Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Gardee @ 2008 09 07, 14:04)
senai nebuvau užsukus į šią temą, tai kol viską perskaičiau  doh.gif  biggrin.gif  bigsmile.gif
tiesa, klevukų dar neturiu, savo mieste irgi nė vieno nemačiau "apsiklevinusio" vairuotojo  g.gif bet ryt Kaune ieškosiu  thumbup.gif

Kaune maciau koske pries centrini pasta

QUOTE(illiusion81 @ 2008 09 08, 16:47)
o tai benzininei nekenkia apsukos  3500-4000? man autostradoj kai isilekiu pastoviai taip rodo unsure.gif  o ir begio sesto tai nera rolleyes.gif

viskas gerai smile.gif..siaip matosi mieste, kad didzioji dalis vengia aukstesniu apsuku (normalu, nes taupo kura). Maniske ir taip taupi, tai as taip negailiu, ypac lenkdama, issukdama ir pan. Jei tiksliau, tada kada reikia kuo greiciau atlikti manevra..maniske geriau "traukia" ant 2500-4000. MB nepyksta ir giria uz tai..bet nesakau, kad kitos daro blogai 4u.gif Tiesiog maniskis raliuotojas ir mane jau pravardziuoja negraziai - keliu chuligane unsure.gif o rodos praleidineju, jau keliu avariju isvengiau (butu buvus ne mano kalte)..

PS: as kaune su lapais..tik si savitgali mazai vairavau, nes drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(illiusion81 @ 2008 09 08, 20:32)
nu kodel ne tongue.gif  jei jau tikrai tirstas rukas, tai gal ir gerai kad jie ryskus- tai busi tikrai pastebeta smile.gif  o tai priekiniai priesrukiniai ir esant tamsai padeda, ne tik rukui ax.gif  ? kazkaip nesupratau Denaxa tavo pasisakymo, kad isijungi juos kai tamsu unsure.gif  tai jie gal maziau akina nei ilgosios ir jei noris daugiau sviesos mieste nei trumposios suteikia, tai galima isijungt priesrukines?

Galima,bet ar mieste to reikia?Man ju reikia mieste vienintelej vietoj-Zvalgu gatvej anksti ryte jei i darba pro ten vaziuoju,gatve neapsviesta, o kelkrasciais pestieji be atsvaitu bludineja doh.gif Kiti dar del grozio jas jungiasi... O galines tai gerokai apsunkina vairavima vaziuojanciam is paskos,teko isbandyt ant savo kailio doh.gif Aisku,as nekalbu apie toki ruka kai uz dvieju metru sviesoforo nesimato-yra teke tokiam pasivazinet,visi kaip kurmiai maklinejo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 09 08, 15:18)
Na,ilga atstuma tai nera labai gerai,ir visa diena taip vaziuoti irgi negerai,bet jei kokia valanda dvi tris tai nieko,o koks cia motoras kad apsuku tiek ar leki ant 180km? doh.gif Isivaizduoji,kiek kuro eda? As dabar laikau apsukas pastoviai ant 2000 mazdaug,tai kuro sanaudos laabai ryskiai sumazejo-nuo 12l iki 8-iu thumbup.gif Pats geriausias stimulas nelakstyti smile.gif  Siaip skaitoma kad sveikiausios motorui apsukos yra iki 3000,tik benzininiai ne tokie lepus ir atsparesni didesnem apsukom nei dyzelis smile.gif

Pas mane vaziuojant autostrada ant 130 irgi apsukos buna apie 3500 (variklis 1,8). Zinau, kad ekonomiskiau butu vaziuot siek tiek mazesniu greiciu, nu bet niekaip neiseina leciau vaziuot, taip patinka greitis ax.gif Ir is sankryzos vis megstu israut. Vyras tai juokiasi, kad cia del to, kad benzo pati nepilu smile.gif
Siandien pagaliau pamaciau viena klevo lapu pasipuosusia masinyte. Bet man tai kazkaip schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuka @ 2008 09 09, 07:23)
Siandien pagaliau pamaciau viena klevo lapu pasipuosusia masinyte. Bet man tai kazkaip  schmoll.gif

ir aš jau pamačiau, idomu patiems nusipaišyt negalima, nes man jie labai jau neišvaizdus schmoll.gif o labiausiai nustebino priklijavimo vita, priekije ir gale ant apatinių bamperių g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(illiusion81 @ 2008 09 08, 20:32)
nu kodel ne tongue.gif  jei jau tikrai tirstas rukas, tai gal ir gerai kad jie ryskus- tai busi tikrai pastebeta smile.gif  o tai priekiniai priesrukiniai ir esant tamsai padeda, ne tik rukui ax.gif  ? kazkaip nesupratau Denaxa tavo pasisakymo, kad isijungi juos kai tamsu unsure.gif  tai jie gal maziau akina nei ilgosios ir jei noris daugiau sviesos mieste nei trumposios suteikia, tai galima isijungt priesrukines?

Aš priešrūkinius žibintus naudoju kai būna rūkas, kai labai stipriai lyja ir kai naktį važiuoju man nepažįstamu keliu. Taip jie labiau akina, tai kai atvažiuoja iš priekio mašina išjungiu, paskui vėl įjungiu. Jie šviesą išsklaido į šalis, t.y. jie apšviečia kelią ne į priekį, o į šonus. Tuomet matai visą kelią ne tik į priekį, bet ir į šonus. Per rūką trumposios labai prastai šviečia, o ilgosios dar sumažina matymo lauką, nes atsispindi nuo rūko, tuomet priešrūkinės labai praverčia. Kai labai smarkiai lyja irgi įsijungiu, priklausomai nuo situacijos arba abu, arba tik gale, nes žinau, kad per liūtį galinės lempos labai prastai matosi. Ai, dar kai labai sninga įsijungiu.
Tipo yra labai krūtas dalykas, kai įsijungia pažibinčius ir priešrūkines. Tik nelabai suprantu ką tada vairuotojas mato g.gif
Atsakyti
QUOTE(malvea @ 2008 09 09, 08:13)
ir aš jau pamačiau, idomu patiems nusipaišyt negalima, nes man jie labai jau neišvaizdus schmoll.gif  o labiausiai nustebino priklijavimo vita, priekije ir gale ant apatinių bamperių g.gif  doh.gif

kokiu dar bamperiu? blink.gif g.gif

o siaip tai piesk jei moki pasidaryti grazesni bet pagal patvirtinta standarta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(coliuke_edita @ 2008 09 08, 22:51)
maniske geriau "traukia" ant 2500-4000. MB nepyksta ir giria uz tai..bet nesakau, kad kitos daro blogai  4u.gif

Kiekvienai mašinai didžiausias sukimo momentas yra prie skirtingų apsukų, bet beveik visom prie vienodų apsukų "pakinkomi" visi arkliai (prie 6500). Vokiškos mašinos didžiausią trauką turi ties 3000-4000 (mano 3500), japoniškos prie aukštesnių 4000-5000. Kuo ilgesnės pavaros, tuo greičiau bėgėjasi mašina, nes reikia rečiau perjungti pavaras.
Vakar mačiau pirmąjį lapuotąjį. Man visai gražu ir įdomiai atrodė, nes mašina buvo balta thumbup.gif
Beje, prie ekonomijos, dar ir padangų dydis turi reikšmės ne tik ekonomijai, bet ir greičiui, t.y. užsidėjus per didelius ar per mažus ratus, taip pat per plačias ar per siauras padangas spidometras rodys arba per daug, arba per mažai. Mano neatitinka standarto, tiek žieminės, tiek vasarinės.
Visa info apie ratus:
http://klubas.autos....readtopic&id=14
Atsakyti
Aš labai nustebau pamačius,kad mažesniame miestely ( būtent Kelmėje) vos ne kas antra važiuoja su klevo lapais,o Kaune dar neteko pamatyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(comep @ 2008 09 09, 08:31)
kokiu dar bamperiu?  blink.gif  g.gif

o siaip tai piesk jei moki pasidaryti grazesni bet pagal patvirtinta standarta  lotuliukas.gif

automobilio lotuliukas.gif tai nuo įstatymo išleidimo vieną mašinytę Utenoje lapuotą mačiau, nors puse šeštadienio dienos prastoviu prie kelio g.gif
Atsakyti
Brangiosios vairuotojos - gausim kai kuriuos savo perliukus patentuot biggrin.gif
Vakar vienu tokiu pasinaudojau blush2.gif
Tvarkiausi truputuką savo opeliuko salone, kažkoks dėdė vis ratais aplink vaikščiojo ir vis žiūri, žiūri ir žiūri. Dar pagalvojau, kad gal reik mynt iš to kiemo, gal ką negero rezga. Neiškentė matyt, smalsumas nugalėjo ir priėjo prie manęs. Klausia - atsiprašau, o ką tie lapai reiškia ant mašinos? Jau ne pirmą tokią matau.
Na, o kas man šovė į galvą tai nežinau, ėmiau ir pasakiau kaip kažkuri čia rašė - sakau čia reiškia, kad mano opelis ekologiškas. Gamtą, dėde, saugau.
Tai žmogelis patikėjo. Pradėjo tūpinėt aplink tą mano vectrą, žiūrinėt. Tu matai,- sako, - gera mašina.
Vajei doh.gif net gėda pasidarė taip žmogelį apmovus. Juoktis pradėjau ir paaišknau ką iš tikro tie lapai reiškia. Bet iš jo reakcijos ir to kaip jis galvą iš susižavėjimo kraipė nueidamas, supratau, kad visgi jis patikėjo pirmąja versija doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2008 09 09, 09:15)
Brangiosios vairuotojos - gausim kai kuriuos savo perliukus patentuot biggrin.gif
Vakar vienu tokiu pasinaudojau blush2.gif
Tvarkiausi truputuką savo opeliuko salone, kažkoks dėdė vis ratais aplink vaikščiojo ir vis žiūri, žiūri ir žiūri. Dar pagalvojau, kad gal reik mynt iš to kiemo, gal ką negero rezga. Neiškentė matyt, smalsumas nugalėjo ir priėjo prie manęs. Klausia - atsiprašau, o ką tie lapai reiškia ant mašinos? Jau ne pirmą tokią matau.
Na, o kas man šovė į galvą tai nežinau, ėmiau ir pasakiau kaip kažkuri čia rašė - sakau čia reiškia, kad mano opelis ekologiškas. Gamtą, dėde, saugau.
Tai žmogelis patikėjo. Pradėjo tūpinėt aplink tą mano vectrą, žiūrinėt. Tu matai,- sako, - gera mašina.
Vajei doh.gif  net gėda pasidarė taip žmogelį apmovus. Juoktis pradėjau ir paaišknau ką iš tikro tie lapai reiškia. Bet iš jo reakcijos ir to kaip jis galvą iš susižavėjimo kraipė nueidamas, supratau, kad visgi jis patikėjo pirmąja versija doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif nu geras thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(malvea @ 2008 09 09, 09:13)
automobilio lotuliukas.gif  tai nuo įstatymo išleidimo vieną mašinytę Utenoje lapuotą mačiau, nors puse šeštadienio dienos prastoviu prie kelio g.gif

as klausiu prie ko cia tas bamperis.... lotuliukas.gif
lotuliukas.gif
ant galinio dar dar isivaizduoju lapa,o ant priekinio? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo comep: 09 rugsėjo 2008 - 08:39