Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija, 17 tema

o tu pabandyk ja persodinti mirksiukas.gif pas mane ir viena maximuke buvo uzsispyrele... persodinau, paliejau vandenuku su trasom zydejimui ir atsigavo thumbup.gif
o gal jai sviesos per mazai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mildzius: 10 birželio 2008 - 13:28
Savaitgalį padirbėjau - suvėriau savo sanpaulijoms knatus. Praėjo 2-3 d. ir man atrodo, kad joms bus per šlapia, nes žemė vazonėliuose tokia šlapoka laikosi. Gal man paimti plonesnes virvutes?
Aš įvėriau štai tokias: http://keep4u.ru/ful...b49394682b7/jpg
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2008 06 10, 15:03)
Savaitgalį padirbėjau - suvėriau savo sanpaulijoms knatus. Praėjo 2-3 d. ir man atrodo, kad joms bus per šlapia, nes žemė vazonėliuose tokia šlapoka laikosi. Gal man paimti plonesnes virvutes?

kai as norejau suverti virves, tai pamenu rimuleee man siule 1-1.5mm verti, nes sake storesnes tai per slapiai gaunas g.gif o pas mus Seniuose neradau tinkamo dydzio, tai taip ir likau nesuverus schmoll.gif g.gif bet rudeniop reiks vistiek ta procedura atlikti, vis pamirstu paieskot tu virviu doh.gif
Atsakyti
http://video.aol.com...olet/2863341328
Čia galite pažiūrėti trumpų filmukų apie sanpaulijų dauginimą ir priežiūrą smile.gif
Atsakyti
imeskit kokia foto su tais knatais - idomu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2008 06 10, 15:03)

i kokio dydzio vazonelius vėrėt 2mm virvutę?šita pritaikyta minimum 9cm. ir didesniems,kai namie mažesnė nei +18C knatas netinka.1mm virvutė vaikams. mirksiukas.gif Kaip eya ir sakė reiktų sumažinti vandens lygį indelyje,jos gėlės puikiausiai gyvena ir žydi,tokiu būdu laistomos. Žemė šlapoka ir turi būti.Mano 5 taip gyvena ant palangės,nei viena nenumirė smile.gif labai patogu,nes gauna pastovų vandens ir trašų kiekį,aišku kai prasidės ruduo teks atsisveikint su tokiu laistymu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyvuogė+: 10 birželio 2008 - 14:47
QUOTE(Alyvuogė+ @ 2008 06 10, 15:43)
i kokio dydzio vazonelius vėrėt 2mm virvutę?šita pritaikyta minimum 9cm. ir didesniems,kai namie mažesnė nei +18C knatas netinka.1mm virvutė vaikams. mirksiukas.gif Kaip eya ir sakė reiktų sumažinti vandens lygį indelyje,jos gėlės puikiausiai gyvena ir žydi,tokiu būdu laistomos. Žemė šlapoka ir turi būti.Mano 5 taip gyvena ant palangės,nei viena nenumirė smile.gif labai patogu,nes gauna pastovų vandens ir trašų kiekį,aišku kai prasidės ruduo teks atsisveikint su tokiu laistymu  doh.gif

Tai aš ir norėjau vasarai padaryti tuos knatus, kad išvažiavus neišdžiūtų.

Vazonėliai 9-10 cm skersmens. Lyg taip ant dugnų parašyta.
Didesniam treileriui įvėriau du knatus iš abiejų šonų.

O beveik per pus plonesnį(nebuvo parašyta storio) suvėriau į kelis mažus vazonėlius, su mini ir vaikais. Bet irgi gana drėgna. Stovi jos ant palangės, bet ten įstiklintas balkonas yra, tai palangė nekaršta ir išdžiūsta ne taip jau greit.

Dar dėl to vandens lygio man neaišku. Aš sustačiau ant 250 ml indelių, tai jei išvažiuodama nedaug įpilsiu, tai greit išdžius. g.gif

Tai ir nežinau dabar ar parverti plonesnius, ar rizikuoti palikti tuos. Taip nesinori nupūdyti tik ką pirmų žiedų sulaukus.
Papildyta:
QUOTE(kice @ 2008 06 10, 15:42)
imeskit kokia foto su tais knatais - idomu smile.gif

Čia yra truputį apie tai kalbėta ir nuotrauka yra.
čia yra išsamiai aprašyta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 10 birželio 2008 - 15:04
dideles sanpaulijas as lieju i lekstute.. kol lapukai mazi - is virsau, po to neprieinu.. Kokie minusai laistymo i lekstute? Gal vel kokia nuoroda turite? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mildzius @ 2008 06 10, 13:27)
o tu pabandyk ja persodinti  mirksiukas.gif pas mane ir viena maximuke buvo uzsispyrele... persodinau, paliejau vandenuku su trasom zydejimui ir atsigavo  thumbup.gif
o gal jai sviesos per mazai?

tai maniske irgi maximuke,mano visos gelytes persodintos gal pries pora menesiu.sanpaulija taip pat.o jai reik daug sviesos?as ja taip atokiau nuo sviesos laikau,nes kai buvo ant palanges visi lapai geltonavo ir dziuvo.
Papildyta:
QUOTE(Kerpena @ 2008 06 10, 14:03)

nieko nebesuprantu as sioje temoje zalia blush2.gif ,apie koki cia suverima snekat ar cia butina kokia procedura?
Atsakyti
Kerpena, man atrodo ir mano virvute tokia, etikete ismeciau, bet man atrodo, sitokia pati. Pas mane nevienodai su knatu, kaip jau rasiau anksciau ir kaip Alyvuoge+ rase, priklauso nuo daug dalyku. jei zeme atrodo per slapia, reikia mazinti vandens lygi indely, jei per sausa - pakelti. cia gal toks paprasciausias reguliavimo budas, aisku galima eksperimentuoti su virvutes storiu, zemiu sudetimi ir t.t. o del zemes dregnumo, tai ji ir turi buti dregna (aisku, per slapia irgi prastai). bet knatas butent ir duoda nuolatine dregme, o ne kartais. maniskes tai apsipatenkine sedi ir zydi thumbup.gif reiks nusipirkt plonesnes ir vaikams suvert, nes nusimato kazkada atostogos gal...
Atsakyti
QUOTE(gabiiiiiiii @ 2008 06 10, 17:15)
tai maniske irgi maximuke,mano visos gelytes persodintos gal pries pora menesiu.sanpaulija taip pat.o jai reik daug sviesos?as ja taip atokiau nuo sviesos laikau,nes kai buvo ant palanges visi lapai geltonavo ir dziuvo.

vasara tinkamiausia vieta rytine arba vakarine puse, kad per daug nekepintu. gal taviske tiesiog ilsisi? maniske pora metu nerode ziedu, ko tik nedariau, paskui palikau ramybej, o ji eme ir prazydo lotuliukas.gif
nieko nebesuprantu as sioje temoje zalia blush2.gif ,apie koki cia suverima snekat ar cia butina kokia procedura?

yra toks "laistymo" budas (vasarai), kai tenka isvykti ir ner kam gelyciu palikti. jei skaitai rusiskai cia yra straipsnis su nuotraukom mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gabiiiiiiii @ 2008 06 10, 18:15)

nebutina tai procedura, bet vienas is laistymo budu. ypac pasiteisina, kai tenka isvaziuoti ir nera kam palaistyti. yra ideta nuoroda, ten nemazai info, pasiskaityk. bet butinybes verti knatus tikrai nera biggrin.gif

kice, laistyk ramiai i lekstute ir nesuk galvos sau smile.gif mano kurios be knatu, irgi laistau pro apacia. galima ir pro virsu, tik lapus saugok, kad nesuslaptu, tai pro apacia kaip ir saugiau. rinkis tau patogiausia buda biggrin.gif
Atsakyti