Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija, 17 tema

Sveikos gyvos. 4u.gif Žiūriu smagiai gyvenat, auginat nuostabias gėlytes. O jau žiedų gražumas. Mano 3 sanpaulijos iš Sigutės pirktos jau sukrovė pumpurėlius. Labai lauksiu tų išsvajotų žiedelių ir kaip pasižadėjau sau, jei pavyks nors vieną pražydint plėsiu savo ūkį. Tai kada jau galėsiu, greičiausiai po kelionės, nesinori vyrui tiek vargo užkraut, naujų pasidairyt. Sigute, gal vėl pagelbėsi? Bandysim toliau su jom draugat.
Atsakyti
QUOTE(vailija @ 2008 06 08, 20:12)
. Sigute, gal vėl pagelbėsi? Bandysim toliau su jom draugat.

Tuo reikalu tikrai gelbėju visas, o ypač savo miesto sanpaulijų mylėtojas !!!
Smagu ir aš laukiu kol parodysi jau savo išaugintus , išpuoselėtus žiedukus, augaliukus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Turbūt dar teks palaukt. Labai labai laukiu.
Atsakyti
Jei tai mažytės žiedukų užuomazgos, teks mėnesiuką palaukti maždaug, kol užaugs, prasiskleis. Bet laikas juk labai greitai bėga. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 06 08, 23:32)
Jei tai mažytės žiedukų užuomazgos, teks mėnesiuką palaukti maždaug, kol užaugs, prasiskleis. Bet laikas juk labai greitai bėga. mirksiukas.gif

Galėjai šito ir nerašyti, aš kai pamačiau, kad mano gėliukai pradėjo kraut kažką panašaus į žiedukus, dabar kasdien aplink juos tupinėju blush2.gif Labai jau žiedelių laukiu. Pasirodo dar visą mėnesį teks tupinėti rolleyes.gif
Rimulės streptokarpą šiandien po darbo grįžus namo rasiu jau išsiskleidusią ko gero. Taip laukiu jos žiedukų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 06 08, 17:54)
bent man reikia dar mokytis ir mokytis fotografavimo meno. doh.gif

ne tau vienai ax.gif
Atsakyti
Sveikutės, norėčiau patarimo, kas mano gėlytėms darosi, manaiu, kad nuo saulės tiesioginės, nukėliau visai nuo palangės, nesuprantu, kas joms, net tamsiai žalios žiemą buvo, o dabar doh.gif

http://img170.images...dsc01146lb6.jpg
Papildyta:
Kas joms darosi??? unsure.gif

user posted image
Papildyta:
Temperatūra: Šiam augalui reikalinga nuo 18 iki 24 °C temperatūra. Rudenį ir žiemą temperatūra Saintpaulia turėtų būti nuo 16 iki 18 °C.

Šviesa: Augalas nepakelia nei skersvėjų, nei per didelės saulėkaitos, nes kaip žiedai, taip ir lapai "nudega". Kaip dirbtinį apšvietimą rekomenduojama naudoti 40 vatų liuminecencines lempas, kurios dieną turėtų šviesti 12 valandų.

Gal ir maniškių nudegė lapai?? unsure.gif
Atsakyti
Jo apdegę lapukai, ax.gif verysad.gif
Nieko augalui pačiam tai nepakenkėtik jo estetika nukentėjo. mirksiukas.gif Ką dabar padaryusi,bus pamoka ateičiai.

O man tai šendien užplaukė rolleyes.gif , profilaktiškai sanpaulijas ir kitus augalus nupurškiau nuo erkės ir kitokios zarazos.blush2.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Diglė @ 2008 06 09, 15:24)
Augalas nepakelia nei skersvėjų, nei per didelės saulėkaitos,

Tiesioginės saulės spinduliai sanpaulijoms negerai, oi negerai. Lapukam, žiedam o ir žemė vazonėlyje nenormaliai greit sausėja, tai šaknim stipriai pakenkia .
Taigi saulėkaita sanpaulijom ne vieta!
Gaila tokios gražios tavo sanpaulijos, ir taip stipriai nurudavo. doh.gif
Atsakyti
Tikiuosi atsigaus, nes nauji lapeliai tai lenda g.gif
Atsakyti
vis dar negaliu atsigauti nuo vakarykščių vaizdų pas Rimą* wub.gif o jau žiedų gražumas ir sanpaulijų gausumas... sėkmingai parsivežiau vaikučius namo, tikiuos jie taip pat sėkmingai ir pas mane augs ax.gif
Atsakyti
stai kaip mano Misty Cloud prazydo blink.gif blink.gif blink.gif doh.gif :

user posted image
Atsakyti