Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir niekam nemokėjau

QUOTE(Birūta @ 2009 10 21, 21:06)
man buvo taip pat - jokiu nusiskundimu. jei kas netaip - balsa reikia pakelti ir iskart subega  smile.gif nors man to net nereikejo

Su nedavimu viskas ok, pasirinkimo reikalas, bet su balso pakelimu...nemanau, kad jau taip ir ima pagal tavo dudele sokinet rolleyes.gif
Atsakyti
Gimdžiau triskart Vln, Antakalnio klinikose. Duot nieko neketinau, ir nedaviau nėkart. Pirmą ir antrą kartą viskas buvo gerai, trečią kartą komanda (ypač gyd.) papuolė tokia, kuri norėjo gauti. Tiesiai nepasakė, bet labai aišku buvo iš elgesio. Už nedavimą „sumokėjau“ stipriu plyšimu - kaip žinia, plyšimo visada galima išvengti laiku kerpant ir kvalifikuotai asistuojant gimdyvei. Juolab kad matė, kad du kartus jau buvau kirpta iki tol - likęs randas. Tiesa, mane dar apstaugė, kad plyšau dėl to, kad nelaiku stūmiau, nors realiai taip atsitiko dėl to, kad gavau klaidinančius nurodymus - kaip dabar prisimenu gydytoją su rankomis kišenėse, per paskutinę mano stangą besiginčijančią su akušere - viena sako: ai, tegul stumia, kita: ai, gal tegu nestumia. Į mane tiesiai net nesikreipė. mad.gif
Vedu ne prie to, kad reikėjo duoti. Vedu prie to, kad jeigu būčiau turėjus daugiau energijos ir pasiryžimo, reikėjo eiti pas ligoninės vadovybę ir rašyti skundą, o gal net ir blogiau. Mano gimdymas buvo be komplikacijų. O pagalvokit, kuo galėtų baigtis analogiška situacija kyšio nedavusiai gimdyvei, jei šitaip atsainiai būtų elgiamasi per komplikuotą gimdymą? Man siaubingai pikta, kad yra tokių medikų, pamiršusių ne tik Hipokrato priesaiką, bet ir paprastą žmoniškumą, ir dar dėl to, kad jiems kažkas kažką duoda jų žiaurumui nuslopinti ir sąžinei prabudinti. Duot tokiems galima nebent kelialapį į cypę. gun_rifle.gif
Kas kita, kai tariesi dėl kažkokių papildomų paslaugų. Bet tokiu atveju tai turi būti aiškūs oficialūs tarifai, o ne slapukavimas ir nedrąsus suglamžytų prakaituotų šimtinių kaišymas į baltas kišenes. Tiesiog graudu, kai taip daro mamytės, kurios vos galą su galu suduria - o tokių atvejų žinau.
Atsakyti
QUOTE(Tahoe @ 2009 10 21, 15:57)
As su niekuo is anskto nesitariau ir niekam nieko nedaviau  schmoll.gif  Ir viskas buvo liuks  thumbup.gif  Davem su vyru tik jau po visko savo nuoziura  smile.gif

Bet vis tiek davet kysi... ax.gif
Atsakyti
Pirma gimdziau susitarusi is anksto. Gimdymas pasibaige CP (uz ka dekoju gydytojai, nes kitaip butu buve blogai sad.gif), gavau vienviete palata... Prieziura normali buvo. Bet moketi gydytojai po visko vis tiek buvo kazkaip nemalonu doh.gif Antra gimdziau nesitarusi (pagulde stebejimui, kita diena padare ekstrini CP), atskiros palatos negavau, bet prieziura tikrai negaliu skustis (ir seseles buvo fainos, ir gydytojas, ir prieziura, ir vaistu negailejo (o pas mane buvo uzkiles kraujospudis, galvos skausmai po spinalines tokie, kad 4 dienas vertikaliai buti negalejau)... Po visko nupirkau seselem ir virtuves seimininkems saldainiu, arbatos, kavos. Tiesiog dienai praskaidrinti smile.gif Ir labai fainai jauciausi. Taip kad gimdyti be kysiu tikrai imanoma. Jei kyla nors po visko atsidekoti ir turi tam galimybiu - kiekvienos mamos reikalas. Bet manyti, kad be kysio niekaip tikrai neverta wink.gif
Atsakyti
na,as taip kategoriskai neteigciau kaip ne kurios,bet pagimdyt be kysio,aisku,imanoma,juk Jus gimdot,ne daktaras,bet as nebuciau rizikavus
Atsakyti
QUOTE(ner_ko @ 2009 10 22, 11:05)
Gimdžiau triskart Vln, Antakalnio klinikose. Duot nieko neketinau, ir nedaviau nėkart. Pirmą ir antrą kartą viskas buvo gerai, trečią kartą komanda (ypač gyd.) papuolė tokia, kuri norėjo gauti. Tiesiai nepasakė, bet labai aišku buvo iš elgesio. Už nedavimą „sumokėjau“ stipriu plyšimu - kaip žinia, plyšimo visada galima išvengti laiku kerpant ir kvalifikuotai asistuojant gimdyvei. Juolab kad matė, kad du kartus jau buvau kirpta iki tol - likęs randas. Tiesa, mane dar apstaugė, kad plyšau dėl to, kad nelaiku stūmiau, nors realiai taip atsitiko dėl to, kad gavau klaidinančius nurodymus - kaip dabar prisimenu gydytoją su rankomis kišenėse, per paskutinę mano stangą besiginčijančią su akušere - viena sako: ai, tegul stumia, kita: ai, gal tegu nestumia. Į mane tiesiai net nesikreipė. mad.gif
Vedu ne prie to, kad reikėjo duoti. Vedu prie to, kad jeigu būčiau turėjus daugiau energijos ir pasiryžimo, reikėjo eiti pas ligoninės vadovybę ir rašyti skundą, o gal net ir blogiau. Mano gimdymas buvo be komplikacijų. O pagalvokit, kuo galėtų baigtis analogiška situacija kyšio nedavusiai gimdyvei, jei šitaip atsainiai būtų elgiamasi per komplikuotą gimdymą? Man siaubingai pikta, kad yra tokių medikų, pamiršusių ne tik Hipokrato priesaiką, bet ir paprastą žmoniškumą, ir dar dėl to, kad jiems kažkas kažką duoda jų žiaurumui nuslopinti ir sąžinei prabudinti. Duot tokiems galima nebent kelialapį į cypę. gun_rifle.gif
Kas kita, kai tariesi dėl kažkokių papildomų paslaugų. Bet tokiu atveju tai turi būti aiškūs oficialūs tarifai, o ne slapukavimas ir nedrąsus suglamžytų prakaituotų šimtinių kaišymas į baltas kišenes. Tiesiog graudu, kai taip daro mamytės, kurios vos galą su galu suduria - o tokių atvejų žinau.

Nuomones sutampa drinks_cheers.gif Man irgi baisiausiai ant tu zmoniu pyktis ima, kurie net del paprasciausio apziurejimo (kalbu ne tik apie gimdymus) puola savo paskutinius centus krapstyt, nes taip "reikia" taip "visi daro". Visiskas absurdas! doh.gif
Atsakyti
Smagu skaityti ir matyti, kad yra dar Lietuvoje blaiviai mąstančių mamyčių. Sutinku su daugelio nuomone ir ne vieną kartą, ir ne vienoje temoje rašiau, kad gimdymas ke kyšių įmanomas. Tikrai įmanomas. Trys vaikus pagimdžiau be kyšių, taip gimdysiu ir ketvirtą. Beje, ėmimas kyšio, kaip ir davimas - yra nusikaltimas.
Atsakyti
QUOTE(agurčikas @ 2009 10 26, 17:34)
Smagu skaityti ir matyti, kad yra dar Lietuvoje blaiviai mąstančių mamyčių. Sutinku su daugelio nuomone ir ne vieną kartą, ir ne vienoje temoje rašiau, kad gimdymas ke kyšių įmanomas. Tikrai įmanomas. Trys vaikus pagimdžiau be kyšių, taip gimdysiu ir ketvirtą. Beje, ėmimas kyšio, kaip ir davimas - yra nusikaltimas.

Ir as pritariu.. Niekad neisdrisciau kysio paduoti..
Atsakyti
Ir dar kaip įmanomas ax.gif Tik va keista, kai sako, kad vyresni žmonės pripratę prie kyšių davimo, bet paskaičius sm, tai man atrodo, kad ir mūsų vaikai, ir anūkai mokės, nes jau dabar jaunos mamos moka unsure.gif Ir po to vaikams aiškins, kad reikia. Įaugusios kyšininkavimo šaknys Lietuvoje unsure.gif
Atsakyti
tongue.gif Tikrai imanomas. Viskas buvo tiek saunu, kad po visko tik "atsidekojome" wub.gif
Atsakyti
QUOTE(linosska @ 2009 10 27, 23:02)
tongue.gif  Tikrai imanomas. Viskas buvo tiek saunu, kad po visko tik "atsidekojome"  wub.gif

Imanomas thumbup.gif Viskas buvo labai puiku, jokiu kysiu niekam nedavem drinks_cheers.gif
Atsakyti
O man nesuprantama, kodėl koks policininkas už kyšio ėmimą baudžiamas, o vat gydytojas - ne? g.gif

Šeimai kaip nenormali atrodau, nes nesiruošiu kyšio duot, tai yra kas įtikinėja doh.gif
Atsakyti