Įkraunama...
Įkraunama...

SKYRYBOS...

QUOTE(*Radvileee @ 2010 04 06, 16:34)
Ar paveldėtas butas skyrybų metu dalijamas? Ar priklauso paveldėtojui?

Man kai dovanojo zemes tai notares klausem,ar skirybu atveju vyras gales i tai pretenduot,tai sake negales ax.gif
Atsakyti
laba....

man irgi idomu paskolos atveju dalinamas turtas....

maniskis dabar oficialiai-bedarbis ir dar ligoniu patapo pries skirybu proceso pabaiga...

jis prie visa ko kito nori 1/3 buto dalies.... mums su vaikais to pacio buto2/3...

bet jis dar nori sodo ir garazo+ automobilis....

kaip ir dauguma-islaikymo pinigu nebemoka-jau skolingas virs 6.000lt.... na,bankas neatleidzia jo nuo paskolos mokejimo-bet ar gi jis mokes? gyvena jis su kita ir jam dzin kada antstoliai ateis buto arestuot....

tad ir vel teks man vienai moket..
o juk jeigu jam atiteks kokia dalis to buto-negalesiu niekad jaustis tikra seimininke... nei parduot nei isnuomot... kaline savo paties bute...

Ir aplamai kodel skaiciuoant turta raso to buto verte (150.000) o ne tai kas bankui grazinta-manau kol neismoketas jis juk banko-kaip galima dalinti tai kas oficialiai ne musu........
Atsakyti
[quote=saolinis,2010 04 06, 21:48]laba....

man irgi idomu paskolos atveju dalinamas turtas....
maniskis dabar oficialiai-bedarbis ir dar ligoniu patapo pries skirybu proceso pabaiga...

jis prie visa ko kito nori 1/3 buto dalies.... mums su vaikais to pacio buto2/3...

bet jis dar nori sodo ir garazo+ automobilis....

Ir aplamai  kodel skaiciuoant turta raso to buto verte (150.000)  o ne tai kas bankui grazinta-manau kol neismoketas jis juk banko-kaip galima dalinti tai kas oficialiai ne musu........
[/quote
uzjauciu tave..mano situacija irgi panasi doh.gif ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diana34: 07 balandžio 2010 - 10:47

[/quote]

Na bet realliai tai as nesuprantu...

dabar mums ta buta ivertina kaip turta kuri mums palieka... bet mes uz ji turim susimoket-tai ka gi jie mums palieka? OGI PASKOLA IR ISIPAREIGOJIMA o ne turta cia kaskoks apsurdas ir tiek juk butas kaip ir banko kol neissimokesi, tad tai jo turtas o man tik kylpa ant kaklo...

banko turtas uz kurio malone kad mums leidzia jame gyvent mes mokame palukanas(kaip nuoma)

kaskodel man atrodo kad tai apgaule ir mulkinimas kai dalina seimos turta ir nurodo ta buta kuris skoloje kaip turta kurio kaina kaip rinkoje... jis vertas tik tiek kiek jau realiai ismoketas.... ar as tiek durna ir nusisneku? ar kaskur giliai tame ir slypi tiesa ir teisingumas?????

na as gal tik super pikta ant man susiklosciusios situacijos.... butu idomi kitu nuomone...
Atsakyti
Sveikos. Gal kas galėtų atsakyti į mano klausimą? Jei vyras turi paveldėtų skolų, ar aš skirdamasi gaučiau dalį jo paveldėtos skolos? Kiek žinau paveldėtas turtas lieka asmenine vyro nuosavybe, bet paveldėtos skolos?
Atsakyti
QUOTE(poison @ 2010 04 08, 11:54)
Sveikos. Gal kas galėtų atsakyti į mano klausimą? Jei vyras turi paveldėtų skolų, ar aš skirdamasi gaučiau dalį jo paveldėtos skolos? Kiek žinau paveldėtas turtas lieka asmenine vyro nuosavybe, bet paveldėtos skolos?

Vyro skolos, baudos ar pan jums jokiais būdais nebus priskaičiuotos. Tuo labiau, kad jei vyro paveldėtas turtas jums nepriklauso, tai kodėl turėtų skolos priklausyt? būkit rami, to nebus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2010 04 08, 21:43)
Vyro skolos, baudos ar pan jums jokiais būdais nebus priskaičiuotos. Tuo labiau, kad jei vyro paveldėtas turtas jums nepriklauso, tai kodėl turėtų skolos priklausyt? būkit rami, to nebus 4u.gif

Pataisykite mane jei as klystu bet supratau kad jei mano su vyru santuokos metu (pvz.mano tetis ) perraso man savo buta, tai skirybu atveju,mano esamas vyras negales pretenduoti i si "mano tecio paveldeta" turta ar taip?kaip tokiu atveju galima butu santuokos metu uzregistruoti dokumetus kaip paveldimuma, dovanojima ar kitaip?Aciu is anksto atsakiusiems smile.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(0rchideja @ 2010 04 08, 22:12)
Pataisykite mane jei as klystu bet supratau kad jei mano su vyru santuokos metu (pvz.mano tetis ) perraso man savo buta, tai skirybu atveju,mano esamas vyras negales pretenduoti i si "mano tecio paveldeta" turta ar taip?kaip tokiu atveju galima butu santuokos metu uzregistruoti dokumetus kaip paveldimuma, dovanojima ar kitaip?Aciu is anksto atsakiusiems smile.gif blush2.gif

LR CK:

3.89 Asmeninė sutuoktinių nuosavybė

1. Asmenine sutuoktinių nuosavybe pripažįstamas turtas: 1) abiejų sutuoktinių atskirai įgytas iki santuokos sudarymo; 2) sutuoktiniui dovanotas ar jo paveldėtas po santuokos sudarymo, jeigu dovanojimo sutartyje ar testamente nėra nurodyta, kad turtas perduodamas bendrojon jungtinėn sutuoktinių nuosavybėn; 3) sutuoktinių asmeninio naudojimo daiktai (avalynė, drabužiai, profesinės veiklos įrankiai); IR TAIP TOLIAU mirksiukas.gif

Tai jei jums tėvas DOVANOJA butą, tai skyrybų atveju jūsų vyrui jo dalis nepriklauso smile.gif
Atsakyti
aciuks.gif LAAAAABAI smile.gif
Atsakyti
[quote=saolinis,2010 04 07, 21:10]
[/quote]

dabar mums ta buta ivertina kaip turta kuri mums palieka... bet mes uz ji turim susimoket-tai ka gi jie mums palieka? OGI PASKOLA IR ISIPAREIGOJIMA o ne turta cia kaskoks apsurdas ir tiek juk butas kaip ir banko kol neissimokesi, tad tai jo turtas o man tik kylpa ant kaklo...

banko turtas uz kurio malone kad mums leidzia jame gyvent mes mokame palukanas(kaip nuoma)

kaskodel man atrodo kad tai apgaule ir mulkinimas kai dalina seimos turta ir nurodo ta buta kuris skoloje kaip turta kurio kaina kaip rinkoje... jis vertas tik tiek kiek jau realiai ismoketas.... ar as tiek durna ir nusisneku? ar kaskur giliai tame ir slypi tiesa ir teisingumas?????

na as gal tik super pikta ant man susiklosciusios situacijos.... butu idomi kitu nuomone...
[/quote]

Labai klystate. Butas yra savininko (sutuktiniu jungtine nuosavybe, o ne banko). tai patikrint galite pasiziureje buto nuosavybes dokumentus.
Nieks JUms nieko neuzkabins, galit susitart. Jei pasiimtas buta, ji visada galit parduyot ir bankui grazinti paskola. Isipareigojimai irgi dalinami.
Zodziu yra butas tarkim 150.000 vertes. Jei dalinam pusiau, tai priklauso po 75.000 kiekvienam. Yra paskola bankui, tarkim 100.000, tai isipareigojimai pusiau po 50.000. Atitmetiskai kiekvienas is Jusu turi laisvai disponuot tutu, kurio verte po 25.000 (turtas minus isipareigojimai). tai Jus gali palikt sau buta ir vyrui ismoket 25.000 lt kompensacija. Galit iseit ir vyras Jums mokes 25.000 lt. O paskola lieka tam, kam lieka turtas.
Jie paskola virsija turta, tai tada turi dali sispareigojimu bankui prisimt abu sutuoktiniai
Atsakyti
Na dėl to, kad "paskola lieka tam kam lieka turtas" jau jūs labai suklydote smile.gif Kad ir kaip būtų padalintas turtas, jei paskolos sutartyje abu sutuoktiniai yra bendraskoliai, abu jie ir liks skolingi bankui. Vienintelis variantas susitarti su banku ir persirašyti sutartį, tačiau čia lems ne vien tai ar to turto vertė yra didesnė už įsipareigojimus, o ir pajamos, ir t.t. Bankui daug labiau apsimoka turėt du skolininkus nei vieną, nes vienam tapus nemokiam jis gali pareikalauti iš kito smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristyna: 09 balandžio 2010 - 11:13
[quote=saolinis,2010 04 07, 22:10]
[/quote]

[/quote]
kaip as suprantu, tai turta skiriantis dalina ta kuris yra kaip nuosavybe. ar ne? o dabar jusu butas yra kaip ir ne jusu turtas. banko. o vyras matau gudruolis thumbup.gif .. tipo pasimk ta buta ir mokekis.. doh.gif jei man butu tokia situacija, tai as manu taip daryciau : arba atsisakau buto ir bandau prisiteist puse jau imoketos paskolos is vyro, arba pasilieku buta ir moku paskola. bet dar neaisku kaip bankas dalins isipareigojimus g.gif
Papildyta:
[quote=Kristyna,2010 04 09, 12:12]Na dėl to, kad "paskola lieka tam kam lieka turtas" jau jūs labai suklydote smile.gif Kad ir kaip būtų padalintas turtas, jei paskolos sutartyje abu sutuoktiniai yra bendraskoliai, abu jie ir liks skolingi bankui. Vienintelis variantas susitarti su banku ir persirašyti sutartį, tačiau čia lems ne vien tai ar to turto vertė yra didesnė už įsipareigojimus, o ir pajamos, ir t.t. Bankui daug labiau apsimoka turėt du skolininkus nei vieną, nes vienam tapus nemokiam jis gali pareikalauti iš kito smile.gif
[/quote]
klysta tiksliai , o ir bankas nei uz ka nesutiks perrasyt skolos vienam. o jei jis netyciom bedarbis pataps? bankui spyga ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diana34: 09 balandžio 2010 - 11:59