Įkraunama...
Įkraunama...

Barbora

QUOTE(Arvena @ 2009 11 24, 20:23)
Aš manau prieš duodant vardą savo vaikui - yra būtina išsiaiškint vardo prasmę - bet matau jums nesvarbu. Svarbu, kad tik būtų TIKRAS vardas, ar ne?
Nu ir puiku.
O man Barboros reikšmė nepatinka, net tik dėl tiesioginio vertinio "svetimšalė", bet ir kaip  tas vardas yra kilęs. Kilęs nuo žodžio "barbarai". Šiuo metu žodis barbaras turi neigiamą atspalvį  - " barbaras prigijo kaip bendrinis žodis, apibūdinantis tamsų ir žiaurų žmogų, nevertinantį kultūros vertybių" čia ). O pats žodis "barbaras" yra kilęs nuo lotyniško "BARBUS" -BARZDA..... Tai gi ..... g.gif ................atsakant į jūsų klausimą- ar tai patrauklu? Atsakyčiau - man tikrai ne.....  Galgi  visgi kartais verta pasidomėt reikšme, bet jei nesvarbu  pasikartosiu - tiek tos - čia tik mano nuomonė  4u.gif

Oho, kaip ,,išstudijuotas" vardas...
Atsakyti
man ne schmoll.gif
Atsakyti
Man tai wub.gif
Atsakyti
Grazus vardas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ūla @ 2009 10 28, 16:59)
Keista, kai vadina vaiką vardu, nepasidomėdami jo kilme, tik žymų žmogų (ir tai, įtariu, tik legendinį jo variantą) žinodami...

o kuo blogai vaiką pavadinti žymaus žmogaus - asmenybės vardu?
Barbora - superinis vardas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kliurka @ 2010 08 28, 18:33)
o kuo blogai vaiką pavadinti žymaus žmogaus - asmenybės vardu?
Barbora - superinis vardas  thumbup.gif

nieko blogo, blogiau, kai sakinį iš konteksto ištraukia ir taip mintį iškraipo.
Atsakyti
man lb gražus, gražiai ir normaliai skamba, ir neišprusimu bei meksikoniška, serialine provincija nedvelkia thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif man labai gražus vardas.Mano sesuo vis dūsauja, kad nori dukreles ...nori Basios(čia taip sutrumpintai -lenkiškai)...bet kaip nėr..tai nėr..du sūnūs..gal trečias kartas nemeluos??? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicia @ 2010 10 06, 22:32)
4u.gif man labai gražus vardas.Mano sesuo vis dūsauja, kad nori dukreles ...nori Basios(čia taip sutrumpintai -lenkiškai)...bet kaip nėr..tai nėr..du sūnūs..gal trečias kartas nemeluos??? biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

man grazu butent lenkiskas sutrumpinimas Basia wub.gif o Barbora nelabai blush2.gif
Atsakyti
ne ne ne schmoll.gif
Atsakyti
Man kiek per siurksciai skamba, bet vis tiek manau, kad tevams, norintiems siais laikais originalaus vardo dukrytei geriau atsigrezti i seniau populiarius vardus kaip Barbora, o ne vadinti dukra kokia Eshle ar Vanesa.
Atsakyti
Seip pastebejau daugelis moteryciu labai ziuri vardo reiksme,bet kita vertus jeigu vardas toks pvz kaip Aliosa reikstu pati graziausia geriausia nuostabiausia tai ka irgi detumet nesvarbu kad klaikus vardas? ax.gif
Atsakyti