Įkraunama...
Įkraunama...

Kam reikalingi vaikai?

Sveiki....

niekaip nesuprantu, kas cia per diskusija...cia taip pat , turet suni ar neturet???? turiu omeny, kad galimybe tureti vaika mes turim dauguma, tik daugelis dabar bega nuo tos galimybes, ivardydamas kaip saves tobulejimo ir pasaulio neapkrovimo nereikalingais zmonemis modeliu...Nesuprantu, ka zmones prisigalvoja...aisku, cia kiekvienam individualu, bet nenoras tureti vaiku , man asocijuojasi su virs visko egoizmu, nenaturalumu, bandymu is saves isgauti to, ko gal but niekada neisgausi, ir saves apgaudinejimu galu gale , kam tie vaikai....savirealizacija, ypac moterims, vyksta tik per motinyste, ...vyrams, taip...gal but retam , kuriam taip reikia vaiko, kaip vaiko, o ne kaip naujo zmogaus, gal but asmens kuriam kuri laika turi totalia valdzia, (juk ,kaip smagu matyti, kai taves beatodairiskai klausomasi),...manau, kad ir kiek cia kalbetumeme, reikia vaiku ar ne, vis tiek visi turesim bent viena, visi busim savotiskai laimingi, ir manau, kad senatveje, bus labai skaudu visiems, jei teks praleisti dienas seneliu namuose, o ne prie mylimu vaiku, aisku jiems nesukeliant papildomu rupesciu....
Soriukas, jei per daug kategoriskai.... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 06 18, 17:12)
Čia jūs rimtai klausiate? Bet gi juk tai elementaru.

Man irgi elementaru ir natūralu, tačiau man nenatūralu, kai abu gali turėti vaikų ir jų nenori... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 06 18, 17:15)
Nagi paaiškinkite mintį...

Manau kad kažkokia pusiausvyra vis gi egzistuoja. Jeigu tam tikri žmonės negali turėti vaikų, o kiti- gimdo, bet negali auginti- tai gal pirmieji "nuskriausti" ne šiaip sau? Nori įsiprasminti- įsivaikink. O čia kepa embrionus kaip mėsainius.
Atsakyti
QUOTE(*mia* @ 2008 06 18, 17:19)
savirealizacija, ypac moterims, vyksta tik per motinyste

Nustebtum kiek galima save realizuoti ne per motinystę. Bet ne apie tai daina.

Atsakyti
....savirealizacija, ypac moterims, vyksta tik per motinyste,
<.....>
ir manau, kad senatveje, bus labai skaudu visiems, jei teks praleisti dienas seneliu namuose, o ne prie mylimu vaiku, aisku jiems nesukeliant papildomu rupesciu....

O kaip jūs manote, gal jau atėjo laikas, kai žmonės gali save realizuoti ir kitaip? Aš manau, kad tas laikas jau atėjo.
O vat čia jūs gudriai parašėte... Senatvė prie mylimų vaikų, bet kad jiems nereikėtų žiūrėti į jūsų senatvinio marazmo apiblaustas akis, keisti jums pampersus ir tylomis laukti (ir linkėti) jūsų mirties.
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 18, 17:14)
Aš dabar biški į lankas, parašysiu absoliučiai eretišką mintį.
Mano manymu, dirbtinis apvaisinimas ir pastangos turėti SAVO vaikus bet kokia kaina yra blogis.

Nemanau, kad blogis, Roza. Tai sukelia patiems žmonėms dideles kančias. Nesu už dirbtinį apvaisinimą, kadangi tai tam tikra prasme yra žudymas. Keistas dalykas - jei kuo nors imu abejoti - tai būtinai mane paliečia. Mane palietė netiesiogiai, bet per artimus žmones.

Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 18, 17:20)
Jeigu tam tikri žmonės negali turėti vaikų, o kiti- gimdo, bet negali auginti- tai gal pirmieji "nuskriausti" ne šiaip sau? Nori įsiprasminti- įsivaikink. O čia kepa embrionus kaip mėsainius.

Aš nelabai tikiu į karmą, tėvų nuodėmes, krentančias ant vaikų galvų ar nežinomus viešpaties kelius. Man daug paprasčiau jei perskaitau diagnozę.
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 18, 17:20)
Manau kad kažkokia pusiausvyra vis gi egzistuoja. Jeigu tam tikri žmonės negali turėti vaikų, o kiti- gimdo, bet negali auginti- tai gal pirmieji "nuskriausti" ne šiaip sau? Nori įsiprasminti- įsivaikink. O čia kepa embrionus kaip mėsainius.

Žinai, kartais pamastau, ar tikrai žmonės randa tą maksimalią laimę po dirbtinio apvaisinimo g.gif Ar tikrai "žaidimas vertas žvakių"?
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2008 06 18, 17:24)
Nemanau, kad blogis, Roza. Tai sukelia patiems žmonėms dideles kančias. Nesu už dirbtinį apvaisinimą, kadangi tai tam tikra prasme yra žudymas. Keistas dalykas - jei kuo nors imu abejoti - tai būtinai mane paliečia. Mane palietė netiesiogiai, bet per artimus žmones.

Blogis- netinkamas, bet pirmas atėjęs į galvą žodis smile.gif
Taip. Mano žodžiai irgi atsisukdavo prieš mane ne kartą. Ir manau kad dar atsisuks. Bet negi dėl to dabar tylėsiu?
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2008 06 18, 17:24)
Aš nelabai tikiu į karmą, tėvų nuodėmes, krentančias ant vaikų galvų ar nežinomus viešpaties kelius. Man daug paprasčiau jei perskaitau diagnozę.

Aš nelabai tikiu diagnozėm. Man daug paprasčiau žinoti apie karmą, tėvų nuodemes, krentančius ant vaikų galvų ar nežinomus viešpaties kelius.
Atsakyti
Sveiki....

niekaip nesuprantu, kas cia per diskusija...cia taip pat , turet suni ar neturet???? turiu omeny, kad galimybe tureti vaika mes turim dauguma, tik daugelis dabar bega nuo tos galimybes, ivardydamas kaip saves tobulejimo ir pasaulio neapkrovimo nereikalingais zmonemis modeliu...Nesuprantu, ka zmones prisigalvoja...aisku, cia kiekvienam individualu, bet nenoras tureti vaiku , man asocijuojasi su virs visko egoizmu, nenaturalumu, bandymu is saves isgauti to, ko gal but niekada neisgausi, ir saves apgaudinejimu galu gale , kam tie vaikai....savirealizacija, ypac moterims, vyksta tik per motinyste, ...vyrams, taip...gal but retam , kuriam taip reikia vaiko, kaip vaiko, o ne kaip naujo zmogaus, gal but asmens kuriam kuri laika turi totalia valdzia, (juk ,kaip smagu matyti, kai taves beatodairiskai klausomasi),...manau, kad ir kiek cia kalbetumeme, reikia vaiku ar ne, vis tiek visi turesim bent viena, visi busim savotiskai laimingi, ir manau, kad senatveje, bus labai skaudu visiems, jei teks praleisti dienas seneliu namuose, o ne prie mylimu vaiku, aisku jiems nesukeliant papildomu rupesciu....
Soriukas, jei per daug kategoriskai.... rolleyes.gif

thumbup.gif Būtent, egoizmas viršija įgimtų instinktų ribas, materialinis, protinis komfortas iškeliamas prieš įgimtą dvasinį emocinį kofortą... Tą ir norėjau pasakyti
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2008 06 18, 17:26)
Žinai, kartais pamastau, ar tikrai žmonės randa tą maksimalią laimę po dirbtinio apvaisinimo g.gif Ar tikrai "žaidimas vertas žvakių"?

Žmonės turi tikslą. Turi dėl ko kovoti. Toje būsenoje jie gali būti labai laimingi. Ir negirdėti-nematyti nieko, nemąstyti apie tai, kas atsitiks PO TO. Vižu cel', ne vižu prepiatstvij.
Papildyta:
QUOTE(mindudo @ 2008 06 18, 17:28)
thumbup.gif  Būtent, egoizmas viršija įgimtų instinktų ribas, materialinis, protinis komfortas iškeliamas prieš įgimtą dvasinį emocinį kofortą...  Tą ir norėjau pasakyti

O dabar pagalvokim- komfortas tai vis tiek vienas? Jeigu pasitenkinimo laipsnis tas pats, koks skirtumas, kokias būdais jis gautas?
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2008 06 18, 17:28)
thumbup.gif  Būtent, egoizmas viršija įgimtų instinktų ribas, materialinis, protinis komfortas iškeliamas prieš įgimtą dvasinį emocinį kofortą...  Tą ir norėjau pasakyti

Na gerai, pasakėte... O dabar pasakykite kodėl tai vyksta? Kokia yra priežastis?
Papildyta:
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 18, 17:28)
Aš nelabai tikiu diagnozėm. Man daug paprasčiau žinoti apie karmą, tėvų nuodemes, krentančius ant vaikų galvų ar nežinomus viešpaties kelius.

Matėte "Garfildą"? Kai katinas pasičiumpa šunį, priglaudžia prie savęs ir klausia - "ar mes panašūs?" biggrin.gif
Atsakyti