Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gerai jautėtės po gimdymo?

as tai sakiau, kad pati ir i kita auskta i pogimdyvine palata nueisiu lotuliukas.gif aisku niekas neleido lotuliukas.gif jauciausi labai gerai, gimdymas neisvargino, gerit viskas ivyko, manau todel mirksiukas.gif tik pirma kart i tualeta nuejus nualpau schmoll.gif sake, per greit nuspredziau , kad jau galiu stotis ir eiti doh.gif
Atsakyti
Po gimdymo iškart galėjau sėdėti, tačiau dar kokias dvi savaites vargino didelis silpnumas, pradėdavau greitai dūsti, labai prakaitavau blush2.gif
Atsakyti
as tai dvi dienas negalejau nei atsisesti, nei apsisversti ant kito sono. nerealus skausmas buvo, kol antra diena aejusi ginekologe mane apziurejo, ir liepe sesutei duoti kazkokia tablete. tada bent siek tiek galejau prisesti. nors nebuvau nei lysusi, nei mane kirpo. tik kelis nubrozdinimus siuvo.
Atsakyti
sunkoka buvo ne sedeti negali o lovos aukstos vos issiversti gali bet po keliu dienu sveikata atsistate mirksiukas.gif
Atsakyti
Oj,oj,oj, net prisiminti nesinori kaip jauciausi pirma menesi po gimdymo.Po cezario visus vidurius tempe,suko,skaudejo apie savaite.Vaikiukas kruties neeme kategoriskai verysad.gif tik buteliuka pripazindavo.Tekdavo pienuka pastoviai nutraukineti.Pradziai nelabai mokejau, tai kokius 5 kartus turejau mastita verysad.gif su skausmais, drebejimais ir temperaturom virs 40...viskas kaip priklauso tokiai atvejais verysad.gif Vaikelis neramus buvo. Naktim tik 3-4 val. numigdavau.Dienom reikejo arba namuose tvarkytis arba svecius priimineti Vienu zodziu per menesi(norit tikekit norit ne) atsikraciau apie 15 kg. Buvau isbalusi, slinko plaukai, kraujavo dantenos. Ragana, palyginti su manimi, atrodytu kaip MisVisata. Atsigavau tik po gero pusmecio. Tikiuosi, kad buvo taip sunku tik del to, kad truko patirties ir kad su antru vaikeliu bus lengviau rolleyes.gif
Atsakyti
Jaučiaus gerai,bet ne super,galėjau sėdėti.Tą pačią dieną ėjau po dušu ir jau turėjau patirties su maitinimu.Aišku,kaip ir daugeliui,pirmas mėnuo nebuvo lengvas,kai reikia dažnai maitinti ir pan.,tai tikrai pavargsti.
Atsakyti
Pirma vaika gimdziau sunkiai ir ilgai, tai ir atsigavau gal po menesio verysad.gif . Siuvo mane, lope, 10 siuliu suskaiciau, paskui jau nebeskaiciavau..O su antru buvo viskas greitai ir sklandziai, be plysimu. Budintis gydytojas vakare atejes i palata nustebo: jus tikrai siandien gimdet? bigsmile.gif
Atsakyti
Pagimdziau pries 3sav. ir jau savaite kaip jauciuosi visiskai normaliai smile.gif Gimdymas buvo nelengvas, tesesi beveik para. Sedet pradejau tik po 10 dienu, dukryte maitindavau atsigulusi. Siaip sunkiausia buvo pirma savaite, nes buvau nepailsejusi, nervinga, jauciausi taip, lyg ne savo gyvenima gyvenciau blink.gif Dabar jau apsipratau ir viskas thumbup.gif Tiesa, pamaudzia nugara vaikstant ar dirbant ka pasilenkus, todel uzsidedu tokia specialia juosta, kuri mazina nugaros skausmus ir tuo paciu pilvuka apspaudzia smile.gif
Atsakyti
man gimdymas buvo labai sunkus, vaikutis buvo pernesiotas, tai turejo nuleisti vandenis ir skatinti gimyma. skausmelis tai neispasakytas. net morfijus nepadejo, poto epidura prasiau ir tai gal porai val nuskausmino. i gimdykla atvariau 7ryto o pagimdziau 16.50val
gal tik is 20 karto isstumiau ir tai 4iese pilva spaude, dar buvau prakirpta iki subines. pries siuvant vel gavau epidura, tai kojos nutirpo, su ratukais i palata veze.
ligoninej dvi paras isbuvau, pajudeti negalejau, tarpviete ziauriai skaudejo ir sonkauli, jau galvojau kad sulauze.. o dar salia vaikas verkia, nezinau ka su juo daryt..
dabar savaite po gimdymo, vis dar sunkiai vaikstau, sonkauli dar skauda, bent jau galiu apsiversti lovoj. tarpviete skauda, susiuta iki subines. o ant "rimto" reikalo i tualeta isvis bijau eiti, kad dar labiau nesuplysciau. pasedet be sansu, valgau arba stovedama, arba atsitupus, atsiklaupus..
kai paziurejau i veidrodi kaip mano ta vietele atrodo doh.gif , puoliau i nevilti, atrodo klaikiai, visa sudarkyta. verkiu kai niekas nemato. vyras vis ramina, kad sugis ir viskas gerai bus.. (nors pamatytu pats issigastu...)
Atsakyti
Gimdziau pati, normaliai, buvo tik nezymus iplysimai( nors vaikas 4 kg.), truputi susiuvo, tai galejau sedeti. Po 2 val, po gimdymo isejau is gimdyklos i palata savomis kojomis, ir dar vaika tame ligonines vezimuke- lovyteje, issitumiau i palata. Pamaitinus vaika , isejau i dusa praustis.Nei silpna, nei galva sukosi. Savijauta buvo gera, aisku biski maude sonus, lyg apspardyta buciau. Truputi sunkiau buvo po 2 para, kai krutys padidejo, verze, maude, kai priespienis i piena keitesi. ax.gif Bet tai smulkmenu smulkmenos. Mama sveika, vaikas sveikas, grazus, pieno daugiau nei pakankami, ko daugiau noreti. Jauciausi pakyleta, lyg zygdarbi atlikus. biggrin.gif
Bet visumoj- tiek nestumas, tiek gimdymas buvo labai lengvi, lyginant su kitu mamyciu pasakojimais wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auroryte: 11 rugsėjo 2008 - 19:31
nuo galvos skausmo galima gerti tik paracetamoli, cia jei pati maitini, o jei nemaitini , tai gert ir kitokius vaistus galima. man kai pradejo skaudet galva iki namu buvo like 1.5 h, o autostradoj vaistiniu nera... teko kentet.. paskui vaistininke jau Kaune pasake, kad jei maitinu, tai viskas aisku nuo ko man skauda galva- per mazai skysciu geriu. ir tikrai dabar kai isgeriu 2-3 l per diena -galvos nebeskauda. ir dar manau prisideda miego bei poilsio stoka.
Atsakyti
Ir man pirmom dienom silpna buvo, bet praejo po keliu dienu.
Atsakyti