Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų cholestazė

QUOTE(Adrijana @ 2012 05 05, 19:12)
O kelinta sav tau pasikartojo ir iki kiek isnesiojai? Labai dideli fementu kiekiai buvo? O kaip niezulys visa ta laika?

Tai va sekanti nestuma jei pries tai buvo, turbut daznai atsiranda. Ar darei ka nors kad isvengtum, kazin ar veiksminga, tos dietos.

iš tiesų paveldima, pilvo presas čia ne prie ko.
Skaičiau apie vieną baleriną, kuri ir po gimdymo sirgo cholestaze, dėl to teko laikytis griežtos dietos. Bet gi pas ją pilvo presas tai oho.
Su kitu nėštumu, jei prieš tai sirgta cholestaze, rizika tik didėja.
Jei tikėti mano gydytoju, antrą nėštumą rizika - 50 proc., trečią - 90proc.
Atsakyti
QUOTE(limpopooo @ 2012 05 04, 15:22)
Nes radau info, kad galima liesus g.gif Gal tu tiksliau zinai, ko negalima, apart kepto ir rukyto?

man tai negaliojo schmoll.gif as negalejau valgyti vynuogiu doh.gif
paprasciausiai stebejau niezulio aktyvuma ir atsirinkau produktus...
Atsakyti
QUOTE(Adrijana @ 2012 05 05, 10:05)
Sveikos, na va mes jau sulaukeme 37 sav. savaitgaliui negulde dar, o pirmadieni jau guldys ir stebes, manau 38 nelauks.
Del niezulio buvo sumazejes, dabar vel kankina. Ypac nakti, kai nueinu i toleta paskui be sansu uzmigti, arba tik atsigulus jau nebegaliu uzmigti, tai dabar miegu tik nuo puse 4 ar 4 iki ryto. Anksciau negaliu, nes kasytis reikia  doh.gif
geriu po 5 ursofalko, bet nieko negeriau.
Sake skatins, nes per daug rizikos laukt ir paskutines ddienas stebejimui. Tai vis judesius skaiciuoju stebiu.
As ir taip maniau nes buvo man sumazeje paskui vel padidejo, tai tyrimai rode kad pradejo kilti, kaip dabar nezinau, gal padarys tyrimu skai paguldys i ligonine. g.gif
Manau reikia kuo liesesnius rinktis ir pieno produktus kad butu kuo lengviau virskinti, nes riebalus skaido tulzies fermentai o jie dabar ten nenubega patenka i krauja.
Dar man klausimas, girdejau kad tai nepaveldima, bet del silpno pilvo preso, dabar clolestaziu daugiau del to kad sedimas darbas mazai sportuojancios ir t.t.t
Ir kazin isada kartojasi per kitus nestumus sekancius  g.gif

O kodel tiek daug ursofalk - net 5? Tai Antakalnyje skatins? Ar kur kitur?
Papildyta:
QUOTE(VELI @ 2012 05 05, 20:05)
man tai negaliojo  schmoll.gif as negalejau valgyti vynuogiu  doh.gif

Ir kaip baigesi ta cholestaze? Irgi skatinimu?
Atsakyti
QUOTE(Adrijana @ 2012 05 05, 18:12)
O kelinta sav tau pasikartojo ir iki kiek isnesiojai? Labai dideli fementu kiekiai buvo? O kaip niezulys visa ta laika?
Tai va sekanti nestuma jei pries tai buvo, turbut daznai atsiranda. Ar darei ka nors kad isvengtum, kazin ar veiksminga, tos dietos.

Antrą nėštumą buvo 35 sav., o trečiame jau nuo 29, o fermentai beveik nepakitę, tik šiek tiek, kas ir taip gali būti nestuke.gif , tačiau niežulys... paniškas, iki isterijos. Skyrė po dvi piliules. Dietų nesilaikiau, nors ir neputau visko iš eilės. Antrame nėštume gimdžiau 36 savaičių, būtų leidę būti iki 38, bet nubėgo vandenys. Trečiame 38 ir 4 dienų skatino.
Atsakyti
Sveikos merginos,

man irgi teko patirti sita malonuma..tik tiek kad rodikliai nebuvo labai auksti, ir diagnozavo man ja gana velai..viskas prasidejo gal 37 savaite nestumo, bet niezulys nebuvo stiprus tai vis galvojau kad gal del to kad oda tempiasi, bet kadangi niezulys pradejo stipreti..38,5 savaiciu pasidariau tyrimus, dar kazkaip gana ilgai uztruko atsakymai..kadangi rodikliai nebuvo labai auksti, tai galejau laukti..mazylis gime 40 savaiciu ir 5 dienu, kaip tik ta diena ryte turejo guldyti priverstiniam skatinimui, bet nakti mazylis pats susiprates pasibelde..geriau ta ursafalka ta, bet man visai jis nepadejo..nieziejo laaabai labai stipriai..ir viska, pilva, padus , rankas..naktimis negaledavau miegoti normaliai..nors rodikliai fermentu nebuvo labai auksti, bet niezulys tai siaubingas doh.gif gaila nenusirasiau kiek tie rodikliai buvo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(limpopooo @ 2012 05 05, 22:12)
Papildyta:

35 sav naturaliai nubego vandenys, bet jau buvau antakalnyje stebejime blush2.gif

del ursofalko.. doh.gif paskaicius apie ji, isvis nesinori jo vartoti, bet juk renkiesi mazesne blogybe..
taigi, as ji vartojau pagal poreiki blush2.gif t.y. beveik perpus maziau nei teoriskai liepe
pablogejimo nebuvo
Atsakyti
QUOTE(VELI @ 2012 05 05, 22:05)
man tai negaliojo  schmoll.gif as negalejau valgyti vynuogiu  doh.gif

Gal tikrai yra kai kurie produktai kurie labaiu skatina, nes kartais labaiu uzeina kartais maziau.

QUOTE(limpopooo @ 2012 05 05, 22:12)
Papildyta:

Nu man taip paskyre, niezulys tai sumazejo vartojant, bet sumazinus doze vel pradejo fermentai dideti ir niezulys tai geriau vel penkias. Sake kad poveikio tai jokio kudikiui ir dar skaiciau toki straipsni tai irgi rase kad nieko, kazin o paciai mamai koks poveikis g.gif

Skatins Kaune klinikose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adrijana: 08 gegužės 2012 - 09:06
QUOTE(Adrijana @ 2012 05 08, 08:06)
Gal tikrai yra kai kurie produktai kurie labaiu skatina, nes kartais labaiu uzeina kartais maziau.
Nu man taip paskyre, niezulys tai sumazejo vartojant, bet sumazinus doze vel pradejo fermentai dideti ir niezulys tai geriau vel penkias. Sake kad poveikio tai jokio kudikiui ir dar skaiciau toki straipsni tai irgi rase kad nieko, kazin o paciai mamai koks poveikis  g.gif

Skatins Kaune klinikose.

Del produktu - tai as stengiuosi ziureti, ka valgau. Tai praktiskai nieko nevalgau sad.gif Racionas labai skurdus, nes nuo visokiu vaisiu ir darzoviu tikrai blogiau pasidaro. Riebalu isvis ne, cukraus minimaliai.. ir tik rudas. Radau internete info, kad kepenis apsunkina baltas cukrus ir balti miltai blink.gif

Na, man dabar 36 savaite eina, tai dar maximum pora savaiciu... O niezulys tai sustipreja, tai susilpneja, sunku nustatyti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo limpopooo: 08 gegužės 2012 - 09:30
Pakartojau tyrima - visi fermentai mazeja (nors dar ne norma), o SF dideja vis.. kaip suprast g.gif
Atsakyti
ar ALP nera ta pati SF?smile.gif
Atsakyti
sveikos,as irgi antra karta laukiuosi,15 sav. su pirmu turejau cholestaze nuo kokios 35 sav,bet dabar vel jauciu niezuli,siaubas,nejaugi tiek ilgai teks kankintis...jei per pora dienu nepageres tikrai eisiu tyrimu darytis,gal tai jau nervai tiesiog:D net baisu pagalvot kad dar net puses nestumo nepraejo...
Atsakyti
pasidariau kepenų fermentų tyrimus ir du rodikliai neatitinka normų:
ALP pas mane 109 U/L (normos 35-104)
GGT pas mane 1.2 U/L (normos 5-36)

merginos, kurios susidurusios, ar tai jau labai blogai, t.y. ar iskart skambintis gydytojai ar galiu luktelt iki kito savaites vizito? g.gif
Atsakyti