Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos IX

QUOTE(Joliuke @ 2008 09 14, 12:47)
Būtinai važiuok, jei jau pasiuntė. Pasitikrinsi ir bus ramu. Jokiu būdu nerizikuok 4u.gif

Dar paskutinis klausimas blush2.gif o tai po tos skenogramos bus jau nors kiek nors kas nors aiškiau ar ne? nes tada pasieškočiau pažįstamų, kad greičiau man tai atliktų, bet jeigu ta skenograma irgi nieko aiškaus neparodo, tai ką aš žinau ar čia skubinti reikalus.
Atsakyti
QUOTE(blndz @ 2008 09 14, 20:12)
Dar paskutinis klausimas  blush2.gif  o tai po tos skenogramos bus jau nors kiek nors kas nors aiškiau ar ne? nes tada pasieškočiau pažįstamų, kad greičiau man tai atliktų, bet jeigu ta skenograma irgi nieko aiškaus neparodo, tai ką aš žinau ar čia skubinti reikalus.

Jeigu as teisingai suprantu, Ca lasteles tiksliai parodo tik punkcija. Visa kita - itarimai.
Dar: mano mazgas buvo 1 cm dydzio, o piktybiskas... Echoskopija atliekantys gydytojai mato mazgo konturus, todel sako: geras ar negrazus... Man paaiskino, kad esant ca, konturtai buna netaisyklingi, isskyde. Tada butinai reikia daryti punkcija. Nors ji irgi kartais buna neinformatyvi, nes ne visas mazgas gi apimtas Ca lasteliu.
Apie skenograma del skydliaukes neturiu informacijos: neskaiciau, negirdejau.
Pasakys nepasakys - tai speliojimai ir atideliojimai. Pasiskaityk ankstesnius forumus - ten pakankamai patirties, pamastymu, patarimu ir informacijos.
Atsakyti
Sveikos,
aš irgi va pagalvojau, ar skenograma parodo , kad mazgas piktybinis g.gif Nors gal ir yra toks tyrimas, bet prieš tris metus man darė punkciją, kad tai pamatyt...Nors šiaip ir punkcija ne visada 100 procentų parodo. O man taip pat kaip Joliukei, harmonų tyrimai buvo tvarkoj, o ir jaučiausi gerai, bet va rado tą piktą diagnozę...Tai gal geriau anksčiau išsitirti, nei "stebėti", kai dažnai siūlo gydytojai... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bertė @ 2008 09 15, 11:09)
Jeigu as teisingai suprantu, Ca lasteles tiksliai parodo tik punkcija. Visa kita - itarimai.
Dar: mano mazgas buvo 1 cm dydzio, o piktybiskas... Echoskopija atliekantys gydytojai mato mazgo konturus, todel sako: geras ar negrazus... Man paaiskino, kad esant ca, konturtai buna netaisyklingi, isskyde. Tada butinai reikia daryti punkcija. Nors ji irgi kartais buna neinformatyvi, nes ne visas mazgas gi apimtas Ca lasteliu.
Apie skenograma del skydliaukes neturiu informacijos: neskaiciau, negirdejau.
Pasakys nepasakys - tai speliojimai ir atideliojimai.  Pasiskaityk ankstesnius forumus - ten pakankamai patirties, pamastymu, patarimu ir informacijos.

Berte, o kelinta tau stadija buvo? kažkaip man užsifiksavo, kad ne pirma blush2.gif Ar gali toks mažytis mazgas būti toks piktas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2008 09 16, 13:29)
Ar gali toks mažytis mazgas būti toks piktas blink.gif

kaip matai, gali. Ir dar mazesni buna piktybiniai - tai ne nuo dydzio priklauso.
Apie stadija taip pat pasiskaityk, nes jo priklauso nuo amziaus. As rasiau ir linkus idejau - zinoma, jeigu idomu bendra informacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 16 rugsėjo 2008 - 12:27
QUOTE(bertė @ 2008 09 16, 12:26)
kaip matai, gali. Ir dar mazesni buna piktybiniai - tai ne nuo dydzio priklauso.
Apie stadija taip pat pasiskaityk, nes jo priklauso nuo amziaus. As rasiau ir linkus idejau - zinoma, jeigu idomu bendra informacija.

Skaičiau, kad nuo amžiaus, bet ir nuo metastazių. g.gif Aišku, kad bet kokio dydžio gali, tiesiog piktybiniai labai greitai didėja, todėl paprastai jie būna didesni
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joliuke: 16 rugsėjo 2008 - 12:34
Sveikos gyvos, aš tai vieną žinau, kad visi tyrimai išskyrus biopsijos negali pasakyt apie piktibyškumą, mano buvo mazgas , o tyrimai geri, po biopsijos tapo aišku, kad yra piktybinė, po operacijos jau buvo dar aiškiau, II stadija su metastazėm limfmazgiuose, taip ,kad jei yra galimybė išsitirti žmoniškai tai tą ir siūlyčiau daryti, nes čia nejuokai, atrodo ir tyrimai geri ,o tupi gyvatė tavyje ir neįtari, tad nespėliok , o daryk tyrimus kurie duoti ir tik tada bus aišku.Mano brolis darė stenogramą , nes įtarė kad padidėjus, bet ji parodo skydliaukės aktyvumą, bet ne piktybiškumą.
Atsakyti
Sveikos mergaitės, man ir panašiai -rado mazgus,darė biopsiją, karys didesnis ir jame yra pakitimų taip pakomentavo gydytoja, nusiuntė konsutacijai pas chirurgą, jis pasakė, kad jei neoperuosiu mazgo, tai po trijų metų bus blogai, o kas bus neįvardino.Paskyrė datą žiemą, taip norėjau, šalins tik vieną pusę, sako tada kita
dar funkcionuos ir gamins harmoną. tik nesuprantu vieno, o kada siunčia tam jodo gėrimui, gal man jo nereikės?šiaip mano skydliaukė normos ribose, tik atpo didelis.
malonu būtų sulaukti komentarų
Atsakyti
QUOTE(eugenita @ 2008 09 03, 15:10)
tai va, stengiuosi ir aš, bet ne visada man pavyksta save nugalet doh.gif pritruksta energijos unsure.gif  tampu, kaip maišas g.gif manau, kad butent man tai del hormonu trukumo, nes gi reikia vis nutraukt tiroxino gerima, tai pas mane ten tikriausiai ju labai truksta verysad.gif  na bet nieko, gyvent galima smile.gif  svarbu, kad aplinkiniai sugebetu mus pakest blush2.gif

Labas, aš ką tik prisijungiau ir labai noriu į jūsų būrį. Prieš 14m man diagnozuota skydliaukės hipotireozė t.y. skydliaukė negamina hormono geriu tiroksiną, susidraugavau su savo liga, tiksliau išmokau gyventi su ja, pasiskaitinėjau forume, oi kiek daug čia man pažįstamų nuotaikų ir kt dalykų.Tikiuosi draugausim džiaugsiuosi galėdama pasidalinti patirtimi.Per tiek metų aplankiau tikrai ne vieną daugiau ar mažiau žinomą gydytoją, visi kaip susitarę tvirtindavo:tik nebandykit nustot gert tiroksiną, o aš kartą pasijutusi gerai-mečiau.Taip elgtis nelinkėčiau niekam, mane gydžiusi gyd. susiėmė už galvos ir vos pastatė ant kojų.Eugenita, kodėl reikia nutraukti tiroxino gėrimą, jei savijauta prasta?
Papildyta:
QUOTE(našlaitė @ 2008 09 21, 18:18)
Sveikos mergaitės, man ir panašiai -rado mazgus,darė biopsiją, karys didesnis ir jame yra pakitimų taip pakomentavo gydytoja, nusiuntė konsutacijai pas chirurgą, jis pasakė, kad jei neoperuosiu mazgo, tai po trijų metų bus blogai, o kas bus neįvardino.Paskyrė datą žiemą, taip norėjau, šalins tik vieną pusę, sako tada kita
dar funkcionuos ir gamins harmoną. tik nesuprantu vieno, o kada siunčia tam jodo gėrimui, gal man jo nereikės?šiaip mano skydliaukė normos ribose, tik atpo didelis.

našlaite, aš tavo vietoje apsilankyčiau ir pas kt gydytoją, kažkodėl į operuotis ar ne jie žiūri skirtingai.Ar tas gyd aiškiaregys, kad žino kas bus po 3m?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liūtuke: 21 rugsėjo 2008 - 17:45
QUOTE(našlaitė @ 2008 09 21, 17:18)

Labas 4u.gif Jodą reikia gerti tuo atveju, jei mazgas piktybinis.
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2008 09 21, 18:50)
Labas, aš ką tik prisijungiau ir labai noriu į jūsų būrį. Prieš 14m man diagnozuota skydliaukės hipotireozė t.y. skydliaukė negamina hormono geriu tiroksiną, susidraugavau su savo liga, tiksliau išmokau gyventi su ja, pasiskaitinėjau forume, oi kiek daug čia man pažįstamų nuotaikų ir kt dalykų.Tikiuosi draugausim džiaugsiuosi galėdama pasidalinti patirtimi.Per tiek metų aplankiau tikrai ne vieną daugiau ar mažiau žinomą gydytoją, visi kaip susitarę tvirtindavo:tik nebandykit nustot gert tiroksiną, o aš kartą pasijutusi gerai-mečiau.Taip elgtis nelinkėčiau niekam, mane gydžiusi gyd. susiėmė už galvos ir vos pastatė ant kojų.Eugenita, kodėl reikia nutraukti tiroxino gėrimą, jei savijauta prasta?
Papildyta:

našlaite, aš tavo vietoje apsilankyčiau ir pas kt gydytoją, kažkodėl į operuotis ar ne jie žiūri skirtingai.Ar tas gyd aiškiaregys, kad žino kas bus po 3m?

galvoju, galvoju, labai daug pasisakymų forume skaičiau, operuojasi ir tos, kurios turi mazgus jie nėra blogi, o man pasakkė rasta pakitimų, tai gal reikia suprasti kaip vėžinių ląstelių, nežinau ką galvot?
Atsakyti
[quote=liūtuke,2008 09 21, 19:50]
Papildyta:

laba. smile.gif na man tyroxina eikia nutraukti, nes važiuosiu gydytis radioaktyviu jodu. unsure.gif prieš joda visada reikia nutraukti tyroxina prieš 3 sav. doh.gif man juk skydliaukės vėžys, todėl ir gydymas kitoks doh.gif
Papildyta:
QUOTE(našlaitė @ 2008 09 21, 22:26)
galvoju, galvoju, labai daug pasisakymų forume skaičiau, operuojasi ir tos, kurios turi mazgus jie nėra blogi, o man pasakkė rasta pakitimų, tai gal reikia suprasti kaip vėžinių ląstelių, nežinau ką galvot?

na dėl pakitimų tai ir man taip sakė verysad.gif galutinis rezultatas buvo I stadijos skydliaukės vėžys unsure.gif bet nereiškia , kad ir tau taip turi būti smile.gif viskas paaiškės tik po operacijos mirksiukas.gif sekmės
Atsakyti