QUOTE(vobla @ 2005 05 17, 15:43)
ta prasme - vobla

o mano suns vardas Baris, taigi,uzsienyje Bariu-zmoniu yra,bet...tas vardas pas mus atsirado is knygos "As suniukas Bariukas", beje, buvo ir tiks senbernaras Baris, garsus suo gelbetojas kalnuose,kuriam neet paminklas pastatytas...tai kaip cia su tuo vardu?
O seniai seniai...aš sėdėjau fantazavau ir sufantazavau vardą Titas (rimtai nebuvau girdėjus tada) šuniui. O paskum sausio įvykiai visi...ir išgirdau...kad čia žmogaus vardas
Keista buvo, bet negi keisi šunelio vardą...o jau ir šunelio virš 4 metų nebėra. Šiaip žinodama, kad tai gana dažnas žmogaus vardas, turbūt neduočiau.
Nors va katinui irgi buvau davus
Fridugyzas buvo...naglas toks, juodas... Čia vadinas filosofinių studijų pasekmė ...
Kaimynai vieną katę vadino Katia
, o anksčiau teko girdėti šunį vardu Margarinas, Guzikas, Rublis ir t.t. (bet čia jau ne žmonių vardai )

Nors va katinui irgi buvau davus

Kaimynai vieną katę vadino Katia

Pvz. aš 16 metų turėjau anglų kokerspanielę Airą. Ir ką jūs sau galvojate, gretimame name gyvena turbūt pirmokėlė mergytė vardu Aira
Aš asmeniškai, o ir mano tėvai, kai taip pavadinom šunį net nebuvom girdėję tokio "žmogiško" vardo
Dabar aš tos kalytės vardu nedrįsčiau kieme pašaukti, nes baisu būtų ir vaikučio tėvus įžeist ir pačią mergytę skaudint...
[/quote]
Mano rotveileriukės vardas taip pat Aira
Bet šiandien forume pamačiau, kad vienos mamikės dukrytė Aira... Kažkaip nesmagu pasidarė. Aš taip pat nebuvau girdėjusi tokio žmogiško vardo... Bet... vistiek svetima gėda ima

[/quote]
Mano rotveileriukės vardas taip pat Aira

Šiaip būna, kad tas žmogiškas vardas labai tinka tam gyvūneliui, bet vistiek kažkaip nejauku. Pati tikrai neduočiau...
Aišku tie visi rainiai, brisiai ir pan. nusibodę, bet galima sugalvoti ką nors originalaus. Gal čia biskuti pasigirsiu
, bet mano koker spanieliukės (amžiną atilsį jai..
) vardas buvo Smila. Nuo angliško žodžio smile - šypsotis. Ji buvo labai judri, linksma, tai jai vardas labai tiko
. Manau galima ir daugiau prigalvoti
Aišku tie visi rainiai, brisiai ir pan. nusibodę, bet galima sugalvoti ką nors originalaus. Gal čia biskuti pasigirsiu

nematau cia jokio blogumo jei suo turi zmogiska varda,tik nereikia imti giliai i sirdi
kiek zinau jau nuo senu senoves gyvunams buvo duodami zmogiski vardai ir dabar del to pykti...
pvz.lietuviu liaudies pasaka apie karvute Mildute...ne kiek nepergyvenu,kad mano vardu pavadinta KARVE...pfff
jau nuo pat vaikystes klausant sitos pasakos visai nevaidinau isizeidusios ar dar ten kokios nors
mano visi tureti gyvunai buvo su zmogiskais vardais:katinas(patinas)-Regina,kitas katinas-vofka,dar kitas-viktoras,dabar pas uosve gyvena kate svietlana(svietka),siuo metu turiu suni vardu maxas,gaila su tokiu vardu ji jau pirkom,butume ji pavadine kostu
zmones,kur jusu humoro jausmas

mano visi tureti gyvunai buvo su zmogiskais vardais:katinas(patinas)-Regina,kitas katinas-vofka,dar kitas-viktoras,dabar pas uosve gyvena kate svietlana(svietka),siuo metu turiu suni vardu maxas,gaila su tokiu vardu ji jau pirkom,butume ji pavadine kostu

zmones,kur jusu humoro jausmas

Smila irgi berods žinomas vardas, jei neklystu "Panelės Smilos sniego jausmas"