Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(illiusion81 @ 2008 09 08, 15:47)
o tai benzininei nekenkia apsukos  3500-4000? man autostradoj kai isilekiu pastoviai taip rodo unsure.gif  o ir begio sesto tai nera rolleyes.gif

Benzinui nekenkia apsukos nuo 1/3 iki 2/3 visų apsukų (be raudonų), t.y. 2000-4000 apsukų.
Dėl to silpnas varikliukas ekonomiškas mieste (kuomet galima važinėti 5 pavara ant 60), bet neekonomiškas užmiestyje. Jei važiuotum visą dieną ant tiek apsukų, variklis greit pavargtų, pradėtų valgyti tepalus. Važiavom vieną žiemą į Italiją su mašinom. Vieni važiavo su Ford Focus, tai visą dieną važiuojant ant didelių apsukų reikėjo pastoviai pripilti tepalo į variklį. Bet atlaikė.
P.S. Sorry, kad nelabai lietuviškai surašiau hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(illiusion81 @ 2008 09 08, 16:24)
nu nea, nelakstau ant 180 blush2.gif  autostradoj varau ant 130-140(kol vasara)- nu ir mano marsrute autostrada yra apie 1h kelio, o variklis 1.6 16v, tai nu nebuna 4000, bet apie 3500 tai tikrai blush2.gif  o benzo tai zinok neryja daug ax.gif  susiskaiciavau dvieju savaiciu sanaudas- tai gavos kad puse kilometrazo buvo mieste, o kita puse uzmiesty- tai misriam rezime gavos tik 7.5l  thumbup.gif  tai manau mieste kokie 9, o uzmiesty tada apie 6 ax.gif  nu bet tiesa cia skaiciuota buvo dar iki rugsejo- kai kamsciu nebuvo ax.gif

Ai,tai viskas normaliai tada jei 140 ir 3500 mirksiukas.gif Pas mani irgi tas pats ir sanaudos panasios,varikliukas 1,6 mono.Taviskis geresnis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 09 08, 16:18)
o koks cia motoras kad apsuku tiek ar leki ant 180km? doh.gif Isivaizduoji,kiek kuro eda? As dabar laikau apsukas pastoviai ant 2000 mazdaug,tai kuro sanaudos laabai ryskiai sumazejo-nuo 12l iki 8-iu thumbup.gif Pats geriausias stimulas nelakstyti smile.gif  Siaip skaitoma kad sveikiausios motorui apsukos yra iki 3000,tik benzininiai ne tokie lepus ir atsparesni didesnem apsukom nei dyzelis smile.gif

Na tarkim nauja Toyota Corolla 1,4. Važiuojant 120-130 apsukų bus 4000. Maksimalus greitis 170.
Šiandien beveik 15 min stovėjau kamštyje Kaune, prie Alkesoto tilto. Pažiūrėjau vidutines sanaudas, jos nepadidėjo g.gif Tai ar aš čia išmokau ekonomiškai važinėt, ar kompas kažką grybauja g.gif

P.S. Gal žinai dar kokių fintų kaip suekonomyt? Suprantu, kad 2,8 negali būti nerajus, bet norisi pataupyti pinigėlius, bent tiek kiek yra įmanoma.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 09 08, 17:30)
Ai,tai viskas normaliai tada jei 140 ir 3500 mirksiukas.gif Pas mani irgi tas pats ir sanaudos panasios,varikliukas 1,6 mono.Taviskis geresnis biggrin.gif

nu kai pirkau masiniuka tai man sake kad variklis sitas astrutems vienas geresniu, nes ten ir tu arklio galiu kazkokiu daugiau nei tam baziniam modely, bet ir ekonomiskas dar pakankamai ax.gif nors mano ir pati astrute mazute- dvidure, tai jai tu arkliu per akis ax.gif
Atsakyti
Pikkolo,gal tam fordui su motoru ne viskas tvarkoj kad tiek tepalu dapilinet reikejo?Ar gal dyzeliuks? As saviske iki redlino droziu kartais (na,ji pas mane dar ir kaip sportine naudojama),ir tai tepalu needa,jau antra karta metu begyje keiciau ir pries ziema vel reiks,bet tepalu nei ciut nemazeja,net po geru pasilakstymu.O kai senas motoriukas stovejo,nelabai geras jis buvo,tai reikejo dapilinet.I dyzeline tai po litra kas menesi pildavau-neatlaike mano lakstymu,uztat buvo iskeista i benzinine rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 09 08, 16:42)
Pikkolo,gal tam fordui su motoru ne viskas tvarkoj kad tiek tepalu dapilinet reikejo?Ar gal dyzeliuks?  As saviske iki redlino droziu kartais (na,ji pas mane dar ir kaip sportine naudojama),ir tai tepalu needa,jau antra karta metu begyje keiciau ir pries ziema vel reiks,bet tepalu nei ciut nemazeja,net po geru pasilakstymu.O kai senas motoriukas stovejo,nelabai geras jis buvo,tai reikejo dapilinet.I dyzeline tai po litra kas menesi pildavau-neatlaike mano lakstymu,uztat buvo iskeista i benzinine rolleyes.gif

Benzinas ir su motoru gerai. Bet manau, kad ne kiekvienas variklis atlaikytų visą dieną važiuoti 150 (beveik visas važiavimas autostradom). Bet gal dar dėl to, kad Ford g.gif Nors į naują Civic'ą irgi nespėjo pilti. Bet tas buvo tik ką iš salono, tai dar neapsitrynęs variklis. Mes tai su Skoda Octavia lėkėm. Jokių nepatogumų.
Papildyta:
Šiaip tai manau, kiek mašinų (ne modelių, bet vienetų) tiek ir skirtingų atsiliepimų. Tai vienam barška, tai kitam tepalus leidžia, tai variklis negražiai dirba ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 09 08, 16:31)
P.S. Gal žinai dar kokių fintų kaip suekonomyt? Suprantu, kad 2,8 negali būti nerajus, bet norisi pataupyti pinigėlius, bent tiek kiek yra įmanoma.

Aha,as dabar ant ekonominimo pasinesiau smile.gif daugiausia kuro sueda staigus stabdymas ir staigus isgreitejimas nuo sankryzos,tai reikia vaziuoti taip svelniai,tolygiai,jei matai kad toli prieky sviesoforas raudonas-apsiskaiciuok greiti taip kad nereiktu prie jo sustot,kiekvienas lisnas sustojimas ir pajudejimas eda kura.Paskui dar tu vadinamu "padfarniku"(priekiniu a lia priesrukiniu) nejungiu,nebent labai jau butina,na,muzonas jei labai garsiai eina tai irgi biski atsiliepia kuro sanaudom.Vnz.,vaziavom mes cia i Zarasus tai vaziavau penktu begiu taip mazdaug 90km,grizus uzpyliau,paskaiciavau-6,2l simtui km thumbup.gif Sapne nesapnavau tokiu sanaudu uz miesto superiniu lotuliukas.gif Dabar ir mieste laaabai ramiai pradejau vazineti,tai panasu kad i kokius 8-9 gal isipaisysiu biggrin.gif
Tiesa,jei masina labai krauta tai irgi daugiau eda,ir jei padangos per mazai pripustos taip pat.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 09 08, 17:55)
Aha,as dabar ant ekonominimo pasinesiau smile.gif daugiausia kuro sueda staigus stabdymas ir staigus isgreitejimas nuo sankryzos,tai reikia vaziuoti taip svelniai,tolygiai,jei matai kad toli prieky sviesoforas raudonas-apsiskaiciuok greiti taip kad nereiktu prie jo sustot,kiekvienas lisnas sustojimas ir pajudejimas eda kura.Paskui dar tu vadinamu "padfarniku"(priekiniu a lia priesrukiniu) nejungiu,nebent labai jau butina,na,muzonas jei labai garsiai eina tai irgi biski atsiliepia kuro sanaudom.Vnz.,vaziavom mes cia i Zarasus tai vaziavau penktu begiu taip mazdaug 90km,grizus uzpyliau,paskaiciavau-6,2l simtui km thumbup.gif Sapne nesapnavau tokiu sanaudu uz miesto superiniu lotuliukas.gif Dabar ir mieste laaabai ramiai pradejau vazineti,tai panasu kad i kokius 8-9 gal isipaisysiu biggrin.gif
Tiesa,jei masina labai krauta tai irgi daugiau eda,ir jei padangos per mazai pripustos taip pat.

o tie priesrukiniai ka nors realiai duoda unsure.gif ? kazkaip dar neteko per tikra ruka vaziuot- nors siandien tai kai nubudau buvo labai stiprus rukas, bet kol issiruosiau tai issisklaide viskas ax.gif
Atsakyti
Man teko praejusia savaite per dideli ruka vaziuoti doh.gif truputi baisoka... langus trauke kaip reikiant, su valytuvais teko valyt biggrin.gif
I priesrukiniai kaip MB aiskino, tai jie kazkaip kitaip sklaido sviesa, ir geriau matosi ruke, kad pvz prieky vaziuoja masina. Reikalingi turbut..
Atsakyti
QUOTE(illiusion81 @ 2008 09 08, 19:33)
o tie priesrukiniai ka nors realiai duoda unsure.gif  ? kazkaip dar neteko per tikra ruka vaziuot- nors siandien tai kai nubudau buvo labai stiprus rukas, bet kol issiruosiau tai issisklaide viskas ax.gif

Duoda-siek tiek akis gadina is priekio atvaziuojantiems smile.gif Siaip pas mane tai jie tokie nepiktybiski,naudoju juos tik tada kai labai jau labai tamsu ir kelias neaiskus,nes mano artimos labai prastai apsviecia kelia,beveik tas pats kas su proziku ijungtu ant kapoto vaziuotum lotuliukas.gif bet man uztenka smile.gif O galiniai priesrukiniai tai... doh.gif geriau ju nenaudoti jei dar nors kiek kelias matosi,labai stipriai akina jie is galo vaziuojancius,tai vien nuo akiu sudirginimo kas gali galan isimuryt doh.gif
Papildyta:
QUOTE(slyva @ 2008 09 08, 20:07)
Man teko praejusia savaite per dideli ruka vaziuoti doh.gif truputi baisoka... langus trauke kaip reikiant, su valytuvais teko valyt biggrin.gif
I priesrukiniai kaip MB aiskino, tai jie kazkaip kitaip sklaido sviesa, ir geriau matosi ruke, kad pvz prieky vaziuoja masina. Reikalingi turbut..

Jie nukreipti ne tiesiai ,o zemyn i kelia (priekiniai).
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 09 08, 20:16)
Duoda-siek tiek akis gadina is priekio atvaziuojantiems smile.gif Siaip pas mane tai jie tokie nepiktybiski,naudoju juos tik tada kai labai jau labai tamsu ir kelias neaiskus,nes mano artimos labai prastai apsviecia kelia,beveik tas pats kas su proziku ijungtu ant kapoto vaziuotum lotuliukas.gif bet man uztenka smile.gif O galiniai priesrukiniai tai... doh.gif geriau ju nenaudoti jei dar nors kiek kelias matosi,labai stipriai akina jie is galo vaziuojancius,tai vien nuo akiu sudirginimo kas gali galan isimuryt doh.gif
Papildyta:
Jie nukreipti ne tiesiai ,o zemyn i kelia (priekiniai).

Pas mus tik galiniai, tai kaip suprantu, geriau ju nenaudot? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2008 09 08, 21:22)
Pas mus tik galiniai, tai kaip suprantu, geriau ju nenaudot?  g.gif  biggrin.gif

nu kodel ne tongue.gif jei jau tikrai tirstas rukas, tai gal ir gerai kad jie ryskus- tai busi tikrai pastebeta smile.gif o tai priekiniai priesrukiniai ir esant tamsai padeda, ne tik rukui ax.gif ? kazkaip nesupratau Denaxa tavo pasisakymo, kad isijungi juos kai tamsu unsure.gif tai jie gal maziau akina nei ilgosios ir jei noris daugiau sviesos mieste nei trumposios suteikia, tai galima isijungt priesrukines?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo illiusion81: 08 rugsėjo 2008 - 19:32