Įkraunama...
Įkraunama...

Ramybės neduoda kaimynų šuo

Aš tai tik tiek pasakysiu, gal jau nebepirkit daugiau šunų... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2010 04 14, 09:29)
Nebūčiau migdžius šuns dėl to... Taip bėda tai bėda - įkando, bet šunį reikėjo ne migdyti o eiti dresuoti. Aišku visų pirma eiti atsiprašinėt vaiko ir jo tėvų dėl to kas atsitiko, atlyginti nuostolius, padengti gydymo išlaidas, kitą vakarą eiti su tortu ar dar kuo vėlgi atsiprašinėti. Kažkodėl manau net jei praneštų policijai, jie patikrintų skiepus, ir skirtų baudą jums. Bet jau geriau nemažą baudą susimokėt nei migdyt šunį.

O kad kaimynams neįtikti čia yra nieko nuostabaus, mažiau dėmesio į juos reikia kreipti. Nors mano šuniukas dar nedidelis, jau ir velnių esu gavus, kad vedžioju "po langais", o buvo, kad ir sako traukit man tuos šunis iš kelio bo užmušiu... Nu ir ką?  Visalaik tokių atsiranda ir atsiras...

Kaip ten iš tikrųjų būna? Gal kas geriau žino jei įkanda šuo žmogui? Kas toliau?

netyčia užklydau, čia, kaip tai nekreipt dėmesio į kaimynus............, o į ką kreipt į lojantį apvalią parą šunį doh.gif , mes turime kaimynus virš mūsų gyvena didelis šuo vilkšunis, man jis netrukdo, nei loja be reikalo, nei kaukia , bet apačioje mūsų laiko mažytį ...kas per šuo nežinau, bet jis amsi šiaip sau visą parą, savo skardžiu balseliu naktį, dieną, kada jam užsinori , atvirai pasakius, mane pradeda jau knisti tas lojimas, nesuprantu kodėl aš turiu klausyti pvz naktį šuns lojimo cool.gif , kenčiu kol kas , nes nežinau ką daryti lotuliukas.gif
Atsakyti
Visų pirma nueikite pas juos ir pasakykite, kad jums trukdo naktį lojantis jų šuo, ir kad jei nieko nedarys - parašysite skundą. Vėliau galėsite kviestis policiją arba tiesiog nueiti į komisariatą ir parašyti skundą prieš kaimynus. Berods du ar trys skundai ir kaimynas gaus baudą.

O tai aš turėčiau kreipt dėmesį į kiekvieną bobutę kuri šaukia "Nešššššikink čia savo šuns" arba kai amžiais dėl ko nors neišprusę lietuviai užsipuola mus su šuniuku? Visiška nesamonė, jei į kiekvieną kreipčiau dėmesį turbūt pražilčiau... Juo labiau, kad vedžioju šunį pagal taisykles, nepaleidinėju jo, savo šuns ekskrementus susirenku. O vistiek ant manęs šaukia. Tai kuom aš nusikaltau, kad sulaukiu tiek nepasitenkinusių surauktų veidų burbėjimo? - tuom mielieji, kad laikau šunį laugh.gif - tai kaip, kreipt man dėmesį į juos ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eiryn: 14 balandžio 2010 - 10:19
QUOTE(Eiryn @ 2010 04 14, 11:18)
Visų pirma nueikite pas juos ir pasakykite, kad jums trukdo naktį lojantis jų šuo, ir kad jei nieko nedarys - parašysite skundą. Vėliau galėsite kviestis policiją arba tiesiog nueiti į komisariatą ir parašyti skundą prieš kaimynus. Berods du ar trys skundai ir kaimynas gaus baudą.

O tai aš turėčiau kreipt dėmesį į kiekvieną bobutę kuri šaukia "Nešššššikink čia savo šuns" arba kai amžiais dėl ko nors neišprusę lietuviai užsipuola mus su šuniuku? Visiška nesamonė, jei į kiekvieną kreipčiau dėmesį turbūt pražilčiau... Juo labiau, kad vedžioju šunį pagal taisykles, nepaleidinėju jo, savo šuns ekskrementus susirenku. O vistiek ant manęs šaukia. Tai kuom aš nusikaltau, kad sulaukiu tiek nepasitenkinusių surauktų veidų burbėjimo? - tuom mielieji, kad laikau šunį  laugh.gif - tai kaip, kreipt man dėmesį į juos ar ne?

na rėkia todėl, kad vien kakučių šalyje gyvenam doh.gif , manau jei paminėtum ,kad surinksi , niekas nešauktų, galbūt tik pasidžiaugtų ir pagirtų mirksiukas.gif

nesinori pyktis su kaimynais, bet kaip ateis vasara manau bus dar sunkiau apsikęst su lojimais, nes langai atviri, matysim , bet ačiū už patarimą, manau gali prireikti pasinaudoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2010 04 14, 07:46)
as pries dvi dienas turejau uzmigdyti savo prancuziuka.del kaimynu.

Nu nieko sau blink.gif Ir dažnai taip gyvūnais atsikratot? GĖDA !!!!! mad.gif
Atsakyti
QUOTE(Romap @ 2010 03 28, 11:15)
Tai gerbiamieji, kaip sekasi tartis su kaumynais dėl šunų keliamo triukšmo?
Nesu nusistačiusi prieš šunis, sakyčiau net juos mėgstu, bet kai kaimyno šuo "groja koncertą" iki 23 val. tai jau pradeda ne juokais pabosti...

Analogiška situacija... Gyvenam nuosavų namų rajone, tai kaimynai paleidžia vos ne prieš 12 nakties doh.gif o tie (du beveisliai šunys) ambrija kaip nesveiki.... jau buvo šnekėta gražiai, bet tik išvadino mus išlepusiais blink.gif vat tokie tie mūsų kaimynėliai biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,
Noriu labai gauti patarimą dėl tėvų kaimynų.
Tėvai gyvena nuosavame name, Vilnaisu raj. Kaimynai šalia per tvorą. Turi Vokiečių aviganį, kuris pastoviai loja loja loja.... Šeimininkai aviganio įdomūs blogaja prasme.... verysad.gif (o kodėl blogaja? pvz: jie turi katę dar, ir pvz šunį pririša prie namo, klatę už pavadėlio ir vedžioja aplink namą, o šuo loja pastoviai nes pririštas vargšas - vaizdelis tikrai kaip dunyne kokiam biggrin.gif )
Tai va tas šuo pasviai loja, diena vakarais, bet loja nesustodamas ir garsiai. nors ir paleistas prie namu laksto loja... Myliu šunis bet ten kas per čikčirik šuo.... (na žinoma reikia kaltint šeimininkus kad šuo tox, nes manau kaip auklėsi-tokį ir turėsi)
Kur galima kreiptis dėl šuns lojimo? g.gif visgi tai nuosavas namas ir savo teritorijoje triukšmauja. bet vasara ar pavasari dienom, vakarais, kai norisi pabūti savame kieme tau pastoviai loja ir loja ir loja... nzn tikrai durnynas tox gaunas. ir nebesinori savam kieme būti kai įkyrus lojimas nenutildomas skamba... sad.gif
bandėme kalbėti su šeimininkais tais kaimynais, tai nelabai pavyko...

gal kažkas turi patirties su tokiais kaimynais?
Būčiau labai dėkinga už patarimus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*spygle @ 2010 04 15, 10:28)
Kur galima kreiptis dėl šuns lojimo?

http://www.vilniaus-...dex.php?id=6253
Atsakyti
QUOTE(*spygle @ 2010 04 15, 09:28)

Labai puikiai Jus suprantu. Pas mus tas pats, tik tie šunys palaidi, tai duodasi palei mūsų tvorą. Pamato žmogų einantį gatve tai pasiryžę išverst tvorą. Kažkoks gražus susitarimas su kaimynas yra beviltiškas.

Įdomu, parašius pareiškimą kokie toliau veiksmai vyksta? Atvažiuoja apžiūrėti, įspėjimą, baudą duoda ar kaip viskas vyksta?
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2010 04 14, 11:11)
netyčia užklydau, čia, kaip tai nekreipt dėmesio į kaimynus............, o į ką kreipt į lojantį apvalią parą šunį  doh.gif , mes turime kaimynus virš mūsų gyvena didelis šuo vilkšunis, man jis netrukdo, nei loja be reikalo, nei kaukia , bet apačioje mūsų laiko mažytį ...kas per šuo nežinau, bet jis amsi šiaip sau visą parą, savo skardžiu balseliu naktį, dieną, kada jam užsinori , atvirai pasakius, mane pradeda jau knisti tas lojimas, nesuprantu kodėl aš turiu klausyti pvz naktį šuns lojimo  cool.gif , kenčiu kol kas , nes nežinau ką daryti  lotuliukas.gif

va radau čia tokį dalyką...
Administracinių teisės pažeidimų kodeksas
183 straipsnis. Viešosios rimties trikdymas
Šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais bei kitokiais garsiniais aparatais ar kiti panašūs veiksmai gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte bei kitose viešosiose vietose, o vakaro ir nakties metu – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, jeigu tai trikdo viešąją rimtį, – užtraukia įspėjimą arba baudą piliečiams arba pareigūnams iki trijų šimtų litų.
Tokie pat veiksmai, padaryti asmens, bausto administracine nuobauda už šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytus pažeidimus, – užtraukia baudą piliečiams arba pareigūnams nuo trijų šimtų iki vieno tūkstančio litų.
Šio straipsnio pirmojoje dalyje numatyti pažeidimai, padaryti nepilnamečių nuo keturiolikos iki šešiolikos metų, – užtraukia įspėjimą arba baudą tėvams arba globėjams (rūpintojams) iki trijų šimtų litų.
Gyvenamuosiuose butuose nuo 6 iki 18 val. leistinas maksimalus garso lygis yra 55 dB, 18-22val. – 50dB, o 22-6 val. - 45 dB.
... Tai tų šunelių lojimas tikrai ne 55 dB....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Romap: 16 balandžio 2010 - 12:49
GYVŪNŲ LAIKYMO IR PRIEŽIŪROS VILNIAUS RAJONE TAISYKLĖS
IV. GYVŪNŲ AUGINIMAS, LAIKYMAS IR PRIEŽIŪRA
38. Gyvūnų keliamas triukšmas neturi viršyti nustatytų higienos normų. Savininkai turi užtikrinti, kad jų laikomi gyvūnai nekeltų triukšmo galinčio sutrikdyti žmonių ramybę, viešėją rimtį. Gyvūnų savininkas atsako įstatymo nustatyta tvarka, jei kelių aplinkinių valdų, namų, butų savininkai, gyventojai skundžiasi dėl gyvūnų keliamo triukšmo.

Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2010 04 14, 06:46)
as pries dvi dienas turejau uzmigdyti savo prancuziuka.del kaimynu.jiems pastoviai neitikdavom .

Nieko sau blink.gif O tai negalejot pvz. suniuka dresiruoti ar tiesiog kitus namus jam ras, jei jau patys netike seimininkai esat?
O kai dukros elgesiu kaimynai ims skustis, ka jai padarysit? g.gif

QUOTE(eliss @ 2010 04 14, 09:02)
beda yra tame,kad tas kaimynas pries tai buvusi suniuka nugalabyjo.ir sito butume nenusaugoje.kam paskui ziureti kaip tas vargselis kankinsis?ir atsiprasineti reikia tada kai jautiesi kaltas.argi reikia listi prie svetimo suns?
ka padarysi,taip jau atsitiko...

O kaip ta suni nugalabijo ir kaip butumet neissaugoje? palaida leidziat lakstyt ar kaip? Jei taip, tai gal nezinot, kad pavadelis yra israstas.
Atsiprasyt, kai jautiesi kaltas g.gif O geriau suni uzmigdyt? Jei suo ikando, tai ir privalot atsiprasyt. Suo negali kasti, jei jam proga yra. Juk jei jusu vaikas kazka kazkam padarytu netinkamo, eitut atsiprasyt ar ne? Pvz. jei kaimyne uzreks ant jusu vaiko, kad tas nevaiksciotu ant pievutes, o jusu vaikas isdaus tos kaimynes langa, atsiprasysit ir langa pakeisti ar "nesijausit kalta" (gi apsauke, tai gavo "uz reikala")? Teisiskai, uz nepilnamecio vaiko padaryta zala atsakot jus, uz gyvuno irgi. Tik gyvuna uzmigdet ir problemos nera.

Tikiuosi, daugiau gyvunu neisigysit? g.gif
Atsakyti