Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita

QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2008 12 11, 19:43)
kur tai parašyta? smile.gif vidaus tvarkos taisyklėse? yra toks punktas darbo sutartyje?
tokiu atveju vyras turėjo būti supažindintas iš anksto pasirašytinai, bet vis tiek tokie darbdavio veiksmai neteisėti

na, MB kai isidarbino toje firmoje, darbdavys ji zodziu ispejo, kad 1 reisa firma pasiliks sau kaip garanta. Beje, tai ne pirma imone ir MB darboviete, kurioje taip darbadavys zodziu ispeja. Jei Mb kreipsis rastu i Darbo inspekcija, ar ji imsis kokiu nors veiksmu, kad su MB darbdavys atsiskaitytu galutinai?
aciu
Atsakyti
Visi įmonės dokumentai neturiu prieštarauti LR DK, manau, kad DU sulaikimas, vadovaujantis net Vidaus darbo tvrakos taisyklėmis yra pažeidimas LR DK:
93 straipsnis. Darbo sutarties sąvoka
Darbo sutartis yra darbuotojo ir darbdavio susitarimas, kuriuo darbuotojas įsipareigoja dirbti tam tikros profesijos, specialybės, kvalifikacijos darbą arba eiti tam tikras pareigas paklusdamas darbovietėje nustatytai darbo tvarkai, o darbdavys įsipareigoja suteikti darbuotojui sutartyje nustatytą darbą, mokėti darbuotojui sulygtą darbo užmokestį ir užtikrinti darbo sąlygas, nustatytas darbo įstatymuose, kituose norminiuose teisės aktuose, kolektyvinėje sutartyje ir šalių susitarimu.

94 straipsnis. Darbo sutarties turinys
1. Darbo sutarties turinys yra jos šalių sulygtos sutarties sąlygos, apibrėžiančios šalių teises ir pareigas.
2. Šalys negali nustatyti tokių darbo sąlygų, kurios pablogina darbuotojo padėtį, palyginti su ta, kurią nustato šis Kodeksas, įstatymai, kiti norminiai teisės aktai ir kolektyvinė sutartis. Jei darbo sutarties sąlygos prieštarauja šiam Kodeksui, įstatymui arba kolektyvinei sutarčiai, taikomos šio Kodekso, įstatymų, norminių teisės aktų arba kolektyvinės sutarties nuostatos. Ginčą dėl darbo sutarties sąlygų taikymo sprendžia darbo ginčų nagrinėjimo organai.

Be abėjo jūsų vyras gali kreiptis į VDI.
Siūlyčiau iš pradžių pasakyti tai darbdaviui, labai dažnai jie išsigasta ir sumoka.

O dėl nemokamų atostogų, LR DK griežtai reglamentuoja jų suteikimo tvarką.
Šiuo atvėju irgi galimas pažeidimas.
Atsakyti
Marija5_aciu uz suteikta info.
rasysiu uz MB rasta i VDI:)
Atsakyti
beje, kas galetu pakomentuoti apie iseitines kompensacijos ismokas?
1) Mb isdirbes firmoje 12.15 d.bus lygiai 3 men. (bandomasis laikotarpis)?
2) Jei atleis Mb pagal etatu mazinima, uz koki laikotarpi jam prikalusytu iseitine kompensacija?
3)Kiek pagal istatyma priklauso dienu uz isdirbta men.uz nepanaudotas kasmetines atostogas?
aciu
Atsakyti
QUOTE(simulka @ 2008 12 12, 00:03)
beje, kas galetu pakomentuoti apie iseitines kompensacijos ismokas?
1) Mb isdirbes firmoje 12.15 d.bus lygiai 3 men. (bandomasis laikotarpis)?
2) Jei atleis Mb pagal etatu mazinima, uz koki laikotarpi jam prikalusytu iseitine kompensacija?
3)Kiek pagal istatyma priklauso dienu uz isdirbta men.uz nepanaudotas kasmetines atostogas?
aciu

2)140 straipsnis. Išeitinė išmoka
1. Nutraukus darbo sutartį pagal šio Kodekso 129 straipsnį ir 136 straipsnio 1 dalies 6 punktą, atleistam darbuotojui išmokama jo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka atsižvelgiant į to darbuotojo nepertraukiamąjį stažą toje darbovietėje:
1) iki dvylikos mėnesių - vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
3) Nesu labai pasikausčius buhalterijoje, turiu skaičiuoklę, tai ~7 dienos būtų.
Atsakyti
sian MB nuvaziavo ir darbdavys geranoriskai nusiteikes, paprase, kad MB parasytu prasyma atleisti savo noru, prizadedamas, kad 12.15 d.bus pervesti skolingi pinigeliai. NEs mineta diena i firma atvaziuoja tikrintojai jau is DI ir VMI:) kazkas spejo apskust anksciau uz mus:)
aciu dar karta visoms uz patarimus ir naudinga info.
Atsakyti
Sveikos meginos, gal kas patarsite tokiu klausimu: vienoje darbovietėje dirbu pilnu etatu, bet norėčiau įsydarbinti dar vienoje vietoje. Taigi, ar įmanoma dirbti veinoje darbovietėje pilnu etatu, o kitoje tarkim puse? Ar kaip kitaip galima suderinti du darbus? Iš anksto dėkoju už bet kokią pagalbą 4u.gif smile.gif
Atsakyti
galima

pilna info nete siuo klausimu. Paklausk googles - iskart atsakys smile.gif
Atsakyti
Laba diena, man svarbus klausimas - ar i specialuji (t.y. man konkreciai - psichologo) darbo staza iskaiciuojamos nestumo ir vaiko prieziuros atostogos iki 3 metu?
-----------------
Cia biski ne i tema, bet gal galite patart, kaip tas psichologo stazas skaiciuojamas? Cia svarbu kruvis, kuri turejau dirbdama, ar atlyginimo dydis?
Nes si darba dirbau ivairiu kruviu: 6men. 0,5etato
1 metus 1,25 etato
8men. 0,5 etato
1,5 metus 1,25 etato
7 men. 1 etatu

Labai aciu uz atsakymus...
Atsakyti
Na o mano situacija tokia:
Saliu susitarimu buvau atleista is darbo pries du men, ismokant 2 men iseitine. Bet iki siol nesu gavus nei algos uz du men, nei priklausanciu atostoginiu (isdirbau 1.5metu ir ne karto nebuvau atsotogose) , nei iseitines. Sumele nemaza susidaro.
Darbo inspekcijoj pasake- mes pinigu neismusinejam, tik patikrinam ar imone tycia nemoka ar yra kokie trukdziai. Na trukdziai tai yra - imones saskaitos uzblokuotos, jau ir turtas arestuotas. Bus pardavinejamas is varzytiniu. Apie bankrota kalba gal jau koks pusmetis, bet taip ir nepaskelbia jo.
Ar man dabar vienintelis budas tik i teisma kreiptis? Ar pades tai?
Dekui uz atsakymus.
p.s - i darbo inspekcija del viso pikto parasiau pareiskima.
Papildyta:
ir dar ( gal ir ne i tema) - skaiciau kad kai kas turit darbelio namie, kokie tai gali but darbai ir kaip ji gaut? Tikrai noreciau ....
Atsakyti
Imone likviduojama Esu vaiko prieziuros atostogose iki 2009 vasario Kaip su manim turetu buti atsiskaityta Visi darbuotojai jau paleisti su iseitinemis nuo rugsejo Likom tik mes dekretininkes Vadovas pasiule iseiti savo noru t.y be nieko bet kai nesutikau liepe laukti vasario tada kreiptis ir galesime rasyti saliu susitarimu kaip ir visiems Dar pridure kad pinigai jau pasibaige ir neaisku kada ju atsiras atsiskaitymui Tai kaip man dabar elgtis esu visiskai pasimetusi Gal kas jau esate susidure su tokia situacija
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
ir aš čia su savo problemomis ir labai tikiuosi gauti kokį nors atsakymą ax.gif
Va pasakoju savo situaciją:
Aš turiu grįžti į darbą po vaiko auginimo atostogų, buvau nuvažiavus į darbovietę pasiklausti kaip kas ten dabar bus, nes mano darbo vieta neišsaugota, patalpos išnuomotos kitai firmai, liko tik keletas darbuotojų kurie dirbo bare, o aš prieš tai dirbau parduotuvėj, tai pasakė, kad mane nuo pirmadienio atleid]žia ir sumoka tik už vieną darbo dieną kaip už prastovą, nes vaikui sueina trys metai savaitgalį, t.y. nedarbo dieną.
Tai va man dabar labai įdomu ar man nepriklauso kokia konpensacija , nes skambinausi į darbo inspekciją tai jie man pasakė, kad apie mano atleidimą man darbdavys privalėjo pranešt prieš keturis mėn, jei to nepadarė tai dabar gali atleisti tik po keturių mėn. Atostoginius aš visus jau esu pasiėmus prieš dekretą tai už tai man tikrai niekas nepriklauso, bet įdomu ar jokia konpensacija nepriklauso už pradirbtus metus ir aplamai kaip man su jais dabar aiškintis. Dar vienas kabliukas, kad aš dabar laukiuosi, o besilaukiančios jie manęs taippat atleisti negali. Dėl to atleidimo kad mane atleis tai aš nepergyvenu, bet svarbiausia kad nebūčiau išdurta, nes prieš tai visiems išėjusiems sumokėjo konpensacijas, o man nieko net nešneka. Tai noriu jūsų protingo patarimo aip man elgtis. Beje jei ką tai aš ten įdarbinta nuo 2003 06, tai stažas gaunas kaip ir 5,5 metai.
Atsakyti