Įkraunama...
Įkraunama...

Ramybės neduoda kaimynų šuo

Nesuprantu, ko čia skundžiasi žmonės, jei net nebandė kalbėti su kaimynais? Va mano haskis, nuo pat pirmos dienos atvežtas mažiukas nei staugdavo, nei lodavo be reikalo. Bet dėl visa ko visgi palikau savo nr kaimynams apačioje. Neseniai skambina, kad šuo staugia ir jie dėl to negali kūdikio užmigdyti, tai paprašiau iškart sesės, kad nuvažiuotų...o tas iš nuobodulio pastaugė ir nuėjo miegoti.
Visada paklausiu, ar nekelia triukšmo ir ar netrukdom, tai nesusipratimų ir nekyla.
Kyla su "tolimesniais" kaimynais, turim ir šunafobų, ir šiaip nepatenkintų bobelkų, bet nusižengiam tik tuo, kad be antsnukio vedžioju, tai prisikabinti neturi prie ko, tik ir bamba panosėje...

Apskritai pastebėjau tendenciją, kad kuo mažiau kaimynai pastebi jūsų šunį, tuo lengviau su jais sutarti. Taigi jei šuo netriukšmauja per daug, kakų jo nepalieki, aplink namą jo nevedžioji, tai kažkaip pamiršta jie tą šunį...kaip sakoma "s glaz daloj - iz serdca von". Todėl net jei labai trumpam vedu, tai kur už kampo užsuku...
Atsakyti
Na matau čia darosi dvi stovyklos... Bet nereiktų būti labai kategoriškiems ir vieniems, ir kitiems... Nemanau, kad tvarkingai laikomas ir prižiūrimas šuo kam nors trukdytų... o žiūrint iš kitos pusės - nemanau, kad protingi žmonės kabinėsis dėl šuns vien dėl to, kad prisikabinti....
Tai gal, gerbiamieji, būkim tolerantiškesni - susirinkim kakučius, vedžiokim su antsnukiais, nepalinkim staugiančių namie, o kiti -nesikabinėkim dėl to, kad tas šuo iš viso yra...
Atsakyti
QUOTE(Romap @ 2010 04 20, 09:53)
Na matau čia darosi dvi stovyklos... Bet nereiktų būti labai kategoriškiems ir vieniems, ir kitiems... Nemanau, kad tvarkingai laikomas ir prižiūrimas šuo kam nors trukdytų... o žiūrint iš kitos pusės - nemanau, kad protingi žmonės kabinėsis dėl šuns vien dėl to, kad prisikabinti....
Tai gal, gerbiamieji, būkim tolerantiškesni - susirinkim kakučius, vedžiokim su antsnukiais, nepalinkim staugiančių namie, o kiti -nesikabinėkim dėl to, kad tas šuo iš viso yra...

Sutinku - žmonės, gyvenkim taikiai ir paisykim kitų ... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(white_shadow @ 2010 04 20, 15:53)
Sutinku - žmonės, gyvenkim taikiai ir paisykim kitų ... mirksiukas.gif

Anokia čia taika, jei bobutė išvis nekenčia šunų, jos nuomone, kam mieste išvis reikalingi tie šunys?? Kaip sutarti? Jei laiptinėj atviras langas, reiškia aš atidariau, nes mano šuo prisisiojo... (niekada taip net nėra buvę). O kad kaimynai laiptinėj plėšia nuolat dūmelį, tai niekam netrukdo ir niekas to net nepastebi. O esmė tame, kad mes šioj laiptinėj esam naujokai, be to dar nuomininkai, visi kiti čia jau n metų... verysad.gif
Atsakyti
Mano ciūcia labai mažai loja, paprastai tik tada, kai gauna mažiau krūvio nei įprastai, nes nori žaist. Bet būna greit nutildoma. Kita bėda ta, kad ji cypauja. Nėra labai garsiai, bet gan erzinančiai. Kai mes būnam namie, tai viskas ramu, nebent į lauką užsinori. Bet kai mes išeinam, tai girdžiu, ir kaip ant durų šuo šoka, ir kaip cypia, bet greit nurimsta. Labai tikiuosi, kad kaimynams tai nekelia problemų, nes visada kai grįžtu, tai ji būna tik iš miegų atsikėlus unsure.gif stengiuos palikt jai veiklos: žaislų, kramtalų, bet ją mūsų pradinis išėjimas nužudo ir pradeda cypt doh.gif kai buvom čia nauji kaimynai prieš kokį pusmetį, tai po keletos savaičių susipažinau su savo kaimyne iš gretimo buto. Ir šunį matė, paglostė, sakė cypia, kai išeinam, bet paskui nurimsta. Gražiai paaiškinau, kad nauja vieta, turėtų laikui bėgant apsiprast blush2.gif aš taip stengiuos viską padaryt, kad tik neateitų kada pikta tetulia pas mane dėl to cypavimo, bet nevisada gaunas... doh.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pumpum: 22 sausio 2011 - 00:11
Musu kaimynai irgi turejo toki 'dainuojanti' suni, bet palikdavo ji dainuoti lauke, tai skambedavo visas kvartalas, tuo metu laukiausi, ir baisiai migde, tai taip saldziai galvoju snustelsiu, bet tikrai neimanoma sad.gif tai naudodavau ausu kistukus ir b grupes vitaminus, kad nervai ramesni butu. Suns ir gaila buvo, bet ir pyktis eme. Pati turiu suni, ir zinau, kad nesunku ta cypavima sutvarkyti, tik noro reikia.. O ta seimininke, tipine jauna angle, per langa jam pirstu pamojuoja, shut up sugar! ir viskas. Idomiausia, kad tas sunelis nepavargdavo, balsiukas prikimdavo, bet cypavimas ne, beje irgi ale pitbulis buvo. Taip sulaukem rudens, tada suni uzdarydavo cypt i virtuve, bet garsas jau buvo pakenciamas, uzmigdavau jei langas uzdarytas smile.gif o veliau suo dingo, matyt atidave, nes akivaizdu neturejo laiko niekas jo ten myleti.
Atsakyti
aš irgi priešais turiu kaimynus, kurie laiko voljere VA (arba į jį panašų). Šuo niekada nebuvo per savo gyvenimą išleistas iš voljero (jam jau viš metų), ir pastoviai naktį koncertai. O mano miegamojo langas priešais....kantrybė po truputį baiginėjasi.
Atsakyti
QUOTE(laukianti29 @ 2011 09 11, 12:47)
aš irgi priešais turiu kaimynus, kurie laiko voljere VA (arba į jį panašų). Šuo niekada nebuvo per savo gyvenimą išleistas iš voljero (jam jau viš metų), ir pastoviai naktį koncertai. O mano miegamojo langas priešais....kantrybė po truputį baiginėjasi.

Pas mus panašiai... Nieko prieš gyvūnus aš neturiu. Smagu, kai šuo suloja, kai kažkas ateina. Bet mūsų kaimynų šuo labiausiai loja tada, kai kaimynai grįžta ir išvažiuoja iš namų. Šeimininkas dirba taksistu, tai dažnai išvažiuoja.

Žodžiu, gyvename šuns ritmu... Savaitgaliais prabundame ne todėl, kad išsimiegame, o nuo šuns lojimo rolleyes.gif

Mano mažasis pietų miego negali išmiegoti normaliai, nes visada prikelia šuo...

Gal kas patarsite, kaip gražiai kaimynams pasakyti, kad jie nesupyktų 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,

gal galit plačiau papasakot, kas tai per kamera? paprasta web kamera, kuri jungiasi prie kompiuterio? blush2.gif
norėtume ir mes pabandyti.. nes musiškis lyg ir loja.. nors kiti kaimynai sako, kad kažkur kitur šuo loja.. tai norėtume įsitikinti, ar musiškis neišaugo dar iš to lojimo..
Papildyta:
QUOTE(Daiva D. @ 2008 06 24, 14:45)
Aš patarčiau pailginti rytinius pasivaikščiojimus kiek įmanoma, padaryti juos kuo aktyvesnius, visą laiką kaitalioti maršrutą. Šuo prieš paliekant jį turi būti išalkęs - prieš pat išeinant paduoti jam maisto (jei sausiakas, tia galima netgi pažerti maistą ant grindų, kad turėtų darbo kol surinks, arba nupirkti žaislą "kongas" ir prikišti maisto į vidų). Palikti įjungtą radiją. Stebėti šunį ir atrasti kaip jis geriau jaučiasi - vieni ramesni būna uždaroj erdvėj, kiti atvirkščiai, ramūs tada, kai gali laisvai vaikščioti po visą butą.
Aš pati turiu web kamerą, ir darbe stebiu kaip šunys elgiasi, pagal tai galiu šį bei tą koreguoti.

Laba diena,

gal galit plačiau papasakot, kas tai per kamera? paprasta web kamera, kuri jungiasi prie kompiuterio? blush2.gif
norėtume ir mes pabandyti.. nes musiškis lyg ir loja.. nors kiti kaimynai sako, kad kažkur kitur šuo loja.. ai norėtume įsitikinti, ar musiškis neišaugo dar iš to lojimo..
Atsakyti
QUOTE(tig®iuke @ 2011 10 27, 14:51)
gal galit plačiau papasakot, kas tai per kamera? paprasta web kamera, kuri jungiasi prie kompiuterio?  blush2.gif

Taip.
Atsakyti
Turiu ir aš problemą. Mano šuniukui 6 metai (mišrūnas, turintis prancūziuko kraujo). Kai atsikraustėm gyventi į šitą butą, laukiausi ir 2 metus auginau vaikelį, taigi, beveik visąlaik buvau namie. Kai pradėjau mažylį vesti į darželį ir pati grįžau į darbą, logiška, kad namie pradėjom nebūti ~7-18val. Visai neseniai gal prieš 1,5 mėn. radau raštelį pašto dėžutėj su ištrauka iš, kaip supratau, taisyklių dėl gyvūno keliamo triukšmo (jokios nuorodos į šaltinį). Tokių punktų Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklėse neradau, bet ne esmė, supratau, kas norima pasakyti. Labai dėl to pergyvenau. Didžiausia problema, kad nežinojau, KAM konkrečiai tai trukdo ir su KUO galėčiau apie tai pakalbėti, todėl parašiau atsiprašymo raštelį dėl šuns keliamo triukšmo ir padėkojau už supratingumą ir pakabinau apačioj skelbimų lentoj. Tada bandžiau klausti visų kaimynų, besiribojančių sienom, lubom, grindimis, net ir "įstrižai besiribojančių" (gyvenam 4 aukšte), niekas pretenzijų neturi. Tik vienas užsiminė, kad "jo draugė norėtų ryte išsimiegoti". Kiti minėjo, kad girdi, kai jis loja, kai mes išeinam iš namų 7val., bet paloja apie 1val. ir nustoja. Pasakysiu atvirai - tikrai labai dėl to išgyvenau. Suprantu kaimynus ir visiškai rimtai priimu jų nusiskundimus, bet bėda, kad asmeniškai nei vienas neateina ir nepasako. Taigi, po to raštelio, pradėjau dėti šuniukui antkaklį su garsiniu signalu ir srove. Galvojau, gal padeda, klausiau kai kurių kaimynų - pretenzijų neturi. Vakar vėl gaunu DU raštelius į pašto dėžutę ir prie durų priklijuotą. Viename rašoma, kad "jūsų šuniukas loja nuo 7 val., kai tik išeinate. Prašome imtis priemonių", o kitame - "Raminkit savo šunį!!! nebeįmanoma!!!!"
Patarkite, ką man daryti. Kaip man bendrauti su kaimynais, kurie bendrauja tik rašteliais?? Ateitų pasakytų asmeniškai, galėčiau tada bendrauti su tuo žmogumi, paklausti apie pokyčius. Kokių priemonių man imtis? Svarbiausia, kad aš pati negirdžiu, kad jis lotų, kai lipam laiptais su mažiuku, o kai būnam namie jis neloja, nebent kažkas krapštosi prie durų, netgi naktį per grindis eina sulėtintai, kad kuo mažiau triukšmo sukeltų.
Noriu pasakyti, kad aš labai rimtai žiūriu į kaimynų nusiskundimus, todėl dabar labai pergyvenu, gal bus kokių patarimų dėl paties lojimo?
iš anksto dėkoju 4u.gif
P.S. pastebėjau, kad šuniukui nepatinka vienam tamsoj būti, o kadangi dar būna tamsu, kai išeinam, tai palieku šviesą visai dienai. Pasirodo, priežastis ne ta doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marikana: 29 spalio 2011 - 17:34
Marikana - jus pirma issiaiskinkit ar is tiesu jusu suo loja, nes gali but kad koks kitas suo kt. laiptinej loja, koks tolimesnis kaimynas ji girdi, o vaikstant tik jusu suni mato.
O nera galimybes koki savaitgali apsimest kad iseinat i darba, iseit is namu kaip visada ir pavaiksciot apie namus, laiptinej pastovet, iki parduotuves nupedint ir pareit - girdesit gi skalija ar ne, ir jei loja kiek ilgai, jei 10-15 min. paloja tai nematau tragedijos dideles biggrin.gif

Pabandykit iseidama tv ijungta palikt, sunis raminamai veikia namu triuksmas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaudyk: 29 spalio 2011 - 17:40