QUOTE(auruuu @ 2010 03 21, 14:32)
del antsnukio ne taip supratote, suo vedziojamas be jo, aplink lauke pilna vaiku, suauge zmones bijo to suns, prasom, kad lauke vedziodami detu. o del dvieju kambariu buto, tai kaip imano toki suni auginti tokiam mazam bute ir vesti suni per diena 3 kartus po 2minutes? juk nera jam kur issidukti, issilakstyti, uztad ir kaukia paskui pastoviai. ir del kaku nerinkimo, baisu paziuret aplink kas darosi..
Bet tai kaip smagu, kai akyli kaimynai

Tai jūs taip kiekvieną dieną ir sėdit palei duris su chronometru ir skaičiuojat kada išeina ir kada grįžta?

ir taip nuo ankstyvo ryto iki gilios nakties

O gal tiesiog kartą matėt, kaip žmonės neturėdami laiko tuo metu šunį tik pasysiot nuvedė ir pasidarėt išvadas?
QUOTE(Iriz @ 2010 03 21, 20:18)
Dėl būtinybės dėti antsnukį - patikėkit, yra tikrai nemažai žmonių, kurie, tegul ir nemotyvuotai, bet bijo šunų ir tikrai prie jų jaučiasi nejaukiai. Dobermanas didelis šuo, atrodo gan grėsmingai, o kartais ir reputaciją turi nekokią - nu žinokit, tarkim, laiptinėje prasilenkt su tokiu šunim be antsnukio ir aš turbūt bijočiau, jei to šuns gerai nepažinočiau. Jei jį veža toliau išsilakstyt, tada žinoma, antsnukis nebūtinas, bet jei tikrai tik kieme vedžioja, kur vaikai ir kaimynai.. gal vis tik būtų geriau gerbiant aplinkinius pasistengt, kad šuo nekeltų jokios grėsmės? Ypač, jei to prašo kaimynai? Juk neprivalo visi žmonės mylėti šunų..
Aš tai bijau tokios bobos iš gretimos laiptinės. Būna, eini sau ramiai iš namų su šunimi link paleidimo vietos, ir girdi kaip rėkia iš šono. Puoli dairytis, matai bobą, kuri tau pro langą rėkia "niaviadžiokyt čia šūns", o jei ji būna palaida, na, kieme, ne namie, tai rėkia "uždiakyt šūniūi namuordnyką". Žinokit, labai nemaloniai kaskart pasijuntu. Ji mus nuolat STEBI, nors mes tai dėmesio net nekreiptumėm į ją, jei ana nerėktų taip klaikiai. Kur turėčiau kreiptis dėl antsnukio jai?
QUOTE(auruuu @ 2010 03 25, 00:09)
as esu is Vilniaus. O del antsnukio. na nejau taip sunku ji uzdet? suprantu, kad kazkur pievoj tegu jis laksto bet kaip, bet ten, kur pilna zmoniu. tikrai yra tokiu zmoniu, kuri bijo, o ne tiesiog issidirbineja. Jei butumem bjaurus kaimynai jau seniai butumem baudom uzmete. Tai yra didelis suo, ir jei graziai papraseme visi tai nejau gi taip sunku ji uzdeti? O del tustinimosi ne karta ejau pro sali kai suo tustinasi ant musu pieveles ir klausiu kur maiselis? Ji atsako mazdaug del ko tu cia klausi? kas cia vyksta? ir nueina.
Sunku. Nemėgsta mano šuo antsnukio. Kai su juo - net gamtinių reikalų neatlikinėja. O man tai taip pat užknisa jį su savim tampytis ir žiūrėt, kad kažkur nepaliktumėm. Jūs man papasakokit, kaip PRIRIŠTAS šuo gali kažkam įkąsti? Ar tie "bijantys" vaikai ir suaugusieji bėga prie jo ir kiša rankas į gerklę? Nes tokių, ypač neblaivių suaugusiųjų, tai tikrai nemažai.
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 03 25, 13:00)
savo baimes reikia gydyti

kažkodėl, jei kas ima žmonių bijoti, tai jį paima ir gydo, o šunų bijoti, tai jau visuomenės norma? nesąmonė. Tai kiekvieno problema ir tik jo bėdos, bei jo reikalas

Baimei reikia pagrindo ir ne tokio, kad kažkada prieš 100 metų šuo buvo išgąsdinęs (kaip minėjau, reikia gydytis...), o pagrindas gali būti tik tuo metu sutiktas agresyvus šuo, kuris kariasi ant pavadžio, dūsta, loja ir siekia kažką 'suvalgyti', vat tada galima dėti baudas, skambinti į instancijas. O jei šuo taikus, tai tiesiog nusikaltimas yra, nuodėmė jį pančioti ar kitaip apriboti dėl kažkokių nestabilios psichikos individų, kurie nesigydo, o apkrauna kitus savo fobijomis...