaiciu, linkiu tik visa ko geriausio ir kad si diagnoze nepasitvirtintu..

Tyrimus kartosiu ateinancia savaite, paciai neramu. Dabar, nors tikriausiai nelabai pades... laikausi grieztos dietos, kad neapsunkinti kepenu...
Atsakyti
QUOTE(hamburg @ 2012 04 21, 11:18)
Nemiga pievoje, gydytoja man pasake, kad cia nieko dar baisaus nera, sake pasidaryti bilirubino tyrima po kokios savaites, ziureti dideja ar ne, zodziu sekti bukle, o po bus aisku ka daryti.
Jei tu rassi savo tyrimo kopija paziurek prasau kaip pas tave su tuo bilirubinu buvo, labai tau dekinga busiu  4u.gif
limpopooo, pas mane sarmine fosfataze 115, o turi iki 110 buti, tad sakykime labai nezymiai padidejo, ir tik dabar, dar pries menesi normos ribose buvo. Vien tik sarmine fosfataze negali buti cholestazes rodiklis, kadangi nestumo metu ji ir siaip gali buti padidejusi.

Sveika 4u.gif
pasižiūrėjau, netikėtai radau visai po ranka.
Tai pasirodo, bilirubinas pas mane kito kažkiek, bet visada buvo normoje.
Paskutinį kartą, kai dariausi tyrimus, ALAT buvo 45,16 (norma 0-31) 182 pradžioj
ALAP 180,81 (norma 35-104) 669 pradžioj.

kiti du normos ribose.
Su tokiais rodikliais man skyriaus vedėjas leido be problemų laukti gimdymo pradžios, nors jau nuo kitų gydytojų labai gavau bart.. tiksliau, jis net nežiūrėjo, kokie tie tyrimai, matė mano nusiteikimą ir tik manęs paklausė, ar žinau, kas gali būti.
Bet aš viduje buvau rami rami.
Jaučiu, statistiškai ypatingai retas atvejis, kad nėščioji, sirgdama cholestaze ir prižiūrima medikų pagimdytų negyvagimį, o juk tokia tikimybė ir šiaip yra, nereikia nė cholestazės, kartais taip likimas sužaidžia...

Atsakyti
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2012 04 22, 18:53)

Jaučiu, statistiškai ypatingai retas atvejis, kad nėščioji, sirgdama cholestaze ir prižiūrima medikų pagimdytų negyvagimį, o juk tokia tikimybė ir šiaip yra, nereikia nė cholestazės, kartais taip likimas sužaidžia...

10% (po 38 nėštumo savaitės) ne toks jau retas atvejis unsure.gif Iki 38 savaitės - 2%. Skirtumas yra. Aš nebūčiau tokia drąsi šitoj vietoj. Bijočiau laukti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(hamburg @ 2012 04 20, 21:21)
O koks pas tave bilirubinas? kiek padidejes? bendras ir tiesioginis? pas mane tiesioginis labiau padidejes..o pries men dar norma buvo..matyt dabar ir tas niezulys nuo to didesnis.

Nesuprantu, koks bendras ar tiesioginis? Mano tyrimų lape yra įrašyta Bilirubinas (BIL) - 17 (norma nurodyta "NĖRA (neg)". O jei turite mintyje kitą rodiklį - Urobilinogeną (UBG), tai mano rezultatas yra 68, kai norma nurodyta irgi "NĖRA".
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2012 04 22, 21:04)
10% (po 38 nėštumo savaitės) ne toks jau retas atvejis  unsure.gif Iki 38 savaitės - 2%. Skirtumas yra. Aš nebūčiau tokia drąsi šitoj vietoj. Bijočiau laukti  blink.gif

10 proc., jei negydoma...
na, ne tiek ir svarbu, yra kas praranda leliuką dėl cholestazės ir 37tą savaitę..

savo istoriją papasakojau, ne kviesdama kitas irgi taip elgtis, bet norėdama parodyti, kad gali būti ir visai kitaip. Aišku, ką ta mano patirtis dviejų vaikučių prieš visą med. praktiką. Įdomu, kaip bus šį kartą. Gaila, jau nebeturėsiu jums kam pasakoti, visos seniai čiūčiuosit savo mažučius džiaugsmukus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jbs @ 2012 04 23, 20:42)
Nesuprantu, koks bendras ar tiesioginis? Mano tyrimų lape yra įrašyta Bilirubinas (BIL) - 17 (norma nurodyta "NĖRA (neg)". O jei turite mintyje kitą rodiklį - Urobilinogeną (UBG), tai mano rezultatas yra 68, kai norma nurodyta irgi "NĖRA".

Bilirubinas bendras, pas mane parašyta norma 0-17
bilirubinas konjuguotas tiesioginis norma 0-3,4

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <nemiga<pievoje<: 23 balandžio 2012 - 20:34
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2012 04 23, 20:32)

Bilirubinas bendras, pas mane parašyta norma 0-17
bilirubinas konjuguotas tiesioginis norma 0-3,4

Įdomiai kaip... Kiekvienoj laboratorijoj skirtingos normos? g.gif O apie jokį tiesioginį mano lape išvis nieko nėra.
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2012 04 23, 21:48)
Įdomiai kaip... Kiekvienoj laboratorijoj skirtingos normos?  g.gif  O apie jokį tiesioginį mano lape išvis nieko nėra.

aš irgi tą pastebėjau, o čia mano prieš du metus, tai dar gal kas ir pasikeitė, nors lyg neturėtų doh.gif
nors tą tiesioginį man tyrė tik vieną kartą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <nemiga<pievoje<: 23 balandžio 2012 - 21:08
QUOTE(jbs @ 2012 04 22, 21:04)
10% (po 38 nėštumo savaitės) ne toks jau retas atvejis  unsure.gif Iki 38 savaitės - 2%. Skirtumas yra. Aš nebūčiau tokia drąsi šitoj vietoj. Bijočiau laukti  blink.gif

Labai idomu, kodel butent po 38sav rizika padideja? unsure.gif Gaila, kad taip nieko neissiklausinejau savo gydytojos... tiesiog jauciausi rami, nes tyrimu parodymai nebuvo labai bauginantys, savo gydytoja pasitikiu, o ir skyriaus vedejas sake, kad pagal naujas normas, man net neskirtu gydymo, bet mano gydytoja apsidraudimui vertino pagal senas normas..

QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2012 04 23, 21:32)
10 proc., jei negydoma...
na, ne tiek ir svarbu, yra kas praranda leliuką dėl cholestazės ir 37tą savaitę..

savo istoriją papasakojau, ne kviesdama kitas irgi taip elgtis, bet norėdama parodyti, kad gali būti ir visai kitaip. Aišku, ką ta mano patirtis dviejų vaikučių prieš visą med. praktiką. Įdomu, kaip bus šį kartą. Gaila, jau nebeturėsiu jums kam pasakoti, visos seniai čiūčiuosit savo mažučius džiaugsmukus  4u.gif

Man butu labai idomu isgirsti ir nauja istorija 4u.gif , kadangi planuosim trecia, ir kaip suprantu, cholestazes neisvengsiu, tai bus labai idomu dar viena patirti isgirst 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ☼Granola☼: 23 balandžio 2012 - 22:11