Įkraunama...
Įkraunama...

SKYRYBOS...

Mano ex nori buta persirasyti,bet bankas nesutinka del nepakankamu pajamu(abu bendraskoliai).lieka tik moketis perpuse iki kol galesi parduoti uz palanke kaina.
Atsakyti
[quote=Kristyna,2010 04 09, 11:12]Na dėl to, kad "paskola lieka tam kam lieka turtas" jau jūs labai suklydote smile.gif Kad ir kaip būtų padalintas turtas, jei paskolos sutartyje abu sutuoktiniai yra bendraskoliai, abu jie ir liks skolingi bankui. Vienintelis variantas susitarti su banku ir persirašyti sutartį, tačiau čia lems ne vien tai ar to turto vertė yra didesnė už įsipareigojimus, o ir pajamos, ir t.t. Bankui daug labiau apsimoka turėt du skolininkus nei vieną, nes vienam tapus nemokiam jis gali pareikalauti iš kito smile.gif
[/quote]

As kalbejau apie tai, kad "kaip susitarsite" mirksiukas.gif Aisku banko kaip kresitoriaus interesai irgi ginami. Bet zmogus mano kad jam nieko nepriklauso, viskas banko smile.gif
Zinau ne viena byla, kurioje su banku buv o susitarta, kad isipareigojimus skyrybu atveju perima vienas sutuoktinis.
Papildyta:

[/quote]

Nieks JUms nieko neuzkabins, galit susitart. Jei pasiimtas butui, ji visada galit parduyot ir bankui grazinti paskola. Isipareigojimai irgi dalinami.

[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo teisiniai: 12 balandžio 2010 - 07:59
gal kas turite skyrybų prašymo bendru susitarimu ir sutarties dėl santuokos nutraukimo pasekmių kokių pavyzdėlių ar šablonų?
ieškojau internete, bet nieko konkretaus negaliu rasti, gal kas padės, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Nezinau, ar cia rasau bet tikiuosi kad padesit nusimanancios...
Situacija ne is maloniuju...Mano mama istekejo antra karta, atejo gyventi i vyro buta iki vestuviu dar. Ji nedirba jau ilga laiko, vyras ja pilnai islaike. Po vestuviu jie isigijo (uz vyro pinigus aisku) zemes sklypa, pradejo namo statybas. Bet vyras mire. Is pirmos santuokos jis turi dukra ir sunu - pilnameciai, abu turi po buta (is seneliu). Bet jie vos praejus kelioms dienoms po tevo mirties mano mamai pasake kad eitu lauk is to buto, ir kad atims sklypa su tuo pradetu statyti namu. Testamento jokio nera. Ir jei net per teisma jiems prikalusys puse namo (nes puse juk lieka zmonai?), tai vis tiek atims, irodys kad mama nedirbo ir negalejo isigyti puses namo...
Nezinom ka ir daryti, nesinori kad mam liktu gatvej, juk sitiek stengesi del to buto kuriame gyvena kol kas, ir rupinosi namo statybom.
Gal zinote ar priklauso kas mano mamai, ar patevio vaikai turi pilna teise viska pasilikt sau?
Atsakyti
QUOTE(maele @ 2010 04 12, 21:40)
Situacija ne is maloniuju...Mano mama istekejo antra karta, atejo gyventi i vyro buta iki vestuviu dar. Ji nedirba jau ilga laiko, vyras ja pilnai islaike. Po vestuviu jie isigijo (uz vyro pinigus aisku) zemes sklypa, pradejo namo statybas. Bet vyras mire. Is pirmos santuokos jis turi dukra ir sunu - pilnameciai, abu turi po buta (is seneliu). Bet jie vos praejus kelioms dienoms po tevo mirties mano mamai pasake kad eitu lauk is to buto, ir kad atims sklypa su tuo pradetu statyti namu. Testamento jokio nera. Ir jei net per teisma jiems prikalusys puse namo (nes puse juk lieka zmonai?), tai vis tiek atims, irodys kad mama nedirbo ir negalejo isigyti puses namo...
Nezinom ka ir daryti, nesinori kad mam liktu gatvej, juk sitiek stengesi del to buto kuriame gyvena kol kas, ir rupinosi namo statybom.
Gal zinote ar priklauso kas mano mamai, ar patevio vaikai turi pilna teise viska pasilikt sau?

jei pragyveno tris metus kartu, puse vyro turto priklauso jai (bijau pameluot, bet net ir jo vardu pirktas butas pries vedbas tampa santuokiniu turtu, jei nebuvo jokios priesvedybines sutarties pasirasyta,kad bus kitaip).
dirbo ji ar nedirbo, ne ju reikalas, juk galejo pasiskolint dasideti, galbut sanatupu turejo , sunku vaikams bus ka irodyt uz kokius pinigus pirktas sklypas.
bet jei ji pasakys suma virs 50 000lt- tai jai teks irodinet is kur juos gavo, taigi gali pasakyt suma iki 50 000lt... nes jos kazkaip nereikia irodinet, nes tiek gali per kelis metus susitaupyt jei esi brandus zmogus. o jei ji buvo namu seimininke, tai gali pasakyt,kad vyras alga mokejo,kad idarba neitu, kad visada turetu savo reikmems ir panasiai. tik buvo zodinis susitarimas ... na galima visko prigalvot, tik aisku geriau butu tai daryt su advokatais..
gal kuri mamyte tiksliau zinos.. tik tegul skuba persirasyt namo dali ant saves , kazkaip po mirties reikia susitvarkyt..
logiskai mastant , jei vyras nebutu mylejes ir planaves bendro gyvenimo, butu ir buta uzrases tiems vaikams ir panasiai.
o kol vyko statybos, gal jusu mama buvo uz seimininke, pvz gamino valgy (pietus) darbininkams ir gaudavo pinigeliu, o privaloma sveikatos draudima mokedavo pati.
atimti negali tos puse dalies.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 13 balandžio 2010 - 09:35
QUOTE(maele @ 2010 04 12, 21:40)

dabartineje situacijoje ziurint formaliai, tai zemes sklypas igytas santuokos metu, namas statytas taip pat santuokos metu. Taikomas CK straipsnis del bendrosios sutuoktiniu nuosavybes, t.y. per puse kiekvienam nuo pat igijimo (ar pastattymo) momento. Paveldint vyro dalis t.y. 1/2 dalijama sutuoktiniui ir vaikams. sutuoktiniui is vyro dalies tenka 1/4, vaikai tarpusavyje dalijasi likusias 3/4. Taigi, is viso sutuoktinei priklauso 5/8 zemes ir namo (1/2 viso turto nuo pat igijimo momento plius 1/4 vyro dalies) bei 1/4 buto (kadangi visas butas yra tik sutuoktinio nuosavybe).
Taip butu tuo atveju, jei vaikai su viskuo sutiktu ir negincytu, kadangi mano mineta CK prezumpcija del sutuoktiniu bendro turto galima nugincyti irodzius, kad turtas buvo igytas ne is bendru sutuoktiniu lesu. Atkreipiu demesi, kad santuokos metu uzdirbti pinigai yra BENDROJI SUTUOKTINIU NUOSAVYBE net jeigu dirbo tik vienas is sutuoktiniu. Asmeninemis lesomis galima pripazinti iki santuokos uzdirbtus ir sutaupytus pinigus, taip pat santuokos metu dovanojimo budu ar paveldejimo keliu gautus pinigus, taip pat pinigus gautus pardavus asmenines nuosavybes teise turima turta. Jeigu vaikams pavyktu irodyti, kad zemes sklypas ir namas buvo ju tevo asmenine nuosavybe, t.y. isigyta uz lesas, kurios laikomos asmenine nuosavybe, ne bendraja jungtine, tai sutuoktinei tektu tik 1/4 turto dalis (nes jau nebebutu laikoma, kad jai priklauso 1/2 viso turto nuo jo igijimo momento).
Be to, atkreipiu demesi, kad sprendziant sutuoktiniu daliu turte klausima yra atsizvelgiama ne tik i pinigus ir pinigines investicijas, bet taip pat ir i inasa DARBU. Jeigu vaikai kreipsis i teisma tai tikrai patariu samdytis advokata, nes sioje situacijoje manau galetumet pripazinti bent dali mano kaip bendraja sutuoktiniu nuosavybe.

Vikosiuks, kuo vadovaujantis teiki toki situacijos komentara? tie trys isgyventi metai apskritai yra MITAS, nesuprantu, kokiam bobuciu laikrasty jus randat taip parasyta..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 13 balandžio 2010 - 11:58
saulute85, dar girdėjau, kad žmonės galvoja, jei priregistruoja žmogų bute, tai to buto dalis priklauso ir jam. O šitą pasakymą, kad po 3 kartu išgyventų metų, turtas dalinamas per pusę, taip pat girdėjau. Žmonės gi pilni fantazijų ir patarimų kitiems bigsmile.gif .
Atsakyti
Niekada negalvojau, kad man to reiks, nors ir būdama nėščia gavau i kaulus.. atleidau Sad po to buvau šantažuojama, kam viena vaiką pakrikštijau, dabar antro vaiko net bijau krikštyti... Toliau neleidžia matytis su jo tėvais... ( na jie mano uošviai) Manau kokie jie bebūtu, bet abi puses turi teise bendrauti. Bet as bijau savo vaikus vesti pas juos, nes vyras tikrai moka pykti.
Ilgus metus maniškis kaitaliojo darbus, neturėjo pastovaus atlyginimo ir dabar jau antri, tretieji prasidėjo, jis nedirba ir pareiškė, kad nedirbs... kurs savo ( bet iš ko ??? mes neturime)... Tiesa, jam net mano darbovietėje buvo siūlyta padirbėti, kad ir labai ne daug, bet ... nėjo, i užsieni taip pat ne (nors motyvas geras – šeima)
Pasidariau ir aš nepakenčiama, pikta, saukiu ant vaiku... man gėda, atsiprašiau aš vaikų už skriauda ir pasakiau sau, kad daugiau taip nebus, nenoriu gyventi įtampoje... Mano vaikas negalėjo net būrelio lankyti, nes nuolat primenami pinigai, o nėra ieškoma išeičių.... Mašinos remontu turėjau pati rūpintis, vaikas sulaužė savo lovą bedūkdamas, tai vyras netaisė ir sake net netaisys, teko pačiai sutvarkyti su vaiku, dviračius taip pat; nekalbu tai, kad jis nezino, jiek kainavo vaiko dantu taisymas ir kt... Pasisodinau vyra pakalbėti apie pareigas ir auklėjimą vaikų... Jis pareiškę, kad psichoanalize neužsiims. Sakau tada negalima toliau taip... Na va ir prasidėjo kalbos apie skyrybas.
Tačiau yra beda ta, jog mano tėvai labai daug prisidėjo visus 10 metu, jie duodavo daržovių, vaisių (kaime augino). Mums maistas nekainuodavo daug. Mano vyras nuolat ir juos žemino. Tylėjau Sad Mano tėvai nupirko man mašina ( bet niekaip tas teisiškai nesimato, pagal savo pajamas mes niekaip nenusipirktume mašinos. Mano močiute davė pradiniam buto pirkimui pinigų. Mes paėmėme paskolą. Sodo namą turime nusipirkę iš mano JAV uždirbtų pinigų. Vyras ji rekonstravo, bet ne iki galo... Čia gyvename dvi žiemas.
Aš parduoti nieko nenoriu, nes čia didelis mano šeimos indelis. Jis pasiūlė, kad visą parduodame ir atiduodame paskolą, bet aš lieku su vaikais be nieko. Jis turi butą, kuri jo močiutė jam paliko. Jis šiuo metu sutinka su tuo, kad lieka man viskas, bet aš atsisakau elementų. Ar yra įmanoma viska teisiškai taip sutvarkyti, kad jis vėliau nereikštų pretenzijų? Aš apsiimčiau ir paskolą mokėti, kad tik ramiai gyventi.
Tiesa, jis kelis men gavo darbo birzos pasalpa, tai pamokejosme paskolai. Dabar uzblokavo savo saskaita. (paskola jos vardu)
Sake nemokes paskolos. As nesutinku noreciau tada pamoketi, bet nezinau kaip prieiti prie paskolines saskaitos ir kad vyras tais pinigais nepasinaudotu...
Labai aciu uz atsakymus.
Ir šeip nežinau, kur kreiptis ar eiti pas advokatą ar tiesiai i teismą.
Sorry, visko neperskaičiau, esu gana itemtoje situacijoje
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2010 04 13, 11:55)

Vikosiuks, kuo vadovaujantis teiki toki situacijos komentara? tie trys isgyventi metai apskritai yra MITAS, nesuprantu, kokiam bobuciu laikrasty jus randat taip parasyta..

Tikrai drinks_cheers.gif Ir is kur tik zmones tai prisigalvojo g.gif
Papildyta:
QUOTE(zarija @ 2010 04 13, 15:32)

Tačiau yra beda ta, jog mano tėvai labai daug prisidėjo visus 10 metu, jie duodavo daržovių, vaisių (kaime augino). Mums maistas nekainuodavo daug. Mano vyras nuolat ir juos žemino. Tylėjau Sad Mano tėvai nupirko man mašina ( bet niekaip tas teisiškai nesimato, pagal savo pajamas mes niekaip nenusipirktume mašinos.

Kaip supratau auto Jusu vardu. Jei auto yra igytas santuokoje tai jis tampa bendroji jungtine nuosavybe. Bendruoji jungtine nuosavybe paparsatai dalinama pusiau (kartais nuo sio principo galima nukrypti). Automobilio kaina kur nors matosi, jei turguje pirkot ar is zmogaus, paprstai ir nenurodoma pilna kaina, tik simboline.
Papildyta:
Mano močiute davė pradiniam buto pirkimui pinigų.

Tai neirodoma, jei nera rasytiniu irodymu, dovanojimo sutarties
Papildyta:
Sodo namą turime nusipirkę iš mano JAV uždirbtų pinigų. Vyras ji rekonstravo, bet ne iki galo... Čia gyvename dvi žiemas.

Bendroji jungtine nuosavybe vel gi.
Papildyta:
Mes paėmėme paskolą.

Bendri isipareigojimai, paprastai dalinami pusiau.
Papildyta:
Aš parduoti nieko nenoriu, nes čia didelis mano šeimos indelis. Jis pasiūlė, kad visą parduodame ir atiduodame paskolą, bet aš lieku su vaikais be nieko. Jis turi butą, kuri jo močiutė jam paliko. Jis šiuo metu sutinka su tuo, kad lieka man viskas, bet aš atsisakau elementų. Ar yra įmanoma viska teisiškai taip sutvarkyti, kad jis vėliau nereikštų pretenzijų? Aš apsiimčiau ir paskolą mokėti, kad tik ramiai gyventi.
Tiesa, jis kelis men gavo darbo birzos pasalpa, tai pamokejosme paskolai. Dabar uzblokavo savo saskaita. (paskola jos vardu)

Cia Jums sprest kaip geriau. Alimentu vaikams atsisakyti negalima. Teisiskai tai sutvarkoma taip, kad pasirasoma sutartis del santuokos nutraukimo pasekmiu. Jei tevas neturi pajamu, jo turto dali galima prisiteist kaip islaikyma vaikams, islaikyma turtu.
Papildyta:

Is esmes ziurit kiek turit bendro turto ir kiek turit isiaopreigojimu ir isvedat balansa. Aisku jei irodysit, kad vyras nedirbo, neprisidejo prie turto igijimo it t.t tai: "Atsižvelgdamas į nepilnamečių vaikų interesus, vieno sutuoktinio sveikatos būklę ar jo turtinę padėtį arba kitas svarbias aplinkybes, teismas gali nukrypti nuo sutuoktinių bendro turto lygių dalių principo ir priteisti vienam sutuoktiniui didesnę turto dalį. Į šiuos kriterijus teismas taip pat privalo atsižvelgti, spręsdamas klausimą dėl bendro turto padalijimo būdo."
Papildyta:
Ir šeip nežinau, kur kreiptis ar eiti pas advokatą ar tiesiai i teismą.
Sorry, visko neperskaičiau, esu gana itemtoje situacijoje

Teismas nekonsultuoja. Cia arba pas advokata, arba pazistamo kokio ieskot (teisininko) ar pan.
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2010 04 13, 12:55)

na juk parasiau, kad gal kuri mamyte zinos tiksliau, bet del sio dalyko susiduriau pas notara, aisku ne skyrybu atveju o buto pardavimo.
vyras nusipirko buta pries 5 metus, santuoka jau virs 3 metu, tai jis buto negalejo parduoti be zmonos...
tiesiog tokia situacija, taip ir pakomentavau blush2.gif
jei negali parduot be zmonos, vadinasi atsirado ir jos dalis tame turte.
aisku nesigincyju, su skyrybom dar nesusiduriau. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 04 13, 17:31)
na juk parasiau, kad gal kuri mamyte zinos tiksliau, bet del sio dalyko susiduriau pas notara, aisku ne skyrybu atveju o buto pardavimo.
vyras nusipirko buta pries 5 metus, santuoka jau virs 3 metu, tai jis buto negalejo parduoti be zmonos...
tiesiog tokia situacija, taip ir pakomentavau blush2.gif
jei negali parduot be zmonos, vadinasi atsirado ir jos dalis tame turte.
aisku nesigincyju, su skyrybom dar nesusiduriau. blush2.gif

Cia notarai del viso pikto reikalauja sutikimo, apsisaugodami nuo galimo ginco ir tiek. Zmonos dalis neatsiranda, nebent teismas skyrybu atveju priteistu jai dali, jei irodytu, kad ji padidino jo verte. Arba jei toks turtas registruose buvo iregistruotas kaip seimos turtas, reikalingas zmonos sutikimas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo teisiniai: 13 balandžio 2010 - 17:37
QUOTE(teisiniai @ 2010 04 13, 18:36)
Cia notarai del viso pikto reikalauja sutikimo, apsisaugodami nuo galimo ginco ir tiek. Zmonos dalis neatsiranda, nebent teismas skyrybu atveju priteistu jai dali, jei irodytu, kad ji padidino jo verte. Arba jei toks turtas registruose buvo iregistruotas  kaip seimos turtas, reikalingas zmonos sutikimas smile.gif

aiskutis tada blush2.gif gal but del padidejusios vertes, nes net be remonto kaina buto kilo, o ir baldai jau buvo perkami santuokoj ir t.t.
Atsakyti