Sveikutės
ir aš čia su savo problemomis ir labai tikiuosi gauti kokį nors atsakymą
Va pasakoju savo situaciją:
Aš turiu grįžti į darbą po vaiko auginimo atostogų, buvau nuvažiavus į darbovietę pasiklausti kaip kas ten dabar bus, nes mano darbo vieta neišsaugota, patalpos išnuomotos kitai firmai, liko tik keletas darbuotojų kurie dirbo bare, o aš prieš tai dirbau parduotuvėj, tai pasakė, kad mane nuo pirmadienio atleid]žia ir sumoka tik už vieną darbo dieną kaip už prastovą, nes vaikui sueina trys metai savaitgalį, t.y. nedarbo dieną.
Tai va man dabar labai įdomu ar man nepriklauso kokia konpensacija , nes skambinausi į darbo inspekciją tai jie man pasakė, kad apie mano atleidimą man darbdavys privalėjo pranešt prieš keturis mėn, jei to nepadarė tai dabar gali atleisti tik po keturių mėn. Atostoginius aš visus jau esu pasiėmus prieš dekretą tai už tai man tikrai niekas nepriklauso, bet įdomu ar jokia konpensacija nepriklauso už pradirbtus metus ir aplamai kaip man su jais dabar aiškintis. Dar vienas kabliukas, kad aš dabar laukiuosi, o besilaukiančios jie manęs taippat atleisti negali. Dėl to atleidimo kad mane atleis tai aš nepergyvenu, bet svarbiausia kad nebūčiau išdurta, nes prieš tai visiems išėjusiems sumokėjo konpensacijas, o man nieko net nešneka. Tai noriu jūsų protingo patarimo aip man elgtis. Beje jei ką tai aš ten įdarbinta nuo 2003 06, tai stažas gaunas kaip ir 5,5 metai.