Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų cholestazė

Sveikos merginos,
Gal kam buvo vidurius paleide nuo ursofalko? blush2.gif Net nezinau kaip reaguoti, nors nera labai blogai, ursofalka pradejau treciadieni, 2 dienos dabar...
Atsakyti
QUOTE(Anakhh @ 2012 06 29, 10:05)
Sveikos merginos,
Gal kam buvo vidurius paleide nuo ursofalko?

g.gif man ne
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VELI @ 2012 06 30, 20:46)

Aciu Veli, matyt tik as cia tokia jautri... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Anakhh @ 2012 06 29, 09:05)
Sveikos merginos,
Gal kam buvo vidurius paleide nuo ursofalko?  blush2.gif Net nezinau kaip reaguoti, nors nera labai blogai, ursofalka pradejau treciadieni, 2 dienos dabar...

Kiek tableciu per diena geri? As geriau po 1/2k ir tikrai buvo ne tai kad paleide, bet viskas ejo daug minsciau ir dazniau blush2.gif (ir aisku geltonai doh.gif )
Atsakyti
labos smile.gif

ojoj kai nesinorėjo į šitą temukę, bet užsukau

QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2012 04 19, 14:37)
Na va, dabar laukiuosi trečio.
Gydytojas sakė, per antrą nėštumą susirgti buvo tikimybė 50proc, o dabar jau visi 90, tad nė nesitikiu, kad išsisuksiu, o kokia jau bus eiga, bus matyt.

man su pirmąja prasidėjo nepamenu tiksliai, bet po 30 savaitės (skatino 38), su antruoju nebuvo, dabar tyliai viliuosi, kad nebus, bet pradėjo padus niežėt doh.gif man įtarimas iškart... pas gydytoją po savaitės, tai dabar stebėsiu save, jei ką - lėksiu fermentų daryt
Atsakyti
Uzjauciu visas, susidurusias, su sia chole... doh.gif

Gal kam bus naudinga: man liko ursofalk 10 kapsuliu, galiojimas iki 2014/10. Dovanoju. Kaisiadorys.
Temos neseku, rasykit i az. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2012 05 05, 20:26)
iš tiesų paveldima, pilvo presas čia ne prie ko.
Skaičiau apie vieną baleriną, kuri ir po gimdymo sirgo cholestaze, dėl to teko laikytis griežtos dietos. Bet gi pas ją pilvo presas tai oho.
Su kitu nėštumu, jei prieš tai sirgta cholestaze, rizika tik didėja.
Jei tikėti mano gydytoju, antrą nėštumą rizika - 50 proc., trečią - 90proc.

nemanau kad cia yra paveldima,tiesiog kaip man aiskino gyd. tai organizmas sureaguoja,sako tau tai yra vaikas,o organizmui svetimkunis:D
Atsakyti
QUOTE(gėliukas @ 2012 07 31, 09:26)
labos smile.gif

ojoj kai nesinorėjo į šitą temukę, bet užsukau
man su pirmąja prasidėjo nepamenu tiksliai, bet po 30 savaitės (skatino 38), su antruoju nebuvo, dabar tyliai viliuosi, kad nebus, bet pradėjo padus niežėt  doh.gif  man įtarimas iškart... pas gydytoją po savaitės, tai dabar stebėsiu save, jei ką - lėksiu fermentų daryt

labai linkiu nesusirgt 4u.gif
aš tai vis pagaunu save, kad niežti tai šen, tai ten, bet tikrai žinau, nelaukčiau cholestazės, net nekreipčiau dėmesio į tai. Man labiausiai niežtėdavo nugarą, ypač naktį. Dieną veik nieko nejausdavau.
Jei kažko stiprėjančio nepajausiu, tai dėl šventos ramybės pasidarysiu prieš vizitą pas gydytoją (rugsėjo 19).

QUOTE(Kiizu @ 2012 08 28, 17:56)
nemanau kad cia yra paveldima,tiesiog kaip man aiskino gyd. tai organizmas sureaguoja,sako tau tai yra vaikas,o organizmui svetimkunis:D

teko susidurti su trim versijom: paveldima (mūsų dukros pateks į rizikos grupę sirgti cholestaze), hormonų disbalansas (dėl to negalima vartoti kontraceptinių priemonių, nors dabar jau yra ir tokių, kurias galima) ir dar, kad užspaudžia vaisius kepenis, nors ši teorija man pasirodė mažiausiai įtikinama, kitaip sirgtų dauguma kinės, o dažniausiai serga cholestaze mano pasenusiais duomenimis - švedės. 4u.gif

Gėliuk, mums, pasirodo, veik tą pačią dieną gimdyt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <nemiga<pievoje<: 02 rugsėjo 2012 - 21:11
gal galit daugiau apie simptomus papasakoti? Man niezulys atsiranda tik vakare atsigulus miegoti ir toks erzinantis-kasausi tai vienur, tai kitur, bet nei padu, nei delnu neniezti g.gif ar jau tureciau gasdintis? apie savaite tepuosi aliejuku oda, bet maza pagalbos is jo...
Atsakyti
QUOTE(jollicasa @ 2012 09 17, 09:19)
gal galit daugiau apie simptomus papasakoti? Man niezulys atsiranda tik vakare atsigulus miegoti ir toks erzinantis-kasausi tai vienur, tai kitur, bet nei padu, nei delnu neniezti g.gif ar jau tureciau gasdintis? apie savaite tepuosi aliejuku oda, bet maza pagalbos is jo...

pasidaryk tyrimus ir bus ramu smile.gif
man niezejo plastakos ir pedos... ir tik naktimis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jollicasa @ 2012 09 17, 09:19)

dažniau niežti plaštakas ir pėdas, bet nebūtinai, man nei padų, nei delnų neniežtėjo, o labiausiai - nugarą 4u.gif
Atsakyti
dekui uz atsakymus, as jau sakiausi pries savaite gydytojai, bet ji neskubejo duoti siuntimo, sako, gal nuo baseino padziuvo oda (nes neseniai pradejau lankyti) arba koks maistas gal netinka, meginti pasekti, bet jau savaiciuke praejo, o pagerejimo nejauciu, reiks prasytis siuntimo tyrimui, tikrai-bus ramiau 4u.gif
Atsakyti