Taigi, kai ką pacituosiu šiai temai iš savo fotoreportažo , kurį patalpinau čia:
http://www.supermama...howtopic=390985Kadangi tenka dirbti su grupėmis ir ne tik po LT, bet ir po LV ir EE, tai po vienos kelionės pargrįžus į Lietuvą teko išgirsti iš savo turistų :" tu puikiai žinai, kad mes grįžę namo pasakosime apie Tavo šalį , o mums beliks pasakyti - žinai, Lietuva tai tokia šalis, kuri nori išlupti pinigus ir nesuteikti serviso... Ir man beliko tik pasakyti "na aš šitą žinau, bet nieko negaliu padaryti"... "
Toliau keistenybės tokios:
Jau rengiant šią kelionę teko susidurti su keistenybėmis dėl viešbučių - norint gauti viešbutį Mažeikiuose beliko iš viešbučių išgirsti tik "oi mes laukiam lenkų, tad jūsų grupė neįdomi" ir tik vėliau skaityti laikraščiuose - viešbučiai skundžiasi, kad nėra užpildyti. Keliaujant su grupe buvau šokiruotas aptarnavimu Klaipėdos viešbutyje "Reval inn" ( buvęs Baltparkas) - kai viešbučio restorane užsakius vakarienę mūsų grupės staliukai buvo sustatyti pakraščiuose, o per vidurį vietinė chebrytė žiūrėjo krepšinį ir pliumpino alų... Po galais , tada iškyla klausiams - kas viešbučiui svarbiau - turistai ar svetimi? Jau nekalbant tai, kad Lietuvoje už viešbučius moėkau 1,5 brangiau nei Latvijoje ar Estijoje. Tarkim, dabar aš užsakiau viešbutyje Taline kitiem metams grupei kambarius už 130 Lt! ir viešbutis ne bet koks, o 3* , pačiame miesto centre. "
Ir dar kai kurie komentarai - jau porą metų nevažiuoju ilsėtis su eima prie Lietuvos pajūrio ir traukiu į Ventspilį - kainos žemos, prie jūros gali privažiuoti su mašina, žmonių nedaug, superniai sutvarkytas mietas, nemokamos pramogos vaikams... Ko gi daugiau norėti. O ką lietuviai sūlo - mokesčius vien tik už įvažiavimą į miestą, iškeltas maisto kainas, prastas gyvenimo sąlygas... Kokie dar galimi komentarai....
Darant maršrutus vengiu nakvynių Panevėžyje ir Kaune, nors pats esu kaunietis. Kai pagalvoji, koks durnius gali Kaune ir Panevėžyje mokėti už viešbutį 280 lt 3* viešbutyje, kai Vilniuje 3* kainuoja 180 lt. Klaipėdoje už 180 lt gaunu viešbutį prie jūros ... O dar kažkas verkia, kad nėra miestuose turistų...
Tad tokie komentarai...