Įkraunama...
Įkraunama...

Ramybės neduoda kaimynų šuo

QUOTE(*gitagita* @ 2010 03 22, 10:21)
šitą dalyką jau prieš metus pasiėmiau,nes gavau baudą už vedžiojimą be antsnukio.bet ir dabar gaučiau,jei kas prisikabintų,nes negalioja ta pažyma.reikia eiti į savivaldybę,kad padarytų išimtį mano šuniui,nes taisyklėse nėra tokio punkto.nu žodžiu makalynė kažkokia.o kaimynams tai nei motais jokios pažymos.
"o čia tas žvėris" "oiii šitas tai piktas labai" o jėzus kooooks baisus šuo" "pasitrauk,įkąs"....va tokios replikos mus lydi nuolat.nors pagrindo(apart šuns dydžio) tam nėra.ai tiesa,dar jis loja,kai skambina į duris biggrin.gif

Nežinau, kokiam mieste jūs gyvenat, tačiau visuose taisyklėse yra pabrėžiama, kad šunys negali būti vedžiojami su antsnukiais, kurie juos žaloja, ar kažkaip panašiai (kas netingi, gali susirasti tikslias citatas). Gyvūnų įstatyme taip pat yra nemažai prirašyta apie gyvūnų gerovę. Taip kad - turint noro galima netgi labai pasiginčyti (čia, žinoma, apie oficialias institucijas kalbu, ne apie kaimynus. Tie tai tegu savo reikalais užsiima).
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2010 03 22, 15:22)
Nežinau, kokiam mieste jūs gyvenat, tačiau visuose taisyklėse yra pabrėžiama, kad šunys negali būti vedžiojami su antsnukiais, kurie juos žaloja, ar kažkaip panašiai (kas netingi, gali susirasti tikslias citatas). Gyvūnų įstatyme taip pat yra nemažai prirašyta apie gyvūnų gerovę. Taip kad - turint noro galima netgi labai pasiginčyti (čia, žinoma, apie oficialias institucijas kalbu, ne apie kaimynus. Tie tai tegu savo reikalais užsiima).

Kaune.na mane kai buvo nuvežę i policija surašyti protokolą už tai,kad mano šuo be antsnukio,man pabrėžė,kad būtinai turi būti su antsnukiu ir jokių išimčių nėra.nebent su ta savo pažymėle kulniuot i savivaldybę ir ten ilgai ir nuobodžiai knistis.tai aš sakau,papildysiu biudžetą baudom,nes kitkam laiko neturiu biggrin.gif o dabar kai parašėte,tikrai paieškosiu ir jei tokį punktą rasiu,kitą sykį busiu rami 4u.gif
Atsakyti
as esu is Vilniaus. O del antsnukio. na nejau taip sunku ji uzdet? suprantu, kad kazkur pievoj tegu jis laksto bet kaip, bet ten, kur pilna zmoniu. tikrai yra tokiu zmoniu, kuri bijo, o ne tiesiog issidirbineja. Jei butumem bjaurus kaimynai jau seniai butumem baudom uzmete. Tai yra didelis suo, ir jei graziai papraseme visi tai nejau gi taip sunku ji uzdeti? O del tustinimosi ne karta ejau pro sali kai suo tustinasi ant musu pieveles ir klausiu kur maiselis? Ji atsako mazdaug del ko tu cia klausi? kas cia vyksta? ir nueina.
Atsakyti
QUOTE(auruuu @ 2010 03 24, 23:09)
O del antsnukio. na nejau taip sunku ji uzdet?

Žinokit, kartais tikrai nelengva taip jau iš karto imti ir uždėti. Pati kažkada labai vargau su vienu šunimi, kol pripratinau jį prie antsnukio - iš pradžių uždėjus jis nieko negirdėdavo ir nematydavo, letenom brūžindavo snukį, kol visas apsidraskydavo. Na, bet po truputį priprato.
Žinoma, jūsų atvejis greičiausiai ne toks, panašu, kad jūsų kaimynė tiesiog nenori vargintis. Jei taip, tai be abejo nelieka nieko kito, kaip tik kreiptis į teisėsaugą.
Atsakyti
QUOTE(serpent @ 2010 03 22, 10:18)
Bet tai realiai diena visi triuksmaut gali kiek nori, niekam nepasiskusi...cia didziausias minusas daugiabuciu...po 18h taip, siokia tokia ramybe jau turi buti, bet ir tai ne visi i tai kreipia demesi...

Kodėl manote, kad iki 18 val gali triukšmauti kiek nori? Nuo 6 iki 18 val. leidžiami triukšmo ribiniai dydžiai didiausi, tačiau nėra taip, kad visai neegzistuotų. Maksimalus leistinas dBa yra 55. Kaip su matavimu jau kitas klausimas. Vienu metu matuoklius turėjo savivaldybė, po to buvo perduoti policijai. Ar jie naudojasi jais, reikia turbūt jų ir klausti.
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2010 03 25, 01:01)
po to buvo perduoti policijai. Ar jie naudojasi jais, reikia turbūt jų ir klausti.

nesinaudoja,jau atimti ir iš jų.
Atsakyti
QUOTE(auruuu @ 2010 03 24, 23:09)
tikrai yra tokiu zmoniu, kuri bijo, o ne tiesiog issidirbineja. J

savo baimes reikia gydyti ax.gif kažkodėl, jei kas ima žmonių bijoti, tai jį paima ir gydo, o šunų bijoti, tai jau visuomenės norma? nesąmonė. Tai kiekvieno problema ir tik jo bėdos, bei jo reikalas rolleyes.gif Baimei reikia pagrindo ir ne tokio, kad kažkada prieš 100 metų šuo buvo išgąsdinęs (kaip minėjau, reikia gydytis...), o pagrindas gali būti tik tuo metu sutiktas agresyvus šuo, kuris kariasi ant pavadžio, dūsta, loja ir siekia kažką 'suvalgyti', vat tada galima dėti baudas, skambinti į instancijas. O jei šuo taikus, tai tiesiog nusikaltimas yra, nuodėmė jį pančioti ar kitaip apriboti dėl kažkokių nestabilios psichikos individų, kurie nesigydo, o apkrauna kitus savo fobijomis...
Atsakyti
QUOTE(auruuu @ 2010 03 21, 14:32)
del antsnukio ne taip supratote, suo vedziojamas be jo, aplink lauke pilna vaiku, suauge zmones bijo to suns, prasom, kad lauke vedziodami detu. o del dvieju kambariu buto, tai kaip imano toki suni auginti tokiam mazam bute ir vesti suni per diena 3 kartus po 2minutes? juk nera jam kur issidukti, issilakstyti, uztad ir kaukia paskui pastoviai. ir del kaku nerinkimo, baisu paziuret aplink kas darosi.. schmoll.gif

Bet tai kaip smagu, kai akyli kaimynai bigsmile.gif Tai jūs taip kiekvieną dieną ir sėdit palei duris su chronometru ir skaičiuojat kada išeina ir kada grįžta? bigsmile.gif ir taip nuo ankstyvo ryto iki gilios nakties bigsmile.gif O gal tiesiog kartą matėt, kaip žmonės neturėdami laiko tuo metu šunį tik pasysiot nuvedė ir pasidarėt išvadas?

QUOTE(Iriz @ 2010 03 21, 20:18)
Dėl būtinybės dėti antsnukį - patikėkit, yra tikrai nemažai žmonių, kurie, tegul ir nemotyvuotai, bet bijo šunų ir tikrai prie jų jaučiasi nejaukiai. Dobermanas didelis šuo, atrodo gan grėsmingai, o kartais ir reputaciją turi nekokią - nu žinokit, tarkim, laiptinėje prasilenkt su tokiu šunim be antsnukio ir aš turbūt bijočiau, jei to šuns gerai nepažinočiau. Jei jį veža toliau išsilakstyt, tada žinoma, antsnukis nebūtinas, bet jei tikrai tik kieme vedžioja, kur vaikai ir kaimynai.. gal vis tik būtų geriau gerbiant aplinkinius pasistengt, kad šuo nekeltų jokios grėsmės? Ypač, jei to prašo kaimynai? Juk neprivalo visi žmonės mylėti šunų..

Aš tai bijau tokios bobos iš gretimos laiptinės. Būna, eini sau ramiai iš namų su šunimi link paleidimo vietos, ir girdi kaip rėkia iš šono. Puoli dairytis, matai bobą, kuri tau pro langą rėkia "niaviadžiokyt čia šūns", o jei ji būna palaida, na, kieme, ne namie, tai rėkia "uždiakyt šūniūi namuordnyką". Žinokit, labai nemaloniai kaskart pasijuntu. Ji mus nuolat STEBI, nors mes tai dėmesio net nekreiptumėm į ją, jei ana nerėktų taip klaikiai. Kur turėčiau kreiptis dėl antsnukio jai?

QUOTE(auruuu @ 2010 03 25, 00:09)
as esu is Vilniaus. O del antsnukio. na nejau taip sunku ji uzdet? suprantu, kad kazkur pievoj tegu jis laksto bet kaip, bet ten, kur pilna zmoniu. tikrai yra tokiu zmoniu, kuri bijo, o ne tiesiog issidirbineja. Jei butumem bjaurus kaimynai jau seniai butumem baudom uzmete. Tai yra didelis suo, ir jei graziai papraseme visi tai nejau gi taip sunku ji uzdeti? O del tustinimosi ne karta ejau pro sali kai suo tustinasi ant musu pieveles ir klausiu kur maiselis? Ji atsako mazdaug del ko tu cia klausi? kas cia vyksta? ir nueina.

Sunku. Nemėgsta mano šuo antsnukio. Kai su juo - net gamtinių reikalų neatlikinėja. O man tai taip pat užknisa jį su savim tampytis ir žiūrėt, kad kažkur nepaliktumėm. Jūs man papasakokit, kaip PRIRIŠTAS šuo gali kažkam įkąsti? Ar tie "bijantys" vaikai ir suaugusieji bėga prie jo ir kiša rankas į gerklę? Nes tokių, ypač neblaivių suaugusiųjų, tai tikrai nemažai.

QUOTE(Vicious Vici @ 2010 03 25, 13:00)
savo baimes reikia gydyti ax.gif kažkodėl, jei kas ima žmonių bijoti, tai jį paima ir gydo, o šunų bijoti, tai jau visuomenės norma? nesąmonė. Tai kiekvieno problema ir tik jo bėdos, bei jo reikalas rolleyes.gif Baimei reikia pagrindo ir ne tokio, kad kažkada prieš 100 metų šuo buvo išgąsdinęs (kaip minėjau, reikia gydytis...), o pagrindas gali būti tik tuo metu sutiktas agresyvus šuo, kuris kariasi ant pavadžio, dūsta, loja ir siekia kažką 'suvalgyti', vat tada galima dėti baudas, skambinti į instancijas. O jei šuo taikus, tai tiesiog nusikaltimas yra, nuodėmė jį pančioti ar kitaip apriboti dėl kažkokių nestabilios psichikos individų, kurie nesigydo, o apkrauna kitus savo fobijomis...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2010 03 25, 02:01)
Kodėl manote, kad iki 18 val gali triukšmauti kiek nori? Nuo 6 iki 18 val. leidžiami triukšmo ribiniai dydžiai didiausi, tačiau nėra taip, kad visai neegzistuotų. Maksimalus leistinas dBa yra 55. Kaip su matavimu jau kitas klausimas. Vienu metu matuoklius turėjo savivaldybė, po to buvo perduoti policijai. Ar jie naudojasi jais, reikia turbūt jų ir klausti.

Tai vat tame ir esme, kad nebent pats turesi ta decibelu matuokli, kitu budu - triuksmauja kas kiek nori, niekas nieko neirodys.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 03 25, 14:00)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
kodėl vaikai nebijo šunų?jiems tas baimes tėvai įskiepyją.dažnai girdžiu"nelysk įkas,suvalgys" doh.gif mano sūnus nuo mažiuko augęs su šunim nebijo jų,bet elgiasi protingai,neerzina,netampo,nelenda kai šuo ėda.taigi,kad jam stabilios psichikos šuo įkąs nemanau schmoll.gif
ir išvis,dabar jau reikia apsaugot šunis nuo žmonių,o ne atvirkščiai.nes šie mąstantys padarai dažnai nesuvokia kaip elgiasi.
Atsakyti
Žostaute, gerai pasakyta thumbup.gif drinks_cheers.gif Kartais ir man atrodo kad ir dvikojam reiktų antsnukių, kartais net labiau nei šunim doh.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(*gitagita* @ 2010 03 25, 14:41)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
kodėl vaikai nebijo šunų?jiems tas baimes tėvai įskiepyją.dažnai girdžiu"nelysk įkas,suvalgys" doh.gif mano sūnus nuo mažiuko augęs su šunim nebijo jų,bet elgiasi protingai,neerzina,netampo,nelenda kai šuo ėda.taigi,kad jam stabilios psichikos šuo įkąs nemanau schmoll.gif
ir išvis,dabar jau reikia apsaugot šunis nuo žmonių,o ne atvirkščiai.nes šie mąstantys padarai dažnai nesuvokia kaip elgiasi.

Būtent baimę įskiepija tėvai doh.gif doh.gif netoli nuo mano namų darželis, tai daug vaikų su tėvais susitinkam ir prasideda gąsdinimai kad suvalgys, nelysk piktas ir t.t doh.gif wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2010 03 25, 15:47)
Žostaute, gerai pasakyta  thumbup.gif  drinks_cheers.gif Kartais ir man atrodo kad ir dvikojam reiktų antsnukių, kartais net labiau nei šunim  doh.gif  doh.gif
Papildyta:

Būtent baimę įskiepija tėvai  doh.gif  doh.gif  netoli nuo mano namų darželis, tai daug vaikų su tėvais susitinkam ir prasideda gąsdinimai kad suvalgys, nelysk piktas ir t.t  doh.gif  wacko.gif

Bet iš kitos pusės...
Va išvedžiau bestiją laukan, bent pora praeivių pakomentavo "oi kokia graži" wub.gif Kaimynų tik ta viena tokia, kiti arba tyli, arba grožisi, o vaikus atlupinėt nuo šuns kieme reikia biggrin.gif Ir troleibuse žavisi žmonės, glosto, esu kiek kartų gavus bart, kam šuo su antsnukiu troleibuse blink.gif net nuo kontrolieriaus blink.gif

Blyn, gal reikia atidaryt temą "Mūsų gerieji kaimynai bei kitokie praeiviai" ar pan. biggrin.gif O tai čia mes tokie negatyvūs...
Atsakyti