Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Blondynka, tik jau nepirk substrato bet kur. Jei nera Ermitazo, geriau uzsisakyk is orchidejos.lt. 4u.gif
Mano patirtis su tais parduotuviniais substratais nekokia. Pati pirmoji mano orchidėja žydėjo metus nesustodama, kol aš sugalvojau ją persodinti į parduotuvines žemes orchidėjom doh.gif Per sekančius metus vos nenumarinau- primiausiai nukrito visi žiedai, paskui lapai pradėjau vysti ir raukšlėtis, kol liko tik du. Prieš metus persodinau ją į savo padarytą substratą - žievės plius kamštis. Buvo tik orinės šaknys, jokių vidinių g.gif Metus šiaip taip išgyveno, išleido porą lapelių ir keletą orinių šaknų. Kadangi ji vidinių neturėjo, teko orines kišti į substratą. Bet maniškis substratas ne perlabiausiai jai patiko schmoll.gif Kažkaip sunkiai paradžiūna(bet aš jo nekaitinau), kažkoks sukritęs buvo g.gif
Prieš porą savaičių nusipirkau Ermitaže SKM substratą, ir ką jūs galvojate, kas viduj pradėjo darytis g.gif Visos tos buvusios orinės šaknelės kuo puikiausiai ilgėja. thumbup.gif Reiškia substratas jai tikrai patinka thumbup.gif Tikiuosi kada nors ir žiedelių sulaukti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Deire @ 2008 07 24, 20:50)
aš urmo bazėje tai mažą vazonėlį pirkau už 50ct., o didelis mačiau 70ct.  g.gif

Kuo daugiau atsiliepimų tuo pigiau...

Parašėt baisiai apie tuos substratus tai tada papasakokit receptą kaip namie gerą substratą pagaminti... ax.gif
Atsakyti
Gal ir per griežtai parašiau, nes Extra dar nemačiau pirkti. Jei tai panašu į tai, kas parduodama www.orchidejos.lt, galima drąsiai pirkti.
O šiaip, be substrato iš to paties www.orchidejos.lt, parduotuvėse nieko tinkamo falenopsiams dar neteko matyti.
Visokių "naminių" receptų galima rasti http://www.rojaussod...i...p;sk=t&sd=a
Atsakyti
Močiutė Eglutė, ačiū už informaciją ir nuorodas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2008 07 24, 20:59)
Gal ir per griežtai parašiau, nes Extra dar nemačiau pirkti. Jei tai panašu į tai, kas parduodama www.orchidejos.lt, galima drąsiai pirkti.
O šiaip, be substrato iš to paties www.orchidejos.lt, parduotuvėse nieko tinkamo falenopsiams dar neteko matyti.
Visokių "naminių" receptų galima rasti http://www.rojaussod...i...p;sk=t&sd=a

Ermitaže Extra ir parduodamas 4u.gif Tik Kaunas dar neturi Ermitažo, gerai, kad Klaipėdoje yra thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2008 07 24, 21:02)
O kur Kaune zalia stotele rasti, tikrai kazkur esu maciu, bet niekaip neprisimenu kur  doh.gif

Aleksoto maksima bazė kur yra, žinai? Ten yra ir Iki parduotuvė. Tai reikia už jos važiuoti tolyn, pro tokį autoservisą, ir kairėj pusėj maždaug už puskilometrio yra Žalioji stotelė. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2008 07 24, 21:27)
Aleksoto maksima bazė kur yra, žinai? Ten yra ir Iki parduotuvė. Tai reikia už jos važiuoti tolyn, pro tokį autoservisą, ir kairėj pusėj maždaug už puskilometrio yra Žalioji stotelė. smile.gif

Yra Aleksote, Petrašiūnuose, Vytauto pr. ir dar kažkur atrodo. Pagooglinus galima viską išsiaiškinti 4u.gif Šiaip Aleksote "Žalia stotelė" didžiausia man atrodo.
Atsakyti
Oi kaip aciu visoms uz patarimus, bet dabar visai pasimeciau g.gif pinigeliu savo gelytei nepagaileciau, kad tik gera substrata nupirkti. Tai geras is orchidejos.lt yra koks? Extra? Bet va laukti reikes ilgai kol atsius, o jei pirkti, tai taip iseina tik Ermitaze geras? verysad.gif
Papildyta:
Bet ziuriu is orchidejos.lt ten kiekis tik 4l, o man tik vienam vazoneliui reikia, tai kaip ir labai per daug. O sodinant tiesiog sudeti ta substrata ir viskas, ar atrinkti akmenukus drenazinius ir ant dugno deti, nu apsvieskit mane neismanele 000189.gif
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2008 07 24, 21:52)
Oi kaip aciu visoms uz patarimus, bet dabar visai pasimeciau  g.gif  pinigeliu savo gelytei nepagaileciau, kad tik gera substrata nupirkti. Tai geras is orchidejos.lt yra koks? Extra? Bet va laukti reikes ilgai kol atsius, o jei pirkti, tai taip iseina tik Ermitaze geras? verysad.gif
Papildyta:
Bet ziuriu is orchidejos.lt ten kiekis tik 4l, o man tik vienam vazoneliui reikia, tai kaip ir labai per daug. O sodinant tiesiog sudeti ta substrata ir viskas, ar atrinkti akmenukus drenazinius ir ant dugno deti, nu apsvieskit mane neismanele  000189.gif

Extra tikrai geras, pakentek, palauk, nesodink i bet ka. O 4 litrai, tai nera taip baisiai daug, jei bent pora gelyciu turi, neprapuls, be to, gali su kokia pazistama pasidalinti. As pvz nededu drenazo, o isrenku truputi uolienos akmenuku ir dugna padengiu, o tada viska is eiles beriu, tik pries tai truputi zieves pasmulkinu, ypac jei vazonelis mazas, nes po to labai sunku sukaisioti tarp saknu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2008 07 24, 21:52)
Oi kaip aciu visoms uz patarimus, bet dabar visai pasimeciau  g.gif  pinigeliu savo gelytei nepagaileciau, kad tik gera substrata nupirkti. Tai geras is orchidejos.lt yra koks? Extra? Bet va laukti reikes ilgai kol atsius, o jei pirkti, tai taip iseina tik Ermitaze geras? verysad.gif
Papildyta:
Bet ziuriu is orchidejos.lt ten kiekis tik 4l, o man tik vienam vazoneliui reikia, tai kaip ir labai per daug. O sodinant tiesiog sudeti ta substrata ir viskas, ar atrinkti akmenukus drenazinius ir ant dugno deti, nu apsvieskit mane neismanele  000189.gif

Yra rinkinys persodinimui. Ten įeina vazonėlis, kiminai ir substratas. Aš viską išmaišiau. Nerinkau akmenukų atskirai schmoll.gif Tik vazonėlis tam rinkiny didelis 15 cm.
Atsakyti
Mano violetinis ir didysis extroj auga, nelabai kas matosi, bet gali paziureti prie gelyciu, gal ka izvelgsi biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(laurindre @ 2008 07 24, 23:16)
Yra rinkinys persodinimui. Ten įeina vazonėlis, kiminai ir substratas. Aš viską išmaišiau. Nerinkau akmenukų atskirai schmoll.gif Tik vazonėlis tam rinkiny didelis 15 cm.

Mano nuomone, pobrangiai gaunasi rinkini pirkt, bet cia pagal poreikius. Ir kiminu ten daugoka kaip vienam. As pvz su kiminais orines saknis apipudziau bepurskinedama, tai manau reikia atsargiai su jais.
Atsakyti
Rena dingo is eterio unsure.gif
Atsakyti