Įkraunama...
Įkraunama...

Pradinukams nerašomi pažymiai

[quote=uola,2005 06 02, 23:22]
Kas blogai? Juk jie nepazista vaiku. Paklausk kokio matematikos mokytojo, kaip sekasi Andriui Kisieliui, tak anas ilgai ieskos zurnale pavardes ir paziurejes i pazymius tau pasakys, kad "nekaip", nes va yr trys dvejetai. Anot jusu-visiem viskas aisku,

Mano dukrą pažįsta visos mokytojos. Bent jau tos su kuriomis tenka bendrauti. O aš visada einu į susitikimus su mokytojais, net jei jie varo lauk, sakydami nėra problemų. Ir dukters klasės draugus pažįsta. Nes einam mes dažniausiai kartu, skant visas susirinkimas, taigi matau.

O kas liečia adaptuotus ir integruojamus. Aš asmeniškai nieko prieš juos neturiu, Bet kodėl yra suteikiamas šansas jiems, tuo pačiu sukeliant nepatogumų kitiems.
Elementarus pavyzdys. Pirmoje klasėje, su mano dukra mokėsi kurčia mergaitė, su klausos aparatu. Ji girdėdavo tik garsią kalbą. To pasekoje, mokytoja visuomet rėkdavo, kad ji girdėtų kas sakoma. Be to ji buvo pikta ir mušdavosi, jei tik jai kas pasirodydavo. Kad ir kiek mokiau dukrą tolerancijos, įdrėskimai ir panašūs dalykai savo darė. Po metų mergatė išėjo, jai buvo per sunku mokytis šioje mokykloje. Liko vaikai (sveiki ), kurie nebemokėjo klausyti normalaus garsumo kalbos. Taip ir mokėsi keturis metus klausydami riksmų. Aišku, tai ir mokytojos kaltė, bet ar nereikėtų pirma paruošti pedagogus, kurie sugebėtų dirbti su ypatingais vaikais. Ir mokyklas gal eksperimentines, kad galima būtų rinktis.

Ir iš esmės, nukrypom nuo temos. Kalba eina apie paprastus eilinius vaikus, gabius ir nelabai. Jiems tai reikia to paskatinimo. Ne visi gi tokie sąmoningi kaip Monie biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(LinaBoo @ 2005 06 02, 23:11)

Ir iš esmės, nukrypom nuo temos. Kalba eina apie paprastus eilinius vaikus, gabius ir nelabai. Jiems tai reikia to paskatinimo. Ne visi gi tokie sąmoningi kaip Monie  biggrin.gif .

Tu nori pasakyti, kad tik pazymiais mes galime skatinti ir inesti aisku zinojima ir ugdyti samoninguma? Pazymiu reikia tevams, kuriems nepatogu zvelgti i pasiekimu knygeles ir perskaityti puslapi apie vaiko pasiekimus, ir nesekmes. Daviau ne viena pavyzdi, i kuriuos nesureagavai, nes,manau akivaizdu, kad po tam tikru fraziu, pasakymu, zodiniu ivertinimu ateina gana aiski informacija apie vaika ir daug aiskesne, nei pazymys.

p.s. tai ko ten tie dalykininkai nepatenkinti?
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2005 06 03, 07:23)
Tu nori pasakyti, kad tik pazymiais mes galime skatinti ir inesti aisku zinojima ir ugdyti samoninguma? Pazymiu reikia tevams, kuriems nepatogu zvelgti i pasiekimu knygeles ir perskaityti puslapi apie vaiko pasiekimus, ir nesekmes. Daviau ne viena pavyzdi, i kuriuos nesureagavai, nes,manau akivaizdu, kad po tam tikru fraziu, pasakymu, zodiniu ivertinimu ateina gana aiski informacija apie vaika ir daug aiskesne, nei pazymys.
p.s. tai ko ten tie dalykininkai nepatenkinti?

Uola jeigu viskas vyktų kaip aprašei, patikėk - šitos temos gal net nebūčiau užvedus. Deja pvz pas mus mokykloj tik apie tuos negabiuosius tėveliams prirašomos paklodės, kad tėveliai žinotų vaikų problemas. Pvz aš matau pas dukrą - pažanga padaryta. Klausiu mokytojos - KAIP? Girdžiu -"jums pergyventi nereikia, yra klasėj labiau problematiškų. Gal tik biskutį išsiblaškiusi. O šiaip galite netgi pastiprintas pratybas nupirkti." Na turbūt dabar kuri nors pagalvojot, panelė jeigu vertintų pažymiais būtų 10-tukininkė, ir "vobše" motin ko nori. BET... kai tikrinu pratybas, jau dabar matau spragas (imu abejoti dėl tų sustprintų pratybų...) Metų pradžioje mokytoja rekomendavo į matematikų būrelį, po pusmečio nutilo.... O ir dukra nebekrykščia kokia matematika lengva. Pagal šiuos signalus sprendžiu, kad jai nebe 10 rašytų, o gal kokius 8, o gal net ir 6... Skirtumas yra. O įdomiausia tai, kad parnešė pasiekimų knygelė randu - pasiekė aukščiausią lygį doh.gif Nesamonė! Galbūt klasės atžvilgiu ji viena iš stipriausių, bet tikrai tuo abejoju, kad moka 10-tukui. Dabar pagal tokias rašliavas galėčiau šokinėti clap.gif clap.gif clap.gif pirmūnė, bet žinau, kad taip nėra. Kai buvo vertinama pažymiais, tikrai nebuvo krūva pirmūnų arba išvis nebuvo.
Tarkim mano dukros atveju dabar ji būtų trimestrą baigusi 8-tais. Valio, mokinasi gerai, bet šiuo atveju matosi, kad tobulėti yra kur. O jau čia man kaip mamai pasikonsultavus su mokytoja reiktų įvertini ar vaikui gabumų iki to 10 trūksta ar mano merga tinginiauja (šitą dalyką namuose tikrai matau) Bet pabandyk tu dabar mano dukrai paaiškinti, kad jai reikia daugiau mokytis - "mama juk pasiekiau aukščiausią lygį... "
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2005 06 02, 17:08)
jei neaiskumu iskyla karta i menesi- sutinku, o jei neaiskumas, ar atsinest rytoj petrui matematikos pratybas, kada ryt baigsis pamokos, kiek klaidu padare rasydamas diktanta(kai diktantu sasiuvinis vaiko kuprineje)...tai pardon- neypac neaiskumai.

Jei motina skambina dėl kiekvieno š....o (atsiprašau), blush2.gif tai tada jau ji turi "problemų" biggrin.gif
Atsakyti
Aha, aš po Pievos1 postu irgi galiu pasirašyt. Jeigu tikrai vaikas problematiškas, tada gal ir taip, apie jį rašo. O jei nelabai problemiškas, tada dėmesio nedaug sad.gif Gerai, mokytojai atrodo, kad tvarkoj, jei jo pažymiai būtų 8 - 9 - 10. Bet jei jis gauna 8 tik per aplaidumą, o man atkreipus dėmesį tie jo pažymiai pasitaisytų iki 10? Bet kadangi to niekas nerašo, pati žiūrėdama neįsikertu, paskui mokytoją nebėgioju - tai ir nesužinau.
Gerai, būsiu bloga mama, bet noriu pažymių cool.gif Tegu adaptuotiems ir paišo saulutes, jeigu juos kitaip traumuoja, galų gale...

Kažkaip, kai yra pažymiai ir daugiau nieko - tada pats giliniesi, kodėl taip, kas. O dabar lyg ir tipo tau gilintis nereikėtų, nes turi gaut aprašus, bet nieko iš to nesupranti, o ir atsipalaiduoji, nieko iš to gero...Tai geriau jau būtų aišku, ką turi tėvai daryt, ką mokytojai. Yra tradicijos, kaip mano tėvai mano pažymius žiūrėjo, kaip kartu namų darbus darydavom, taip ir aš noriu sad.gif Nereikia man tų naujovių, aš ir taip savo vaikus myliu ir jais rūpinuosi, kad ir kaip pedagogai vartytų... sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 03 birželio 2005 - 08:29
Pasiulykit savo mokytojom tureti "namu darbu" lapa(iklijuota i pasiekimu knygeles), kuriame jums bus aiskiai raidemis pazymeta neatlikti vaiku darbai. Labai veiksminga, mazai rasliavos ir popiereliu klijavimo, o vaikai per galva verciasi, kad tik ten neatsirastu zymos. Ner namu darbo- zyma. Padare- atsiskaityta tongue.gif .
[/quote]
Uola turiu tau klausimuką. Kaip supratau esi mokytoja. Siūlai turėti"namų darbų" lapą... OK, bet... kiek aš žinau pradinukams gi namų darbų užduoti negalima..... protest.gif Tai kas gi gaunasi? Pažymių rašyti negalima, užduoti namų darbų negalima... reziume - vaikai eina vos ne į vaikų darželį. Kitaip sakant pratęsta "0 klasė" dar 4 metams.
Be abejo sutinku, kad tame, kad pažymiai nerašomi, yra pliusų. Bet žinai ką aš įžvelgiu? Visi žinom apie įžymiąją Montesory programą. Rodos thumbup.gif Vaikai morališkai nežlugdomi, vystomi visapusiškai. Ugdomos individualybės. Mąsčiau apie ją, apie galimybę savo vaikams. Bet po to visgi nusprendėm su vyru, kad toliau mokytis pagal tokią programą nėra kur ir vaikas bus įmestas į tą "masinę" aplinką, kur per visą pamoką reik sedėt prie suolo ir negalima piešti ant palangės ir t.t., nes yra nustatyta tvarka ir jos laikytis reikia. Vėliau radau dar ir straipsnį, kad šita programa pritaikyta tiems "silpnesniems", prie kurių reikia ypatingo priėjimo, tik mums tėveliams tai buvo nutylėta. Aš asmeniškai įžvegiu šitų sistemų didelius panašumus.. Jūs ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pieva1: 03 birželio 2005 - 08:48
ir as gyvenu pradinuku nuotaikomis, tai parasysiu savo nuomone. Is savo pradiniu klasiu gerai prisimenu, kaip man uz drausme pirmoj klasej pastoviai i pazymiu knygele kaldavo raudoonus taskus (nes pastoviai kalbedavau pamokos metu su klases draugais ir sunkai susikaupdavau), tai buvo didziausias nervinis sokas mano mamai ir man, nes pastoviai namuose budavau auklejama. is to manau po to issivyste nemazi kompleksai sad.gif Esu grieztai pries pazymius pirmose klasese velgi del savo prisiminimu. Pirmiausia, pazymiai, visos tikiuosi pritarsite, yra subjektyvus dalykas. Man antroj klasej po dvieju menesiu nebuvimo mokykloj del ligos per kontrolini ikale dvejeta, tai dar po siolei prisimenu kaipas verkiau, nes taip vis ketvertai penketai buvo... vat tau ir pazymys. Po to puse metu matematikos normaliai ir nesimokiau (nes tokia jau esu - arba gerai, arba nereikia). Kadangi trecioj klasej keiciau mokykla, tai reikalai pagerejo. Nenoriu, kad mano pradinuke sukra butu taip traumuojama bent jau iki ketvirtos klases blush2.gif Tegu dziaugiasi savo vaikyste ir mokslais mokykloje. biggrin.gif

Suprantu mamytes, kai ju vaikai gerai mokinasi ir yra tarsi nepastebimi mokytoju. Taip jau yra - orientuojamasi mokykloj i klases ziniu vidurki, o gal labiau ir i tuos, kurie nespeja cry.gif O gabus vaikai primirstami, deja. Juos vos ne tevai turi papildomai lavinti arba i burelius uzrasyti, nes, ko visi bijome, kad gi aptings vaikai ir mokytis nebenores. mirksiukas.gif Man patiko vienas pvz., is trecioku gyvenimo, kai mokytoja dali savo darbo pasiule gabesniems vaikams atlikti. kas norejo is gerai besimokanciu klaseje, galejo vietoj dalis namu skaitymo (o berniukai ypac knygu nemegsta skaityti), uzsiimti padeti blogiau klaseje besimokantiems draugams thumbup.gif

Del teveliu bendravimo su mokytojais. Tai labai svarbu. Privaciose mokyklose yra idiegtos internetines pasiekimu knygeles. Va cia tai geras dalykas, mokytoja galetu daug ten pastabu surasyti, o gal tevams pageidaujant ir "neformalius" pazymius, kad teveliai butu ramus biggrin.gif

Nu ir prirasiau wub.gif
Atsakyti
Aš norėčiau savo sūnui tokios mokytojos kaip Uola. Gali tada ir pažymių nebūti. Bet jeigu man vaiko mokytoja ištisus metus pieš saules/debesėlius, arba rašys reikia labiau pasistengti, tai geriau tegu tada pažymius rašo.
Atsakyti
Ir dar, man visada įdomu žinoti, koks vaiko lygis lyginant su kitais vaikais. Ką tokio amžiaus vaikai turėtų žinoti/mokėti ir kiek jis viso to moka. Vaiko pasiekimų vertinimas man kaip tik labiau primena sovietinius laikus, kai vieną mėnesį pagaminus 10 detalių, kitą mėnesį reikia jau 11. Vejamės ir skubam nežinia ko ir kur. Gal jo lygis mokykloje yra aukštesnis už vidutinį ir jis visai nesiekia tapti genijum matematikos ar kt. srity, o daugiau dėmesio skiria muzikai ar pvz. sportui. Tai jau šiuo atveju vaiko pasiekimų knygelė atrodys nekaip, nes jis nepadarė pažangos, kaip mokėjo skaityt ir skaičiuot taip ir moka. Gal aš ko šitoj sistemoj nesuprantu? Bus gera proga nuo rudens geriau įsigilinti.
Atsakyti
Va va... pzistu daug zmoniu, kurie is matematikos blogus pazymius gaudavo, o dabar geras pareigas uzsima ir nieks tu laiku neprisimena biggrin.gif O vaiko ziniu lygis vienoj mokykloj gali buti super, o perejus i kita jau... vidutiniskas cry.gif Viskas nuo mokyklos ir klases ziniu lygio priklauso. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2005 06 03, 10:56)
Aš norėčiau savo sūnui tokios mokytojos kaip Uola. Gali tada ir pažymių nebūti. Bet jeigu man vaiko mokytoja ištisus metus pieš saules/debesėlius, arba rašys reikia labiau pasistengti, tai geriau tegu tada pažymius rašo.

Tai vat, kad ir aš norėčiau. Bet, kad ji turbūt viena tokia Lietuvoj ir visiems neužteks cry.gif . Tuomet būtų viskas aišku, ir velniop tuos pažymius.
Atsakyti
QUOTE(Sviesele @ 2005 06 03, 10:34)
Va va... pzistu daug zmoniu, kurie is matematikos blogus pazymius gaudavo, o dabar geras pareigas uzsima ir nieks tu laiku neprisimena biggrin.gif O vaiko ziniu lygis vienoj mokykloj gali buti super, o perejus i kita jau... vidutiniskas cry.gif  Viskas nuo mokyklos ir klases ziniu lygio priklauso.  tongue.gif

Tai kad neturėsiu kažkam kažkur kažkiek patepti....kad tas geras pareigas užimti. Ryšių irgi neturiu. Teks mano vaikams gyvenime savo protu vadovautis. Dėl to rūpinuosi, kad smegeninėj nors kažkiek košė virtų.
Gyvenimas ne rožėmis klotas... ten nieks nesaugo, ten lipa per galvas....
Atsakyti