Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ir čiulptukas

Mano vaikas isvis be ciulptuko gyvena biggrin.gif nemego jis jo, tai ir nekisom, o dabar visai tokio daikto nepasigenda. Tik va jis ir kruties neima (piena nusitraukineju 5 menuo doh.gif ). O pirsciuka ciulpia istisai. Bet manau, kad isaugs jis is to pirsto ciulpimo, o kad nepriprato prie ciulptuko, manau, gerai. O nusiraminimui ji reikia tiesiog nesioti ir svelniai kalbinti, uzmigimui - kad laikytu ka minksta rankytej.

O kas del kruties-ciulptuko pakaitalo, tai as labai pries schmoll.gif cia tik mano nuomone, aisku... manau, jau geriau ciulptukas tada, nes kitaip formuojasi kazkoks ne visai sveikas psichologinis rysys (cia turiu omeny ne naujagimi, o kiek vyresni vaikuti).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo clio: 10 rugpjūčio 2006 - 23:42
O mes esam per viduriuka. Nuo gimimo nedaviau ciulptuko ir dabar namie beveik nenaudojam, raminasi ant mano ranku. O ypac neduodu pries miega, manau, kad vaikas pats turi ismokt uzmigt ir musu atveju tai pasiteisino. Vakare pavalgo, isjungiu sviesa ir iskart uzmiega be jokiu raminanciu priemoniu. Bet jeigu einam pasivaiksciot, ar i kelione, ar i svecius, tokiu atveju ciulptukas man tiesiog butinas. Buna, kad svetimoj vietoj uzsiklykia, o ciulptukas greitas ir patikimas vaistas thumbup.gif
Atsakyti
mums be kelių dienų 4 mėn. net nebandėm ir neturim čiulptuko. nuo 2,5 mėn., kai pradėjo rankytės atsigniaužti, čiulpiam nykštį tongue.gif
truputį nerimauju, bet per daug dėmesio nekreipiu, nes čiulpia tik tada kai būna alkanas, o jei čiulpia ir valgyt nenori - iš karto stengiuosi kuom nors sudominti ir pakolkas visada dėmesys nuo pirštuko nukrypsta. nakčiai užmiega prie papuko, o iš alkio niekada neverkia, tik išgirstu kaip jau ieško ir įsikiša į burnytę nykštį - vadinasi: mama kelkis, laikas maitinti doh.gif
Atsakyti
mano Gustukui tuoj 6 menesiukai,bet jis auga be ciulptuko. Daug kartu jam siuliau,bet jis atsisake ciulpti ta gumos gabala,kai salia buvo visada mamytes papukas 4u.gif
bet nieko...as jauciu malonuma maitindama,o jis valgydamas biggrin.gif
Atsakyti
mum jau greit metukai, o soskės taip ir neragavom ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės, oj reikia man jūsų patarimo. Leliui jau 3,5 savaitės. Geras mano vaikis būdavo pavalgo ir užmiega, verkia tik kada diegliukas užeidavo .
O dabar jau 3 cia diena sunkiai užmiega diena ir net nakti pradejo nemiegot. Jau nezinau ka daryt.
Pries dvi dienas nupirkom soske, nusprende duot kad apsiramintu kai labai verkia.
O dabar ziuriu, kad ir pamaitintas ir svarus o nemiega, ir čiulpia ta soske jau dvi valandas, bet vistiek nemiega.....
Atsakyti
QUOTE(aistuzka @ 2006 08 18, 21:49)
Sveikos mamytės,  oj  reikia man jūsų patarimo. Leliui jau 3,5 savaitės. Geras mano vaikis būdavo pavalgo ir užmiega, verkia tik kada diegliukas užeidavo .
  O dabar jau 3 cia diena sunkiai užmiega diena ir net nakti pradejo nemiegot. Jau nezinau ka daryt.
Pries dvi dienas nupirkom soske, nusprende duot kad apsiramintu kai labai verkia.
O dabar ziuriu, kad ir pamaitintas ir svarus  o nemiega, ir čiulpia ta soske jau dvi valandas, bet vistiek nemiega.....

Gal vaikas tiesiog nemiegalius g.gif Pas mane toks variantas. Nuo antros savaites 12 val. per para miegojo, paskui miegojimo val. vis mazejo... Dabar 9-10 miega. Su juo reikia zaisti. O jei paguldyciau i lova ir laukciau kol uzmigs (bandziau tokius variantus biggrin.gif ), tai aisku rekti ims...
Atsakyti
QUOTE(aistiushka_ @ 2006 08 19, 19:48)
Gal vaikas tiesiog nemiegalius g.gif Pas mane toks variantas. Nuo antros savaites 12 val. per para miegojo, paskui miegojimo val. vis mazejo... Dabar 9-10 miega. Su juo reikia zaisti. O jei paguldyciau i lova ir laukciau kol uzmigs (bandziau tokius variantus biggrin.gif ), tai aisku rekti ims...

Manau, tavo tiesa, trumpina mano maziukas miego valandas... Bet kad jau nezinau kaip su juo zaisti, siandien gal 15 min. gulejo sau ramus ir tyrinejo aplinka:) net stebejausi, o tada ir vel zirzti pradejo, kol gavo ciulptuka ir vel ramus. Tiesiog bijau, kad prisipratins prie ciulptuko ir tada jau be jo nebenuraminsiu, o tikrai labai stengiuosi jo neduot, bet regis jam ciulptukas patiko...
Atsakyti
QUOTE(aistuzka @ 2006 08 19, 21:15)
Bet kad jau nezinau kaip su juo zaisti, siandien gal 15 min. gulejo sau ramus ir tyrinejo aplinka:) net stebejausi, o tada ir vel zirzti pradejo, kol gavo ciulptuka ir vel ramus. Tiesiog bijau, kad prisipratins prie ciulptuko ir tada jau be jo nebenuraminsiu, o tikrai labai stengiuosi jo neduot, bet regis jam ciulptukas patiko...

As siaip ne taip issisukau be ciulptuko. O gelbejo mane viena taisykle - jei vaikas ramus, jo nejudinu. Tai kartais uzpakaliuka bevedindamas koki pusvalandi ramiai guledavo ir dairydavosi (uzpakaliuka vedinam kiekviena karta keisdami sauskelnes), o kartais ir uzmigdavo taip, tai ant pilvuko paguldytas ramiai pabudavo, turejau karusele ir ivairiu muzikiniu zaislu, kuriuos risdavau prie lovytes ir jis juos krapstinedavo susidomejes, masaziukus lengvus kasdien darydavau, nuo 1 men. i autokedute sodindavau ir ivairiose buto vietose padedavau, kad su aplinka susipazintu, labai patikdavo kai padedavau ja pries veidrodi, nuo 1,5 -2 men. jau i kengura isisodindavau ir nesiodavau po buta viska rodydama ir dar begales ivairiausiu dalyku prisigalvodavau... Normaliai diena prabegdavo, tik aisku pavargdavau... smile.gif
Atsakyti
Mano pupai 8men.Ciulptuko ji neimdavo,o jei ir paimdavo nezinodavo ka su juo reik daryt,jis jai kaip zaisliukas,paima pakramto ir tiek.
Atsakyti
Pirma uzauginau,be soskes ir antra auga be jos.Neima nors tu ka,bet galvoju ,kad su soske lengviau,bent jau mamai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aistiushka_ @ 2006 08 20, 16:08)
As siaip ne taip issisukau be ciulptuko. O gelbejo mane viena taisykle - jei vaikas ramus, jo nejudinu. Tai kartais uzpakaliuka bevedindamas koki pusvalandi ramiai guledavo ir dairydavosi (uzpakaliuka vedinam kiekviena karta keisdami sauskelnes), o kartais ir uzmigdavo taip, tai ant pilvuko paguldytas ramiai pabudavo, turejau karusele ir ivairiu muzikiniu zaislu, kuriuos risdavau prie lovytes ir jis juos krapstinedavo susidomejes, masaziukus lengvus kasdien darydavau, nuo 1 men. i autokedute sodindavau ir ivairiose buto vietose padedavau, kad su aplinka susipazintu, labai patikdavo kai padedavau ja pries veidrodi, nuo 1,5 -2 men. jau i kengura isisodindavau ir nesiodavau po buta viska rodydama ir dar begales ivairiausiu dalyku prisigalvodavau... Normaliai diena prabegdavo, tik aisku pavargdavau... smile.gif

Aciu smile.gif , manau siais patarimais tikrai pasinaudosiu. su kiekviena diena, vis labiau imu pazinti maza, o is pradziu taip baisu buvo , verkia ir nezinai kas jam darosi ..
Sekmes ir tau auginant leliu!
Atsakyti