Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos IX

Sveikutes,

Gerai jums kad svoris krenta, as tai emiausi jau grieztu priemoniu po 6 val. ne kasnio i burna. Kazkada taip dariau ir rezultatai akivaizdus buvo, bet apsileidau ir va turiu dabar. O merginos norejau paklaust ar daktarai neskiria jums didesniu tiroksino doziu? Kazkada rasiau, jog Beisa sake, jei svoris auga reikia skirti didesne doze.
Del grybu, tai ju tikrai yra ir daug, dzukijoj vien baravykai auga ir visi sveiki. Vaziuojam grybauti, gal nors taip prasiblaskyt iseis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(eugenita @ 2008 09 12, 10:32)
labutis smile.gif su apetitu tai ir pas mane tos pacios problemos verysad.gif tiesiog galiu but visai nevalgius, tingiu, nenoriu ir viskas doh.gif pareinu po darbo ištiessiu kojas, o kad pavalgyt reikia net pamirštu unsure.gif svoris aišku krenta... verysad.gif kažkas negerai g.gif

Kad taip man... bigsmile.gif
Atsakyti
Jo dėl tiroksino tai man sumažino, nes po paskutinių tyrimų sakė ,kad labai suspaustas (ką reiškia nežinau) bet matyt vistiek per daug nes mane dar smaugia atrodo kad neoperuota, gal dėl to ir svoris krenta, taip džiaugiaus ,kad 4kg priaugau ,o dabar vėl toj pačioj vietoj.Dirbu tai daug gal irgi turi įtakos , nes kai pavargsti tai jau nieko nebesinori net valgyt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiukiene @ 2008 09 12, 11:51)
Jo dėl tiroksino tai man sumažino, nes po paskutinių tyrimų sakė ,kad labai suspaustas (ką reiškia nežinau) bet matyt vistiek per daug nes mane dar smaugia atrodo kad neoperuota, gal dėl to ir svoris krenta, taip džiaugiaus ,kad 4kg priaugau ,o dabar vėl toj pačioj vietoj.Dirbu tai daug gal irgi turi įtakos , nes kai pavargsti tai jau nieko nebesinori net valgyt  unsure.gif

man irgi sumazino doze iki 150, nors 'pagrazejau' virs 10 kg...
'Suspaustas [suppression]', mano galva, kalbama apie per maza TTH, nors ji po Ca operacijos pirmuosius 3-5 metus rekomenduojama palaikyti maza. Va cia info - pasiskaitykite, as pabandziau palikti tik esme, taigi atsiprasau, jeigu kur nors rysio truks. 

* The role of TSH-suppressive therapy after initial
treatment is twofold: the first aim is to correct the hypothyroidism using a dosage appropriate to
achieve normal blood levels of thyroid hormone.
The second aim is to inhibit the TSH-dependent
growth of residual cancer cells by decreasing the
serum TSH level to %0.1 mU/l (63, 64). In patients
considered in complete remission at any time during
follow-up, there is no need to suppress endogenous
TSH and thus therapy may be shifted from
suppressive to replacement (65).
monitored every 6–12 months.

* TSH-suppressive therapy (serum TSH %0.1 mU/l) is
mandatory in patients with evidence of persistent
disease (including detectable serum Tg and no other
evidence of disease). In high-risk patients who have
achieved apparent remission after treatment, suppressive
therapy is advised for 3–5 years. In low-risk
patients, when a cure has been assessed, the risk of
subsequent recurrence is low (!1%) and the dose of
LT4 can be immediately decreased, aiming for a serum
TSH level within the lower part of the normal range
(between 0.5 and 1.0 mU/l) (66).

Lina, cia tau, juk tu skundiesi sirdimi: However, in elderly
patients and in patients with known cardiac disease,
TSH suppression should be avoided. During subclinical
thyrotoxicosis an additional matter of concern is the
evidence that the majority of patients have a
prothrombotic profile (68).
* In the case of documented stable remission, the
optimal TSH level should be in the low-normal range,
but, if the woman has persistent disease or is at high
risk of recurrence, serum TSH should be kept
suppressed at around 0.1 mU/l.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 12 rugsėjo 2008 - 10:40
QUOTE(bertė @ 2008 09 12, 11:35)

na matai, gal kam ir gerai, kas daugiau sveria, bet kai as sveriu 48 Kg ir dar jie mazeja tai jau ne kas... g.gif nors mano ir ūgis mazas tai dar kai ligone neatrodau, bet jei ir toliau pamiršiu kad valgyt reikia tai tuoj atrodysiu doh.gif

ryt važiuoju grybaut smile.gif , juk dzuke esu ax.gif tikiuosi, kad atsigaivinsiu miške, tarp grybų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bertė @ 2008 09 12, 10:35)

Aha, ir man taip norėtųsi mirksiukas.gif Man taip nebūna, kad tingėčiau pavalgyt doh.gif Šiandien pas mus Šiaulių dienos prasideda, tai va grįždama pietų prisipirkau miesto mugėje bundelių su lašinukais ir kertu, ot gražu doh.gif blush2.gif
O jei rimtai, tai aišku, kad tiek per didelis, tiek per mažas svoris nėra gerai g.gif Reikia aukso viduriuko, bet kaip.... doh.gif

O grybai tai man patinka, tiek grybaut, tiek valgyt thumbup.gif Važiavom praeitą savaitgalį, tai grybautojų daugiau nei grybų, bet pavalgymui prisirinkom, ypač lepšių thumbup.gif Miške vaikštau, sušukau- lepšį radau! Vyras atsiliepė- ar mane??? lotuliukas.gif Nea, sakau, tave jau prieš 15 metų radau bigsmile.gif Vakar kaip tik buvo 15 metų vestuvių sukaktuvės smile.gif

Na gerai, gero savaitgalio visoms!
Lekiu į darbą pilvą prikišus doh.gif
Atsakyti
sveikos, rašiau čia prieš kelias dienas, kad rado guzelį pas mane, pasidariau kraujo tyrimus ir jie visi matau yra normoje. nebežinau nė ką galvoti, tiek buvau išsigandusi, o dabar tyrimai geri, tai ką šitas daiktas mano skydliaukėj reiškia? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(blndz @ 2008 09 12, 17:10)
sveikos, rašiau čia prieš kelias dienas, kad rado guzelį pas mane, pasidariau kraujo tyrimus ir jie visi matau yra normoje. nebežinau nė ką galvoti, tiek buvau išsigandusi, o dabar tyrimai geri, tai ką šitas daiktas mano skydliaukėj reiškia? biggrin.gif

Sveika. Hormonai ir skydliaukės mazgai dažnai nieko bendro neturi. Bet, jei gerai pamenu tai tas tavo mazgelis mažas dar buvo g.gif Greičiausiai teks stebėt ir viskas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2008 09 13, 10:15)
Sveika. Hormonai ir skydliaukės mazgai dažnai nieko bendro neturi. Bet, jei gerai pamenu tai tas tavo mazgelis mažas dar buvo g.gif Greičiausiai teks stebėt ir viskas 4u.gif

tai ką gi, jeigu hormonai vietoj, tai teoriškai vis tiek tas mazgas galėtų būti piktas? g.gif o normalu būtų jeigu tokiam mažam tam mazgui darytų biopsiją ir iš karto viską pasakytų? nes kažkiaip laukti, kol jisai užaugs, o tik po to žiūrėt, tai net nežinau...
Atsakyti
QUOTE(blndz @ 2008 09 13, 09:48)
tai ką gi, jeigu hormonai vietoj, tai teoriškai vis tiek tas mazgas galėtų būti piktas?  g.gif  o normalu būtų jeigu tokiam mažam tam mazgui darytų biopsiją ir iš karto viską pasakytų? nes kažkiaip laukti, kol jisai užaugs, o tik po to žiūrėt, tai net nežinau...

Ne tik teoriškai, bet ir praktiškai įmanoma. Mano hormonai buvo visiškai tavrkoj, bet mazgas piktybinis ir čia daug tokių. O dėl biopsijos tai nieko nežinau. Mano buvo 2cm, tai punktavo jau. bet tu tikrai nesigąsdink, labai daug kas turi mazgų ir jie nėra piktybiniai
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2008 09 13, 12:20)
Ne tik teoriškai, bet ir praktiškai įmanoma. Mano hormonai buvo visiškai tavrkoj, bet mazgas piktybinis ir čia daug tokių. O dėl biopsijos tai nieko nežinau. Mano buvo 2cm, tai punktavo jau. bet tu tikrai nesigąsdink, labai daug kas turi mazgų ir jie nėra piktybiniai

hm, na aš nelabai tikiu, kad ten gali tokiam mažam mazgely kas nors būt biggrin.gif šiaip tai būčiau linkusi niekur nevaryt ir nesitirt, bet kažkaip gal reiktų, nes vaikų tai norisi, o gal čia ką ras ir kaip nors susies su tuo reikalu g.gif
p.s. o kadangi esu įsitikinusi, kad viskas tvarkoj, tai į tą onkologinį važiuoti kažkaip jokio malonumo.
Atsakyti
QUOTE(blndz @ 2008 09 13, 16:37)
hm, na aš nelabai tikiu, kad ten gali tokiam mažam mazgely kas nors būt biggrin.gif šiaip tai būčiau linkusi niekur nevaryt ir nesitirt, bet kažkaip gal reiktų, nes vaikų tai norisi, o gal čia ką ras ir kaip nors susies su tuo reikalu  g.gif
p.s. o kadangi esu įsitikinusi, kad viskas tvarkoj, tai į tą onkologinį važiuoti kažkaip jokio malonumo.

Būtinai važiuok, jei jau pasiuntė. Pasitikrinsi ir bus ramu. Jokiu būdu nerizikuok 4u.gif
Atsakyti