Įkraunama...
Įkraunama...

Barbora

QUOTE(Tetavova @ 2010 07 21, 11:26)
Nuostabus vardas  wub.gif  Norėjau pavadinti savo vieną iš dukrų šiuo vardu, bet .....  Dabar ji paauglė, tai džiaugiasi, kad ne Barbora. Nu , o man vistiek.... thumbup.gif  Dabar esu  nestuke.gif  ir vėl tas vardas pas mane sarašuose  smile.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Man labai graziai skamba thumbup.gif
Atsakyti
Man vienas is graziausiu lietuvisku mergaiciu vardu wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Labai grazus vardas thumbup.gif
Atsakyti
man irgi patinka sis vardas wub.gif
Atsakyti
Savo vaiko kazkodel taip nepavadinciau, bet vardas man labai grazus smile.gif
Atsakyti
Labai gražus vardas mergaitei wub.gif. Man patinka
Atsakyti
nepatinka visiškai, baisus vardas
Atsakyti
grazus, noreciau tokio vardo thumbup.gif
Atsakyti
Barbora,Barboryte..nu grazu 4u.gif
Atsakyti
Man tai vienas negražiausių vardų kokį tik esu girdėjusi. Man asocijuojasi su tom pikžolėm geltonom, (mūsų krašte jas vadindavo barborytėm, o ir lotyniškas toks pat pavadinimas) kai būdavom maži reikėdavo mokyklos teritorijoje jas visas nurauti doh.gif Didžiausias antipatijas kelentis vardas.
Bet tai nereiškia, kad negalima juo vadinti vaikučio biggrin.gif mano dukters vardukas dak kam irgi buvo nepriimtinas, bet tai tėvelių reikalas.
Atsakyti
QUOTE(Arvena @ 2009 11 24, 19:23)
Aš manau prieš duodant vardą savo vaikui - yra būtina išsiaiškint vardo prasmę - bet matau jums nesvarbu. Svarbu, kad tik būtų TIKRAS vardas, ar ne?
Nu ir puiku.
O man Barboros reikšmė nepatinka, net tik dėl tiesioginio vertinio "svetimšalė", bet ir kaip  tas vardas yra kilęs. Kilęs nuo žodžio "barbarai". Šiuo metu žodis barbaras turi neigiamą atspalvį  - " barbaras prigijo kaip bendrinis žodis, apibūdinantis tamsų ir žiaurų žmogų, nevertinantį kultūros vertybių" čia ). O pats žodis "barbaras" yra kilęs nuo lotyniško "BARBUS" -BARZDA..... Tai gi ..... g.gif ................atsakant į jūsų klausimą- ar tai patrauklu? Atsakyčiau - man tikrai ne.....  Galgi  visgi kartais verta pasidomėt reikšme, bet jei nesvarbu  pasikartosiu - tiek tos - čia tik mano nuomonė  4u.gif

fui unsure.gif
Atsakyti