Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(gabe60 @ 2008 07 24, 20:00)
nžn, ale drįsta žmonės tokias dovanas dovanoti, man tai būtų baisiai gėda, na nesuprantu  schmoll.gif ir dar žmogui nežinančiam net nuo ko pradėti  doh.gif

tai as ja gavau ne tokia baisia kaip nuotraukoje hihihi.gif cia ji dabar taip atrodo vargsele sad.gif

QUOTE(Rittule @ 2008 07 24, 15:33)
Sveikutes  4u.gif

Prasau profesionaliu pagalbos aciuks.gif

Gavau dovanu jau tokia "pavargusia" orchideja, is kart keli dar neprasiskleide ziedai nukrito, lapai irgi tokie apvyte, apluzineje, paziurejau, kad saknys lyg ir neblogos, emiausi priemoniu: tresiau, apipurksdavau kiekviena diena, vienu zodziu isgrazejo ji pas mane, zydejo kokius 3 men., netgi saknu ir nauja lapeli isleido.
Taciau dabar vel apsirgo, patarkite kaip gelbeti aciuks.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Mergaites, ar patarsit kuri ka reiketu daryti: karstas dusas, persodinimas, lapo nukirpimas ar pan.?
Labai prasau Jusu patarimo! aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Salza @ 2008 07 24, 10:27)
Kad grazus, tai tikrai, ir man labai patinka  wub.gif
O jo kilme - super rushinis, veislinis -  "made in Maxima" per ispardavima  lotuliukas.gif

mano visos orches tokios rusies biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(blondynka @ 2008 07 24, 16:32)
O phanelopsiui tiktu toks substratas kazin? Nuvaziuociau nusipirkti

substratai is senuku, zakiu stoteliu, maksimu ir kitu parduotuviu netinkami, nes i ju sudeti ieina ir zemes ar durpes, o tai orchidejoms kenkia, nes per ilgai uzsilaiko dregme ir nuo to pradeda puti saknys ir kitokios zarazos puola. gamtoj jos auga ant medziu saku, todel geriausia uzsisakyt substrata is orchidejos. lt thumbup.gif patikrinta ir tinkama. phalenospiams tinka ekstra substratas arba stambus substratas epifitinems orchidejoms mirksiukas.gif nepagailekit tu keliu litu uz pristatyma, o gelyte uz tai tik atsidekos savo ziedukais ir naujais lapais bei saknimis drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2008 07 25, 00:42)
Mergaites, ar patarsit kuri ka reiketu daryti: karstas dusas, persodinimas, lapo nukirpimas ar pan.?
Labai prasau Jusu patarimo!  aciuks.gif

O gal gali apibudinti, kodel ji tau atrodo pavargus? Vysta, gelsta, lėpsta??? Nuo to priklauso, kokiu priemoniu reik imtis.
Jei nukrito/krenta ziedukai, tai gal jie jau senoki - tada tai naturalus procesas. Lapai gali ruduoti irgi nuo senatves - tada nieko daryti nereikia.
Butu gerai apziureti saknis - kad nebutu apipuvusiu. Su laistymu irgi reik tureti saika - kad gele nebutu nuolat slapia.
Zodziu, papasakok daugiau apie savo gelyte ir jos prieziura.

Atsakyti
QUOTE(Salza @ 2008 07 24, 20:20)
Mano violetinis ir didysis extroj auga, nelabai kas matosi, bet gali paziureti prie gelyciu, gal ka izvelgsi  biggrin.gif
Papildyta:
Mano nuomone, pobrangiai gaunasi rinkini pirkt, bet cia pagal poreikius. Ir kiminu ten daugoka kaip vienam. As pvz su kiminais orines saknis apipudziau bepurskinedama, tai manau reikia atsargiai su jais.

o as kiminu nedejau visai i substrata, pasilikau reanimavimui ax.gif ir ant oriniu saknu bijau det, kad jos nepradetu puti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 07 25, 09:23)
o as kiminu nedejau visai i substrata, pasilikau reanimavimui  ax.gif  ir ant oriniu saknu bijau det, kad jos nepradetu puti  rolleyes.gif

Aš tai kiminus uždėjau ant viršaus, bet jie pas mane labai greitai išdžiūsta kažkodėl g.gif gal dėl to, kad karščiai užėjo? Turbūt supūdyt jokių šansų, na bent jau kol kas
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 07 25, 09:20)
O gal gali apibudinti, kodel ji tau atrodo pavargus? Vysta, gelsta, lėpsta??? Nuo to priklauso, kokiu priemoniu reik imtis.
Jei nukrito/krenta ziedukai, tai gal jie jau senoki - tada tai naturalus procesas. Lapai gali ruduoti irgi nuo senatves - tada nieko daryti nereikia.
Butu gerai apziureti saknis - kad nebutu apipuvusiu. Su laistymu irgi reik tureti saika - kad gele nebutu nuolat slapia.
Zodziu, papasakok daugiau apie savo gelyte ir jos prieziura.

Na kaip ir nuotraukoje matyti - pagelto lapai, nukrito ziedai, kaip ir galima butu galvoti, kad naturalus procesas, bet kai kurie ju net nebuvo prasiskleide mastau.gif
Saknys apziurejau tik pro vazoneli, tai zalios, siaip bijau traukti .. nebent persodinti?
aciuks.gif
Atsakyti
Be reikalo persodinti irgi negerai. Kai visiskai isdzius rasa nuo vazonelio, tai apziurek saknis, kad nebutu rudu, sukezusiu. Arba gali atsargiai istraukti is vazonelio ir apziureti ir, jei viskas gerai, nejudinant vel ikisti atgal. O jei rasi puveku, tai reiks nukirpt iki sveikos vietos, dezinfekuot galiukus cinamonu ar angliuku, apdziovint ir persodint i tinkama substrata. Paskui apie pora savaiciu nelieti, tik apipurskineti. O paskui jau vel-normali prieziura.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamce: 25 liepos 2008 - 09:04
Papildyta:
substratai is senuku, zakiu stoteliu, maksimu ir kitu parduotuviu netinkami, nes i ju sudeti ieina ir zemes ar durpes, o tai orchidejoms kenkia, nes per ilgai uzsilaiko dregme ir nuo to pradeda puti saknys ir kitokios zarazos puola. gamtoj jos auga ant medziu saku, todel geriausia uzsisakyt substrata is orchidejos. lt thumbup.gif patikrinta ir tinkama. phalenospiams tinka ekstra substratas arba stambus substratas epifitinems orchidejoms mirksiukas.gif nepagailekit tu keliu litu uz pristatyma, o gelyte uz tai tik atsidekos savo ziedukais ir naujais lapais bei saknimis drinks_cheers.gif
[/quote]

drinks_cheers.gif as irgi taip savo pirmaja per neismanyma vos nenugalabijau su tom senuku zemem orchidejoms. doh.gif Bet laiku aptikau naudinga informacija apie substratus orchidejoms,ir ju nusipirkau thumbup.gif Ta kurios vos nenumarinau,tai buvo vos su 2 zeminem saknim, visos kitos nupuvusios,tai persodinau i extra substrata,ir apdejau orines saknis kiminais smile.gif Tai dabar ji jau isleido 2 lapelius, 3 naujas zemines saknis, o tos saknys kur 2 buvo gerokai paaugo,zodziu liux smile.gif
Papildyta:

[/quote]

O del kiminu,tai man jie irgi labai greitai pradziusta,per para kazkur, tai as kas ryta lengvai apipurskiu ir viskas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigoska: 25 liepos 2008 - 09:09
Skaitau skaitau ir viskas taip sudėtingai atrodo doh.gif
žiūriu orchidejos.lt parduotuveje - koki substrata ten pirkti? Kaip suprantu, extra gal l geriausias? Nes kitus jeigu perkant tai reik pirkti keleta rusiu ir maisyti? Bet tai ka ten su kuo maisyti kosmaras, nesuprantu doh.gif cia turbut kai isivaziuojate, atrodo viskas nesudetinga, o man, visai zaliai, tai kazkaip labai painu... g.gif mano dendrobis kazi ar isgyvens pas mane, o tuo labiau, kad patarimu kaip juos augitni nedaug yra... gal reik nusipikrti kokia phalenopsi ir tada meginti lavinti savo igudzius hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Lydute @ 2008 07 25, 09:31)
Skaitau skaitau ir viskas taip sudėtingai atrodo doh.gif
žiūriu orchidejos.lt parduotuveje - koki substrata ten pirkti? Kaip suprantu, extra gal l geriausias? Nes kitus jeigu perkant tai reik pirkti keleta rusiu ir maisyti? Bet tai ka ten su kuo maisyti kosmaras, nesuprantu  doh.gif cia turbut kai isivaziuojate, atrodo viskas nesudetinga, o man, visai zaliai, tai kazkaip labai painu... g.gif mano dendrobis kazi ar isgyvens pas mane, o tuo labiau, kad patarimu kaip juos augitni nedaug yra... gal reik nusipikrti kokia phalenopsi ir tada meginti lavinti savo igudzius hihihi.gif

O kas tam dendrobiumui yra? g.gif Siaip as ji esu pasodinus i extra substrata labiau tinkanti falenopsiams,ir nieko,nemirsta jis pas mane.Siaip jei uzsisakyt is www.orchidejos.lt tai rinkciausi substrata OS epifitinems orchidejoms (smulkus) ir ten maisyti nieko nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 07 25, 09:09)
mano visos orches tokios rusies  biggrin.gif
Papildyta:
substratai is senuku, zakiu stoteliu, maksimu ir kitu parduotuviu netinkami, nes i ju sudeti ieina ir zemes ar durpes, o tai orchidejoms kenkia, nes per ilgai uzsilaiko dregme ir nuo to pradeda puti saknys ir kitokios zarazos puola. gamtoj jos auga ant medziu saku, todel geriausia uzsisakyt substrata is orchidejos. lt  thumbup.gif  patikrinta ir tinkama. phalenospiams tinka ekstra substratas arba stambus substratas epifitinems orchidejoms  mirksiukas.gif  nepagailekit tu keliu litu uz pristatyma, o gelyte uz tai tik atsidekos savo ziedukais ir naujais lapais bei saknimis  drinks_cheers.gif

Tai kuri geriausiai pirkti?Ekstra ar ta stambu ir smulku ir tarpusavyje juos maisyti? O ekstra tiks cambriai?
Papildyta:
O kaip keista, pristatymas per pasta i kauna gaunasi pigiausias, 5 Lt su ct, o per autobusu parka ir per kurjeri dvigubai brangiau g.gif kaip jus uzsisakinejat?
Atsakyti
Ištempiau beveik visą savo ūkį į lauką, išmaudžiau fungizide, nes labai užkniso miltonijos ir zygas. O ir dendrobiumams pradėjo lapai ruduoti dėmėmis. Tai dabar laukiu kas bus - išgyvens ar ne. Gaila būtų, jei visos nusiverstų, liktų tik phal, kurie nieko nebijo ir visokiomis sąlygomis gyvena doh.gif
Atsakyti