Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų cholestazė

QUOTE(VELI @ 2012 10 02, 18:39)
jei gerai pamenu 21  g.gif kad labai anksti sad.gif

manau jums viskas bus gerai smile.gif  4u.gif  4u.gif
ji juk nevisada buna, juolab dvynukai greiciau bretsa.. jiems 38sav.=40sav  ax.gif

Aciu uz palaikyma;)
Atsakyti
QUOTE(JurgiteleP @ 2012 10 01, 20:45)
As tepdavausi Fenistil geliu, pasitepus bent uzmigt galedavau.

begsiu ieskoti, nes tikrai nakti is proto varo, nors rodikliai jau nukrite
Atsakyti
Na va, neaišku, kaip čia suprasti: ursofalką geriu dvi savaitės, jaučiuosi žymiai geriau, niežulys visai sumažėjęs, o rodikliai per dvi savaites pakilo...
Man tokia panika dėl gimdymo skatinimo dirbtinai, kad net baisu pagalvot..... verysad.gif
Po pirmo tokio gimdymo aš mėnesį į nėščias negalėjau žiūrėti, tik gailestį joms jausdavau ir šiaip būsena buvo tragiška...
rytoj pas gydytoją, matysim, ką jis pasakys. Aišku, per prievartą niekas neskatins, bet galvoje totali sumaištis...
Atsakyti
QUOTE(Abbe @ 2012 10 01, 14:21)
Sveikos smile.gif

mergaites kuom tepate niestincias vietas jei vaistai nenuima niezulio?

Man labiausiai padėjo skiestas actas (kvapelis tik nekoks) - čia taip Santariškėse kažkokia odos gydytoja-profesorė patarė. Kai kvapo pernešt negalėdavau, tepdavausi Excipial Pruri Lotio (lyg ir kremas yra, ne tik losjonas).
Atsakyti
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2012 10 12, 14:25)
Na va, neaišku, kaip čia suprasti: ursofalką geriu dvi savaitės, jaučiuosi žymiai geriau, niežulys visai sumažėjęs, o rodikliai per dvi savaites pakilo...
Man tokia panika dėl gimdymo skatinimo dirbtinai, kad net baisu pagalvot.....  verysad.gif
Po pirmo tokio gimdymo aš mėnesį į nėščias negalėjau žiūrėti, tik gailestį joms jausdavau ir šiaip būsena buvo tragiška...
rytoj pas gydytoją, matysim, ką jis pasakys. Aišku, per prievartą niekas neskatins, bet galvoje totali sumaištis...

Sekmes ir stiprybes;) As kai zinojau, kad cholestaze kenkia maziukui, tai visai nebijojau skatinimo, bet man prasidejo pats gimdymas anksciau ir tik nevykstant veiklai - skatino, bet tuo paciu ir epidura dare, tai tada visai nieko nejauciau.
Atsakyti
QUOTE(JurgiteleP @ 2012 10 12, 17:38)
Sekmes ir stiprybes;) As kai zinojau, kad cholestaze kenkia maziukui, tai visai nebijojau skatinimo, bet man prasidejo pats gimdymas anksciau ir tik nevykstant veiklai - skatino, bet tuo paciu ir epidura dare, tai tada visai nieko nejauciau.

Ačiū 4u.gif
na, vienaip ar kitaip, vis viena pagimdysiu. Kad kenkia ir mažiukui, ir man, pati puikiai žinau, bet kiekvienos potyriai skirtingi, apie gimdymą iš vienos išgirsi, kad sunkiau lelių devynis mėnesius nešioti nei pagimdyti, kitoms atvirkščiai.
Žiūriu į lagaminą, daiktus reiktų susikrauti, bet vis kažko delsiu
Atsakyti
sveikos, mamytes, gal kas nors gali patarti ka daryt ar nieko? man 21 sav dabar , pries 2 sav, prasidejo siaubingas niezulys, ypac vakarais uzeina. Padare kepenu fermentu ir gliukozes tolerancijos tyrimus, rezultatai geri, bet niezulys vis tiek yra....Gyd.echoskopotuoja isvadose parase "itariama nesciuju cholestaze" ir viskas, nesake nieko daryt, tik parodyti savo ginikologei.....Man baisu dabar , perskaiciau internete , kad gali but pavojinga mazyliui(( Ar gali buti sita cholestaze, jei tyrimai geri? Beje kazkodel man patikrino tik ALT, ALP ir AST, belirubino netikrino, nors girdejau, kad irgi reikia.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ta_is @ 2012 10 25, 19:42)
sveikos, mamytes, gal kas nors gali patarti ka daryt ar nieko? man  21 sav dabar , pries 2 sav, prasidejo siaubingas niezulys, ypac vakarais uzeina. Padare kepenu fermentu ir gliukozes tolerancijos tyrimus, rezultatai geri, bet niezulys vis tiek yra....Gyd.echoskopotuoja isvadose parase "itariama nesciuju cholestaze" ir viskas, nesake nieko daryt, tik parodyti savo ginikologei.....Man baisu dabar , perskaiciau internete , kad gali but pavojinga mazyliui(( Ar gali buti sita cholestaze, jei tyrimai geri? Beje kazkodel man patikrino tik ALT, ALP ir AST, belirubino netikrino, nors girdejau, kad irgi reikia.... unsure.gif

Sveika;)

Mano atveju buvo panasiai, kai niezejo, o rezultatai nieko nerode, tik laimei be poliklinikos lankiausi dar ir kauno klinikose, tai uzsiminus apie tai gydytojai iskarto buvau poaguldyta i ligonine, aisku poto ir rezultatai jau pradejo rodyti cholestaze. Patarimas: prasykite siuntimo i aukstesnio lygio gydymo istaiga;)
Atsakyti
QUOTE(JurgiteleP @ 2012 10 25, 18:18)
Sveika;)

Mano atveju buvo panasiai, kai niezejo, o rezultatai nieko nerode, tik laimei be poliklinikos lankiausi dar ir kauno klinikose, tai uzsiminus apie tai gydytojai iskarto buvau poaguldyta i ligonine, aisku poto ir rezultatai jau pradejo rodyti cholestaze. Patarimas: prasykite siuntimo i aukstesnio lygio gydymo istaiga;)

Sveikutes, nebezinau ka daryti, gal patarsit ... Paskutine nestumo savaite isbere ir nieziejo visa kuna, nestumas busvo skatintas ir su epiduriniu. Dabar jau 3 savaites po gimdymo, o niezulys islikes, nors jau nebe toks stiprus. Tepuosi baltu kreidiniu tepalu, padeda tam kartui. Tyrimus dare ir pries gimdyma ir po gimdymo tris dienas, rezultatai geri ... Esu uzsienyje... Ka naudojote niezuliui naikinti? Pas gydytoja esu uzsiregistravusi tik po 3 savaiciu dabar ...
Atsakyti
QUOTE(knopkulyte @ 2012 10 26, 00:04)
Sveikutes, nebezinau ka daryti, gal patarsit ... Paskutine nestumo savaite isbere ir nieziejo visa kuna, nestumas busvo skatintas ir su epiduriniu. Dabar jau 3 savaites po gimdymo, o niezulys islikes, nors jau nebe toks stiprus. Tepuosi baltu kreidiniu tepalu, padeda tam kartui. Tyrimus dare ir pries gimdyma ir po gimdymo tris dienas, rezultatai geri ... Esu uzsienyje... Ka naudojote niezuliui naikinti? Pas gydytoja esu uzsiregistravusi tik po 3 savaiciu dabar ...

Deja deja ta zaraza taip greit nepasitraukia kaip noretusi, man po gimdymo irgi dar nieztejo tik jau nepamenu kiek laiko, bet manau iki jusu gydytojo vizito tikrai jau turetu nurimti. As naudojau fenistil gel, o cia dauguma merginu tepesi exipial pruri lotio. sekmes;)
Atsakyti
QUOTE(JurgiteleP @ 2012 10 25, 20:18)
Sveika;)

o Dieve ((((( reiskia ir taip buna((((( butinai prasysiu, bet abejoju , kad mano gine duos((( patekau pas tokia , kuriai visai nusispjaut verysad.gif
o kokie buvo jusu pirminio tyrimo rezultatai? nes maniski galima sakyt idealus: ALT 10 (norma 4-36), AST 18 (norma 8-33), ALP 57( norma 45-129)
o gal kas nors zino, kur privaciai yra aukstesnio lygio gydytojai(Vilniuje)? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ta_is: 26 spalio 2012 - 09:14
QUOTE(ta_is @ 2012 10 26, 10:13)
o Dieve ((((( reiskia ir taip buna((((( butinai prasysiu, bet abejoju , kad mano gine duos((( patekau pas tokia , kuriai visai nusispjaut  verysad.gif 
o kokie buvo jusu pirminio tyrimo rezultatai? nes maniski galima sakyt idealus: ALT 10 (norma 4-36), AST 18 (norma 8-33), ALP 57( norma 45-129)
o gal kas nors zino, kur privaciai yra aukstesnio lygio gydytojai(Vilniuje)? unsure.gif

Tik nepulkite i panika, nes galbut Jums visai ne taip kaip man...pabandykite pasiskambinti i santariskes manau turetu buti ir mokamu konsultaciju....del tyrimu rezultatu tikrai jau nepamenu, nes tai buvo pries tris metus...Linkiu sekmes, stiprybes ir surasti gera gydytoja...
Atsakyti