Be abejonės turi teisę prašyti realių foto,bet ir čia ne išeitis iš arti nufotkintas mini sanpaulijos vaikas gali atrodyti tikras dičkis,o naujoką gavusį tokį mikroskopinį ir jau ganėtinai ūgtelėjusį mažylį gali ir priepolis ištikti ir dar kitas dalykas,didelis vaikas dar nereiškia,kad jis turės gerą šaknų sistemą ir nesitabaluos į šalis,jei šaknys nesivysto tai dydis ir nieko vertas Papildyta:
QUOTE(Rima* @ 2008 07 24, 16:54)
Alyvuoge,
o gal galiu prašyti man ją atsiųsti? Turiu vieną variantą, kur gali gal net išspausdinti.
Bet kuriuo atvėju foto yra geriau nei tik pasakymas Parduodu sanpaulijų paauglius vaikus, kaina 8Lt, gauna mergaitė augaliuką su 4 lapukais , siunčia ji man foto ir sako paaiškink ar tai paauglys vaikiukas. Tada belieka jos paklausti o kur buvai kaip tareisi dėl pirkimo.
Papildyta: O kad negautų šoko juk fotografuojant visokių gudrybių primastom, šalia degtukų dėželę statom, ar patį degtuką, cento monetą ir tt. Na o kas liečia ligas, šaknų sistema , augalo neaugimą, čia jau visiškai kita tema. Stengiamės dalintis sveikais, gerai beaugančiais augaliukais, kaip ir geranoriškais patarimais, pamokymais.
oi čia ilga diskusijų tema, bet kuriuo atveju geriau gauti mažesnį stabilų vaiką,nei mikroskopinį be šaknų pažastinuką už tai perkančios turi būti įkyrios ir prašyti foto,o geriausia realiai susitikti ir apžiūrėti,arba bent paklausti kiek porų lapų turi augaliukas kita vertus senbuvės(viena kitą pažystam bent iš nikų virtualiai,kitas realiai tai jau įmanoma susigaudyti kurios tik pradeda bandyti sanpaulijas auginti,kurios jau patyrusios) naujokėlėms turėtų parinkti kuo didesnius augaliukus
pasiguosiu: suo siandien numete visas mano dickes ir aplauze. Atrodo kaip po avarijos Gerai,kad nors vaikai nenukentejo. Kur susitikime gavau didesni vaika, tai tas liko tik su 3 lapeliais Ir blogiausia, kad nezinau, ar tai nepasikartos 4 menesius nejudino geliu, o cia per viena diena visas patvarke.
Sigute***, Jūs teisi, kaip visada, mes, naujokės, diskusijose daug ką iš jūsų sužinom, atrandam , o tai ypač aktualu ir naudinga abipusiai, gal tik kaip tas malūnas, tą patį per tą patį įkyriai klausiam, bet reziume viskas juk ne veltui, atkreipkit dėmesį kiek per visą LT užkrėtėte sanpaulijų liga
gal tik kaip tas malūnas, tą patį per tą patį įkyriai klausiam, bet reziume viskas juk ne veltui,
Prisimenu kaip pradėjau aš auginti sanpaulijas, neturėjau interneto, nei kompo, nei draugų "sanpaulistų", va tada tai buvo liūdna tikrai. Kad jūs žinotumėt kiek tų klaidų pridaryta, kiek visokių bandymų, atradimų...Tad dažnai kartoju sava patirtis yra vertingiausia. Negaila dalintis tuo ką jau esi pati praėjusi, ir labai norisi kad tų pačių klaidų kitos kuo mažiau darytų. O neaiškumų ir gėlių kaprizų buvo ir bus, su jomis reikia gerai "susidraugauti", perprasti, kas ne su visomis pavyksta iki šiol ir man. Galiu tik pasidžiaugti kartu su sanpaulijomis atradau ir didelį būrį mielų žmogučių, su kuriais galime bendrauti ne tik "gėlių" kalba.
Įdomi tema rutuliojasi dėl augaliukų pardavimo. Aš pati esu pirkusi gal iš 6 merginų, nei vienos augalėliais nenusivyliau, visi praradmai buvo dėl mano kaltės. Siūlyčiau ir kitoms, praradus augalėlį, visų pirma pagalvoti, ką darėt ne taip, galiu pateikti du pavyzdžius: Giminaitei KBS parodoje nupirkau gražiai žydinčią miniatiūrinę sanpauliją arbatos puodelyje. Giminaitė ir svečiai žavėjosi, kad tokia mažutė, o jau žydi. Kitą dieną giminaitė paskambino, susiruošusi visus žiedus nuskabyt ir į didelį vazoną pasodint, aišku, su riebia žeme, kad "augalėlis neskurstų". Tam kartui atkalbėjau, bet kaip istorija baigėsi, net bijau klausit. Antras pavyzdys. Pasiūliau pernai rudenį bendradarbėms nusipirk veislinukių vaikučių (atrodo, iš Vispu, iš RS). Atsirado 10 ar 9 pirkėjos, užsakymas, kartu su dovanomis, išėjo gal 40 vaikiukų. Bandžiau "pirkėjoms" įsiūlyti atšviestą bukletą apie sanpaulijų auginimą - paėmė ne visos, nes kitos pareiškė, kad visą vyvenimą sanpaulijas augina ir viską žino. Augaliukai buvo gerame substrate ir dar galėjo augt ir augt, bet dalis puolė persodinti į riebią žemę (aišku, į didelius puodus) bei skandinti vandenyje (darbuvo nešildymo sezonas). Rezultatą, aišku buvo galima nuspėti, gerai, kad vieno kabineto moterys ir jų viršininkė manęs beveik paklausė, kitų pavydui. Na o dėl pageidavimų fotografuoti, siųsti paštu ar net ateiti palaistyti (girdėjau ir apie tokį atvejį) - kol vaikiukas kainuoja 3 - 7 litus, vargu ar galima to reikalauti, ir šiukšlių kibiras, išties, gali būti pigesnė išeitis.
Antras pavyzdys. Pasiūliau pernai rudenį bendradarbėms nusipirk veislinukių vaikučių (atrodo, iš Vispu, iš RS). Atsirado 10 ar 9 pirkėjos, užsakymas, kartu su dovanomis, išėjo gal 40 vaikiukų. Bandžiau "pirkėjoms" įsiūlyti atšviestą bukletą apie sanpaulijų auginimą - paėmė ne visos, nes kitos pareiškė, kad visą vyvenimą sanpaulijas augina ir viską žino. Augaliukai buvo gerame substrate ir dar galėjo augt ir augt, bet dalis puolė persodinti į riebią žemę (aišku, į didelius puodus) bei skandinti vandenyje (darbuvo nešildymo sezonas). Rezultatą, aišku buvo galima nuspėti...
Čia panašiai kaip toj patarlėj.."Geram šokėjui ir lubos trukdo"
Istorijos istorijom,bet žiedukais pasidžiaugti visada smagiau
Pirmą kart pražydusios margalapės. Apache Freedom Buckeye Cherry Freckles
Man šiaip sau tokios "našlaičių žiedukų formos" sanpaulijos,bet šiaip pastebėjau,jei lapai daugiau įspūdingi,margalapiai tai žiedas mažiau įspūdingas ir atvirkčiai,labai norėčiau margalapės didžiažiedės,pilnavidurės,dvispalvės Kerpena du vaikai jau šis tas,nors galėjo ir daugiau būt o kitas lapukas numiro gal,aš berods 2 lapukus buvau idėjus
pasiguosiu: suo siandien numete visas mano dickes ir aplauze. Atrodo kaip po avarijos Gerai,kad nors vaikai nenukentejo. Kur susitikime gavau didesni vaika, tai tas liko tik su 3 lapeliais Ir blogiausia, kad nezinau, ar tai nepasikartos 4 menesius nejudino geliu, o cia per viena diena visas patvarke.