Įkraunama...
Įkraunama...

Ramybės neduoda kaimynų šuo

O ka daryti mano atveju? Turiu kaimyne, augina dobermana 2ju kambariu bute. veda suni i diena 3 kartus po kelias minutes. kaku nerenka. O jau suns balselis aidi kasdien. ryte, per pietus, vakare. jei tik lieka vienas tai be perstojo. Kalbejo visi kaimynai ir ne viena karta. visada graziuoju bandom prasyti, kad aukletu, kad antsnuki detu!! ne, kur tau. gun_bandana.gif bash.gif pavargau.

ka daryti??
Atsakyti
QUOTE(auruuu @ 2010 03 13, 12:39)
visada graziuoju bandom prasyti, kad aukletu, kad antsnuki detu!! ne, kur tau.  gun_bandana.gif  bash.gif pavargau.

ar gerai supratau: prasot, kad detu antsnuki, kad suo nelotu?

Ir kuo jums kliuva, kad 2 kambariu bute g.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2010 03 13, 17:39)
ar gerai supratau: prasot, kad detu antsnuki, kad suo nelotu?

Ir kuo jums kliuva, kad 2 kambariu bute  g.gif

del antsnukio ne taip supratote, suo vedziojamas be jo, aplink lauke pilna vaiku, suauge zmones bijo to suns, prasom, kad lauke vedziodami detu. o del dvieju kambariu buto, tai kaip imano toki suni auginti tokiam mazam bute ir vesti suni per diena 3 kartus po 2minutes? juk nera jam kur issidukti, issilakstyti, uztad ir kaukia paskui pastoviai. ir del kaku nerinkimo, baisu paziuret aplink kas darosi.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(auruuu @ 2010 03 21, 14:32)
del antsnukio ne taip supratote, suo vedziojamas be jo, aplink lauke pilna vaiku, suauge zmones bijo to suns, prasom, kad lauke vedziodami detu. o del dvieju kambariu buto, tai kaip imano toki suni auginti tokiam mazam bute ir vesti suni per diena 3 kartus po 2minutes? juk nera jam kur issidukti, issilakstyti, uztad ir kaukia paskui pastoviai. ir del kaku nerinkimo, baisu paziuret aplink kas darosi.. schmoll.gif

Kad ir vieno kambario 15kv/m butas butu, tai absoliuciai jokiu problemu nekelia...yra kas 2 kambariu bute laiko haskius (net ne po viena) arba vilksunius. Mes 2 kambariu bute labradora laikom, ir kuo puikiausia jis cia gyvena, pasilakstyti gali kai nuvezm i suniuku susitikimus, ar siaip savaitgali kur nuvezam i miska, jusu kaimynas(-e) irgi gal taip pat daro, o jus tiesiog to nematot (visi dazniausiai yra linke matyti tik tai, ka nori matyti, kad rastu prie ko prisikabinti)...Del tu kaku nerinkimo tai aisku, galetu nepazeidineti istatymu ir susirinkti, bet pvz pas mus aplinkui laksto dar 4 sunys, pastoviai palaidi, neaisku kam priklausantys, ir be abejo kad visur prisikalioja, ir ka jus manot?..ogi be abejo kaimynai issilieja ant visu tu, kurie tvarklingai vedzioja savo sunis ir susirenka viska po ju (tam tarpe esam ir mes), nes juk negi dabar aiskinsi tam palaidam suniui kazka...o kaku pilna aplinkui, ir visiskai jokio skirtumo, ar mes savo suns surenkam ar ne, zmones mato kruvas ir kaltina visus sunu augintojus del ju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo serpent: 21 kovo 2010 - 16:34
QUOTE(auruuu @ 2010 03 21, 13:32)
suauge zmones bijo to suns

o tai tas šuo įkando kam nors ar agresyvus ar kas? mano manymu čia jau jūsų suaugusių žmonių problema,kad šuns bijo rolleyes.gif

o dėl išmatų nerinkimo jau nesykį buvo rašyta kaip galima spręsti problemą smile.gif
Papildyta:
QUOTE(serpent @ 2010 03 21, 16:13)
visi dazniausiai yra linke matyti tik tai, ka nori matyti, kad rastu prie ko prisikabinti

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Julya @ 2010 03 21, 19:21)
o tai tas šuo įkando kam nors ar agresyvus ar kas? mano manymu čia jau jūsų suaugusių žmonių problema,kad šuns bijo  rolleyes.gif

Keistas dalykas, pas mus priesais gyvenanti kaimyne paniskai bijo sunu, ir negana to savo vaikus prigasdino ju bijoti, nors musu labradoriuka mate auganti nuo mazens, bet net prie maziuko jo neleisadvo savo vaiku ir vis aiskina kad sunys yra baisus ir visi be isimties kanda blink.gif (pati musu suni, kuri vedziojam su pavadeliu ir kartais su antsnukiu, apeina 100m spinduliu, nors tam absoliuciai jokio pagrindo nera...)nors visi kiti kaimynai myli musu suni, maziem vaikam leidzia ji niurkyt ir panasiai. Tai jeigu kazkas sunu bijo paniskai ir nepagristai, tai cia tikrai ju problema, jeigu ta baime pagrista, tai yra suo bando "isegti" i koja vos tik einant pro sali, vaiksto apsiputojes ir be anstnukio, tuomet as jusu vietoj tikrai taip ramiai nereaguociau, o rasyciau skunda ir tiek...Kaip ir del kakuciu nerinkimo....
Atsakyti
QUOTE(serpent @ 2010 03 21, 16:13)
Del tu kaku nerinkimo tai aisku, galetu nepazeidineti istatymu ir susirinkti, bet pvz pas mus aplinkui laksto dar 4 sunys, pastoviai palaidi, neaisku kam priklausantys, ir be abejo kad visur prisikalioja, ir ka jus manot?..ogi be abejo kaimynai issilieja ant visu tu, kurie tvarklingai vedzioja savo sunis ir susirenka viska po ju (tam tarpe esam ir mes), nes juk negi dabar aiskinsi tam palaidam suniui kazka...o kaku pilna aplinkui, ir visiskai jokio skirtumo, ar mes savo suns surenkam ar ne, zmones mato kruvas ir kaltina visus sunu augintojus del ju.

Nu vat šitoj vietoj tai norėčiau paprieštarauti - čia toks požiūris, kad "ai, kiti nedaro, tai ir man nebūtina", pabaksnojam vieni kitus pirštais ir tiek. Kakus rinkti būtina, nepaisant to, kad kažkas to ir nedaro. Nėr ko lygiuotis į blogiausius.

QUOTE(serpent @ 2010 03 21, 18:29)
Tai jeigu kazkas sunu bijo paniskai ir nepagristai, tai cia tikrai ju problema, jeigu ta baime pagrista, tai yra suo bando "isegti" i koja vos tik einant pro sali, vaiksto apsiputojes ir be anstnukio, tuomet as jusu vietoj tikrai taip ramiai nereaguociau, o rasyciau skunda ir tiek...Kaip ir del kakuciu nerinkimo....

Dėl būtinybės dėti antsnukį - patikėkit, yra tikrai nemažai žmonių, kurie, tegul ir nemotyvuotai, bet bijo šunų ir tikrai prie jų jaučiasi nejaukiai. Dobermanas didelis šuo, atrodo gan grėsmingai, o kartais ir reputaciją turi nekokią - nu žinokit, tarkim, laiptinėje prasilenkt su tokiu šunim be antsnukio ir aš turbūt bijočiau, jei to šuns gerai nepažinočiau. Jei jį veža toliau išsilakstyt, tada žinoma, antsnukis nebūtinas, bet jei tikrai tik kieme vedžioja, kur vaikai ir kaimynai.. gal vis tik būtų geriau gerbiant aplinkinius pasistengt, kad šuo nekeltų jokios grėsmės? Ypač, jei to prašo kaimynai? Juk neprivalo visi žmonės mylėti šunų..
Atsakyti
QUOTE(Iriz @ 2010 03 21, 20:18)
Nu vat šitoj vietoj tai norėčiau paprieštarauti - čia toks požiūris, kad "ai, kiti nedaro, tai ir man nebūtina", pabaksnojam vieni kitus pirštais ir tiek. Kakus rinkti būtina, nepaisant to, kad kažkas to ir nedaro. Nėr ko lygiuotis į blogiausius.
Dėl būtinybės dėti antsnukį - patikėkit, yra tikrai nemažai žmonių, kurie, tegul ir nemotyvuotai, bet bijo šunų ir tikrai prie jų jaučiasi nejaukiai. Dobermanas didelis šuo, atrodo gan grėsmingai, o kartais ir reputaciją turi nekokią - nu žinokit, tarkim, laiptinėje prasilenkt su tokiu šunim be antsnukio ir aš turbūt bijočiau, jei to šuns gerai nepažinočiau. Jei jį veža toliau išsilakstyt, tada žinoma, antsnukis nebūtinas, bet jei tikrai tik kieme vedžioja, kur vaikai ir kaimynai.. gal vis tik būtų geriau gerbiant aplinkinius pasistengt, kad šuo nekeltų jokios grėsmės? Ypač, jei to prašo kaimynai? Juk neprivalo visi žmonės mylėti šunų..

Del to rinkimo ne taip supratot, mes asmeniskai i nieka nesilygiuojam, zinom kad reikia rinkt ir renkam, bet esme tokia, kad nors kaimynai zino ir mato kad renkam, vistiek priekaistauja, nes aplinkui vistiek kruvu pylna, nes laksto sunys palaidi neaisku kam priklausantys ir sikalioja visur, tai vat esme tokia, kad nors ir esi atsakingas augintojas suniuko, vistiek kazkas prie taves kabinesis del to, uz ka tu visiskai nesi atsakingas...Del to antsnukio tai taip, jeigu mums pasakytu kaimynai, gal galit vedziot suniuka savo antsnukiu, tikrai be jokiu gincu uzdetume ir vedziotume su anstnukiu...
Atsakyti
QUOTE(serpent @ 2010 03 21, 20:08)
Del to rinkimo ne taip supratot, mes asmeniskai i nieka nesilygiuojam, zinom kad reikia rinkt ir renkam, bet esme tokia, kad nors kaimynai zino ir mato kad renkam, vistiek priekaistauja, nes aplinkui vistiek kruvu pylna, nes laksto sunys palaidi neaisku kam priklausantys ir sikalioja visur, tai vat esme tokia, kad nors ir esi atsakingas augintojas suniuko, vistiek kazkas prie taves kabinesis del to, uz ka tu visiskai nesi atsakingas...Del to antsnukio tai taip, jeigu mums pasakytu kaimynai, gal galit vedziot suniuka savo antsnukiu, tikrai be jokiu gincu uzdetume ir vedziotume su anstnukiu...

nu ir šaunu, reiškia, mums ir nėra ko ginčytis drinks_cheers.gif o kad kabinėjasi, tai ką jau padarysi, kai kuriems žmonėms irgi išsiloti reikia biggrin.gif nereikia kreipti dėmesio ir tiek..
Dar dėl antsnukio - tiesą sakant, mano šuo vaikšto be jo, ir nežinau, ką reiktų daryti, jei kas nors pareikalautų dėt antsnukį - tektų turbūt šuniui ant snukio plaukų gumytę dėt... rolleyes.gif šuo mažas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iriz: 21 kovo 2010 - 20:40
QUOTE(Iriz @ 2010 03 21, 19:18)

O ką daryt jei šuniui ir antsnukį uždedi ir vistiek žmonės laukas eina kad nesusitikt? g.gif Ir mano kaimynai bijo maniškės, nors visiem sutiktiem sakau kad šuo nepiktas, net su nepažystamais vaikais drasiai leisčiau žaist, nes žinau kad tikrai ką blogiausiai gali padaryt tik apverst pro šalį bėgdama schmoll.gif Ką sakyt kaimynėm, kurios paniškai bijo šunų nesvarbu kad susitikus kelią atlaisvinu savo visiškai nepiktą šunį prisitraukdama prie sienos, bet jos vietiek nenori su mumis prasilenkt schmoll.gif doh.gif O viena iš jų dar kartais prižiūri dukros vestuką, tai to šuns ir prie maniškės neprileidžia, nes gi „suvalgys“ blink.gif doh.gif Kartais man atrodo žmonės per daug jautriai reaguoja į už pavadėlio vedamus šunis nesvarbu su antsnukiu ar be schmoll.gif schmoll.gif Jiem išvis geriau būtų jei šunys išnyktų nuo žemės paviršiaus doh.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Mano manymu, nevisiškai adekvačiai šunų savininkai šį kartą sureagavom į auruu išsakytas pastabas dėl jos kaimynės šuns laikymo. Dobermanas - šuo aktyvus ir judrus. Jeigu jo tinkamai neišvedžioti, neiškrauti, tai koncertus oho ho kokius kelia. Visi gyventojai turim teisę į ramybę ir naktimis, ir dieną. Kaimynų šuniui ištisai keliant triukšmą ir jeigu jo šeimininkai nereaguotų į pastabas, kiekvieną kartą šuniui pradėjus triukšmauti, kviesčiau teisėsaugos tarnybas. Šeimininkas nesusirenka savo augintinio išmatų ir ignoruoja kaimynų pastabas - skundai teisėsaugai. Šuo vedžiojamas be antsnukio neišlaikius testo "Šuo mieste" ir nereaguojama į kaimynų pastabas - skundas...
Gal jeigu neauginčiau šuns, tuomet taip jautriai ir nereaguočiau į tokius dalykus, bet man gėda dėl mūsų pačių. Gėda, kai tenka braidžioti (ypač dabar, kai atšilo) po išmatų krūvas, gėda, kad vieno mūsų kaimyno dobermanas (tai tik sutapimas, niekad nesakysiu, kad kaltas šuo, o ne jo šeimininkas) apkandžiojo kito mūsų kaimynų berniuką. Nežinau, ką atsakyti savo tėvams, kai jie klausia kam man šuo. Jie to nesupranta, nes jų kaimynų, gyvenančiu tiesiai virš mano tėvų, laikytas šuo (sutapimas, bet irgi dobermanas), pakankamai neišvedžiojamas kas dieną likęs namie vienas keldavo toookius koncertus... Kai klausdavau tėvų, kodėl jie nesiskundžia policijai, jie man atsakydavo, kad nenori pyktis su kaimynais blink.gif
auruu, mano patarimas, kiekvienu atveju, kai tik aplinkiniai savo neteisėtais veiksmais kelia jums rūpesčių, nepatogumų, dėl jų veiklos kyla pavojus aplinkinių saugumui, tuoj pat kvieskit teisėsaugą. mad.gif
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2010 03 21, 20:46)
O ką daryt jei šuniui ir antsnukį uždedi ir vistiek žmonės laukas eina kad nesusitikt?  g.gif Ir mano kaimynai bijo maniškės, nors visiem sutiktiem sakau kad šuo nepiktas, net su nepažystamais vaikais drasiai leisčiau žaist, nes žinau kad tikrai ką blogiausiai gali padaryt tik apverst pro šalį bėgdama  schmoll.gif  Ką sakyt kaimynėm, kurios paniškai bijo šunų nesvarbu kad susitikus kelią atlaisvinu savo visiškai nepiktą šunį prisitraukdama prie sienos, bet jos vietiek nenori su mumis prasilenkt  schmoll.gif  doh.gif O viena iš jų dar kartais prižiūri dukros vestuką, tai to šuns ir prie maniškės neprileidžia, nes gi „suvalgys“ blink.gif  doh.gif Kartais man atrodo žmonės per daug jautriai reaguoja į už pavadėlio vedamus šunis nesvarbu su antsnukiu ar be  schmoll.gif  schmoll.gif Jiem išvis geriau būtų jei šunys išnyktų nuo žemės paviršiaus  doh.gif  rolleyes.gif

Aš tai tokiu atveju turbūt tiesiog nusispjaučiau. Jei jau aš užtikrinau, kad mano šuo niekam fizinės grėsmės nesukelia, tai daugiau niekuo padėti negaliu... nu bijo žmonės, ką padarysi, vis tiek niekur nesidės. Aš irgi treninguotų skustų bachuriukų bijau, norėčiau, kad ir tokius su antsnukiais vedžiotų, ale bet tačiau ... smile.gif panorėsiu ir praeis.. ką gali žinot, gal kurią iš tų tetulyčių vaikystėjo koks šunėkas apkramtė, vat ir turi baimę visam gyvenimui.
Atsakyti