Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gerai jautėtės po gimdymo?

po pirmo gimdymo jauciausi silpnokai nes turejai 4 siules ir sedeti buvo neimanoma. o po antro gimdymo jauciausiai puikiai,kaip sakoma "galejau i sokius varyti" biggrin.gif nei siut reikejo nei ka. gera ginekologe pasitaike, tai taip gimda isvale kad nereikejo jokiu palu kraujui sugerti uzteko paciu paprasciausiu iklotu thumbup.gif
Atsakyti
Nesekmingai skatintas gimdymas tesesi beveik 2 paras, visa ta laika skausmai, be miego ir sedejau ant kamuolio, nors pats 'aktyvus' stumimo procesas tesesi maziau nei valanda. Po to pati nuejau ir nusiprausiau po dusu, nors kitas 3 paras sunkiai galejau atsistoti ant koju. Atsigauti pradejau po kokiu 4-5 dienu lovos rezimo, kai susitvarke pienas
Atsakyti
o man nieko,akuseres stebejosi,nes gimdziau pati ir gana sunkiai,po valandos is gimdyklos i palata parejau pati,o kitaryta po palata skraidziau kaip ant sparnu,juk turejau taip ilgai laukta angeleli wub.gif grizus namo ta pacia diena pasilipus ant taburetes skalbinius dziausciau balkone,grindis ploviau,apie lele tupciojau,kazkaip viskas nejuntamai praejo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jjolantyte @ 2008 09 11, 16:44)
man gimdymas buvo labai sunkus, vaikutis buvo pernesiotas, tai turejo nuleisti vandenis ir skatinti gimyma. skausmelis tai neispasakytas. net morfijus nepadejo, poto epidura prasiau ir tai gal porai val nuskausmino. i gimdykla atvariau 7ryto o pagimdziau 16.50val
gal tik is 20 karto isstumiau ir tai 4iese pilva spaude, dar buvau prakirpta iki subines. pries siuvant vel gavau epidura, tai kojos nutirpo, su ratukais i palata veze.
ligoninej dvi paras isbuvau, pajudeti negalejau, tarpviete ziauriai skaudejo ir sonkauli, jau galvojau kad sulauze.. o dar salia vaikas verkia, nezinau ka su juo daryt..
dabar savaite po gimdymo, vis dar sunkiai vaikstau, sonkauli dar skauda, bent jau galiu apsiversti lovoj. tarpviete skauda, susiuta iki subines. o ant "rimto" reikalo i tualeta isvis bijau eiti, kad dar labiau nesuplysciau. pasedet be sansu, valgau arba stovedama, arba atsitupus, atsiklaupus..
kai paziurejau i veidrodi kaip mano ta vietele atrodo  doh.gif , puoliau i nevilti, atrodo klaikiai, visa sudarkyta. verkiu kai niekas nemato. vyras vis ramina, kad sugis ir viskas gerai bus.. (nors pamatytu pats issigastu...)

šaunuolė mamytė 4u.gif labai gerai jus suprantu ,nes tą patį išgyvenau prieš daugiau nei pusmetį doh.gif prasikankinau 18val.leido skatinančius,tai gimdykloj keliais iš skausmo ėjau,prašiau ir nuskausminančių,bet seselės tesugebėjo atsakyt jau per vėlu nepadės,tai taip ir kentėjau iki pat paskutinių minučių,kadangi gimdžiau viena nebuvo šalia net kam vandens paduot ar už rankos palaikyt,o taip norėjosi palaikymo ir paramos verysad.gif vaikučio taip pat nepavyko pačiai išstumti daktarė gulėsi ant pilvo,prakirpo verysad.gif po gimdymo jaučiausi tikrai baisiai nebuvo vietos kurios neskaudėtų,ant tarpvietės dėjau ledukus,kompresus,nes buvo nubrozdinta ir patinus verysad.gif į tuliką vos ne vos nueidavau sukaupus jėgas verysad.gif gerai, kad nors mažutis buvo ramus turbūt jautė,kad mamytei negera wub.gif ,atsisėdau gal tik po 2savaičių verysad.gif
bet dabar viskas ok thumbup.gif viskas susitvarkė ir grįžo į savo vietas kaip ir priklauso, išpradžių tikrai buvo sunku,bet sūnus suteikė jėgų, o ir pati nepasidaviau nevilčiai ax.gif laikykitės viskas susitvarkys ir neatrodys taip baisu kaip dabar 4u.gif
Atsakyti
is kart po gimdymo pasiule issimaudyti-beeinant i vonia nualpau, nes nukraujavau daugiau nei normaliai... i bendra palata veze vezimeliu, iki tuliko nuejau, bet gryzt nepajegiau-vel su vezimeliu penkis metrus veze blush2.gif aciu dievui, kad namo isleido kita diena, namie vistiek geriau... dar kokias tris dienas buvau kaip lavonas, o paskui atsigavinet pradejau
Atsakyti
Man deja po pastangų pagimdyti pačiai, po 12 valandų padarė cz, tai buvo ne kas. Tik trečią parą, truputį atsikėliau, į tualetą nuvedė vyras kelius žingsnius, o po to aukšta temperatūra, dėl infekcijos. Taip pragulėjau apie 13 dienų. Tik kai dukrytei buvo mėnuo, sustiprėjau, įsivažiavau... ax.gif
Atsakyti
as jau ryte gerai jauciausi (neskaitant nepatogumu ir siokio tokio maudimo po kirpimo susiuta zaizda) mirksiukas.gif
Atsakyti
Gimdziau nesunkiai ir po to jauciausi gerai smile.gif
Atsakyti
Pasiskaiciau ir nustebau. Kur jus gimdet??? Ir vaikeliu sesutes rupinosi ir pacios eiti i palata turejot....Mane veze palaton bet uztat vaika, atsiprasant kaip uzmete gimdykloj taip ir nebepaeme ir liepe miegoti su juo lovoj. Nei pailseti ne ka...
Gimdziau 5 valandas is kuriu siuvo valanda. Poto pusantros savaites negalejau atsigauti. o kur dar mazakraujyste schmoll.gif I kiema iseit negalejau.Skausmai, pykinimas, silpnumas. Gerai viena - tai praeina smile.gif
Atsakyti
Jaučiausi tikrai puikiai, neskaitant to, kad mane siuvo ir 10 dienų uždraudė sėdėti. O visa kita buvo tiesiog čiki bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurg_ita: 07 spalio 2008 - 09:15
Jauciausi normaliai. I tuoleta, i palata, i dusa ejau pati ti kgalva svaigdavo. dabar jau du menesiaio po gimdymo bet jegu pritrukstu. Labai greit padustu doh.gif Tikiuosi greitai atsigauti
Atsakyti
PO gimdymo praejo beveik 4 men. Galima sakyt jau beveik atsigavus. Istikruju pirmaji menesi jauciausi klaikiai. Sunkus atsigavimas po Cezario. Vaikeli paemiau tik po 8 dienu, po 11 dienu mane issiprasius nenorom isleido namo. O ten prasidejo tikroji reabiltacija. Bet praejus 2 sav po gimdymo negalejau uzlipti laiptais, kankino didelis viduriu uzketejimas, negalejo issitustint nes pilva skaudejo. Paskui prasidejo dideles problemos su krutine, pastovios sastovo, supuliavimai ir pan. Nutraukiau maitinti, nes per daug sveikatos kainavo.
Vis dar negaliu padaryt pritupimo, skauda nugara (gal nuo ciuzinio), slenka plaukai o siaip tai atrodo viskas ok.

Atrodo kad jums ir po naturalaus gimdymo ne ka geriau yra. Tie plysymai, siuvimai ir dziaugsmo nepriduoda.
Atsakyti